Takım Çantası Ne İşe Yarar?

Evlerimizde, ofislerimizde veya toplu olarak kullandığımız diğer pek çok ortamda çeşitli arızalar veya tamirat gerekleri ortaya çıkabilir. Bu arızalar ve tamirat işleri çok çeşitli sebeplerden ortaya çıkabilir. Bu sebepler ahşap tadilatından tutun, su tesisatına kadar çeşitlilik gösterebilir. Elbette, bu kadar çeşitli iş varken kullanılan alet edevat da çeşitlilik gösterebilir. Bundan dolayı farklı tipteki bu kadar aleti bir arada taşımak ve güvenle saklamak için en uygun ürüne ihtiyaç duyulur. Bu ürün ise tamircilerin ve evdeki tüm tamir onarım işlerini üstlenenlerin olmazsa olmazı takım çantalarıdır. Herhangi bir şey bozulduğunda ihtiyaç duyulan tüm alet edevata kolayca ulaşabilirsiniz. Bozulan herhangi bir şeyin tamir edilebilmesi için gerekli olan birçok el aletini alet çantasında bulundurabilirsiniz. Bu alet çantaları farklı ebatlarda, özelliklerde ve malzemelerden imal edilmiş olabilir. Fakat her alet çantası, her duruma uygun olmayabilir. Bu yüzden ihtiyacınıza veya hobinize yönelik aletlerle el çantanızı doldurabilirsiniz.

İlginizi çekebileceğini düşündük

Alet çantası, tamirciler başta olmak üzere birçok kişi için önemli bir yere sahiptir. İhtiyaç duyulan tüm aletleri derli toplu tutmak  ve tüm aletleri tek bir çantada rahatça taşımak için alet çantaları tercih edilir. Avansas’ta binlerce ürün arasından dilediğiniz alete ve size en uygun alet çantasına sahip olabilirsiniz. Aradığınız ürünün ismini arama kısmına yazarak o ürüne ait birçok marka ve çeşidi inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz. Avansas güvencesiyle tüm ürünler çok kısa sürede kargoya verilir.

Böylece çok kısa zaman içerisinde sipariş ettiğiniz ürüne kavuşur, gerekli tamir ve onarım işlerinizi rahatça yapabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun olanı belirlemek ve takım çantası fiyatları hakkında bilgi almak için Avansas’ta bulunan birçok çeşidi inceleyebilirsiniz.

Takım Çantası Çeşitleri Nelerdir?

Tamircilerin tamir ve onarım durumunda kullandığı veya hobi amaçlı kullanılan tamir aletleri takım çantasında muhafaza edilebilir fakat her takım çantası tüm durumlara uygun olmayabilir. Alet çantalarının birçok çeşidi mevcuttur. Kullanılacak malzemeler bu çantaların içine konur. Bu sayede kullanılan ve ihtiyaç duyulan tüm malzemeler takım çantasının içinde mevcut olur. Tamirci, malzemelerine takım çantası sayesinde kolayca ulaşabilir. Takım çantası kullanan kişi, tüm malzemeleri gittiği her yere götürebilir. Bu açıdan alet çantaları oldukça kullanışlıdır. Özellikle, sürekli tamir ve tadilat yapmak üzere evlere giden tamirciler için tam bir kurtarıcı niteliğindedir. Tüm malzemelerin bir arada ve kolay ulaşılabilir olmasını isteyen herkes tamir çantasını tercih eder ve elinin altından hiç eksik etmez. Bu çantalar fazla yer kaplamadığı için de taşınmaları ve eşyaların saklanmaları daha kolay olur.

Tercihe ve kullanım alanına göre takım çantaları da çeşitlendirilmiştir. Yapılan işe ve uzmanlığa göre çeşitli alet takımları bulunmaktadır. Bu çeşitliliğe göre de birbirinden ayrı fonksiyonlara sahip alet takım çantası kullanılır. Piyasada birçok alet çantası çeşidi bulunur. Siz de aradığınız en uygun alet çantası çeşidini Avansas’ta kolayca bulabilirsiniz. Yazımızın devamında takım çantası çeşitleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

hırdavat malzemeleri

Bez Takım Çantası

Bez takım çantası, tamir ve tadilat için kullanılan aletleri muhafaza etmek ve taşımak için tercih edilen çantalardan biridir. Kullandığınız aletlerin taşınmasına yardımcı olur. Hafif ve ergonomik tasarımı sayesinde rahatça hareket edebilirsiniz. Kaliteli kumaşlardan üretildiği takdirde ağır el aletlerini uzun ömürlü ve dayanıklı bir şekilde taşımanıza yardımcı olur.

Tekerlekli Takım Çantası

Bir diğer tercih edilen takım çantası ise tekerlekli takım çantasıdır. Tekerlekli yapısı sayesinde alet çantasını kolay bir şekilde taşıyabilirsiniz. Böylelikle yükü, sırt ve omuzlara yüklememiş olursunuz. Ayrıca sürükleme ve taşıma kulpu mevcuttur. Bu sayede, çantanızı hem sürükleyebilir hem de elinizde taşıyabilirsiniz. Kırılmalara ve çarpmalara karşı dayanıklı yapısı sayesinde yıllarca kullanabilirsiniz.

Metal Takım Çantası

El aletlerini taşıma işlevini üstlenen ve tüm aletleri düzenli bir şekilde bir arada tutmaya yarayan metal takım çantası tamircilerin olmazsa olmazıdır. Katlanabilir tasarımı ile gruplandırdığınız aletleri kolaylıkla birbirlerinden ayırabilir, istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Metal sac malzemesinden imal edilmesinden dolayı dayanıklıdır. Siz de aradığınız metal takım çantasını Avansas’ta bulabilirisiniz.

Alüminyum Takım Çantası

Alüminyum takım çantası önemli cihazlarınız, müzik aletleriniz gibi değerli eşyalarınızı koruyabileceğiniz bir modeldir. Çantanın içi sünger ile kaplıdır. Bu sünger sayesinde, içine koyduğunuz eşyalarınız dış darbelere karşı korunur. Tercihe göre hem şifreli hem de normal kilitli modelleri mevcuttur. Çantanın dış materyali alüminyumdur. Bu çanta ile önemli aletlerinizi güvenle koruyabilirsiniz.

Sırt Takım Çantası

Sırt takım çantası polyester kumaştan üretilmiştir. Birçok aletin kolayca yerleştirilebileceği iç bölmeler mevcuttur. Sırtta taşınabilir özelliği sayesinde tüm yükü iki omuza bölerek daha sağlıklı ve konforlu bir taşıma imkanı sağlar. Ayrıca ayarlanabilir göğüs ve bel kayışı sayesinde kendinize uygun kullanım şeklini belirleyebilirsiniz.

Bel Takım Çantası

Bel takım çantası, yüksekte çalışan kişilerin tercih ettiği, kullanışlı ve uygun çanta çeşididir. Gerekli olan tüm aletleri koymak için kılıf bulunur. Ayrıca güçlü dikişleri sayesinde kolay kolay yırtılma ve sökülme olmaz. Bel takım çantasında emniyet ipi için güvenlik halkası vardır. Bu sayede yüksekte yapılan işlerde çalışırken emniyet ipi çanta ile bağlanabilir. Böylelikle hem aletleri taşımış hem de emniyetli ve kolay bir şekilde çalışmış olursunuz.

Profesyonel Takım Çantası

Büyük küçük birçok takım ve aksesuarları, düzenli bir şekilde tutmak ve güvenle taşımak için profesyonel takım çantası tercih edilir. Tekerlekli modelleri de mevcuttur. Ayrıca omuz askısı sayesinde sırtınızda, taşıma kulplarıyla da elinizde kolayca taşıyabilirsiniz. Bu şekilde size çok yönlü taşıma opsiyonu sunar. Hareket halindeyken veya iş yaparken geniş açılır kapağı sayesinde istediğiniz el aletine kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Plastik Takım Çantası

Plastik takım çantası, hemen hemen her evde ve tamircide bulunur. Hafif olması sayesinde kolay taşınabilir bir özelliğe sahiptir. Hammaddesi sert plastik olan bu çantalar dayanıklı bir kullanım sağlar. Ayrıca bazı takım çantalarında ise üst kapak mevcuttur. Bu kapak, çantanın dış kısmında bulunan ekstra gözleri kapatmak için kullanılır. Bu gözler ise ufak vida, dübel gibi parçaların saklanmasına yarar. Bu modelleriyle plastik takım çantası, kullanım ve erişim kolaylığı sunar.

Raflı Takım Çantası ve Çekmeceli Takım Çantası

Gruplandırarak saklamak istediğiniz alet ve edevatlar için birebirdir. Raflı takım çantası ve çekmeceli takım çantası sayesinde büyük ve küçük birçok bölmeye sahip olursunuz. Bu sayede hem küçük aletlerinizi hem de büyük el aletlerinizi koyacak yeriniz olur. Bu tarz alet çantalarının hem plastik hem de metal malzemeden üretilmiş olanları bulunmaktadır. Bütçenize göre; plastik malzemeden yapılmış olanlar daha uygun olmakta beraber, metal malzemeden yapılmış olanlar ise daha güvenilir bir çözüm sunar.

Takım Çantasında Bulunması Gereken Aletler Nelerdir?

Evdeki ufak tefek tamir işlerini halletmek isteyenlerin tercih ettiği ya da mesleği tamircilik olan kişilerin olmazsa olmazı, takım çantalarıdır. Takım çantası kullanılan el aletlerinin düzenli bir şekilde aynı yerde bulunması ve dağılmaması için kullanılır.

Tamir ve onarım işi yapacak olan kişiler gerekli tüm aletlere kolayca ulaşmak ister; bunun için de tüm eşyalarını muhafaza edebilecekleri sağlam ve kaliteli bir takım çantasına ihtiyaç duyarlar. İhtiyacınıza yönelik alet çantası tercih etmek sizi ve işlerinizi kolaylaştıracaktır. Fakat en doğru takım çantasını bulmak bazen işin içinden çıkılamaz bir hal alabilir ve sizi amacınızdan saptırabilir. Yüzlerce marka ve binlerce ürünü sizlere sunan Avansas ile kendinize en uygun çantayı kolayca bulabilirsiniz.

Takım çantaları el aletlerinin düzenli ve toplu bir şekilde durmasına yarayan bir ürün. Peki, bu ürünü anlamlı kılan ve çantanın olmazsa olmazı el aletleri nelerdir? Standart bir takım çantasının içinde; yıldız tornavida, düz tornavida, pense, İngiliz anahtarı, maket bıçağı, bant ve dübel bulunmalıdır. Bu malzemelerle evde veya işyerindeki ufak tefek tamirat işlerini rahatça halledebilirsiniz.

Fakat işi tamircilik olan ve daha büyük boyutlu sorunları çözüme kavuşturan kişiler takım çantalarını nasıl düzenlenmelidir?

Her zaman aynı sorun ile karşılaşmayan tamirciler için çantanın içindeki aletler de bir o kadar çeşitli olmalı. Daha donanımlı bir takım çantasında neler olmalıdır? Bu sorunun cevabı ise;

  • Testereler
  • Mengene ve işkenceler
  • Gönye
  • Hırdavat malzemesi ve aksesuarları
  • Penseler
  • Balta keser ve balyoz
  • Lokma ve lokma setleri
  • Kesici grubu
  • Tornavida aksesuarları
  • Şerit metreler
  • Zımba tabancaları
  • Alyan Seti
  • Havya
  • Lehim Teli
  • Lehim pompası
  • Silikon Tabancası
  • Zımpara
  • Farklı uç alternatifleri ile yıldız ve düz tornavida seti
  • Çekiç
  • Pense
  • Karga Burun (Ucu Sivri Pense)
  • Yapıştırıcılar (Bally, Japon yapıştırıcı, tutkal vb.)
  • Elektrik bandı veya koli bandı vb.
  • Bir şeyleri bağlamak için ip (ip yumağı)
  • Alet edevat silmek için bez
  • Ölçü almak için metre
  • Keski
  • İngiliz anahtarı
  • Farklı boy ve ebatlarda çivi
  • Vida
  • Dübel
  • Maket bıçağı

Tüm bu malzemelerin yanında ister küçük işler ister daha büyük tamir işleri olsun, takım çantasının olmazsa olmazları matkaplardır. Matkaplar için farklı boyutlarda, güçlerde ve yapılacak işe göre uygun uç çeşitleri bulunmaktadır. Avansas’ta takım çantası ihtiyacınızı karşılarken matkap çeşit ve modellerini de inceleyebilirsiniz.

Güzel bir takım çantası oluştururken eksiklerinizi tamamlamak için ise yardımcınız, tabii ki Avansas. Avansas ile eksik olan tüm malzemelerinizi tamamlayabilirsiniz. Hemen sipariş vererek 1 veya 2 gün içinde aletlerinize ulaşabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza veya sorunlarınıza hangi alet ve malzemelerin sizler için gerekli olduğuna karar verebilirsiniz. Böylece, oluşturacağınız takım çantanızdaki eksik aletleri de tamamlamış olursunuz.

takım çantasında bulunması gereken aletler

Elektrikçi Takım Çantası Nasıl Olmalıdır?

Her iş içinde de olduğu gibi, teknik işler de kendi içlerinde pek çok yönde ayrılır. Elektrik ile ilgili her türlü teknik işte kullanılan aletler, diğer teknik işlerle elektriği ayrıştıran önemli faktörlerden biridir. Elektrik ile alakalı teknik işlerde çeşitli keskiler, pense ve kargaburun çeşitleri, farklı boyutlarda ve uçlarda tornavidalar, elektrik akımı kontrolü için kontrol kalemi ve elektrik değeri ölçümleri için ise voltmetre sıklıkla kullanılmaktadır.

Elbette, bütün bu ekipmanı yerleştirmek ve çalışılacak ortama güvenle taşımak için en uygun alet çantası çeşidi elektrikçi takım çantasıdır. Elektrikçi takım çantasında yer alan bazı aletler hassas ölçümler ve tamiratlar yapabilme özelliğine sahiptir. Bu yüzden bu aletlerin herhangi bir darbeye karşı korunması gerekir. Hassas aletleri korumak için alet çantası sağlam bir dış malzemeden yapılmalıdır. Aynı zamanda, gene dışarıdan gelebilecek darbelere karşı içerideki aletleri koruyan sağlam plastik yüzey bulunmalıdır. Bu yüzey üzerinde kullandığınız alet kadar kumaş veya suni deriden yuvalar ve sünger girintiler bulunabilmektedir.

Böylelikle aletlerinizi gönül rahatlığıyla alet çantasına yerleştirebilirsiniz. Son olarak da elektrikçi takım çantasının taşınması kolay ve pratik bir kullanıma sahip olması gerekir. İstediğiniz zaman, istediğiniz yere taşıyabilir ve ihtiyacınızı halledebilirsiniz.

Teknisyen Takım Çantası Nasıl Olmalıdır?

Ev tesisatı tamirinden mobilya montajına kadar pek çok tamirat, montaj, teknik problem çözümü için kullanılan çeşitli alet edevatın düzenli ve ulaşılabilir olması için teknisyen takım çantası tam da aranan yardımcıdır. Teknisyen takım çantasını elektrikçi takım çantasından ayıran en önemli özellik; farklı boyut ve şekillerdeki aletleri kolaylıkla yerleştirebilmeniz ve ihtiyacınıza göre çanta içinde kendinize uygun bölmeler yaratabilmeniz.

Elektrikçi takım çantasında yer alan pense, keski ve tornavidaları; tesisat ve mekanik tamir işlerinde kullanılan İngiliz anahtarı, alyen anahtarlar ve lokma setlerini; ahşap tadilat ve yapım işlerinde kullanılan testereler, çiviler, çekiç ve baltaları dilediğiniz gibi yer açarak teknisyen takım çantasının içine yerleştirebilirsiniz. Tabii ki de hassas aletleri bu çanta içinde taşıyabilmek için çantanın dış kısmının sert ve dayanıklı bir malzemeden yapılmış olması gerekir. Ayrıca dışarıdan gelecek darbeleri önleyici bir plastik malzemeden yapılması gerekmektedir. Teknisyen takım çantası sayesinde nereye giderseniz gidin, bütün tamir, tadilat ve bakım işlerinizi halledebilirsiniz.

Takım Çantası Dolu Olarak Satılır Mı? İçerisinde Hangi Aletler Bulunur?

Takım çantalarının en önemli özelliği, kullanışlı olmasıdır. İhtiyaç duyduğunuz tüm aletler bir arada ve düzenli bir şekilde elinizin altında bulunur. Böylece ihtiyaç duyduğunuz tüm malzemeler sayesinde tamirinizi kolayca yaparsınız. Takım çantası sayesinde kaybolmayan ve dağılmayan parçalar ile işiniz için en uygun alete ulaşabilirsiniz. Bunun için bol bölmeli, çekmeceli boş ya da dolu modellere bakabilir, istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Takım çantaları dolu veya boş olarak satılır ve isteğe göre tercih edilir. Dilerseniz sık kullanılan ve tüm işlerinizi kolayca halletmenize olanak sağlayan aletleri bulunduran dolu alet çantasını tercih edebilir veya boş takım çantası alarak zevkinize ve ihtiyacınıza yönelik aletlerle içini doldurabilirsiniz. Mesleğiniz ve hobiniz için gerekli birçok alet mevcuttur. İhtiyacınıza ve işinize yönelik aletleri alabilirsiniz. Tüm aletler birçok model ve özellikleriyle birlikte Avansas’ta mevcuttur.

Dolu bir alet çantası tercih edecek kişilerin öncelikle çantanın içeriğine bakmaları

gerekebilir. İçeriği uygun olmayan takım çantaları sizin için pek bir işe yaramayabilir. Peki, dolu takım çantalarında neler var? Alet çantasının içinde olması gereken takım çantası setinde bulunanlar; çekiç, İngiliz anahtarı, yıldız ve düz tornavida, keski, pense, kargaburun, çivi, vida ve dübel, bant ve maket bıçağıdır. Bu malzemeler evde, okulda, iş yerinde kısaca hemen hemen her yerde ihtiyaç duyulan aletlerdir. Tüm tamir ve tadilatlarınızı bu aletler sayesinde kolayca yapmanızı sağlar. Dilerseniz; tercih ettiğiniz alet çantanıza ek olarak alyan seti, metre, zımpara, silikon tabancası, pense, yapıştırıcı, elektrik bandı gibi parçalar ekleyebilirsiniz. Böylece tüm tamir ve tadilat işlerinizi alet çantanızda bulunan aletler sayesinde kolayca çözüme kavuşturabilirsiniz.

Tercihinize göre ister dolu ister boş tüm takım çanta modellerini Avansas’ta bulabilirsiniz. Yüzlerce ürün ve binlerce çeşit arasından size en uygun takım çantası ve modelini kolayca bulabilir ve çok kısa süre içerisinde sahip olabilirsiniz.

Sitemizden elektrikten su tesisatına kadar pek çok sorununuza çözüm bulmada yardımcı olacak alet çantası fiyatlarını inceleyebilir ve hem size hem de  bütçenize en uygun takım çantasına sahip olabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster