Evlerde ve Ofislerde Cam Temizliği Neden Önemlidir?

Pencereler, insanların bina dışından gördükleri ilk şeylerden biridir. Ne yazık ki çoğu insan genellikle temiz camlara sahip olmanın önemini gözden kaçırır. İster ticari cam temizliği ister yüksek katlı pencere temizliği olsun, düzenli olarak temizlenen pencereler binada büyük bir fark yaratabilir. 

 Cam temizliği daha fazla doğal ışıktan faydalanmaya yardımcı olur. Pencereler zamanla doğal ışığın binanın içine girmesini engelleyen oksidasyon, sert mineral, asit yağmuru, boya ve sprey gibi kirleticiler nedeniyle genellikle donuklaşır. Bu evinizin veya ofisinizin daha karanlık görünmesine neden olur. 

Düzenli pencere temizliği bu sebeple çok önemlidir çünkü cama yapışan ve doğal ışığın içeriye nüfuz etmesini engelleyen kirleri gidermeye yardımcı olur. Bu faktör tek başına ofisinizin veya evinizin güzel görünmesine yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda daha fazla konfor sağlar ve alanının daha büyük ve daha çekici görünmesine sebep olur.

Camda oluşan kir ve toz parçacıkları düzenli olarak temizlenmezse, cam ve pencere pervazları zamanla çöker. Kirler, pencerenin donuk görünmesine neden olmakla kalmaz, alerjik reaksiyona, cilt ve solunum problemlerine neden olabilecek alerjenlerin çoğalmasında da etkili olur. 

Yüksek pencerelerin temizliği, eve daha fazla ışık girmesini sağlar ve bu sebeple evinizi aydınlatmaya yardımcı olur. Bu çok ihtiyaç duyulan D vitaminini almanızı sağlar. D vitamini almanın en iyi ve en etkili yolu, cildinizi doğal güneş ışığına maruz bırakmaktır. Pencere temizliği de bunu sağlamanın en kolay yoludur.

Pencerelerinizin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, düzenli olarak temizlenmelerini sağlamalısınız. Araştırmalar, düzenli olarak temizlenen pencerelerin, temizlemeyen pencerelere göre daha uzun ömürlü olduğunu göstermiştir. 

Sert su, oksidasyon ve asit gibi çevresel kirleticiler genellikle camı zayıflatır ve parçalanmalarına neden olur. Bu nedenle, profesyonel temizlik ürünleri kullanmanız hem sağlığınız hem de camınız için faydalı olacaktır.

cam nasıl temizlenir

Ofislerde Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Temiz ofis pencereleri, çalışanlarınızın ruh sağlığına fayda sağlayabilir. Aynı zamanda ısı verimliliğini artırabilir ve daha profesyonel bir imaj sunabilir. Birçok alanda olumlu sonuçlar getiren ofis temizliği yaparken, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlar sayesinde daha temiz camlara ve daha konforlu ofis hayatına erişebilirsiniz.

‘Cam temizliği nasıl yapılır?’ sorusunun cevabı esasında oldukça basittir. Bu sorunun cevabı ile kirli cam temizliği işlemi hız kazanır. Sizler için aşağıda sıraladığımız adımları takip ederseniz cam temizliği bir sorun olmaktan kolaylıkla çıkar. 

  • Toz Giderme İşlemi İle Başlayın: Cam temizliği yapılırken işleme camlardan başlanmamalıdır. Öncelikle panjuru veya pencere pervazlarını silmek gerekmektedir. Perdeleri veya panjurları çıkarmanızı, ardından köşelerin, çerçevelerin, pencere pervazlarının ve çevredeki alanların tozunu almak için büyük bir kuru fırça kullanmanızı öneririz.
  • Çevre Dostu Cam Temizleyicilerine Öncelik Verin: Camlarınızı temizleme zamanı geldiğinde toksik olmayan temizleme solüsyonları kullandığınızdan emin olmalısınız. Zehirli temizlik ürünleri sadece ofis duvarlarınızın dışındaki çevreye değil, aynı zamanda çalışanlarınızın soluduğu havaya da etki eder.

 

Ofisinizde toksik temizlik ürünleri kullanıldığında, uçucu organik bileşikler havaya salınır. Personelinizin gözleri, boğazı veya derisi tahriş olabilir. Bu bileşenlere uzun süre boyunca maruz kalmak kronik solunum problemlerine, alerjik reaksiyonlara veya astıma neden olabilir.

  • Dış Cam Temizliğine Önem Verin: Temiz bir dış pencere daha iyi bir görünüm sağlar, ısı verimliliğini artırır ve daha profesyonel bir iş imajı sunar. Temiz bir dış pencereye sahip olmanın bu üç faydasının ötesinde, camın kolayca bozulmasını da önlersiniz. 

 

Yüksek Katlı Binalarda Cam Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hava şartlarından ötürü yüksek katlı binaların dış cephesi kolayca kirlenebilir. Görüntü kirliliği oluşmaması ve daha temiz bir çalışma ortamı elde etmek için dış cephelerin düzenli şekilde temizlenmesi gerekmektedir.

Dış cephe cam temizliği, profesyonel destek gerektiren bir iştir ve bu işte uzman olmayan insanların yapmaması gerekir. Bu temizlik işlemi, basite alınacak bir uygulama değildir.  Temizliği yapanların can güvenliği tehlikesi bulunmaktadır. Bu yüzden güvenilir, sertifikalı, işinde uzman ve profesyonel ekiplerle iletişime geçmek gerekir

Binanın yüksekliğine göre yüksek katlı binalarda cam temizliği işlemi farklılaşabilir. Asma sepet, vinç ve örümcek vinç, makaslı platform ve teleskopik uzatma gibi ekipmanlar ile farklı yükseklikteki binalara temizlik yapılmaktadır. 

Doğru standartlar göz önünde bulundurularak seçilmiş deterjanlar, silecekler ve uygun temizlik bezi ile temizleme işlemi kısa sürede tamamlanabilmektedir. Bu sebeple doğru ekipleri bulmak ve doğru temizlik malzemelerini kullanmak çok önemlidir.

ofislerde cam temizliği

Camlar Nasıl Parlatılır?

Lekesiz cam silme, temizlik sırasında en fazla zorlanılan konulardan biridir. ‘Camlar nasıl parlatılır?’ sorusunun cevabına birkaç malzeme ile ulaşmak mümkündür. 

Evinizdeki veya ofisinizdeki camların pırıl pırıl olması için kullanabileceğiniz birkaç malzeme var. Fakat hepsinden önce temizleyicinin Avansas Clean cam temizleyici olduğundan emin olun. Yapısında bulunan temizlik ögeleri sayesinde camınızdaki en inatçı lekeleri kolayca çıkarır. 

Deterjanınızın içine sirke ve birkaç damla limon damlatmak camlarınızı pırıl pırıl yapacaktır. Temizlik malzemelerinin çoğu baz ürünlerdir. Bazlar, genel yapısı sebebiyle mat ve donukturlar. Fakat deterjanın içine birkaç damla asit eklemek, deterjanda bulunan matlığı alır. Böylece pırıl pırıl camlar elde edersiniz. 

Cam Silerken Ne Kullanılmalıdır?

‘Cam temizliği neyle yapılır?’ sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Evinizde olan birkaç malzeme ile kusursuz görünümdeki camlara kavuşabilirsiniz. Kısacası ‘Cam silerken ne kullanmalı?’ sorusunun cevabı sizi büyük masraflar altına sokmaz. Uygun fiyatlarla Avansas’tan satın alabileceğiniz malzemeler ile pırıl pırıl camlara sahip olabilirsiniz.

Camları %100 temizlemek ve parlatmak için kullanılması gereken bazı malzemeler vardır. Geçmişte eski kıyafetlerle ve gazete kağıtlarıyla yapılan cam temizliği, günümüzde daha farklı bir hal almıştır. Mikrofiber cam bezleri, camsiller ve camda bulunan suyu akıtmak için kullanılan aparatlar gibi birçok ürün piyasaya sürülmektedir.

Bunların yanı sıra doğru deterjanı kullanmak çok önemlidir. Avansas’ta bulunan Avansas Clean cam temizleyici bu konudaki başarısı ile ünlenmiştir. Kullanışlı yapısı ve sprey formda olması, onu oldukça tercih edilen bir ürün haline getirmiştir. Avansas Clean cam temizleyici, camlarda iz bırakmaz ve pırıl pırıl bir görünüm sağlar. Cam, ayna gibi parlak yüzeylerin temizliğinde kullanılmaktadır ve güzel sonuç vermektedir.

Cam Temizliğinde Bilinmesi Gereken Pratik Bilgiler Nelerdir?

Evinizde tertemiz pencereler ve aynalar elde etmek bazen zor olabilir. Ancak doğru araç ve yöntemleri kullanmak, bu zahmetli görevi daha basit hale getirebilir. Cam temizliğinde pratik bilgilere sahip olarak cam temizliği işlemini kolaylaştırabilirsiniz.

 

  1. Cam temizliği etrafı kirletebilen bir işlemdir. Temizliğe başlamadan önce yere dökülen suları önlemek için pencerelerin altına büyük bir havlu yerleştirebilirsiniz. Böylece, yapılan temizlik işlemi sonucunda oluşan dağınıklık önlenmiş olur.
  2. Cam silerken mutlaka mikrofiber bez veya cam silme aparatı kullanın. Silmiş olduğunuz camda leke veya su damlası kalmaması için bu ürünlerin kullanımı şarttır.
  3. Seçmiş olduğunuz temizlik aparatları ile camınızı silerken, doğru yönde ve doğru şekilde camınızı temizlediğinizden emin olun. Yukarıdan aşağı doğru cam silmek, camda bulunan izleri yok eder ve su damlalarını daha da azaltır.
  4. Cam temizlemek için kullandığınız deterjanın içine bir yemek kaşığı sirke koymak, camda parlak bir görünüm sağlar ve pencere pervazlarındaki zararlı bakterilerin oluşmasını önler.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster