Roller Kalemler

Toplam 51 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Tükenmez kaleme görüntü olarak benzeyen ama dolma kalem gibi yazan kalemlere roller kalem denilmektedir. Tükenmez kaleme nazaran daha dayanıklı olan roller kalemler, kullanımı son derece rahat ve estetik olan bir yazım aracı olarak ofislerimizdeki yerini almaktadır.

Roller ya da jel kalemler olarak bilinen bu kalemler, kalite bakımından dolma kalemler ile eş değer olarak görülmektedir. Kalemin ucunda gözle görülmesi zor olan, bilyenin kağıt üstünde sürtünmesi ve dönmesi ile haznedeki mürekkebin kağıda geçtiği bir mekanizmanın olduğu bu kalemlere günümüzde ciddi bir rağbet gösterilmektedir. Jel kalemlerin roller kalemlerden tek farkı mürekkebinin jel halinde olmasıdır. Üstelik yazım açısından daha yumuşak ve canlı bir sonuç elde etmenizi sağlar.

Roller Kalemlerin Tükenmez Kalemden Farkı Nedir?

Roller ile tükenmez kalemin temel farkı kullanılan mürekkeptir. Tükenmez kalemde daha yoğun, sert kıvamlı mürekkep kullanılırken, roller kalemde daha akışkan, sıvı kıvamlı mürekkep kullanılır. Yazı-çizim uygulanan kağıt yüzeye roller kalem daha çok mürekkep (tükenmez kaleme oranla yaklaşık 3 kat) bırakır. Bu özelliğiyle daha yumuşak, canlı, çarpıcı yazılar yazmayı ve çizimler yapmayı sağlar. Ayrıca tükenmez kalemlerin mürekkebi kalmadığında genellikle çöpe atılırken, roller kalemler değiştirilebilir uç ve kartuşları sayesinde yıllar boyu kullanılabilir.

Roller Kalemin Kullanım Alanları Nelerdir?

Roller kalemler yazı ve çizim yapılabilen alanlarda, eğitimde, ticari faaliyetlerde, ofis ortamında, günlük ev-ofis işlerinde, güzel yazı veya çizim isteyen (reklamcılık, mimarlık vs.) tüm uygulamalarda kullanılabilir.

Roller Kalem Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle günlük kullanımda veya iş yerinizde ihtiyacınız olan roller kalem türlerini seçmelisiniz. Roller kalemler 0.5, 0.7, 0.8 milimetre gibi farklı uç ölçülerine sahiptir. Yapacağınız yazı veya çizimin kapsamı ve detaylarına göre uygun uçlara sahip kalemler tercih etmelisiniz.