Kuru Bakliyat

Toplam 12 sonuç

 

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Kuru Bakliyat

Temel gıda ürünlerinin başında gelen kuru baklagiller grubu, her evin olmazsa olmazıdır. Kuru baklagiller, dermason fasulyeden köftelik bulgura kadar birçok ürün çeşidini barındırır. Bakliyat üretiminde dünyanın önde gelen firmalarından olan Yayla'nın, mutfakların vazgeçilmezi olan ve en iyi mahsullerini içeren seçenekleri de avansas.com’da yer alır. Avansas’tan sipariş verebileceğiniz global bir kuru gıda markası olan Reis’in ürünleri de, en güvenilir seçeneklerle ve uygun fiyatlarla satışa sunulur.

Mutfaktan ofis malzemelerine kadar kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına en hızlı şekilde ulaşmasını hedefleyen Avansas, ev ve ofislerin mutfak alışverişlerini eksiksiz tamamlayacak yüzlerce ürün barındırır. Her zaman en iyi fiyatlarla en kaliteli ürünlerin, geniş ve güncel stoklarına yer veren bir çalışma prensibine sahiptir. Bu çerçevede temel gıda ürünleri kategorisinde de aynı özenle hizmet verir.

Kuru Bakliyat Çeşitleri Nelerdir?

Temel gıda kategorisi, kuru baklagil çeşitleri içerisinde en çok tercih edilen ürünleri kapsar. Kuru bakliyat çeşitleri arasında grubu şu gıdalar bulunur:

  • Bulgur
  • Mercimek
  • Nohut
  • Fasulye
  • Barbunya

Aynı zamanda bulgur çeşitlerinde; pilavlık ve köftelik seçenekleri yer alır. Menülerde sık yer verilen mercimek de protein değeri ve lif oranı yüksek olan bir kuru bakliyattır. Baharat ekleyerek de tüketebileceğiniz kırmızı ve yeşil mercimek seçenekleri ile vitaminlerden zengin bir besin kaynağı sunar. Yine her öğünde kullanabileceğiniz nohut, yüksek protein kaynağı olması ile yemek şirketleri tarafından sıkça tercih edilir.

Nohut çeşitlerinden biri olan koçbaşı nohut; tarlada olgunlaşıp kurutulduktan sonra kabuklarından ayrılmasının ardından elenip yabancı maddelerden arındırılarak üretilir Yüksek bitkisel protein içermesi sebebiyle en çok sipariş verilen kuru bakliyat ürünlerinden biridir.

Kuru baklagillerden dermason fasulye, ince kabuklu olması sebebiyle çabuk pişer. Böylece iş yerleri için hem ekonomik açıdan fayda sağlar hem de zaman kazandırır. Yemek şirketleri tarafından da kullanıma oldukça uygun olan bu ürün, Avansas üzerinden kolay ve hızlı şekilde sipariş edilebilir. Bu şekilde ihtiyacınız olan kuru bakliyat çeşitlerine en kaliteli ve kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

Kuru Bakliyatın Vücudumuza Faydaları Nelerdir?

Her yaştan insanın sıkça tükettiği kuru bakliyatlar, insanların binlerce yıldır kullandığı bitkisel protein kaynağıdır. Salça gibi soslarla çok daha lezzetli hâle gelir. Hayvansal içeriği olmadığı için vejetaryen ve veganlar için de iyi bir protein kaynağıdır. Gluten içermez, hesaplı ve besin değeri yüksek olan bu ürünlerin vücudumuza faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Yüksek Protein Kaynağıdır: Hücrelerin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi ve kasların gelişebilmesi için vücudumuzun proteine ihtiyacı vardır. Özellikle vejetaryen beslenme sürdüren kullanıcılar, ihtiyaç duydukları protein değerine kuru baklagil tüketerek sahip olabilir.

  • Uzun Süre Tok Tutar: Midede uzun süre kalması sebebiyle besin emiliminin yavaş olmasını sağlar. Bu özelliği ile bir sonraki öğünde daha az yemek yemeye teşvik eder. Fazla kalori içermemesi sebebiyle de kilo kontrolü konusunda hassas olan tüketiciler için ideal bir besindir.
  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Kuru baklagiller içerdiği demir, magnezyum, potasyum mineralleri ve antioksidan özellikli E vitamini ile vücut direncini güçlendirir. Böylece özellikle kış aylarında bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkisi sayesinde hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlar.
  • Kalp Sağlığını Destekler: Kolesterol ve doymuş yağ içermezler ve çözünebilir diyet lifi içerirler. Bu sayede kalp hastalıklarının risk faktörlerinden olan kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesine yardımcı olurlar.
  • Kan Şekerinin Dengelenmesini Sağlar: Bakliyatlar, içerdikleri lifler ile midede uzun süre kalırlar. Bu sayede emilimleri yavaş olduğu için yemek sonrasında kan şekerinin ani bir hızla yükselmesine neden olmazlar.

Kuru Bakliyat Saklama Koşulları Nelerdir?

Kuru bakliyat, genellikle evlerde bolca bulundurulan bir gıda olduğu için en önemli noktalarından biri de saklama koşullarıdır. Ürünler, alışverişin ardından paketlerden başka kaplara doldurulabilir. Geçmişte bakliyatları saklamadan önce içlerinde bulunan taş ve benzeri yabancı maddelerin ayıklanması gerekirdi. Günümüzde ise firmalar, yüksek teknoloji makineler kullanarak ürünleri hali hazırda yabancı maddelerden arındırılmış olarak ambalajlar. Böylece kuru bakliyat paketleme işlemleri taş gibi maddelerin ayıklanmasının ardından gerçekleştirilir. Bu sayede tüketiciler, ürünleri doğrudan kullanmaya başlayabilir. Bu ürünlerin uzun süre formunu koruması için saklama koşulları:

  • Bez Torbada Saklanmalı: Bakliyatların uzun süre muhafaza edilmesi için pamuklu bez torbalara konulması mümkündür. Ancak torba yoksa kuru bakliyat saklama kabı cam olmalıdır. Cam ürünlerde, hem bakliyatın durumu dışardan kolay gözlemlenir hem de uygun hijyen koşulları sağlanmış olur.
  • Defne Yaprağı ile Saklanmalı: Kurutulmuş defne yaprağı saklama sırasında böceklenme ve güvelenme gibi sorunlara pratik bir çözümdür. Torba ya da kavanozun içine yaklaşık 1 kilogram bakliyat için 1-2 adet defne yaprağı koymak yeterlidir. Evinizde defne bulunmuyorsa, birkaç diş sarımsak da aynı korumayı sağlar. Sarımsakları kabuklarını soymadan koymalısınız.
  • Tuz Ekleyerek Saklanmalı: Bakliyatları nemden korumak için bir miktar tuz eklenir. Böylece uzun ömürlü ve sağlıklı bir şekilde saklanmış olur. Saklama kabı içine 1 kilogram bakliyat için 1 yemek kaşığı tuz yeterlidir. Ayrıca sofra tuzu yerine parça kaya tuzu da eklenebilir.
  • Serin ve Karanlık Ortamda Saklanmalı: Bakliyatları korumanın en önemli yollarından biri de uygun nem ve sıcaklık şartlarını sağlamaktır. Bunun için de en uygun ortam, serin ve karanlık olan yerlerdir. Mümkünse sıcaklık, 0-5 derece arasında olmalıdır. Bu mümkün değilse de en fazla 15 ile 18 derece aralığında, güneşten uzak bir ortamda muhafaza edilebilir.

Kuru Bakliyat Derin Dondurucuda Saklanır mı?

Kuru bakliyat, evinizde çok fazla miktarda bulunuyorsa derin dondurucuda saklanabilir. Barbunya, nohut ve fasulye; dondurucudan çıktığında bozulmayan ürünlerdir. Kuru şekilde veya haşlayarak da saklama yapılır. İki şekilde de uzun süre boyunca bozulmaz. Kuru şekilde dondurucuya konulmuş ise, haşlamadan önce suda biraz bekletilmelidir. Eğer haşlayıp ardından poşetleyerek saklanmış ise yemeklerinizde direkt olarak kullanabilirsiniz.

Kuru Bakliyat Yaz Aylarında Nasıl Saklanır?

Kuru bakliyat dolabı serin olmalıdır ve güneş ışığı almamalıdır. Genel olarak saklama koşulları göz önünde bulundurularak ilk önce nem ve ısı açısından uygun bir yer seçilmelidir. Toz, nem ve diğer maddeleri uzak tutacak şekilde kapatılmış, uygun bir kap içerisinde saklanmalıdır. En uygun kap yapısı, ürünlerin soğuk ve kuru kalmasını sağlayacak olanlardır. Özellikle yaz aylarında kuru bakliyatın tazeliğini daha uzun süre koruyabilmek  için haşlanarak buzluklarda saklanması da mümkündür. Bu sayede sıcak hava nedeniyle oluşabilecek; neme ve yüksek ısıya maruz kalmış ürünlerde görülen bozulmalar önlenmiş olur.

Kuru Bakliyat Fiyatları Ne Kadardır?

Kuru bakliyat fiyatları, marka ve çeşitlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.. Kaliteli markalar tarafından üretilen ürünler arasından en uygun kuru bakliyat fiyatları ile sunulmuş gıdalara avansas.com  üzerinden ulaşmak mümkündür. Üstün gıda teknolojileri ile elde edilmiş mahsullere, hızlı teslimat avantajıyla ulaşmayı kolaylaştırır.

Tüketicinin kullanım miktarına ve seçeceği bakliyat türüne göre fiyat aralığı değişebilir. sunduğu toptan alışveriş seçeneği ile alışverişlerinizi daha ekonomik hâle getirir. Ev ve iş yeri için vazgeçilmez olan ürünleri toptan satın alarak uzun vadede bütçenizi koruyabilirsiniz.

"