Faber Castell Uçlu Kalem

Toplam 3 sonuç

Özellikle okullarda öğrenciler tarafından sıkça kullanılan, el ergonomisine uygun tasarımlarıyla ön plana çıkan Faber Castell, versatil uçlu kalem konusunda en çok tercih edilen markalardandır. Birbirinden kaliteli çeşitler sunarak ihtiyaçlara hitap eder. Özellikle kullanışlı ve konforlu bir uçlu kalem arıyorsanız, Faber Castell ürünleri arasından aradığınızdan çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

Faber Castell Versatil Uçlu Kalemlerin Öne Çıkan Özellikleri

Kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Faber Castell versatil uçlu kalemler, yazma ve çizim sürecinde verimlilik sunar. Materyalleri, tasarımı, boyutu, kalitesi ile çeşitlilik gösterir. Aynı zamanda kullanıcılarına konforlu bir deneyim sunar. Faber Castell’in birbirinden çeşitli versatil kalemlerinin en önemli özellikleri şöyledir:

  • Farklı inceliklere sahip uçlar sayesinde hem yazı yazmak hem de çizim yapmak isteyen herkese hitap eder.
  • Sağlam ve kaliteli dış malzemesi ile uzun süre kalitesini kaybetmeden kullanılabilir.
  • Uç kırılmasına karşı geliştirilen dayanıklı sisteme sahiptir. Böylece kullanım esnasında sık sık kırılmaz ve işinizi aksatmaz.
  • Farklı gövde tasarımlarına sahip seçenekler sayesinde eliniz için en konforlu seçeneği bulabilirsiniz.
  • Ergonomik tasarımları sayesinde eliniz tam oturur ve parmaklarınızı acıtmaz.
  • Mekanizmaları kolay kolay bozulmadığı için kullanım esnasında sıkıntı yaşama ihtimaliniz çok düşüktür.
  • Hafif yapıya sahip oldukları için uzun süre eliniz ağrımadan yazı yazmanız mümkündür.
  • Bazı modellerde bulunan gizlenebilir metal uç, kalemi kullanmadığınızda uç kısma zarar gelmemesini sağlar.

Faber Castell Uçlu Kalem Boyutları ve Özellikleri

Farklı kalınlıklara sahip versatil kalem uçları sayesinde yazı yazma ve çizim deneyimi için kalemi ne kadar bastırdığınız, tutuş şekliniz ve kullanım alanınıza göre seçim yapabilirsiniz. Faber Castell versatil uçlu kalemler arasında 0.3, 0.5, 0.7 ve 0.9 olmak üzere farklı kalınlıklara sahip çeşitler bulunur. 0.3 en ince, 0.9 ise en kalın uç demektir. Ayrıca kalem uçları sertlikleri ve koyuluklarına göre de ayrılır. İnce karakterli yazılar yazmak için 0.5 HB kalem uçları idealdir. 0.7 kalem ucu ise özellikle öğrenciler tarafından sıkça tercih edilir. Çünkü ideal yazı puntosu çıkarır ve sürekli kullanımda yüksek performans ve konfor sunar.  Eğer çizim yapmak istiyorsanız, en kullanışlı türlerden biri 2.0 uçlu kalemlerdir. Bu uç size daha rahat bir çizim performansı yaratır.

Senin için En İyi Faber Castell Versatil Uçlu Kalem Hangisi?

Faber Castell versatil uçlu kalemler arasından en uygunu seçmek için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekebilir. Yazı için genellikle HB uçlu, çizim için B ve 2B uçlu, teknik çizim için ise H ve 2H uçlu kalemler uygundur. Uçların kalınlığı 0.2 ile 5.6 arasında değişir; ancak en sık kullanılanlar 0.5, 0.7 ve 0.9’dur. Ayrıca seçenekler arasında hem plastik hem de metal malzemeden üretilen kalemler mevcuttur. Plastikten üretilen uçlu kalemler hafif olduğu için konforlu bir şekilde yazı yazabilirsiniz. Metalden üretilen seçenekler ise uzun süre dayanıklı kalır. Aynı zamanda kullanım konforunuza uygun olarak ergonomik tasarımlı Faber Castell uçlu kalemleri de bulabilirsiniz.

Faber Castell Apollo 2327

Metal malzemeden üretildiği için şık ve dayanıklıdır. Kauçuk yüzeyi sayesinde elden kaymaz ve tutuş konforu sağlar. Uç kırılmasına dayanıklı sistemi sayesinde uzun süreli kullanım imkanı sunar. Saklanabilir metal ucu sayesinde kullanmadığınız zamanlarda uç kısmını koruyabilirsiniz. Aynı zamanda bu uç, yazma esnasında sarsıntıları önler.

Faber Castell Grip Edition

Yüksek kaliteye sahip olduğu için yazma ve çizme esnasında kesintisizlik ve yumuşaklık sağlar. Ergonomik üçgen gövdesi sayesinde elinize tam oturur ve ideal ağırlığı sayesinde saatlerce yazmanız için idealdir. Hassas yapısı, çizim esnasında daha detaylı olmanızı sağlar. Metal ucu, klipsi ve gövdesi ile uzun süre dayanıklılık gösterir.

Faber Castell Grip Matic

Yaylı uç mekanizması ile kullanım esnasında konfor sağlar. Gövdesinde bulunan kauçuk tutma kılıfı sayesinde elinize ideal şekilde oturur. Üst kısmındaki kılıfı sayesinde defter, kitap veya dosyalarınıza kolayca takabilirsiniz. Kapak kısmında bulunan ve döndürerek açılan silgisi, yazma ve çizme esnasında hata yaptığınızda size pratiklik kazandırır.

Faber Castell Tri Click 1362-3

Üçgen gövdesi sayesinde kolay bir şekilde tutabilir ve uzun süre kullanım yapabilirsiniz. Şeffaf yapıda olduğu için mekanizmasını görebilirsiniz. Plastikten üretildiği için hafif yapıdadır ve maksimum konfor sağlar. Metal ucu ile yazma esnasında sarsıntıları önler. Arka kısmındaki döndürülebilir silgi ile pratik kullanım imkanı verir.