Cerrahi Maske Nedir? Ne İşe Yarar?

Hijyen, herkesin hayatındaki en önemli unsurdur. Sağlığın korunması ve buna bağlı olarak kaliteli bir yaşam sürmek, herkesin temel ihtiyaçlarının başında gelir.

Günümüzde virüs, bakteri ve mikroplardan korunmak için pek çok ürün üretilmektedir. Bu ürünlerin her biri farklı şekillerde sağlığımızı korumamızı sağlar.

Cerrahi maske bu ürünlerden biridir. Ameliyathane maskesi, prosedür maskesi veya tıbbi maske adını da alan bu ürünler; virüs, bakteri ve mikroplardan korunmayı kolaylaştırır. Cerrahi maskelerin bu isimlerle adlandırılmasının nedeni, genellikle sağlıkla sektöründe kullanılıyor olmalarından kaynaklanmaktadır.

Cerrahi maskelerin sıklıkla kullanıldığı yerler, bu ürünlerin ne işe yaradığı hakkında bize bilgiler verir. Cerrahi maskeler Çin, Güney Kore ve Doğu Asya ülkelerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Cerrahi maskelerin bu coğrafya sıklıkla kullanılmasının ana nedeni, bölgede sıklıkla yaşanan salgın hastalıklardır. Virüs, bakteri ve mikropların hava yolu ile aktarılabiliyor olması, cerrahi maskelerin kullanımını arttırmıştır. Bu nedenle de bölgede yaşayan kişiler, cerrahi maskeleri hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olarak görmeye başlamıştır.

Cerrahi maskeler, burun ve ağızdan çıkan partiküllerin bir başkasına aktarılmasına engel olur. Bu nedenle de sıklıkla kullanılır. Ürünlerin bir diğer kullanım amacı ise hava kirliliğinden korunmaktır.

Fabrikaların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde hava kirliliği meydana gelir. Hava kirliliği nedeniyle insan vücudunda pek çok hastalık oluşur. Bu hastalıklardan korunmanın en kolay yolu ise maske kullanımıdır.

Maske, başlı başına hastalıklardan korunma yolu olsa da bulaşma hızı yüksek hastalıklarla tek başına mücadele edemez. Virüs ve bakterilerden korunmayı sağlayan diğer ürünler ise kolonya ve dezenfektandır.

Kolonya, ülke kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Ev oturmalarında ve bayram ziyaretlerinde daima kolonya kullanılır. Kolonya içeriğinde saf alkol barındırdığı için virüs ve mikropları hızlıca öldürür.

Dezenfektan da bakteri ve mikropların hızlıca öldürülmesini sağlar. Bu ürün de genel olarak sağlık sektöründe kullanılmaktadır. Geçmişte kokusunun ağır olması nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilmezdi. Günümüzde ise kokusu seyreltilmiş ve farklı esanslarla üretilmiş ürünler, sıklıkla satın alınmaktadır.

cerrahi maske

Cerrahi Maske Çeşitleri Nelerdir?

Cerrahi maskeler üç farklı çeşide ayrılmaktadır. Bunlardan ilki, ameliyathane maskesi olarak da adlandırılan ürünlerdir. Bu maskelerin kullanım amacı, ürünü kullanan kişiden diğer bir kişiye virüs veya bakteri bulaşmasını engellemektir.

Ameliyathane maskelerinin genelde üst kısmında bir adet tel bulunur. Bu tel, virüs veya bakterilerin bulaşmasını daha fazla engeller. Bu maske türü aynı zamanda kat sayına göre de çeşitlenmektedir. Yayılım hızı daha yüksek virüs ve bakterilerle karşı karşıya kalındığında iki veya üç katlı maskelerin kullanılması önerilmektedir.

Cerrahi maskelerin diğer iki türü ise N95 ve FFP maskelerdir. Bu ürünlerin koruyuculuğu diğer ürünlere nazaran daha yüksektir. Ancak bu ürünler ile nefes almak neredeyse imkansızdır.

N95 ve FFP maskeler, genellikle hava kirliliğine karşı kullanılmaktadır. Bu ürünlerin bir diğer kullanım alanı ise ameliyathanelerdir. Bu maskeler, eğer çok büyük bir risk söz konusu ise cerrah veya ameliyathane çalışanları tarafından kullanılır. Virüs veya mikroplardan korunma amacıyla kullanımları yaygın değildir.

renkli maske

Yıkanabilir Maskeler Virüslere Karşı Etkin Koruma Sağlar mı?

Virüs ve bakterilere bağlı olarak enfeksiyon hastalıklarının yayılmaya başladığı zamanlarda, maske üreticileri farklı özelliklerde ürünler üretmeye başlar. Üretimi yapılan maskelerden biri de yıkanabilir özelliklerde olanlardır.

Yıkanabilir maskeler, ilk olarak Doğu ülkelerinde üretilmeye başlamıştır. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi bu ülkelerdeki yaygın hastalıkların fazlalığı ve hava kirliliğinin yüksek olması, farklı ürünlerin üretimini de beraberinde getirmiştir. Durum öyle ki Güney Kore’nin moda kültürünün parçalarından biri de yıkanabilir maskeler olmuştur.

Yıkanabilir maskelerin büyük bir çoğunluğu virüs ve bakterilere karşı koruma sağlar. Ancak burada göz önünde bulundurulması gereken asıl unsur, yıkanabilir maskelerin üreticisinin kim olduğudur.

Merdiven altı üretim olarak tabir edilen kalitesiz ürünler, koruma sağlamanın çok uzağında kalmaktadır. Bu nedenle, yıkanabilir maske satın almaya karar veren kişi, alışverişini güvenilir bir adresten yapmak zorundadır.

TOBB Güven Damgası’na sahip olan avansas.com, renkli yıkanabilir maske alışverişlerinizi de gerçekleştirebileceğiniz güvenilir bir sitedir. Maske alışverişlerinizde bu platformu tercih etmek hem sizin hem de sevdiklerinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Marka çatısı altında kalitesiz hiçbir ürüne yer vermeyen Avansas’taki yıkanabilir renkli maskeler, virüs ve bakterilere karşı etkin koruma sağlar.

Renkli Maske Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Renkli maske kullanmanın en önemli avantajı, tarzınızı yansıtmaya yardımcı olmasıdır. Satın alacağınız renkli maskeler, günlük stilinizin ayrılmaz bir parçası haline gelmesi başarır.

Elbette ki renkli maskelerin tek kullanım avantajı bu değildir. Virüs ve bakterilere bağlı olarak hastalıkların arttığı dönemlerde, çocukları maske takmaya ikna etmek bir hayli zorlaşır. Durumun önemini çocuklara ne kadar anlatırsanız anlatın, maske takmak onlara hiçbir zaman cazip gelmez.

Maske kullanımının zorunlu olduğu dönemlerde çocuklar, renkli maskeler ile bu ürünlerin kullanımına kolaylıkla ikna edilebilir. Avansas’ta, çocuklarınızı maske kullanımını kolaylaştıracak cerrahi renkli maskeler ve yıkanabilir maskeler bulunmaktadır.

Yıkanabilir renkli maskelerin en önemli avantajı, tekrar tekrar kullanılabiliyor olmasıdır. Yıkanabilir renkli ürünler ile sürekli maske satın alma zorunluluğu ortadan kalkar. Yıkanabilir renkli maskelerin bir diğer önemli özelliği ise kusursuz bir tarz tamamlayıcısı olmasıdır.

Her tür kıyafetle uyum sağlayabilen renkli maskeler, klasik bir görünüm sunmak istemeyenlerin en büyük yardımcısı konumundadır.

Renkli maske alanındaki en zengin ürün kategorisine sahip olan Avansas, yalnızca güvenilir üreticiler ile çalışmaktadır. Sağlığınızı korumadaki en büyük yardımcınız olan Avansas, sizin ve sevdiklerinizin beğeneceği ürün çeşitlerin tamamına sitesinde yer vermektedir.

Renkli Maskeler Neden Tercih Edilir?

Renkli maskelerin tercih nedeni elbette ki mükemmel bir tarz tamamlayıcısı olmalarıdır. Aktif bir iş yaşamına dahil olan kişilerin maske kullanırken en büyük şikayetleri, ürünlerin tarzlarının dışında kalması ve kıyafetlerine uyum sağlamamasıdır.

Bu sorunu çözmek isteyen kişiler, renkli maske kullanımına yönelirler. Farklı renklerdeki cerrahi maskeler, başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok kişinin favorisidir. Koruyuculukları yüksek olan renkli cerrahi maskeler, klasik bir görünüm sergilemek istemeyenlerin vazgeçilmezidir.

Uygun şartlarda üretilmiş olan yıkanabilir renkli maskeler ise hem gençleri hem de çocukları maske kullanımı konusunda ikna etmeye yardımcı olur. 

renkli maske

En Güzel Desenli ve Renkli Maske Çeşitleri Nereden Temin Edilir?

Renkli maske çeşitleri ve renkli cerrahi maske satın alırken asıl göz önünde bulundurmanız gereken konu, ürünlerin sağlam bir yapıda olup olmadığıdır. Ürünlerin doğru şartlar altında üretilip üretilmemesi sağlığınızı doğrudan etkileyecektir.

Koruyuculuk unsurunu sağlamayan renkli maskeler, yalnızca güzel bir görünüm sunmaya yardımcı olur. Doğru kumaşlarla üretilmeyen maskeler, sağlığı tehdit eder. Bu nedenle, renkli maske satın alırken yalnızca bilinen ve güvenilen yerlerden alışveriş yapmanız gerekir.

Renkli maske satın alırken güven problemi yaşamayacağınız Avansas, bu ürün kategorisinde oldukça fazla çeşide sahiptir. Tarzınızı yansıtmanıza yardımcı olacak birden fazla ürünü Avansas’ta kolaylıkla bulabilirsiniz.

Her ürün kategorisinde yalnızca güvenilir satıcılarla çalışmaya önem veren Avansas, maske satın alırken yaşadığınız güven problemini ortadan kaldırıyor. Her renkten cerrahi, yıkanabilir maskeyi ve ameliyathane maskelerini kolaylıkla satın alabileceğiniz bu platform, stiliniz ile herkesi etkilemeniz konusundaki en büyük yardımcınız olacak.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster