Parmak Boya

Toplam 1 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Parmak Boyası Sağlığa Zararlı Maddeler İçerir mi?

Boyama, bir yandan sanatsal bir eylem iken bir yandan da hayal gücünün gelişmesini sağlayan bir aktivitedir. Parmak boya ise yetişkinlerin sanatsal faaliyetler için, çocukların da keyifli zaman geçirmek için kullandığı bir kırtasiye malzemesidir. Bu boya türünün fiziksel formu, sıklıkla tercih edilmesinin sebepleri arasındadır. Tam anlamıyla bir sıvı olduğu söylenemez fakat akışkan bir kıvama sahiptir. Sahip olduğu bu form sayesinde kolay bir şekilde kullanılır.

Çocuklar için başta anaokulu olmak üzere ilkokullarda ve ortaokullarda sıklıkla parmak boyası tercih edilir. Bunlarla birlikte güzel sanatlar fakültelerinde de ihtiyaç duyulan bir malzemedir. Okullarda kalem boya, pastel boya, sulu boya gibi seçenekler de tercih edilebilir. Fakat parmak boyanın sıklıkla tercih edilmesinin nedenleri kıvamı, içeriği ve kullanım şeklidir.

Yumuşak ve akışkan formu sayesinde herhangi bir ek araç gereç gerektirmeden kullanılabilmesi önemli bir avantajdır. Çocuklar elleri ve parmakları ile bu boyayı kullanabildiği için çok daha özgür davranırlar. İhtiyaç duyulan tek araç kâğıttır. Hatta farklı aktivitelerde kâğıda da gerek yoktur ve çocuklar zeminleri, duvarları ve çeşitli materyalleri parmak boya ile boyayabilirler.

Parmak boyasının en önemli özelliği, büyük çoğunluğunun sağlığa zararlı maddeler içermemesidir. Ürünü satın alırken içeriğine dikkat edilmesi bu noktada önemlidir. Bu tip boyaların hemen hepsi sağlıklıdır fakat yine de güvenilir markalar tercih edilmeli, çocukların sağlığı riske atılmamalıdır. Parmak boya, özellikle çevresini sürekli keşfetmeye çalışan çocuklar için kullanışlıdır. Çünkü yenildiği zaman ciddi oranda bir zararı olmaz ve hatta yenilebilir çeşitleri de satışa sunulmuş durumdadır.

Sağlıklı parmak boya çeşitlerine Avansas üzerinden ulaşabilirsiniz. Avansas’ta Nova Color, Lets ve Bigpoint gibi güvenilir markaların ürünleri yer almaktadır. Yüksek kaliteye sahip bu markalar, oldukça uygun fiyatlarla satıştadır.

Parmak Boyası Kolay Temizlenir mi?

Parmak boyaları, doğrudan cilde temas ettiği için özel bir formül ile üretilir. Bu formül cilde zarar vermez ve kalıcı değildir. Dolayısıyla bu tip boyalar, kolay temizlenebilme özelliğine sahiptir. Kolay temizlenmesini sağlayan detay ise su bazlı formüle sahip olmasıdır. Su bazlı boyalar çok kolay bir şekilde ciltten ve kumaştan çıkar. Bu nedenle boya satın alırken su bazlı olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi hâlde temizliği biraz daha zor olabilir.

Çocukların sıklıkla kullandığı bir boya türü olduğu için çocukların ellerinin, yüzlerinin ve vücudunun diğer bölgelerinin kirlenmesi muhtemeldir. Bu gibi durumlarda boyanın bulaştığı bölgenin su ile yıkanması yeterlidir. Yoğun bir şekilde kirlenen bölgelerde su yeterli olmayabilir ve bu durumda sabun kullanılmasının faydası vardır. Su bazlı olmayan modellerin ise kurumadan temizlenmesi gerekmektedir.

Masa, sandalye, halı gibi eşyalar ile birlikte kıyafetler de parmak boyası aktivitelerinde kirlenebilir. Bu durumları önlemek için söz konusu eşyaların üzerine bir örtü açılabilir. Çocuklara da boya sürecinde kullanabileceği bir önlük alınabilir. Fakat bu tip boyalar kıyafetlerden ve kumaşlardan da kolayca çıkarılabilir. Söz konusu kumaş, örtü ve kıyafetler çamaşır makinesinde yıkandığı takdirde boyadan arınır ve temizlenir.

Parmak Boyaları Uzun Ömürlü müdür?

Parmak boyalarının kullanım ömrü, satın alınan çeşide ve boyuta göre değişiklik gösterir. Küçük ve tekli ürünler çabuk tükenirken büyük ölçülerdeki modeller uzun ömürlüdür. Ayrıca parmak boya seti tercih etmek de ürünü uzun süre kullanabilmek için faydalı olabilir. Bu boya türünün çok sayıda farklı türü vardır ve her birinin etkisi, kullanım tarzına göre değişkenlik göstermektedir. En çok tercih edilen uzun ömürlü parmak boya çeşitlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Tüp parmak boyası
  • Organik parmak boyası
  • Yenilebilir parmak boyası
  • Simli parmak boyası
  • Bebekler için parmak boyası
  • 6’lı parmak boya
  • 12’li parmak boya

Tüp boyalar, küçük yaştaki çocuklar için tavsiye edilir. İçerisindeki boya tüpü sıkmak suretiyle çıktığı için çocuklarda tutma, kavrama gibi motor fonksiyonların gelişmesine katkı sağlar. Ayrıca bu süreç çocuklar için de eğlenceli olabilmektedir. Bebekler için ise daha kolay kullanılabilen ambalajlarla satılmaktadır. Henüz fırça ve benzeri aletleri kavrayamayan bebekler, ellerini kutuların içine sokarak boyayı kullanabilmektedir.

