Ailecek geçirdiğiniz bir akşamı birlikte film izleyerek değerlendirmeye ne dersiniz? Böylelikle hem kaliteli hem verimli hem de eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz. Ancak söz konusu ailecek izlenebilecek filmler olduğunda, film seçimi esnasında biraz daha dikkatli olmak gerekebilir. Çünkü her film her yaştan izleyiciye, özellikle küçük çocuklara hitap etmeyebilir. Çocuğunuzla izleyebileceğiniz filmler ise sizin merakınızı yeterli ölçüde cezbetmeyebilir.

Oysa bazı filmler vardır ki, her yaştan izleyiciye hitap etmelerinin yanı sıra, içerdikleri mesajlar ve eğlenceli sahneleri ile onlarca kez izlense bile değerinden hiçbir şey kaybetmez. Böylece siz de hem eşinizle hem de çocuklarla izlenebilecek filmler arasından seçim yaparak herkesin mükemmel bir akşam geçirmesini sağlayabilirsiniz! Üstelik bu tip filmleri bulmak için uzun araştırmalar yapmanıza hiç gerek yok. İşte sizin için hazırlanan aile film önerileri…

1. Neşeli Günler (1978)

Türk sinemasının en unutulmaz filmlerinden biri olan Neşeli Günler, uzun yıllar geçse de eskimeyen ve aileyle izlenebilecek filmler listelerinin birçoğunda yer alan bir yapımdır. Münir Özkul, Adile Naşit ve Şener Şen’in müthiş oyunculuklar sergiledikleri film, hayatlarını turşuculuk yaparak sürdüren Kazım Efendi ve Saadet Hanım’ın turşu suyu konusundaki fikir ayrılıklarını konu alır. Altı çocuğu olan çift, turşu suyunun nasıl yapılması gerektiği konusunda bir türlü anlaşamayınca, Kazım Efendi üç çocuğunu da alarak evi terk eder. Seneler boyunca altı kardeş, birbirlerinden ayrı ve habersiz şekilde büyümek zorunda kalır. Bir gün tekrar bir araya gelmeyi başardıklarında, anne ve babalarını da barıştırmaya karar verirler. Ancak bu iş, sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

  • Tür: Komedi, Dram
  • IMDB: 8,8
  • Yaş sınırlaması yoktur.

2. Peki Ya Bob? (What About Bob?) (1991)

Bill Murray’in hayat verdiği Bob Wiley, obsesif kompulsif bozukluk rahatsızlığından muzdarip ve hayatı takıntıları nedeniyle oldukça zor bir hal almış bir adamdır. Bu takıntılarla hayatını daha fazla sürdüremeyeceğini anlayan Bob, bir psikologtan yardım almaya karar verir. Ancak danıştığı psikologların tümü, Bob’a bir süre sonra tahammül edemedikleri için danışmanlık hizmetini sonlandırmak zorunda kalır. Bir gün psikolog Leo Marvin ile tanışan Bob, aradığı psikoloğu bulduğundan emindir. Ancak Leo, ailesiyle bir tatile çıkmaya hazırlandığı için o dönene kadar okumasını söyleyerek Bob’a bir psikoloji kitabı verir. Bob ise kitabı okumak yerine Leo’yu tatil boyunca takip etmeye ve peşinden ayrılmamaya kararlıdır. Marvin ailesinin Bob’un gölgesinde geçirdiği tatil, birbirinden eğlenceli maceralara sahne olacaktır.

  • Tür: Komedi
  • IMDB: 7
  • +7 yaş için uygundur.

3. Kanca (Hook) (1991)

Steven Spielberg imzalı bir film olan Hook, Peter Pan’in devam niteliğinde olan ve uzun yıllardır aileyle izlenecek filmler listelerinde yer alan bir yapımdır. Tüm hayatını işine odaklamış bir avukat olan Peter Banning, geçmişini bir türlü hatırlayamaz. Bir gün karısı ve çocuklarıyla birlikte büyükannesi Wendy’i ziyarete gittiklerinde, çocukları Peter Pan’in baş düşmanı olan Kaptan Kanca tarafından kaçırılır. Çocukluğunda Peter Pan olduğunu ve Kaptan Kanca ile yaşadıkları maceraları hatırlayan Peter’ın artık çocuklarını kurtarmak için tekrar Olmayan Ülke’ye dönmekten başka çaresi yoktur.

  • Tür: Macera, Fantastik
  • IMDB: 6,8
  • +7 yaş için uygundur.

4. Müthiş Dadı Müthiş Baba (Mrs. Doubtfire) (1993)

Usta oyuncu Robin Williams’ın başrolünde olduğu Bayan Doubtfire, izleyicilerle buluşmasının üzerinden uzun yıllar geçmiş olsa da hâlen oldukça sevilen ve ailecek izlenebilecek filmler arasında gösterilen bir yapımdır. Evlilikleri çeşitli problemler nedeniyle bitmenin eşiğine gelen Miranda ve Daniel, boşanma kararı alır. Daniel’in oldukça sorumsuz bir baba olduğunu düşünen Miranda, çocukların velayetini almayı başarır. Ancak Daniel, çocuklarını her gün görmeye ve Miranda’nın güvenini tekrar kazanmaya kararlıdır. Bu nedenle kadın kılığına girerek Bayan Doubtfire takma adıyla çocukların dadısı olarak işe başlar. Dadı kimliğiyle çocuklarının hem de Miranda’nın kalbine girmeyi başaran Daniel’in başı aksiliklerden bir türlü kurtulmaz.

  • Tür: Komedi, Dram
  • IMDB: 7
  • +7 yaş için uygundur.

Aile ile izlenecek filmler arasından ailenize en uygun seçimleri yaptıysanız, sinema keyfinize tat katmaya ne dersiniz? Avansas Çay Saati Paketi ile film izlerken birbirinden lezzetli atıştırmalıklar tadabilir, 1 iş gününde teslimat avantajıyla tek tıkla on ürüne sahip olabilirsiniz!

5. Jumanji (1995)

Çocuklarla izlenecek filmler dendiğinde akla ilk gelen yapımlardan biri olan Jumanji, Robin Williams’ın oynadığı en sevilen filmler arasında yer alır. İki kardeş, yeni taşındıkları evin bahçesine gömülmüş gizemli bir kutu oyunu bulur. Oyunu oynamaya başladıklarında, 25 yıl önce bu oyunu oynarken kutunun içinde hapsolmuş Alan Parrish’in özgürlüğüne kavuşmasına neden olurlar. Ancak Jumanji adındaki bu oyun, normal oyunlara benzemez. Çocukların oynamayı bırakmak gibi bir şansları olmadığı gibi, her zar atışlarında tüm şehrin kaderini etkileyecek gelişmeler yaşanır. Şehri alt üst eden olayları düzeltmenin ve herkesi kurtarmanın tek yolu, oyunu kazanmaktır. Alan’ın da rehberliğinde oyunu oynamaya devam eden çocukların başına birbirinden fantastik maceralar gelir.

  • Tür: Macera, Fantastik
  • IMDB: 7
  • +7 yaş için uygundur.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster