Köpek Maması

Toplam 4 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Köpek Maması

Sadık dostunuz köpeklerin konforlu ve sağlıklı bir hayata sahip olabilmesi için özel olarak formüle edilen çeşitli köpek maması bulunur. Farklı içeriklerle zenginleştirilen bu mamalar, içeriğindeki vitamin ve mineraller ile sağlıklı bir beslenme düzeninin oluşmasına yardım eder. Yaşa, ırka ve içeriğine göre çeşitli alternatifleri bulunan ürünler kendi içlerinde birçok gruba ayrılır. 1 kilogramdan başlayarak 20 kilograma kadar çıkan paket boyutları ise kullanıcılara çeşitli alternatifler oluşturur. Her markanın kendine özgü katkıları ile ortaya çıkan köpek mamaları, kaliteli ve sağlıklı yapılarıyla kullanıcıların beğenisini kazanır.

Köpek Maması Çeşitleri Nelerdir?

Köpeklerin beslenmesi için her türlü besin kaynağını barındıracak şekilde üretilen köpek mamaları kuru, yaş ve konserve olarak çeşitlendirilir. Vitamin ve minerallerin her birini barındıran kuru mamalar, enerji miktarları yoğun olmasıyla dikkat çeker. Özel olarak formüle edilen bu ürünler kemik unu, buğday, mısır ve et gibi pek çok besini içerisinde barındırır. Tüm bunlarla birlikte kanser önleyici biberiye, tüy sağlığını koruyan selenyum, bira mayası, pirinç ve methionine amino asidi gibi birçok faydalı besinde kuru mamaların içerisinde yerini alır. Besin değeri açısından zengin olan kuru mamalar, sevimli dostlarınızın sağlığı için oldukça faydalıdır.

Köpek mama çeşitleri arasında pek çok versiyonu ile yaş mamalar da yerini alır. Her cins köpek için cezbedici olan yaş mama çeşitleri, içeriklerine göre değişkenlik gösterir. Kırmız et, tavuk eti ve balık eti içeren mamalar, lezzetli olmalarıyla köpeklerin iştahını açar. Ürünlerin yaş yapısı, sindirimin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Yaş mamalar her ne kadar sindirim sistemi açısından yararlı olsa da kuru mamalara nazaran besleyici olmadığı için belirli zamanlarda köpeklere verilmesi gerekir. Bununla birlikte hem kuru hem yaş mamaları tüketirken besin değerlerinin vücuda geçebilmesi için can dostunuzun bol su içmesine yardımcı olabilirsiniz.

Köpek mama çeşitleri arasında ödül mamaları da bulunur. Form olarak kuru mamalara benzeyen ödül maması, köpeklerin eğitimlerine katkı sağlarken motivasyonlarını arttırmak için kullanılır. Öğretilen komutları her doğru uygulamasında verilen ödül maması, köpeklerin bu lezzetli atıştırmalığa ulaşabilmesi için verilen konutları uygulamasını sağlar. Beslenme amaçlı imal edilmeyen bu mamalar ana öğünden ziyade ara atıştırmalık olarak verilecek ürünler arasında yer alır. Az miktarda ve sık verilmemesi gereken ödül mamaları lezzetli ve değişik içerikleri nedeniyle köpeklere farklı bir tat aldığını hissettirir. Diğer mamalara göre daha özel olan ödül maması çeşitleri, biraz daha yüksek fiyatlara sahiptir.

Zengin İçeriğe Sahip Köpek Maması Çeşitleri

Evcil hayvan sahipleri her ne kadar mamaların köpeklerinin damak zevkine uymasına öncelik verse de ilk olarak sevimli dostunuzun ihtiyaç duyduğu desteği sunan mamaları tercih etmeniz gerekir. Omega 3 bakımından zengin olan somon balıklı mamalar, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca balık içerikli ürünler tüylerin hem sağlıklı olmasına hem parlamasına katkı sağlar.

Protein kaynağı olan kuzu etli mama çeşitleri de son derece faydalı olan mamalar arasında yer alır. İçeriğinde linoleik asit ve yağ asiti bulunan etli köpek mamaları kanser oluşumunun engellenmesini mümkün kılar. Bu noktada biftekli ürün çeşitlerine göz atabilirsiniz. Kuzu etli ve biftekli mamalara ek olarak lezzetleriyle köpekler tarafından çok sevilen ördekli, kuzu etli pirinçli ve tavuklu köpek maması seçenekleri de bulunur.

Köpeklerin çeşitleri sağlık koşulları doğrultusunda bazı köpek mamaları tahılsız olarak üretilir. İçeriğinde daha az tahıl bulunduran ürünlerde karbonhidrat oranı çok daha yüksekken, koruyucu madde olma ihtimali düşüktür. Kilo nedeniyle herhangi bir sağlık sorunu yaşayan köpeğiniz varsa da diyet köpek mamalarını tercih edebilirsiniz. Balıklı diyet mamalar bu gruptaki en favori ürünler arasında yerini alır. Vegan köpek mamaları ise et ve diğer hayvansal gıdaları tüketmeyen köpekler için iyi bir seçim olur.

Köpek Türüne ve Boyutuna Göre Mama Seçimi

Hem yavru hem yetişkin köpeklerde ırk, mama seçiminin en önemli süreçlerinden biridir. Toy Poodles, Corgis, Beagles ve Puds gibi minik köpekler için küçük ırk köpek maması; Saint Bernard, Danua, Kangali İrlanda Kurt Köpeği gibi cinsler için büyük ırk maması; Chow Chow, Dalmaçyalı, Sibirya Kurdu, Bull Terrier, İngiliz Setter gibi cinsler için de orta ırk olan köpek mamaları seçilmelidir. Sahip olduğunuz köpeğin cinsini doğru öğrenebilmek için veteriner bir hekimden yardım alabilirsiniz.

Köpek boyutları ırkın yanında köpeğin yaşam ve beslenme koşulları doğrultusunda da değişkenlik gösterir. Bu nedenle bazı köpekler benzerlerine bakıldığında daha iri veya daha ufak bir yapıda olur. Kilosuna göre daha az mama yemesi gereken köpekleriniz için kilogramı daha az olan mamalar ideal iken, daha fazla öğün tüketen köpeklere 30 kilogramlık mamaların alınması uygundur. Sevimli dostunuza farklı tür mama alırken deneme amaçlı 1 kg ve 3 kg gibi daha düşük kilograma sahip mama paketlerini seçebilirsiniz.

Köpek Maması Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Yüzlerce seçeneği olan köpek mamaları arasından sevimli dostunuz için en iyi ve en doğru ürünü seçmek biraz zor olabilir. Farkı tür ve formdaki köpek mamaları arasından köpeğinizin cinsine, kilosuna, yaşına, sevdiği besinlere ve hastalıklarına göre detayları belirleyerek satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Mama seçiminde size yardımcı olacak bazı tavsiyeler şunlardır:

  • Köpek maması seçiminin ilk olarak ürünün içeriğinin detaylı şekilde incelenmesi büyük önem taşır. Bu nedenle mamanın içeriğinde yer alan besinlerin sahip olduğunuz köpeğe uygunluğunu araştırmanız gerekir.
  • Eğer kısırlaştırılmış bir evcil dostunuz varsa yağ oranı düşük olan mamaları seçmelisiniz. Düşük yağ oranlı ürünler kilo alımının önüne geçerek köpeğinizin günlük hareketlerinin daha rahat olmasını sağlar.
  • E ve C vitamini bakımından zengin ve katkısız köpek mamaları, sadık dostunuzun sağlıklı bir ömre sahip olmasına katkıda bulunur.
  • Yavru ve hamile olan köpekler için de vitamin ve minerallerin yoğun olduğu mamaların seçimi doğru bir tercih olur.
  • Özellikle yetişkin ve yaşlı olan köpeklerin kalp sağlığını korumanız adına L-Carnitin içeren mama türlerini seçebilirsiniz.
  • Satın alınan köpek mamasının son kullanma tarihinin kontrol edilmesi de köpeklerin sağlığını korumak için önemli bir konudur.

Kampanyalı Köpek Maması Fiyatları

Oldukça geniş bir yelpazesi olan köpek maması fiyatları, ürünün markasına, boyutuna ve özelliklerine göre değişiklik gösterir. Mamanın kuru, yaş ve içeriğinde hangi besinlerin yer aldığı da fiyatların belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Markaların farklı formüllerde üretilen köpek mamaları geniş fiyat aralığı ile bütçe dostudur.

Can dostlarınızın beğenisi kazanmak için üretilen köpek mamaları, farklı lezzetlere sahiptir. Kullanılan malzemenin türü, kalitesi ya da protein, mineral ve vitamin oranlarının doğru kullanılmış olması fiyatlandırmayı etkiler. Biftekli mama ile hinli etli mamalar arasında da fiyat farklılığı oluşur. Bununla birlikte mamanın boyu da fiyat farklılığın oluşmasında önem kazanır. Çoklu satılan paketlerin fiyatları tekli ürünlere göre daha avantajlı olur.

Siz de Avansas’ın uygun fiyat ayrıcalığından faydalanarak çok sayıda insanın güvendiği markaların köpek mamalarına ulaşabilir, sadık dostunuzun sağlıklı bir beslenme süreci geçirmesini sağlayabilirsiniz.