Organik ve yenilebilir modeller, genellikle aynı amaca hizmet eder. Bu tip boyalar, çocukların bilinçsiz bir şekilde boyayı ağızlarına götürme riskine karşı ideal bir tercihtir. Çocukların boyayı yemesi herhangi bir risk teşkil etmez. Organik formüle sahip olanlar ise deriye herhangi bir zarar vermemektedir.

Çocukların renkleri öğrenebilmesinde en çok etkili olan boya çeşitlerinden birisi simli olan parmak boyalardır. Boya içerisindeki simler parlaklık yarattığı için dikkat çekicidir ve bu vesileyle çocuklar, hangi rengi kullandığını öğrenebilir.

En uzun ömürlü çeşit olarak da setler gösterilmektedir. Genellikle 6’lı ve 12’li olarak satılan bu setler için farklı seçenekler de vardır. Dörtlü, sekizli ya da çok daha fazla boya içeren çoklu paketler satın alınabilir. Bu setler hem renk çeşitliliği sağlar hem de uzun süre kullanılabilir.

Parmak Boya Fiyatları Ekonomik midir?

Parmak boya fiyatları son derece ekonomiktir. Bu tip boyaların yaygın olarak kullanılmasının en önemli sebeplerinden biri de budur. Okulların dışında da sıklıkla kullanılan ürün, sadece çocuklar tarafından değil yetişkinler tarafından da tercih edilmektedir. Sanatsal faaliyetlerin en önemli malzemelerinden biri olarak gösterilmektedir.

Pek çok resim sanatçısı, eserlerini parmak boya ile yapmaktadır. El ve parmaklarının dışında sünger ve benzeri çeşitli araç gereçler yardımıyla resim yapmak da mümkündür. Bu boya türü ise farklı araçlarla kullanılmaya uygun olduğu için ressamlar tarafından tercih edilir.

Hobi atölyelerinde de en çok ihtiyaç duyulan boya çeşitlerinden biridir. El sanatları icra edilirken ya da dekoratif objeler üretilirken, renklendirmeler parmak ile uygulanan bu boyalar vasıtasıyla yapılmaktadır. Ayrıca kendin yap aktivitelerine dahil olan materyal boyama işleri için de son derece uygun ve kullanışlı bir malzemedir.

Parmak boya fiyatları, birden fazla faktörün etkisiyle şekillenen ve değişkenliğe sahip olan seviyelerde görülebilir. Etkenlerin çok olması, fiyat aralıklarının da çok geniş olmasına sebebiyet vermektedir. Bu geniş fiyat yelpazesinde çok yüksek fiyatların bulunması muhtemeldir. Fakat aynı şekilde düşük bütçeli tüketiciler için de avantajlı alternatifler de yer alır. En uygun fiyatlara ise Avansas üzerinden ulaşılabilir.

Söz konusu fiyatların belirlenmesinde ve değişken olmasında rol oynayan faktörlerden bazıları şu şekildedir:

  • Üretici firma / marka
  • Üretim süreci
  • Ürün çeşidi / modeli
  • Ambalaj tipi
  • İçerik formülü (su bazlı, organik, yenilebilir, simli vb.)
  • Set içeriğindeki boya adedi (4’lü, 6’lı, 12’li vb.)
  • Satıcı / satış noktası
  • Yerli ya da ithal olma durumu

Parmak boyası fiyatlarını belirleyen ilk unsur, üretici firmanın markasıdır. Markalar ne kadar kaliteli olurlarsa fiyatları o kadar yüksek tutarlar. Bununla birlikte firmanın belirli bir fiyat politikası vardır ve bu doğrultuda satış tutarları belirlenir. Ayrıca üretim süreci de oldukça önemlidir. Bu süreçte kullanılan üretim malzemeleri fiyatı doğrudan etkiler.

Ürünün tüp ya da plastik kutu gibi çeşitli ambalajları olabilir. Bu ambalajlar kullanım sürecinde avantaj yaratabilir. Üretici için de ekstra maliyet anlamına gelir. Dolayısıyla fiyatları etkilemesi muhtemeldir.

Satışa sunulan ürünün su bazlı, organik, yenilebilir, simli gibi farklı içeriklere sahip olması da fiyatlarda etkili olabilir. Her bir içerik farklı bir ürün çeşidini ifade ettiği için bu ürünlerin aynı fiyata satılması söz konusu değildir. Aynı şekilde set içerisinde 6 ya da 12 adet olması da doğal olarak farklı fiyatlara satılmasına sebep olur.