Türkiye başta olmak üzere çay yapımı ve tüketimi, birçok kültürde önemli bir yer tutuyor. Sütlü çay yapımı ise Avrupa’da 17. yüzyılda yaygınlaşmıştır. Çaya süt katmak, zaman içinde özellikle İngilizler tarafından benimseniyor ve İngiliz sömürgeliğinden ayrılan Hindistan, Singapur gibi ülkelerde de tercih ediliyor. Gerek ortaya çıkardığı farklı damak tadıyla gerek faydaları ile sütlü çay yapımı ilgi görmeye devam ediyor. “Sütlü çay nasıl yapılır?” sorusuna verilecek cevap, kültür farklarına göre de değişiklik gösteriyor.

Sütlü Çay Nasıl Yapılır?

Klasik çay lezzetine alternatifler arayanların “Sütlü çay nasıl yapılır?” sorusunun cevabı oldukça pratik birkaç adımı içerir. Sütlü çay tarifi küçük nüanslar gösterir. En kolay haliyle sütlü çay tarifi; bardağa konan demli çay üzerine istenildiği kadar süt eklenmesi olarak verilir. Çay demlenir, su kaynatılır. Fincana istenildiği kadar dem konur, sıcak su eklenirken isteğe göre 1 ya da 2 parmak boşluk bırakılır. Ardından fincana sıcak ya da soğuk süt eklenir. Damak tadına göre süt miktarı daha az da eklenebilir. Farklı sütlü çay tariflerinde; sıcak süt köpük halinde kullanılabilir. Çay sallama poşet ile hazırlanacak ise sütlü çay tarifi şu şekilde değişir. Çay demlendikten 1 -4 dakika sonra poşet çıkarılır ve fincana süt eklemesi yapılır. Diyet yapanlar için ise sütün içerdiği yağ oranı önem taşır. Bu sebeple ofis ikramları sırasında bu konu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Sütlü Çay Tarifi Püf Noktaları

Eklenen süt, çayın tadını zenginleştirmek için kullanılır. Bu sebeple miktarının az olması önemlidir. Çok fazla süt eklenirse çayın tadı kaybolur. Hazırlanan içecek, karıştırıldığında hafif kahverengi tonu yakalanması, süt miktarının doğru miktarda konduğunu gösterir. Köpüklü süt eklenerek, bir nevi çaylı latte elde edilebilir. Farklı çay türlerinin süt ile kombinasyonlarını denemek, sizi farklı lezzetlerle tanıştırır. Bu amaçla, yüksek kafein miktarı içeren siyah çay türleri seçilebilir. Kullanılacak süt türü de katacağı lezzet açısından önemlidir. Bazı bireyler, hayvansal süt yerine bitkisel sütleri tercih edebilir. Ayrıca, sütün içerdiği yağ oranı da göz önüne alınması gereken önemli bir kriterdir.

Çaya Süt Koymanın Faydaları

  • Sütlü çay yapımı ile düşük kaliteli bir çayın içimini daha keyifli ve lezzetli hale gelir.
  • Çaydaki oksalik asit vücuttaki kalsiyum akışını bozabilir, çaya süt koymak bunu engeller.
  • İçine soğuk ya da ılık süt eklenen çayı içmek daha kolaydır.
  • Çayın içilebilir sıcaklığı gelmesi beklenmez, dolayısıyla zaman kazandırır.
  • Süt yüksek oranda kalsiyum içerir. Kemik sağlığı açısından faydalıdır.
  • Kan akışını normalize eder.
  • İçerdiği vitamin ve minerallerle vücudun tazelenmesine yardımcı olur.
  • Çaydaki antioksidanlarla enfeksiyon giderici özellik taşır.
  • Strese karşı koruyucu içeriktedir.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Karın bölgesindeki yağlanmanın erimesini sağlar.

Avantajlı Çay ve Süt Fiyatları İçin Doğru Adres: Avansas

Avansas geniş ürün yelpazesi ve alışveriş avantajları ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede yakalamayı hedefler. Ürün çeşitliliği ile dilediğinizi bulabilmenizi sağlayan Avansas, kolay sipariş olanağı veren web sitesi ile de müşterilere pratiklik sunuyor. Ekonomik paketlerle alışverişin yanı sıra Avansas, avantajlı ödeme seçenekleri ve ücretsiz teslimat ile bütçenize uygun alışveriş yapmanızı sağlıyor.

Kolay iade ve değişim imkânı veren Avansas, kullanıcının internet alışverişini rahatça yapmasına imkân veriyor. Stoklu çalışma ile verilen siparişler, 1 iş gününde teslim ediliyor. Avansas avantajlı süt fiyatları ve çay çeşitleri ile ofis ya da evinizde çay keyfinizi zenginleştirme olanağı sunuyor. Ofis ihtiyaçlarınızı belirledikten sonra, alışverişte en ekonomik ve güvenli ortamı sunan Avansas üzerinden hemen sipariş verebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster