Akıllı saatler, farklı özellikleri sayesinde şık bir aksesuar olmaktan çok dijital yaşam koçu olarak nitelendirilebilir. Adım sayma, kalp ritmi sayma, nabız ve nefes ölçme gibi birçok özelliği bulunan saatler, sağlığınızı kontrol altına alma imkânı veriyor. Bunun yanında etkinlikleri ve unutmamanız gereken tarihleri hatırlatma özelliği, akıllı saatleri iş ve okul hayatının olmazsa olmazı hâline getiriyor. Akıllı saatler, telefon bağlantısı özelliği ile hareket alanını genişletirken dijital dünya ile bağınızın kopmamasını sağlıyor.

Akıllı Saat Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Akıllı saatler, sağlık uygulamalarından hatırlatmalara kadar birçok özelliğe sahip. Her dönem yenilenen ürün özellikleri, yalnızca zamanı değil teknolojiyi de yakından takip etme olanağı sunuyor. Akıllı saatler, ana ekranında tarih ve saat takibi yapma imkânı sunarken çeşitli fonksiyonları sayesinde sağlık ve egzersiz konularında da kullanıcıya yardımcı oluyor. En iyi akıllı saat hangisi diye merak ediyorsanız birkaç teknik özelliğe göz atmanız yeterli olacaktır.

Pil Ömrü

Pil ömrü, kullanılan tüm elektronik cihazlar için son derece önemli bir metrik. Geniş kapasiteli ve kaliteli bir pil, tüm cihazları gün boyu konforlu ve keyifli bir şekilde kullanmak için oldukça yeterlidir. Bu nedenle saatinizi seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri tabii ki pil ömrüdür. Kısa sürede şarj olduktan sonra günlerce yüksek performanslı kullanım imkânı veren saatler, her an sağlığınızı kontrol altında tutmanızı sağlayacak.

Cep Telefonunuz İle Uyumu

Akıllı saatinizi seçerken telefonunuza uyumlu olmasına da özen göstermelisiniz. Telefonunuzla uyumlu olmayan bir akıllı saat, yalnızca saat, tarih, nabız ve hareket takibi yapmanızı sağlayacaktır. Bunların yanında bildirimlerin ve aramaların doğrudan saatinize iletilmesini istiyorsanız telefonunuz ile uyumlu bir model seçmelisiniz.

Arayüz Kullanımı

Akıllı saatler, sade ve anlaşılır bir arayüze sahip olmalıdır. Arayüz, saatinizden alacağınız verimi belirler. Örneğin sağa, sola, yukarı veya aşağı kaydırarak arayüzler arasında geçiş yapma özelliği, saati son derece kullanışlı hâle getirir. Birbirine uyumlu saat ve telefonlar kullanmak, günlük yaşantıda olduğu gibi okul ve iş hayatında da oldukça faydalıdır. Beğendiğiniz saate uyumlu bir telefon bulabilmek için  “En İyi Cep Telefonu Önerileri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Tercih Edebileceğiniz En İyi 10 Akıllı Saat Önerisi

Xiaomi Mi Watch

Xiaomi Mi Watch serisi günlük hayatı kolaylaştıracak birçok teknolojik imkânı parmaklarınızın ucuna getiriyor. Xiaomi marka en iyi akıllı saat 2021 yılında çok satılanlar arasında yer alıyor. Farklı ekran tiplerine sahip Mi Watch serisi, birçok kullanıcının beğenisini kazanıyor. Bu saat serisinin en iyiler arasında yer almasının sebebi ise 400 ile 500 mAh arasında kapasiteye sahip lityum iyon bataryası. Bu güçlü ve kaliteli pil, saatin 16 güne kadar kesintisiz kullanılabilmesini sağlıyor.  

Honor Band 6

Honor Band 6, akıllı bileklik olarak da biliniyor. 1.47 inç ekran tasarımı ile her tarza uyum sağlayan bu akıllı bileklik, geniş kullanım alanı sunuyor. Farklı anlaşılır arayüzler, kaliteli kauçuk kordon, yüksek kapasiteli pil ve 10 profesyonel egzersiz modu bu saatte sizleri bekliyor. Band 6; kandaki oksijen seviyesini, kalp ritmini, yakılan kalorileri ve adım sayısını ölçebildiği için sağlıklı yaşam modeline geçmek isteyenler adına oldukça teşvik edici. 

Huawei Watch Fit Stia-B09

Fiyat performans en iyi akıllı saatler arasında yer alan Huawei Watch Fit Stia-B09, farklı ren seçeneklerine sahiptir. Rengârenk semboller, eğlenceli arayüzler ve dahası; saati oldukça keyifli hâle getiriyor. Bu ürünün öne çıkan özelliği ise egzersiz videosu arama gereksinimini ortadan kaldırması. Geniş ekrana sahip Huawei Watch Fit, 12 hareketli animasyon ve 44 sabit görselle yoğun egzersizler sırasında yanınızda olacak. 

Realme Watch RMA161

Realme Watch RMA161, sağlık durumunu kontrol altında tutmak isteyenler için en iyi seçeneklerden yalnızca biri. RMA161; gerçek zamanlı nabız monitörü, kan-oksijen seviyesi ölçümü ve egzersiz takibi gibi özellikleriyle sağlıklı bir yaşam için en iyi yardımcınız olacak. Bu ürün, 14 farklı spor modu ile düşük tempolu yürüyüşlerden yüksek ağırlıklı egzersizlere kadar her faaliyette en büyük yardımcınız olmaya aday.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2 akıllı saat, 1.4 inç dokunmatik ekranı ve zarif deri kordon tasarımıyla öne çıkar. Bu saat, spordan eğlenceye iletişimden sağlık takibine kadar bir akıllı saatten tüm beklentilerinizi karşılar. Active 2, stres seviyenizi kontrol ederek ruhsal durumunuzu iyileştirecek önerilerde bulunur. 

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 akıllı saat; yüksek pil kapasitesi, dayanıklı aksamı ve mükemmel telefon uyumluluğunun yanı sıra suya karşı gösterdiği direnç ile de öne çıkar. Bu saat,  yüzme egzersizleri sırasında takabileceğiniz bir cihazdır. Toz ve kum parçacıklarının elektronik aksamına zarar vermesini engelleyen Apple 7 saat, dev ekranıyla rahat ve gerçekçi etkileşim imkânı veriyor.

Huawei Watch GT2 Pro

Huawei Watch GT2 Pro, prestijli ve karizmatik bir tasarım ile gelişmiş teknolojik özellikleri bir araya getiriyor. Dışarıdan bakıldığında lüks ve şık bir aksesuar olarak görünen bu saat, 200’den fazla arayüz sunuyor. Spor arayüzü, adrenalin dolu kış sporlarından hafif egzersizlere kadar her hareketin vücutta yarattığı değişiklikleri kaydediyor. GT2 Pro, en iyi tansiyon ölçer akıllı saatler arasında da üst sıralarda.

Honor Watch Magic 2

Honor Watch Magic 2, şık tasarımı ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle birçok insanın beğenisini kazanıyor. En iyi uyku takibi yapan akıllı saatlerin başında gelen bu ürün, tam bir yaşam koçu görevi üstleniyor. Uyku aşamalarının tamamını izleyerek bozuklukları tespit etmekte Magic 2 saatin üstüne yok. Üstelik bu dijital yaşam koçu, uyku kalitesini iyileştirmek için etkili önerilerde de bulunuyor. Doğurganlık aralığı ve menstural döngü takibi ise bu cihazı son derece dikkat çekici hâle getiriyor.

Oppo Realme Watch 5

En ucuz ve en iyi akıllı saatler arasında yer alan Oppo Realme Watch 5, geniş dokunmatik ekranıyla öne çıkıyor. Amoled ekran teknolojisi, bu ürünü darbe, sürtünme, ısı, ışık ve neme karşı son derece dayanıklı hâle getiriyor. Dayanıklı kasa ve pil tasarımı ise uzun ömürlü ve keyifli kullanım imkânı tanıyor. Bütçenizi zorlamadan güncel teknolojilere sahip bir saat almak istiyorsanız tercihinizi bu cihazdan yana yapabilirsiniz.

Fossil Sport

En iyi akıllı saat önerileri arasında sıkça yer alan Fossil Sport, markanın ürettiği en hafif ve dayanıklı saat olma özelliğine sahip. Yüksek kaliteli ve bir o kadar da hafif materyallerden üretilen saat, kolunuzda ağırlık yapmaz. Bu sayede çalışırken, spor yaparken ve hatta uyurken bile saatinizden ayrılmak zorunda kalmayacaksınız. Fossil Sport akıllı saat, yan çerçevesinde yer alan tepe düğmesi ve iki farklı mekanik buton ile kullanılıyor. 

Akıllı Saatler Nasıl Daha Uzun Ömürlü Kullanılabilir?

Es geçilmemesi gereken bir diğer nokta ise uzun ömürlü kullanım imkânıdır. Akıllı saatinizin kullanım ömrünü uzatmak için sizin de alabileceğiniz birkaç önlem bulunur. Saatinizi daha uzun ömürlü kullanabilmek için öncelikli olarak şarj konusuna dikkat etmelisiniz. Saatinizin şarjı tamamen bittiğinde güç kaynağına bağlamalı ve tamamen dolmadan güçten ayırmamalısınız. Bu sayede pil tam kapasite dolacak ve ilk günkü performansıyla çalışacaktır. Cihazı sürekli olarak şarja takıp dolmadan çıkarırsanız pil ömrü gün geçtikte azalabilir. 

Saatin kullanım ömrünü artırmanın diğer yolu ise arka planda açık kalan gereksiz uygulamaları kapatmaktır. Tıpkı telefonlarda olduğu gibi arka planda açık kalan uygulamalar saatin şarjının çabuk tükenmesine ve cihazın sürekli çalışmasına neden olacaktır. Uzun ömürlü kullanım için saatinizle eşleştirdiğiniz aksesuarların da küçük etkileri bulunur. Örneğin bluetooth ile bağladığınız kulaklık, batarya koruma özelliğine sahipse hem telefon hem de saatinizi daha uzun süre kullanmanıza imkân verecektir. “Bluetooth Kulaklık Önerileri” yazımızı inceleyerek saatiniz ve telefonunuzla uyumlu bir biçimde kullanabileceğiniz kaliteli kulaklıklar hakkında fikir edinebilirsiniz. 

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster