Kariyer basamaklarını tırmanan arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ya da tüm sevdiklerinizin mutluluğuna ortak olabilirsiniz. Yeni işe başlayan birine hediye almak, ona hem çalışma yaşantısında hem de kişisel olarak yanında olduğunuzu hissettirir. Hayatınızda büyük bir yeri olan dostlarınıza gösterdiğiniz değer, yeni iş için hediye seçenekleri sayesinde daha da pekişir. Yeni iş hediyeleri, arkadaşlarınızın farklı kariyer yolculuğunda yalnız hissetmemesini sağlayan jestlerden bir tanesidir. 

Yeni İşe Başlayan Kişiye Yeni İş Hediyesi Olarak Neler Alınabilir?

Yeni işe başlayana hediye alternatifleri, arkadaşlarınızın yaşadığı ilk gün stresini bir nebze olsun azaltır. Yeni iş tebriği hediyeleri, onları ofiste geçirdikleri ilk günde çok mutlu eder, aynı zamanda motivasyonlarını yükseltir. İşe başlayana hediye olarak hem kişisel yaşantısında hem de çalışma hayatında kullanabileceği seçenekler tercih edilebilir. Hoş kokulu, manevi anlamı yüksek olan bir çiçek ya da uzun yıllar boyunca kullanabileceği kupa gibi yeni işe girene hediye modelleri arasından seçim yapılabilir. Birbirinden farklı çeşide ve modele sahip yeni iş hediyeleri ile yakın dostlarınızı mutlu edebilirsiniz.

Çiçek

Tecrübeli ya da tecrübesiz fark etmeksizin çalışanlar, her işin ilk gününde kaygı ile mücadele eder. Heyecanın dorukta olduğu ilk iş gününde sevdiklerinizin stresini yeni iş hediyeleri ile azaltabilirsiniz. Yüzde rahatlatıcı bir gülümseme oluşturan çiçekler, arkadaşınıza şans dilemenin en göz alıcı yöntemidir. Birbirinden farklı renge ve türe sahip çiçek buketleri, bulunduğu ortama hava katarak sevdiklerinizi mutlu eder

Mouse Pad

Mouse pad, en kullanışlı ofis aksesuarlarından bir tanesidir. Aynı zamanda yeni işe başlayanlara hediye alternatifidir. Uzun saatler boyunca bilgisayar başında çalışan yakınlarınız için tercih edebilirsiniz. 

İş temposu içerisinde bir süre sonra el ve bilekler yorulabilir. Bu durumun önüne geçmek için tasarlanan bilek destekli mouse pad modelleri, yoğun iş yüküne sahip sevdikleriniz için kullanışlı bir hediye olur. Bu tip ürünler, bileğin boşta kalan kısmını destekleyen yapı ile üretilir. Yeni işe başlayan arkadaşınız için bu modelleri tercih edebilir, iş ortamında çok daha konforlu çalışmasını sağlayabilirsiniz.

mousepad

Hediye Kutusu

Birbirinden farklı yeni iş hediyeleri arasından seçim yapamıyorsanız, içerisinde pek çok ürünün yer aldığı hediye kutusu alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Sevdiklerinizin moralini yükselten yeni iş hediye seti, içerisinde yer alan birçok ürün ile iş süreçlerini kolaylaştırır. 

Birbirinden farklı hediye kutusu seti arasından arkadaşlarınızın kişisel zevkine göre seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinizin en çok kullandığı ürünleri bir kutuya koyarak kendi hediye kutunuzu da yaratabilirsiniz.

Kalemlik

Kalemlik, çalışma ortamlarının vazgeçilmez ofis malzemelerinden bir tanesidir. Birbirinden farklı kalem çeşidini tek bir alanda toplayan kalemlikler, pratik çözümler sunar. Aynı zamanda sevdikleriniz için en kullanışlı hediye alternatifleri arasında yer alır. Birbirinden farklı model ve desene sahip kalemlik çeşitleri, kalemlerin ve ofis masasının düzen içerisinde olmasına yardımcı olur. Böylece arkadaşınız toplu bir ofis masasında çalışmasını sürdürür ve dikkati kolayca bozulmaz. Kalemlik, işe yeni başlayan kişilerin iş performansını arttıran kırtasiye ürünlerinden biridir.

Kalem

Yeni iş hediyeleri arasında yer alan kalem, pek çok markaya ve çeşide sahiptir. İş ortamında sıkça kullanılan kalemler, her iş sürecinde çalışanların yanındadır. Sevdikleriniz için tercih edeceğiniz tükenmez kalemler, yoğun iş temposunda kullanım kolaylığı sağlar. Sunum hazırlama ve taslak oluşturma başta olmak üzere pek çok iş, tükenmez kalem ile yapılabilir. 

Dolma kalem, en şık hediye seçeneklerinden bir tanesidir. Karşı tarafın üzerinde etki bırakan ve ifade gücünü arttıran bir yapıya sahiptir. Yeni iş hediyeleri arasında yer alan dolma kalem, arkadaşınızın zorlu ilk iş gününde özgüvenini yerine getirir. Bununla birlikte kariyer değişikliği yapan ya da pozisyonu yükselen sevdikleriniz için de iyi bir alternatiftir. Yeni iş terfi hediyesi olarak dolma kalemi tercih edebilir, arkadaşlarınızın iş ortamındaki prestijini arttırabilirsiniz. Aynı zamanda kalemin üzerine kişiye özel isim yazdırabilir, hediyenizi kişiselleştirebilirsiniz. 

Ajanda

Günlük, haftalık ve aylık planlamaların tek bir yerde buluştuğu ajanda, yeni iş hediyeleri arayanların ilk tercihidir. İş süreçlerini planlamaya yarayan ajanda sayesinde sevdikleriniz çok daha verimli bir gün geçirebilir. Ajandalar, stresi azaltarak zaman yönetiminin kontrolünü sağlar. Ofis ortamında çok daha yaratıcı fikirler üretilmesine yardımcı olur. Takvimli, notlu ya da motivasyon arttırıcı sözlere sahip ajanda çeşitleri ile arkadaşlarınızı sevindirebilirsiniz.

Kupa

Arkadaşlarınız, çalışma ortamının yoğunluğu sebebi ile sıvı tüketmeyi unutabilir. Şık hediye seçeneklerinden biri olan kupalar ile sevdiklerinizin sağlığını düşünebilirsiniz. Kupaları kişiselleştirerek üzerine baskı yaptırabilirsiniz. Yazı ve resim ile süslenebilen kupalar, yeni iş hediyeleri arasında ön plana çıkar. Kupa ile birlikte aynı desenlere sahip bardak altlıklarını da tercih edebilir; hediyenizi büyütebilirsiniz. 

Laptop Çantası

Hem işe yeni başlayan hem de uzun süredir çalışan sevdikleriniz için laptop çantası, iyi bir seçenektir. İş ortamında ve kişisel hayatta sıkça kullanılan laptop çantaları, ergonomik yapısı ile her ortamda kurtarıcıdır. Kişisel eşyaların ve bilgisayarın korunmasını sağlar. Arkadaşınızın ihtiyacına göre çok gözlü, omuza asmalı ya da körüklü modeller arasından tercih yapabilirsiniz.

Yeni İşe Başlayan Erkek Arkadaşa Ne Hediye Alınır? 

Yeni bir işe başlamak, mezun olan ya da bir süredir iş arayan kişiler için stresli bir süreçtir. Bu süreçte yapacağınız küçük jestlerle sevdiklerinizin kaygılarını azaltabilirsiniz. Yeni iş hediyelerini, erkek arkadaşınızın kişisel zevkine ve tercihlerine göre seçebilirsiniz. 

Yeni işe başlayan erkek arkadaşa hediye alırken, hem göze hitap eden hem de kullanışlı ürünler tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda erkek bir çalışma arkadaşınıza hediye alıyor da olabilirsiniz. Erkek iş arkadaşına hediye seçenekleri arasında kartvizitlik, masa isimliği, dolma kalem ve ajanda başta olmak üzere birçok ürün yer alır. Bu ürünlerin üzerine isim yazdırarak hediyenizi daha özel hâle getirebilirsiniz. 

Kadınlar için Yeni İş Hediyesi Önerileri

Kadınlar için birçok yeni iş hediyesi seçeneği mevcuttur. Şık hediye tercihleri ile arkadaşınızın manevi olarak yanında olabilir; desteğinizi hissettirebilirsiniz. Çiçek, hoş bir iş kadınına hediye alternatifidir. Göz alıcı çiçek buketi ve hoş bir not ile kadın arkadaşınızı mutlu edebilirsiniz. Bunun yanı sıra işlevselliği ile ofis ortamında rahatça kullanılan kahve fincanı, kupa ve termos da yeni iş hediyeleri arasında oldukça kullanışlı seçeneklerdir.

çiçek buketi

Yeni İş Hediye Kutusunda Neler Olmalı?

Yeni iş hediye kutuları, içerisinde pek çok ürün olması sebebi ile sıkça tercih edilir. Hediye seçmekte zorlanan kişiler için faydalı çözümler sunar. Hediye tercihini bu yönde yapanlar için hazır kutu setleri mevcuttur. Aynı zamanda arkadaşlarınızın sevdiği ürünlerle siz de kutu oluşturabilirsiniz. 

Yeni iş hediye kutusu; genellikle ajanda, kalem ve kupadan oluşur. Daha geniş seçenekleri tercih edenler için bu ürünler; termos, kahve, french press ve not kâğıtları ile desteklenir. Ürünler üzerine kişiye özel isim ya da fotoğraf bastırarak hediyenizi kişiselleştirebilirsiniz.

Yeni İş için Hediye Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Yeni işe başlayan kişilere hediye almak her zaman kolay olmayabilir. Bu tür durumlarda kararsızlık yaşanabilir ve stres ortaya çıkabilir. Yeni iş tebriği için hediye almak isteyenler aşağıdaki maddeleri inceleyerek bu süreci kolayca tamamlayabilir;

  • Hediye alacağınız kişinin yakınlık derecesi önemlidir. İş arkadaşına hediye alırken daha çok resmiyete önem vermek gerekir.
  • Sevdiklerinizin kişisel zevkleri, ilgi alanları ve istekleri hediye seçiminde büyük rol oynar. Görselliğe önem veren arkadaşlarınız için çiçek ve dekor ürünleri, kullanışlı hediyeleri tercih edenler için de kupa ya da termos alınabilir.
  • Alındığı gibi kırılan, yırtılan ve bozulan eşyalar büyük bir talihsizlik yaşatır. Bu sebeple hediye edeceğiniz ürünlerin kalitesine dikkat etmek gerekir. Kaliteli hediyeler, uzun ömürlü kullanım imkânı sunar ve sevdiklerinizin iş ortamında verimli çalışmasını destekler.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster