Makas

Toplam 14 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Makas, insanlık tarihinde yüzyıllar boyunca kullanılan yardımcı bir alet olmuştur. Makasa benzeyen yaylı araçlar tahmini olarak Bronz Çağı dönemlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Antik dönem Mısır, Yunan ve Roma uygarlıklarında ise günümüzde kullanılan makaslara en yakın tasarımlar kullanılmıştır. Bu eski çağ dönemlerinde makas, genellikle tıbbi amaçla ya da dokuma işlerinde yardımcı olması adına icat edilmiştir.

Günümüz makas tasarımlarının başlangıcı olarakRobert Hinchcliffe’in 1761 yılında dökme demirden ürettiği makas gösterilebilir. O yıllarda üretilen makasların hepsi el ile dövülmüştür. 19. yüzyılda ise seri üretimi yapılabilmesi amacıyla makas tasarımları daha sade hale getirilmiştir.

Belki günlük hayatın içinde belki de profesyonel iş hayatları içinde makas çeşitleri her daim aktif olarak kullanılan aletlerdir. Ev hayatında yapılan işlere yardımcı olmak için sıklıkla kullanılır. Bant keserken, elbiseleri onarırken ya da fazla gelen kumaş iplerini kesmek için makastan yardım alınır.

Tıp sektöründe, sargı bezleri ve yara dikişlerinin açılmasında kullanılır. Konfeksiyon sektörüne baktığımızda ise makası sadece yardımcı araç olarak değil, bizzat üretim sürecine katkı sağlayan demirbaş malzeme olarak görürüz.

Makas Çeşitleri Nelerdir?

Makaslar, kullanım alanlarına göre farklı çeşitlerde üretilirler. Farklı sektörlere ve alanlara göre farklı işlevler ile kullanılabilirler. Bunlar arasında en sık kullanılan makas çeşidi kağıt makaslarıdır. Günlük hayatın içinde kağıtlarla etkileşim içinde olduğumuz için kağıt makaslarını sıklıkla tercih ederiz. Kağıtların yanı sıra plastik ve naylon gibi yüzeylerde de kullanılabilirler.

Kumaş makasları, konfeksiyon sektöründe tercih edilir. Kumaşları ve elbiseli keserek üretim süreçlerinde aktif olarak rol alırlar. Aynı zamanda terzilerin olmazsa olmaz yardımcılarıdır. Elbiselerin tamirinde ya da yapımında terzilerin elinden düşürmediği makas çeşididir. Bu makasların sürfile makas alt türü de mevcuttur. Sürfile makas, kumaşın kenarlarını çapraz kesmek için kullanılır. Halk arasında tırnaklı makas ya da zigzaglı makas olarak adlandırılırlar.

Mutfak bıçaklarının keserken zorlandığı et, kemik ve kıkırdak dokularını rahatça kesebilmek için mutfak makasları kullanılır. Yüzeyi sert olan gıda ürünlerinin kolayca kesilmesini sağlayarak pratik bir kullanım imkanı yaratır.

Bahçe makasları ise bahçelerde dalları ve yaprakları kırpıp şekil vermek, aynı zamanda evde yetiştirilen saksı bitkilerini kırpmaya yarayan makaslardır.

Saçları kesmek ve şekil vermek, berber makasları kullanılarak gerçekleşir. Saçlara şekil verebilecek şekilde özel olarak tasarlanırlar. Tutma yerleri, berberlerin makası rahatça kavrayıp istedikleri hareketi kolayca yapabilecek şekilde üretilir.

Her ne kadar isminde makas geçmese de maket bıçakları da aslında makas işlevi gören aletlerdir. Genellikle maket yapımında karton ya da mukavvaları kesmek için kullanıldığı için maket bıçağı adını almışlardır. Kesmesi zor yüzeyleri, güç uygulamaya gerek kalmadan rahatça kesebilir.

Çocuklar için özel üretilen küçük makas çeşitleri de bulunmaktadır. Miniklerin hayal gücünü ve el becerileri geliştirmek için tasarlanan özel makaslardır.

Makas Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Makas satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk şey aslında gayet basit bir durumdur: Makasın hangi kullanım için alınacağı? Kullanmak istenilen alan her ne ise ona en uygun makas çeşidi tercih edilmelidir. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse, bahçenizi ya da saksınızdaki bitkiyi kırpmak için elbette bir bahçe makası almalısınız.

Makas çeşidini doğru tercih ettikten sonra ise bir makasta dikkat edilmesi gereken önemli bir diğer husus ise metalinin sağlam olmasıdır. Metali dayanıklı olan bir makas, uzun süreler boyunca eksiksiz kullanılabilir. Metalin sağlam olduğu kesici kısımlarının da yeterli keskinlikte olması şarttır. Aksi takdirde, makasla yapacağınız işlem sırasında takılma yaşayarak yaptığınız işin olumsuz etkilenmesine yol açabilirsiniz.

Kaliteli bir makas için gereken en önemli bir başka şart ise makas metalinin paslanmaz olmasıdır. Paslanmaya karşı dayanıklı metal kullanan makaslar, keskinliğini koruyarak uzun yıllar kullanılabilir. Bu durum hem ekonomik düzlemde hem de yapılan işlerin devamlılığı açısından önemlidir.

Çocuklar İçin Hangi Makas Çeşitleri Kullanılabilir?

Makas, kullanıldığı birçok günlük ve profesyonel alanların yanı sıra çocukların gelişimi için de etkili okul ürünleri arasındadır. Kağıtlar, oyun hamurları ya da kartonlar üzerinde çocukların kullanması ile onların el becerilerini geliştirir. Bunu yaparken, hayal güçlerini kullanmalarını sağlayarak yaratıcılıklarının gelişmesine de katkıda bulunur.

Çocukların kullanması için tercih edilen makasın küçük ebatlarda ve güvenli tasarımlara sahip olması gerekir. Bunun için ise sadece çocuklara yönelik üretilen ve satışa sunulan çocuk makası modelleri vardır. Bu makasların sap yerleri plastikten yapılır. Metalleri yapım aşamasında çok keskin olmayacak şekilde üretilir. Ayrıca, çoğu çocuk makasının kesme kısımlarının dışı da plastik ile kaplanarak keskin tarafın olabildiğince kapatılması sağlanır.

Avansas’ta Satılan Makas Çeşitleri Ergonomik midir?

Avansas üzerinde satışa çıkarılan tüm makas çeşitleri ve markaları, ellerin kolayca yorulmasını ve hamlamasını engelleyen özel ergonomik yapılardadır. Ellerin makas kavrama şekli düşünülerek tasarlanan bu makaslar, ne kadar kullanılırsa kullanılsın ellerde ağrı oluşturmaz.

Plastik ya da metal maddelerden yapılan tutma yerleri, olabildiğince yumuşak detaylara sahip olarak üretilir. Sert ve keskin köşelerden ziyade yumuşak ve hafif kavrama alanlarından oluşurlar. Üretilen her makas, metalin en uygun biçimde işlenmesi sonucunda hafif bir ağırlığa sahip olarak ergonomik özelliğini güçlendirir.

Çapraz açılır-kapanır mekanikleri en titiz şekilde tasarlanmıştır ve açma ya da kapama işlemleri sırasında zorluk yaşanmaz. Bu, işlemlerin hızlıca yapılmasına olanak tanır ve elin yorulma süresini uzatır.

En Kaliteli Makas Markaları Hangileridir?

Her ne sebeple olursa olsun, kullanılacak makasın markası kesinlikle standartlara hitap eden kalitede olmalıdır. Alınan makas, kullanıcıyı yarı yolda bırakmaması açısından gerekli standartlara sahip değilse mutlaka sıkıntı yaratır. Özellikle konfeksiyon, tıp ya da bahçe işleri gibi profesyonel kullanımlarda kesme işlemleri sırasında hataya yer vermemelidir. Eksiksiz ve akıcı bir biçimde işlevini yerine getirmesi, yapılan işin de niteliğini arttırmış olacaktır. Böylece simetrik kesilmiş kumaşlar, sağlıklı bir işlemle alınmış dikiş ve sargılar ya da bakınca insanın içini ferahlatan düzenli bahçeler elde etmek oldukça kolaylaşır.

Avansas üzerinde satışa sunulan makas markalarının hepsi, yapılan bütün kesim işlerinden en olumlu sonucun alınmasını sağlayacak ürünleri barındırır. Bu makaslar arasında göze ilk çarpan marka ise yine Avansas’ın kendi ürettiği, kaliteli ve etkili makas çeşitleridir. Ucu paslanmaya karşı oldukça dayanıklı olan Avansas makas çeşitleri, tutma yerlerinin yumuşak detaylara sahip olması ile ergonomik kullanım imkanı yaratırlar.

Kağıt, etiket ya da karton kesmek için oldukça etkili olan Esselte marka makasların keskinlikleri oldukça tatmin edicidir. Paslanmaz metalden üretildikleri için uzun ömürlüdürler. Makas üretiminde uzun yıllar boyunca yüksek kalitede ürünler imal eden Road Marder’ın sülfile, kağıt ve kumaş makasları; etkileyici kesme performansları ve kaliteli çelikleri ile Avansas’ta yer almaktadır.

  • Daha çok endüstriyel amaçlarla kullanılan Rapid marka kesme ve delme makasları,
  • Golden yaylı makasları,
  • Mas kağıt makasları,
  • Tırtıklı makasları,
  • Şekilli makasları,
  • Farklı türden çelik makas ve metal makas çeşitleri ile tüm bu makasların bir arada olabildiği makas seti seçeneklerini Avansas’ta bulabilirsiniz.

Makas Fiyatları Ne Kadardır?

Makas fiyatları ürün özelliklerine ve çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Farklı birçok kesme işlemi için en kaliteli makasları, Avansas üzerinden oldukça uygun fiyatlar ile sipariş edebilirsiniz. Uzun ömürlü ve kesim işlerinde oldukça yüksek performans sergileyen bu makasları, her bütçeye uygun bir şekilde müşterilerin beğenisine sunmaktayız. Piyasa dahilinde, kalitenin ve uygun fiyatın adresi olarak gösterildiğimizi bilmenizi isteriz.