Notebook soğutucu, insanların dizüstü bilgisayarlarının aşırı ısınma sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için satın aldığı en popüler dizüstü bilgisayar aksesuarlarından biridir. Bir notebook soğutucu satın almanın amacı, bilgisayarın çalışma sıcaklığını, beklenen sıcaklık seviyesi aralığına getirmeye yardımcı olmaktır.
Bu Rehberde Bahsettiğimiz Ürünler [Önerilere Git]

Notebook Soğutucu Nedir, Ne İşe Yarar?

Laptop soğutucu, dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısınmasını önlemeye yardımcı olan bir aygıttır. Dizüstü bilgisayarın dahili fanı bilgisayarın ihtiyaç duyduğu soğutmayı sağlayamadığında, dizüstü bilgisayarın sıcaklığını düşürmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Özellikle dizüstü bilgisayarınızın soğutma sistemi arızalıysa (örneğin fan) veya oda sıcaklığının normalden daha yüksek olduğu bir ortamda çalışıyorsanız, bilgisayarın çalışma sıcaklığının güvenli aralıkta kalmasına yardımcı olur.

Ancak, tozlanmış ya da yetersiz donanıma sahip bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, bu gibi durumlarda soğutucunun dizüstü bilgisayarın sıcaklığı veya performansı üzerinde çok az etkisi olur veya hiç etkisi olmaz. Genellikle bu eski, uzun süredir bakım yapılmayan ve toz birikmiş eski dizüstü bilgisayarlarda yaygın bir durumdur.

Notebook Soğutucu Nasıl Çalışır?

Notebook soğutucu, dizüstü bilgisayarınızdan ısıyı emer ve ardından soğutucunun içinde yayar. Dahili fanlarla birlikte gelen dizüstü bilgisayar soğutucu, markaya bağlı olarak farklı şekillerde çalışabilir. Dahili fan, dizüstü bilgisayarınızın soğutulmasından sorumludur.

Dizüstü bilgisayar soğutucuyu kullanmak için soğutucuyu düz bir yüzeye yerleştirmeniz, dizüstü bilgisayarınızı üzerine koymanız ve ardından açmanız gerekir. Çoğu durumda, soğutucu çalışmak için dizüstü bilgisayarın USB’sini kullanır.

Notebook Soğutucu Neden Önemlidir?

Notebook soğutucu, dizüstü bilgisayarınızın performansını artırdığı ve güvenli sıcaklığı korumaya yardımcı olduğu için önemlidir. Özellikle gürültünün aşırı ısınmadan kaynaklandığı durumlarda, bilgisayarınızdaki gürültüyü ve ısı üretimini azaltmaya da yardımcı olur. Genel olarak, dizüstü bilgisayarınızda tozdan arındırılmış olmasına rağmen aşırı ısınma sorunu varsa, bir notebook soğutucu satın almak size yardımcı olabilir.

Soğutucu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Notebook soğutucu satın almadan önce soğutma sistemini tıkayan toz nedeniyle dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısınmadığından emin olmanız gerekir. Bu yüzden satın alma yapmadan önce dizüstü bilgisayarı temizlemeyi düşünmeniz size oldukça yardımcı olacaktır.

Eğer bilgisayarınızın temiz olduğundan eminseniz notebook soğutucu alırken dikkate almanız gereken en önemli faktörler cihazın fan hızı, gürültü seviyesi ve maksimum hava akımı olmalıdır.

En İyi Fiyat Performans Notebook Soğutucu Önerileri

Piyasada pek çok dizüstü bilgisayar soğutucu var. Bu nedenle hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğuna karar vermek zor olabilir. Aşağıda sizin için oluşturduğumuz listedeki en iyi notebook soğutucularla ile ilgili tüm detayları inceleyerek kararınızı biraz olsun kolaylaştırabilirsiniz:

blank

1. Inca INC-321 RX Çift Fanlı Notebook Soğutucu

Yüksek soğutma performansı ile dizüstü bilgisayarınızı yüksek sıcaklık seviyelerinden koruyan Inca INC-321RX Çift Fanlı Notebook Soğutucu, 7” ve 17” arası dizüstü bilgisayar ve notebook ebatları ile uyumlu şekilde çalışır. Rubber malzemeden üretilen dış yapısı ile parmak izi oluşmasının bile önüne geçen cihaz, çizilmelere ve darbelere karşı da dayanıklıdır.

Inca INC-321 RX Çift Fanlı Notebook Soğutucu Özellikleri
Genel boyut 400 x 305 x 30 mm
Fan boyutu 140 x 140 x 15 mm
Fan Hızı 1000 RPM
Akım/Max hava akımı 0.38A/ 70 CFM
Nominal Gerilim 5 Volt DC
Gelişmiş Özellikler
  • Gürültü seviyesi: 23 dBA
  • 140 x 2 mm’lik fan ile güçlü hava akımı
  • Isı yayılımıyla yüksek performans

Inca INC-321 RX Çift Fanlı Notebook Soğutucu’yu 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

2. Frisby FNC-5230ST 4 Fanlı USB 2.0 10″-17″ Gaming Notebook Soğutucu Siyah

Yüksek sıcaklık nedeniyle oyun oynarken takılmalar yaşamak istemiyorsanız, Frisby FNC-5230ST, ikisi 125 mm, diğer ikisi ise 70 mm genişliğinde olan toplam dört adet fan ile notebook’unuzda maksimum hava akışı sağlar. Ayrıca üzerinde yer alan kontrol panelini sayesiden fanların çalışmasını 6 farklı hızda (U1 ~ U6) ayarlamanıza ve 3 farklı modda çalışmasına da olanak tanır.

Frisby FNC-5230ST 4 Fanlı USB 2.0 10″-17″ Gaming Notebook Soğutucu Siyah Özellikleri
Genel boyut

390 mm x 280 mm x 28 mm

Fan boyutu

2 x 125mm ve 2 x 70mm

Fan Hızı

1500 RPM

Nominal Gerilim

5 Volt DC

Gelişmiş Özellikler
  • Gürültü seviyesi: 15 dB
  • Isıyı düşüren yüksek performans
  • Düşük gürültü ve rahat hava akışı

Frisby FNC-5230ST 4 Fanlı USB 2.0 10″-17″ Gaming Notebook Soğutucu Siyah’ı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

3. INCA INC-341FXS Notebook Stand- Soğutucu

Hızlı ısınan notebooklar için üstün soğutma performansı sunan INC-341FXS Notebook Stand- Soğutucu, dizüstü bilgisayarınızın performansını artırmaya yardımcı olan bir cihazdır. Fan hızı 1000 RPM olan cihaz bunu, hava akışını artırarak ve bilgisayarınızın daha yavaş çalışmasına ve hatta çökmesine neden olabilecek ısıyı dağıtmaya yardımcı olarak yapar.

INCA INC-341FXS Notebook Stand- Soğutucu Özellikleri
Genel boyut 370 x 265 x 33
Fan boyutu 140 x 140 x 20
Fan Hızı

1000 RPM

Akım

 0.18 – 0.4 + – 10%A

Nominal Gerilim

5 Volt DC

Gelişmiş Özellikler
  • Gürültü seviyesi: 15 dBA
  • 140 mm’lik fan ile güçlü hava akımı
  • Isıya karşı yüksek performans

INCA INC-341FXS Notebook Stand- Soğutucu’yu 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

4. Frisby FNC-35ST 1 Led Fanlı USB 2.0 9″-17″ Notebook Soğutucu Siyah

Dizüstü bilgisayarınıza en iyi soğutma deneyimini ve optimum performansı sağlamak için tasarlanan Frisby FNC-35ST 1 Led Fanlı USB 2.0 9″-17″ Notebook Soğutucu Siyah, 10″ – 17″ boyutunda notebooklar için uygundur

Frisby FNC-35ST 1 Led Fanlı USB 2.0 9″-17″ Notebook Soğutucu Siyah Özellikleri
Genel boyut

360 x 265 x 33 mm

Fan boyutu

140 x 140 x 15mm

Fan Hızı

1400 RPM

Nominal Gerilim

5 Volt DC

Gelişmiş Özellikler
  • Isıyı düşüren yüksek performans
  • Düşük gürültü ve rahat hava akışı

Frisby FNC-35ST 1 Led Fanlı USB 2.0 9″-17″ Notebook Soğutucu Siyah’ı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

5. Inca INC-601 GMS 6X Fan Gaming 7-17″ Notebook Soğutucu

Alt kısmından ısı yayılımıyla yüksek performans gösteren 6 büyük sessiz fana sahip olan Inca INC-601 GMS 6X Fan Gaming 7-17″ Notebook Soğutucu, dizüstü bilgisayarınızın sıcaklığını etkili bir şekilde azaltmak için güçlü bir hava akımı sağlar. Ayrıca, ek aygıtları bağlayabilmeniz için iki USB bağlantı noktasıyla birlikte gelir.

Inca INC-601 GMS 6X Fan Gaming 7-17″ Notebook Soğutucu Özellikleri
Genel boyut

380 x 290 x 33mm

Fan boyutu

70 x 70mm

Fan Hızı

2500 RPM

Max Hava Akım

115 CFM

Nominal Gerilim

5 Volt DC

Gelişmiş Özellikler
  • Gürültü seviyesi: 21 dBA
  • 6 kademeli yükseklik ayarı
  • Kaymayı engelleme ve gövdeyi tam kavrama özelliği

Inca INC-601 GMS 6X Fan Gaming 7-17″ Notebook Soğutucu’yu 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster