Müşteriler ve çalışanlarla profesyonel bir ilişki kurulabilecek platformlardan bahsederken, LinkedIn listenin başında gelir. Reid Hoffman tarafından kurulan bu platform, en hızlı büyüyen sosyal medya ağ platformları listesine en üstlerde yerini alır.

Ancak bugün bile pek çok kişi bu platformdan haberdar değil. 

Peki LinkedIn nedir?

LinkedIn, yaklaşık 660 milyondan fazla kullanıcı ve 9 milyon şirket ile profesyoneller topluluğunu genişletmeye devam eden, müşterilerin ve çalışanların birbirleriyle profesyonel ilişkiler kurabilecekleri bir platformdur. 

LinkedIn Şirket Bilgileri
Şirket İsmi LinkedIn
Linkedin kuruluş tarihi 2003
Genel Merkez Sunnyvale, California, ABD
Endüstri Profesyonel Ağ Oluşturma, Sosyal Medya
CEO Ryan Roslansky
Kurucu Reid Hoffman
Ana Şirket Microsoft Corporation

LinkedIn Hizmetleri

LinkedIn herkes için ücretsiz bir platformdur. Ancak, şirketin sunduğu ve kullanıcı tabanına sağladığı bazı premium hizmetler vardır. Bu hizmetler aşağıdakileri içerir:

  • Talent Solutions (Yetenek Çözümleri)
  • Marketing Solutions (Pazarlama Çözümleri)

LinkedIn Talent Solutions

Talent Solutions, işe alım görevleri de dahil olmak üzere şirketlere sunulan tüm hizmetleri ifade eder. Bu, tüm gereksinimlerini karşılayacak en uygun adayı işe almalarına yardımcı olan birinci sınıf bir özelliktir. Bunun dışında, iş adamlarına işlerini büyütmek için mükemmel bir ortaklık sunar. LinkedIn tarafından Talent Solutions kapsamında sunulan temel hizmetler aşağıdakileri içerir:

  • LinkedIn Recruiter
  • Recruitment Media
  • Work With Us Ads
  • Job Slots
  • Career Pages

LinkedIn, işe alım görevlisi olarak kayıtlı kullanıcılarına sağladığı bu avantajların yanı sıra, çalışanlar için de bir nimettir. Premium sürümlerde bulunan milyonlarca kursla, kullanıcılarının becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Peki başka iş portalları varken, LinkedIn neden bu kadar popüler? 

Çünkü diğer iş portallarında, kullanıcılar çalışmak istedikleri işleri kendileri arar. Fakat LinkedIn’de kullanıcıların, kendilerini marka yapacak ve işe alım görevlilerini çekecek beceri ve yeteneklerini sergilemeleri gerekir. Bu, LinkedIn tarafından sunulan en önemli hizmetlerden biridir.

İlgili İçerik: Linkedin’de İş İlanı Nasıl Verilir?

LinkedIn Reklam Modelleri

blank

LinkedIn, yetenek çözümlerinin yanı sıra pazarlama çözümleri de sunar ve profesyonel bir platform olmanın yanı sıra, şirketlerin kampanyalarında mükemmel pazarlama stratejileri başlatmalarına ve yürütmelerine de olanak tanır. LinkedIn’de şirketinizin sayfası olabilir. Buna ek olarak, LinkedIn reklam modelleri oluşturmak için araçlar sunarak pazarlama çabalarını geliştirmenizi de sağlar. Linkedin tarafından sunulan reklam modellerinden bazıları aşağıdaki şekildedir:

  • Sponsored Content (Sponsorlu İçerik)
  • Sponsored Email (Sponsorlu E-posta)
  • Text Ads (Metin Reklamları)

LinkedIn tarafından sağlanan bu hizmetlerin her ikisi de, platformun gelir elde etme yöntemlerine katkıda bulunur.

İlginizi çekebileceğini düşündük

LinkedIn İş Modeli

Facebook ve diğer sosyal ağ sitelerinin reklam gelirleri ile para kazandığını biliyoruz. Bununla birlikte, LinkedIn, gelir elde etmek için tamamen farklı bir modele sahiptir. LinkedIn’in iş modeli aşağıdaki türlere ayrılabilir:

  • Business Solutions
  • Premium Subscriptions (Premium Abonelikler)
  • Acquisitions & Partnerships 

Business Solutions

LinkedIn, herkesin katılabileceği en popüler profesyonel platformdur. Her kullanıcı çeşitli amaçlarla LinkedIn’e katılır. Bazı kullanıcılar kendilerine uygun işleri bulmak için bazıları ise potansiyel müşteri oluşturmak veya işin temel kavramlarını öğrenmek için bu platforma üye olur. LinkedIn, her kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamak için çözümlere sahiptir. LinkedIn tarafından sağlanan iki temel iş çözümü, yetenek çözümleri ve pazarlama çözümlerini içerir.

Yetenek çözümleri, LinkedIn’in iş modeline yaklaşık %65 katkıda bulunur. Buna ek olarak, pazarlama çözümleri LinkedIn’in iş modelinin yaklaşık %18’ini oluşturur. LinkedIn, işe alımcılar ve çalışanlar için bu şekilde geniş bir alan sağlar. Bu toplulukların her ikisi de bu öğren ve kazan platformundan yararlanır. LinkedIn, “Business Solutions” ile bu şekilde para kazanır.

Premium Subscriptions

Tüm kullanıcılar LinkedIn’e aynı amaç için katılmaz. Bu nedenle LinkedIn, premium kullanıcıları için belirli özellik ve planlar sunar. Bu premium özellikler ve planlar, kullanıcının taleplerine göre özel olarak tasarlanmıştır. Mevcut temel premium abonelikler aşağıdakileri içerir:

1. Career

LinkedIn’in Career Solutions aboneliğinin kullanıcılara sunduğu özellikler aşağıdaki şekildedir:

  • Kitle tabanını genişletme.
  • Profillerinin görünürlüğünü geliştirme ve artırma.
  • Profilinizi ziyaret eden kişiler hakkında ayrıntılı bilgi edinme.
  • Çok sayıda profesyonel video kursuna erişim kazanma.
  • Çeşitli iş ve pozisyonların maaş bilgileri hakkında bilgi edinme.

2. Business Plus

LinkedIn Business Plus aboneliğinin kullanıcılara sunduğu özellikler  aşağıdaki şekildedir:

  • Sınırsız sayıda profil arama ve bunlara bakma.
  • InMail özelliğine erişim kazanma (Bu özellik ile LinkedIn’de herhangi bir LinkedIn kullanıcısına bağlanıp iletişim kurabilirsiniz).

3. Sales Navigator

Sales Navigator aboneliğinde, premium kullanıcılar sosyal satış stratejilerini artırma ayrıcalığına sahiptir. InMail, gelişmiş arama, kaydedilen müşteri adayları, satış bilgileri ve müşteri adayı önerileri gibi çeşitli araçlar sunar. Tüm bu araçlar pazarlamacılar ve iş insanları için oldukça faydalıdır.

4. Recruiter Lite

Bu özellik, Talent Solutions Feature’ın daha basit versiyonu olarak adlandırılabilir. Temel özelliklerin yanı sıra bu abonelik ile kullanıcılara sunulan diğer özellikler arasında aşağıdakiler yer alır:

  • Adayların otomatik takibi.
  • Akıllı ve gelişmiş öneriler.
  • İdeal işe alım uzmanlarına özel web siteleri tasarlama.
  • Çalışanların entegre işe alınması.

LinkedIn’in tarafından sunulan bu premium abonelikleri, LinkedIn’in gelir elde etmesine yardımcı olur.

LinkedIn Acquisitions & Partnerships

LinkedIn, iş modeline katkıda bulunan bazı platformlarını satın aldı ve ortaklıklarını genişletti. LinkedIn tarafından satın alınan ve ortak olunan platformlar ve şirketler aşağıdakileri içerir:

1. Linkedin Learning

blank

LinkedIn, daha önce Lynda olarak bilinen şirketi satın alarak yoluna LinkedIn Learning olarak devam etse de, platformun çalışma modeli aynı kaldı ve Lynda bir e-öğrenme platformu olmaya devam etti. Kullanıcıların bir abonelik satın aldıktan sonra bir gelir modeline sahip olabileceği platformda, videolar aracılığıyla çeşitli mesleki becerileri de öğrenilebiliyor.

2. SlideShare

blank

SlideShare, 2013 yılında LinkedIn tarafından satın alınan bir slayt barındırma platformudur. Bu platform, kullanıcıların PowerPoint, OpenDocument, açılış konuşması ve PDF’lerini hem genel hem de özel modda yüklemelerine ve göndermelerine olanak tanır.

Tüm bu satın almalar ve ortaklıklar, LinkedIn’in gelir elde etmesine yardımcı olur.

LinkedIn’in iş modeli, diğer ağ platformlarından oldukça farklı ve benzersizdir. Platform her ne kadar Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformları kadar popüler olmasa da, hem ücretsiz hem de premium platformlardaki şaşırtıcı özellikleriyle büyümeye devam ediyor. Yıllar içinde kullanıcılarının güvenini kazanarak hem işverenlerin hem de çalışanların ilk tercihidir.
İlginizi çekebileceğini düşündük

Yeni Başlayanlar İçin LinkedIn Nasıl Kullanılır?

Yeni Başlayanlar İçin LinkedIn Nasıl Kullanılır?

Bir LinkedIn sayfasına sahip olmak, kişisel markanızın veya şirketinizin görülmesini sağlamak için kullanabileceğiniz güçlü bir araçtır. 

Peki LinkedIn nasıl kullanılır ve nereden başlanır?

  • LinkedIn sayfanızı oluşturun.
  • Ağınızı oluşturun.
  • İlgi çekici içerikler paylaşın ve bunları tutarlı bir şekilde yayınlayın.
  • İnsanlarla iletişim kurun.

1. LinkedIn sayfası oluşturma

LinkedIn’e başlamanın ilk adımı, LinkedIn’de hesabı açarak bir profil sayfası oluşturmaktır. Ücretsiz bir temel LinkedIn profiline kaydolabilir veya bir dizi ücretli abonelik planı arasından seçim yapabilirsiniz.

Kişisel LinkedIn profili nasıl oluşturulur?

  • LinkedIn’i ziyaret edin ve adınızı, e-posta adresinizi ve seçtiğiniz şifreyi kullanarak bir hesap açın.
  • Profesyonel bir bağlamda nasıl görünmek istediğinizi yansıtan bir profil resmi seçin. Araştırmalar, bir fotoğrafınız varsa, insanların sayfanızı görüntüleme olasılığının 14 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.
  • Sayfanızı öne çıkarmak için profil fotoğrafınızın arkasına hem mobilde hem de masaüstünde optimize olacak bir başlık görseli ekleyin.
  • Becerilerinizi, güçlü noktalarınızı ve başarılarınızı sergileyeceğiniz hızlı bir iş başlığı ve bir özet yazın. LinkedIn ayrıca en iyi projelerinizi öne çıkarmak için çalışmalarınızdan altı adede kadar örnek yüklemenize de izin verir.
  • Son olarak, tıpkı bir özgeçmişte yaptığınız gibi iş geçmişinizi, eğitiminizi ve temel becerilerinizi ekleyin.

LinkedIn URL’nizi daha da profesyonel görünecek şekilde özelleştirin. URL’nizi değiştirmek için LinkedIn ana sayfanızın üst kısmındaki “Ben (ME)” simgesine tıklayın ve açılır menüden “Profili görüntüleyin (View profile)”i seçin. Sayfanın sağ tarafında bulunan “Genel profil ve URL’yi düzenleyin (Edit public profile & URL)”yi ve ardından “Kişiselleştirilmiş URL’nizi düzenleyin (Edit your custom URL)” alanındaki kalem sembolüne tıklayarak yeni URL’nizi belirleyin.

2. Ağınızı oluşturun

Profilinizi tamamladıktan sonra LinkedIn ağınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. LinkedIn size diğer üyelere “Bağlanma” ve “Takip Etme” seçeneği sunar.

Bağlantı, davet yoluyla başlatılan iki yönlü bir ilişkidir. Bir bağlantıyı kabul etmek, her iki tarafın da birbirinin içeriğini ve ağlarını görebileceği anlamına gelir. Ayrıca, LinkedIn’in mesajlaşma aracı aracılığıyla birbirinize doğrudan mesaj da gönderebilirsiniz.

Bir kullanıcıyı takip ederek, doğrudan bağlantı kurmadan tüm etkinliklerinden haberdar olabilirsiniz. Bu, markalardan, influencer’lardan ve düşünce liderlerinden sektörle ilgili gönderileri takip etmenin harika bir yoludur.

Ağ oluştururken, seçici olun ve ağınızı kiminle çalışmak (veya işbirliği yapmak) istediğinizi, onlardan bir şeyler öğrenmek isteyip istemediğinizi ve sektörünüzde nasıl görünmek istediğinizi yansıtacak şekilde düzenlemeler yapın.

Bir bağlantı isteği gönderirken kişiselleştirilmiş bir mesaj ekleyin. Kendinizi tanıtan veya neden bağlantı kurmak istediğinizi açıklayan kısa bir not, yeni biriyle güçlü bir ilişki kurmada size oldukça yardımcı olabilir.

3. İlgi çekici içerikler paylaşın ve bunları tutarlı bir şekilde yayınlayın

LinkedIn; LinkedIn Hikayeleri, etkileşimli anketler ve hızlı tepkiler gibi birkaç yeni özellik sayesinde sektör profesyonelleriyle etkileşim kurmak için güçlü bir platformdur.

LinkedIn’de yeni kitlelere ulaşmanın en iyi yollarından bazıları aşağıdaki şekildedir:

  • Durum güncellemeleri gönderin: Durum güncellemelerini paylaşmak, LinkedIn hedef kitlenizle bağlantı kurmanın hızlı ve kolay bir yoludur.
  • LinkedIn’de makaleler yayınlayın ve paylaşın: LinkedIn, yerleşik “Publishing Platform”unda yayınlanan içeriğe öncelik verir. Bu nedenle, düşünce liderliğinizi sergileyen uzun biçimli makaleleri paylaşmak için bu platformu kullanmak iyi bir fikirdir. Bill Gates, iklim değişikliği konusunda farkındalığı artırmak için platformu kullanan en iyi LinkedIn influencer’larından biridir.
  • Video içerik paylaşın: Video gönderileri, LinkedIn’deki en başarılı içerik türlerinden biridir ve kullanıcıların bunları diğer gönderi türlerine göre paylaşma olasılıkları 20 kat daha fazladır. Bu yüzden LinkedIn’de video fikirlerinizi hayata geçirebilir ve kişiliğinizi daha zengin, daha ilgi çekici bir şekilde gösterebilirsiniz.
  • Tutarlı bir şekilde yayınlayın: Yeni başlayanlar için en iyi LinkedIn ipuçlarından biri tutarlı olmaktır. Bu, sadece ne sıklıkta gönderi paylaştığınızla değil, aynı zamanda tonunuz, marka pazarlamanız, mesajlarınız ve hedef kitlenizle etkileşim kurma biçiminizle de ilgilidir. 

4. İnsanlarla iletişim kurun

LinkedIn topluluğuna katılmanın en iyi yollarından biri, diğer kişilerin gönderilerine yorum yapmak ve bunlara tepki vermektir.

Katılım, onlara aktif bir LinkedIn üyesi olduğunuzu göstererek değerli bağlantılar kurmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sektör bilginizi yeni hedef kitlelere göstermenize de yardımcı olabilir.

Sorular göndererek ve hedef kitlenizden içgörülerini ve görüşlerini paylaşmalarını isteyerek sohbetler başlatın. LinkedIn topluluğuyla etkileşim kurmak, gönderi etkileşimini artırmaya yardımcı olur ve size hedef kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı verir.

Bir LinkedIn üyesi olarak, fikir alışverişi yapmak, sektör haberlerini paylaşmak ve değerli bağlantılar kazanmak için LinkedIn Grupları kurabilir veya bunlara katılabilirsiniz.

Bir grup üyesi olduğunuzda; sohbetlere katılın, sorular sorun, diğer üyelere mesaj gönderin ve alanınızda bilgili biri olduğunuzu göstererek itibarınızı artırın.

İşletmeler İçin LinkedIn Şirket Hesabı Oluşturma Ve Silme

LinkedIn’de kişisel profil oluşturmanın yanı sıra, iş için pazarlama stratejisinin bir parçası olarak da LinkedIn’i kullanılabilirsiniz. LinkedIn, kullanıcılarına doğru hedef kitleyi çekmeniz ve şirketiniz ile sadık müşterileriniz arasındaki boşluğu kapatmanıza yardımcı olmak için bir “Şirket Sayfası” açma opsiyonu sunar.

57 milyondan fazla şirketin listelendiği ve iş kararları veren bireylerin %80’ine sahip olduğu platform, potansiyelini gerçekten bilenler için bir pazarlama cenneti olabilir. 

Linkedin Şirket Hesabı Oluşturma

  • Öncelike linke, daha sonra ise “Create your Page” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza “Şirket, Vitrin sayfası ve Eğitim kurumu” gibi opsiyonlar çıkacak. Şirket hesabı oluşturacağınız için “Şirket” seçeneğine tıklayın.
  • İstenilen bilgileri doldurun, ardından şirket logonuzu veya profil resminizi yükleyin.

LinkedIn şirket sayfası için görsel boyutları:

  • Kapak fotoğrafı: 1128 x 191
  • Şirket logosu: 300 x 300
  • Banner: 646 x 200
  • Dinamik reklamlar: 100 x 100
  • Life tab ana görsel: 1128 x 376
  • Blog gönderileri için öne çıkan görseller: 1200 x 627
  • Hikayeler: 1080 x 1920

LinkedIn şirket sayfanızı kurduktan sonra, LinkedIn arama sonuçlarında görünürlüğünü artırmaya yardımcı olacak bazı ekstra ayrıntılar ekleyerek görünürlüğünü daha da artırabilirsiniz. Bu ek seçenekler aşağıdakileri içerir:

Şirket Açıklaması Ekleme – Başkalarına şirketiniz hakkında biraz daha bilgi verin. Sayfanıza bir açıklama eklemek, hedef kitlenizin şirketinizin değerini, hedeflerini ve misyonunu anlamasına yardımcı olur ve şirketinizin sunduğu ürün ve hizmetleri bilmelerini sağlar.

Kapak fotoğrafı koyun – Sayfanıza bir kapak fotoğrafı ekleyin. İşletmenizi sergileyen bir görsel seçtiğinizden emin olun.

Hashtag’ler kullanın – Sayfanıza ekleyeceğiniz hashtag’ler, sayfanızın arama görünürlüğünü artırır. Üç hashtag ekleme seçeneği vardır. Bu yüzden sektörünüzde yaygın olarak kullanılan ve işinizi en iyi tanımlayan hashtag’leri kullanın.

Dili yönetin – Çok uluslu bir markanız veya farklı dilleri konuşan bir hedef kitleniz varsa, sayfanızın açıklamasını en fazla 20 dilde güncelleyebilirsiniz.

Konum ekleyin– Bu seçenek, işletmeniz için bir ofis konumu eklemenizi sağlar. Hedef kitlenizin yakındaki şirketinizi bulmasına hızlı bir şekilde yardımcı olabilir.

Özel bir buton ekleyin – Sayfanıza bir buton eklemek, hedef kitlenizi harekete geçmeye teşvik edebilir. Bu seçenekler, sitenize trafik çekmenize ve hatta bir şeye kaydolmalarını sağlamaya yardımcı olabilir.

LinkedIn Şirket Hesabı Silme

LinkedIn hesap silme işlemi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Linkedin şirket sayfanıza gidin.
  • Sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Yönetici Araçları”na tıklayın.
  • Açılır menüden “Kampanya Sayfasını Devre Dışı Bırak” öğesini tıklayın.
  • Devre dışı bırakma işlemini uyguladığınızda, sayfanız LinkedIn‘den tamamen kaldırır ve sayfa yöneticileri artık bu sayfaya erişemez.

Artık LinkedIn’in ne olduğunu ve işinizi geliştirmek için LinkedIn’i nasıl kullanacağınızı bildiğinize göre, rakiplerinizi gerçekten geride bırakmak için yukarıdaki önemli noktaları kullanabilirsiniz. Unutmayın, LinkedIn sadece işiniz için değildir; daha iyi iş bulmak, bağlantılar kurmak ve hatta topluluklar oluşturmak için de kullanılabilir.

İster profiliniz üzerinde çalışıyor olun ister şirket sayfasıyla işinizi tanıtıyor olun, LinkedIn, kariyerinizde başarılı olmak veya işletme gelirinizi artırmak için kullanabileceğiniz sayısız fırsat sunar.

LinkedIn İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. LinkedIn ücretsiz midir?

LinkedIn ücretsiz bir sosyal ağ hizmeti sağlar. Fakat LinkedIn tarafından sağlanan ücretli hizmetler de bulunmaktadır.

2. LinkedIn premium iptal etme işlemi nasıl yapılır?

Linkedin Premium aboneliğinizi iptal etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • LinkedIn ana sayfanızın en üst kısmında bulunan “Ben” simgesini tıklayın.
  • Açılır menüden Premium Hesabıma Eriş’i seçin.
  • Sağ kısımdan Premium hesabı yönetin düğmesini tıklayın.
  • Premium Abonelik ayarları’na yönlendirileceksiniz.
  • Aboneliği yönet’in altından Aboneliği iptal et’i tıklayın.
  • İşlemi tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.

3. LinkedIn premium fiyatı ne kadar?

LinkedIn premium fiyatı 2022, yıllık faturalandırıldığında 186,99 TRY/ ay şeklindedir.

4. LinkedIn Certifications nedir?

LinkedIn Certifications, eğitimlerini ilerletmek veya sadece becerilerini geliştirmek isteyenler için endüstri profesyonelleri tarafından verilen 16.000’den fazla çevrimiçi kurs sunar. Bu sınıflar çoğunlukla iş, yaratıcı ve teknoloji meslekleriyle uyumludur. Platforma her hafta yeni kurslar eklenir.

Kursların tamamlanması genellikle birkaç saat sürer ve genellikle videolar ve kısa sınavlarla üzerine kurulu bir sistem vardır. Bu kursları tamamladığınızda, LinkedIn size özgeçmişinizin yanı sıra profilinize ekleyebileceğiniz bir sertifika sunar.

5. LinkedIn neden kısa bağlantılarımı değiştiriyor?

LinkedIn’e göre, 26 karakterden uzun bir bağlantı paylaşıldığında, LinkedIn otomatik olarak URL’nizi kısaltır.

6. LinkedIn’de paylaşım yapmak için en ideal gün ve saat nedir?

Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri büyük ölçüde LinkedIn’de paylaşım yapmak için en iyi günler olarak kabul edilirken, Çarşamba günü saat 12:00, birden fazla çalışmada paylaşım yapmak için en iyi gün ve zaman olarak bulunmuştur.

7. LinkedIn kapak fotoğrafı boyutu nedir?

En iyi kalite için görüntünün 1584 piksel genişliğinde ve 396 yüksek piksel (4:1 oranında) olması gerekir.

8. LinkedIn Grupları (LinkedIn Groups) nedir?

Pazarlamacılar için güçlü bir araç olan LinkedIn Grupları; uzmanlıkları paylaşmak, başkalarıyla profesyonel sohbetlerde bulunmak ve diğer grup üyelerine bilgilerinizle yardımcı olmak için bir merkez görevi görür ve böylece aktif topluluklar oluşturmanın bir yolunu sunar.

9. LinkedIn’de kaç bağlantınız olabilir?

LinkedIn’de sadece 30.000 birinci derece bağlantınız olabilir. Bununla birlikte, kaç takipçiye sahip olabileceğinizin bir sınırı yoktur.

10. LinkedIn CV ekleme işlemleri nasıl yapılır?

LinkedIn’de CV ekleme işlemi yapmak için CV bölümü altından Yükle’yi tıklayarak İş Başvuru Ayarları’ndan CV’nizi yükleyebilirsiniz. 

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster