Dezenfektan Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Jel ve izopropil gibi birçok kimyasal bileşenden meydana gelen temizlik ürünleri, “Dezenfektan nedir? sorusuna yanıt olarak verilir. Bu ürünler cilt, yüzey, su ya da eşya fark etmeksizin kullanılan her alanı virüs, bakteri ve mikroplardan arındırır. Temizliğin en etkili ve pratik yolunu sunan dezenfektan türleri, hijyen ürünleri arasında yer alır.

Dezenfektan çeşitleri alışveriş merkezi, toplu taşıma aracı ya da pazar gibi kalabalık alanlarda sıklıkla kullanılır. Alkol ya da su bazlı olarak imal edilen ürünler form, içerik ya da miktar olarak geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Dezenfektanlar, bakteri ve virüslerin yayılmasına engel olur. 

Bu ürünleri satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Öncelikle, seçimlerinizi ürünün kullanım alanına göre belirlemeniz gerekir. Eşya ya da cilde özel olarak üretilen dezenfektan çeşitleri, farklı içeriklerden oluşur. 

Güvenilir bir marka tercih etmeniz, sağlığınız açısından daha faydalı olur. Sonrasında, seçtiğiniz ürünün içerisinde bulunan alkol türü ve oranını öğrenmeniz gerekir. Alkol bazlı dezenfektan çeşitleri, sağlığınızı tehdit eden hastalık veya virüsler üzerinde oldukça etkilidir. 

Antiseptik dezenfektanlar, gönül rahatlığıyla temizlik yapmanızı sağlar. İncelemeniz gereken bir diğer nokta da, ürünlerin son kullanma tarihleridir. Bu hijyen malzemelerini belirtilen süre içerisinde tükettiğiniz zaman verim alabilirsiniz. Kullanım yoğunluğuna bağlı olarak cildinizi kurutan ürünlerin nemlendirici etkili olmasına da dikkat edebilirsiniz.

dezenfektan nedir

Dezenfektan Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Dezenfektanlar içeriklerine, kıvamlarına, kullanım alanlarına, etki derecelerine ve mekanizmalarına göre farklılık gösterir. Kişisel temizliğine önem veren kullanıcılar tarafından tercih edilir. Doğru ürün seçimi ile dilerseniz eşyalarınızı dilerseniz de cildinizi mikroorganizmalardan arındırabilirsiniz. 

Antiseptik dezenfektanların etki derecelerinin yüksek olması, kullanışlı olduğunun göstergesidir. Dayanıklı ve hızlı bir ürün ile sağlığınızı tehdit eden bakteri ve virüslerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Ayrıca, ürünün kullanılan alanda herhangi bir yıpranmaya neden olmaması gerekir. 

Kalabalık alanlarda zaman geçiren insanlar, bu ürünler sayesinde temas ettikleri noktaları temizleyerek kendini korur. Düzenli bir şekilde kullandığınız taktirde, mikropların başkalarına bulaşma ihtimali büyük oranda düşer. Dezenfektanları çantanızda, cebinizde, aracınızda ya da ofisinizde bulundurarak hijyeninizi sağlayabilirsiniz.

Sosyal yaşam içerisinde, dokunduğunuz her alanda bakteri olabilir. Bu yüzden, el dezenfektanları kullanarak hastalık oranını olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Avucunuzun içerisine yeterli miktarda alarak ürünü ellerinizin her yerine yayabilirsiniz. 

Dezenfektanın çeşidi, kullanımını doğrudan etkiler. Dezenfektan jel ise, elinize kolay bir şekilde yayabilirsiniz. Ürünün parmak araları, bilek ve tırnak içlerine nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Cilt için imal edilen ürünleri, yüz ve göz çevresi gibi hassas bölgelere sürmemeniz gerekir. 

Yüzey için tercih edilen dezenfektan sprey ise, bir pamuk ya da mendile sıkarak masa, sandalye ya da kapı kolu gibi alanları temizleyebilirsiniz. Ahşap, cam ya da plastik gibi yüzeylere zarar vermeyen ürünleri kullanmanız faydalı olur. 

 

Antiseptik Dezenfektan Nedir? Daha mı Etkilidir?

El ve yüzey için kullanılan ürünler, form olarak da birbirinden ayrılır. Antiseptik dezenfektanlar, canlı dokuya uygulanan ürünlerden oluşur. Kullanıldığı deri ve dokuya zarar vermeden mikroorganizmaların yok olmasını sağlar. Vücudunuzda bulunan dokuların kolay bir şekilde iyileşmesini sağlayan antiseptikler, virüs ve bakteri gibi sağlığı tehdit eden canlıların da oluşmasını önler. 

Birbirinden farklı kimyasal maddeden meydana gelen el dezenfektanı çeşitlerinin içerisine hoş koku ve yağlar eklenir. Avansas’ta temizlik ve sağlık kategorisinde bulabileceğiniz bu ürünler sıvı, jel ya da mendil gibi çeşitlere sahiptir. 

Su ve alkol bazlı içerikleri ile ön plana çıkan dezenfektan türleri, cildinizi virüs ve bakterilerden uzaklaştırır. Su ve sabundan daha etkili olan alkol bazlı el dezenfektanı, onların bulunmadığı ortamlarda yardımınıza yetişir. Ürünler, %60 ile %95 arası alkol oranı ile canlı mikroorganizmaları öldürerek hasta olmanızı önler.

Kullanım kolaylığı ile dikkat çeken el dezenfektanlarını hemen hemen her yerde tercih edebilirsiniz. Yolculukta, işte, okulda ya da sporda kullanarak temizliğinizi koruyabilirsiniz. Göz çevresi ya da yüz gibi hassas bölgelere sürmemeniz gereken bu ürünler, hayatınızı kolaylaştırır. 

Toplu alanlarda kurtarıcı bir görev üstlenen el dezenfektanlarını her temastan sonra kullanmanız gerekir. Kalabalık alanlarda kısa aralıklarla düzenli olarak sürdüğünüz ürünler, mikroplara karşı bariyer oluşturur.  

Antiseptik dezenfektanlar ile el ve bileklerinizi bakterilerden arındırabilirsiniz. Ürünler, sık sık kullanarak daha etkili bir sonuç alabilirsiniz.  

dezenfektan ne işe yarar

Alkol Bazlı Dezenfektan Cildimize Zararlı Mıdır?

Bakteri, mikrop ve virüs gibi canlı organizmalar, kalabalık ortamlar başta olmak üzere her yere yayılır. Sağlığınızı tehdit ederek hasta olmanıza yol açar. Ürünleri vücudunuzda açık yara ya da egzama gibi rahatsızlıklar olduğu zaman kullanmamanız önerilir. 

İçerisinde alkol ve farklı kimyasal maddelerin bulunduğu temizlik malzemeleri, her an her yerde kullanılır. Dilerseniz büyük boy olarak üretilen dezenfektanları kullanarak uzun süre güven sağlayabilir, dilerseniz de küçük şişelerde çantanızda taşıyabilirsiniz. 

Yüzey çeşitlerine göre ayrılan ürünlerin içerikleri de değişir. Araç dezenfektanı ile koltuk, direksiyon, anahtar, el freni ya da kapı gibi bölgeleri temizleyebilirsiniz. Böylece, rahat bir şekilde yolculuk edebilirsiniz. 

Yüzeylerin renginin solmasına izin vermeyen ürünleri tercih etmeniz gerekir. Yıpranma ya da soyulma gibi sorunların oluşmasını engeller. 

Alkol içerikli dezenfektan çeşitleri ile verimli bir temizlik sağlayabilirsiniz. Düzenli aralıklarla silinen yüzeyler, virüs oluşumunu önler. El dezenfektanları çok sık kullanıldığı zaman cildi kurutarak alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden, renksiz ve kokusuz ürünleri tercih edebilir, aşırı kullanımdan kaçınabilirsiniz.

Nemlendirici özelliği bulunan ürün çeşitlerini tercih ederek cildinizin hassasiyetini koruyabilir ve yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Dezenfektan sürdükten sonra yanıcı maddelerden uzak durmanız gerekir. 

Alkol bazlı dezenfektan çeşitleri, çok sık kullanılmadığı taktirde, yıpranma ya da kuruma gibi herhangi bir sorun oluşturmaz. Aksine, sizin ve bulunduğunuz ortamın hijyenini sağlayarak hayatınızı kurtarır. 

 

Dezenfektan Mendil Kullanımı Etkili Hijyen Sağlar mı?

Dezenfektanlar, hijyenik ortamlar yaratmanıza yardımcı olan temizlik ürünleri arasında yer alır. Koku, alkol oranı, kıvam ve miktarlarına göre geniş bir yelpazeye yayılır.

Sıvı, köpük, tablet, jel ve mendil formlarında imal edilen dezenfektanlar, hemen hemen her yerde kullanılarak kolaylık sağlar. Ürünler, antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde oldukça etkilidir. Jel formlar, yoğun kıvamları ile şişelerde saklanır. Renksiz özellikleri ile dikkat çeken sıvı ürünler, kullanıldıkları alana hızlı bir şekilde nüfuz eder.

“Dezenfektan nedir?” tartışmasına son derece etkili mendil çeşitlerinden bahsederek nokta koyabilirsiniz. Bu ürün çeşidi, konforları ile hayatınızın her alanında yer alır. Dezenfektan mendiller, el veya yüzeyleri temizlemenize yardımcı olur. Avansas’ta tekli ve çoklu paketleri ile bulunan ürünleri çantanızda rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz. 

Dayanıklı ambalajları ile sunulan bu mendiller, nemli formunu uzun süre korur. Kalın materyallerden üretilen dezenfektan çeşidi, geniş etki spektrumuna sahiptir. Mikrop, virüs ve bakterilere karşı koruyucu bir bariyer oluşturur. Kullanıldığı alanda iz ve leke bırakmaz. 

Alkol bazlı olan dezenfektan mendiller ile otel, hastahane, okul ya da restoran gibi alanları detaylı bir şekilde temizleyebilirsiniz. İş hayatınıza pratiklik katan bu ürünü elektrikli bölgelerde kullanmamanız gerekir. 

Bu ürünler, antibakteriyel özellikleri sayesinde aktif koruma sağlar. Özel geliştirilmiş formülleri sayesinde bakterilerin büyük bir kısmını yok eder. Ağız, burun ve göz temasıyla vücuda giren virüsleri azaltır. 

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster