Kahve ve Baharat Öğütücü

Toplam 2 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Kahve ve Baharat Öğütücü

Bazı kişiler kahve ve baharatları çekirdek formunda alıp tazeliğini ve yoğun aromasını koruması için kendisi öğütmeyi tercih eder. Tam da bu noktada kahve ve baharat öğütücü makineler pratik bir çözüm olarak öne çıkar. Daha çok kuvvete dayalı çalışma sistemine sahip olan manuel öğütücülerin yerini alan elektrikli öğütücüler ise sıklıkla tercih edilen ev aletleri arasında yer alır. Siz de ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayacak bir kahve ve baharat öğütücüye Avansas güvencesi ile sahip olabilirsiniz.

Fonksiyonel Kahve ve Baharat Öğütücüler

Yeni nesil teknolojilerle donatılan öğütücüler sayesinde çekirdekli ürünler istenildiği kadar ufak parçalar halinde öğütülebilir. Farklı tasarımlar ve teknik özelliklerle kullanıcıya sunulan bu cihazlar, arzu edilen sonuca ulaşmayı çok daha pratik bir hale getirir. Tane boyutunu ayarlayabilme imkanı sunan öğütücüler, özellikle kahve lezzetinin kişinin damak zevkine göre ayarlanabilmesini mümkün kılar. Pratik kullanımı ile öne çıkan manuel öğütücüler taşınabilir boyutları sayesinde evlerin yanı sıra kafe, restoran, lokanta gibi yerlerin masalarında kullanıma elverişlidir. Daha kapsamlı çalışma sistemine sahip olan elektronik modelleri ise mutfaklarda yerini alır.  

Öğütücüler bıçaklı ya da dişli olmak üzere iki farklı parçalayıcı donanıma sahiptir. Pervaneye benzer doğrayıcıları olan bıçaklı öğütücülerde öğütülen ürünün inceliğini belirleyen, kullanıcının cihazı çalıştırma süresidir. Espresso gibi çok daha ince granüllü kahveler elde edebilmek için bıçaklı donanıma sahip olan modellerin uzun süreli çalıştırılması gerekir.

Konik ya da düz plaka olmak üzere iki farklı opsiyonu bulunan dişli öğütücü modelleri genellikle birden fazla ayara sahiptir. Bu sayede kahve ve baharat çekirdeklerini eşit boyutlara getirmeyi kolaylaştırırken aynı zamanda istenilen büyüklükte taneler elde edilmesini sağlar. Konik dişli öğütücülerde koni biçimli iki adet diş, ürünleri öğüten ve kıran çıkıntılarla desteklenir. Düz plaka dişli öğütücülerde çekirdeklerin kusursuz bir şekilde öğütülmesini sağlayan, iki adet özdeş ve paralel halkanın tırtıklı yapısıdır.

Hem dişli hem de bıçaklı öğütücüler ev ve ticari alanlarda kullanım için tercih edilebilir. Her iki ürün arasındaki farkı bilmek kahve ve baharat öğütücü seçiminde size kolaylık sağlayabilir.

Kahve ve Baharat Öğütücüler Nasıl Kullanılır?

Elektrikli çalışma sistemine sahip olan kahve ve baharat öğütücü modellerinden bazıları işlevini manuel olarak gerçekleştirir. Bazıları ise programlanabilir bir donanım ile birlikte kullanıcıya sunulur. Manuel öğütücüleri kullanmak için öğütme haznesine ihtiyaç duyulan miktarda kahve ya da baharat koymak yeterli olur. Programlanabilme özelliğine sahip olan öğütücü modelleri ise yalnızca çekirdek formdaki kahveler ile çalışır. Bu cihazlarda öğütme miktarını önceden belirlemek mümkün olur. Tasarım üzerinde yer alan LCD ekran, çekirdek haznesi ve fonksiyonel tuşlar cihazın kullanımını kolaylaştırır.

Elektrikli seçeneklerin bazılarında öğütülen ürünü ağırlığa göre dozlama işlevi bulunur. Bu sayede kahve ya da baharat çekirdeklerini tartma gereksinimi ortadan kaldırılarak zahmetsiz bir kullanım elde edilebilir. Yüksek teknoloji ile desteklenen kapsamlı öğütücü modelleri, 40’tan fazla öğütme ayarı seçeneği ile espressodan French press’e kadar farklı lezzetleri deneyimlemenizi sağlar.

Pratik ve hızlı bir şekilde kullanım avantajı sunan elektrikli öğütücülerin tek tuşla çalıştırılan modellerinin yanı sıra otomatik öğütme işlevine sahip opsiyonları da bulunur. Zamanlı öğütme işlevine sahip olan cihazlar gün boyu Espresso’nun tazeliğini korumak isteyen özel kahve dükkanlarının tercihi olabilir. Elektrikli öğütücü cihazları hazneyi kahve ile doldurduktan sonra tercih edilen öğütme boyutunu seçerek tek tuşla kolay bir şekilde çalıştırabilirsiniz.  

Avansas’ın geniş ürün yelpazesi arasından siz de bir kahve ve baharat öğütücü seçerek kahve ve baharatları lezzetini kaybetmeden tüketme avantajından yararlanabilirsiniz.