Kağıt Kesme Makinesi

Toplam 7 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Kağıt Kesme Makinesi Nedir? Ne İşe Yarar?

İş yerlerinde kağıt kullanımı oldukça fazladır. Kullanılan kağıtların bazı durumlarda farklı boyutlara getirilmesi gerekir. Eğer kesilecek kağıt sayısı az ile elle ortadan ikiye ayırarak kağıt bölünebilir. Fakat kenarlarının düzgün olmaması, bu yöntemin tercih edilmemesine neden olur. Çok sayıda kağıdın küçültülmesi için tek tek uğraşmak oldukça zaman alıcı olabilir. Makas ya da maket bıçağı gibi kesici aletlerle yapılan kesimler sonucunda ise kağıtta eğrilikler oluşabilir.

Elle yapılan kesimlerin uzun zaman alması ve hatalı sonuçlar doğurması nedeniyle makinelere olan ihtiyaç artmıştır. Bu nedenle 1800’lü yıllarda kullanılmaya başlayan kağıt kesme makineleri, günümüzde elektronik ve manuel modeller şeklinde üretilir. Baskı merkezleri, matbaa gibi iş yerlerinde yüksek kapasiteli elektronik makineler kullanılır. Fakat ofis ve kırtasiye gibi yerler için manuel makineler uygun yapıdadır.

Kaliteli markalara ait manuel modellerde körelme ve kesmeme gibi bir sorun yaşanmaz. Bu sayede her defasında pratik şekilde baskılar elde edilir. Fakat uygun olmayan ortamlarda kullanılan makinelerin bıçaklarında, zamanla körelme oluşabilir. Bu nedenle, ürünlerin rutubet içermeyen ortamlarda kullanılması gerekir. Ürün, aynı zamanda ıslak zeminlerde de kullanılmamalıdır. Islaklık, metallerde paslanmaya ve körelmeye yol açar.

Kağıt kesme makinesi kullanımı ile düzgün biçimde kesilmiş, farklı boyutlarda kağıtlar elde edilebilir. Bu makine, belirli bir mekanizma ile kağıtların kesilmesini sağlar. A4, A5, A6 ve A7 boyutlarında kağıtlar kolay bir şekilde elde edilir. Sürgülü ve giyotin olarak sınıflandırılan makinelerin farklı özellikleri bulunur.

Giyotin Kağıt Kesme Makinesi

Giyotin kağıt kesme makinesi, kollu bir mekanizma ile çalışır. Tek seferde çok sayıda kağıt kesme özelliğine sahiptir. Kolları, farklı kağıtlara göre özel olarak üretilir. A4 kağıt kesme makinesi, A4 ve daha küçük boyutlarda olan kağıtlar için uygundur. A3 kollu makineler ise A3 ve daha küçük boyutlarda olan kağıtlara uygundur. Bu nedenle, ihtiyacınıza uygun olan kürüne doğru karar vermeniz gerekir.

Giyotin kağıt kesme makineleri, kullanım sırasında herhangi bir sıkıntı meydana gelmemesi için gerekli güvenlik donanımlarına sahip olarak üretilir. Bu makineler; yatay-dikey kesim, tırtıklı kesim ve dalgalı kesim gibi birçok türde fonksiyona sahiptir. Bu sayede, kağıda istenilen şekil kolayca verilir.

Makinenin ölçeklendirmeyi ve hizalamayı kolaylaştıran kağıt sabitleyici özelliği de vardır. Bu özellikleri ile iş yerlerinde zamandan tasarruf sağlar. Hızlı ve kolay bir şekilde kağıtların ölçeklendirilmesini kolaylaştırır.

Sürgülü Kağıt Kesme Makinesi

Bu tip kağıt kesme makineleri, sürgülü bir sistem ile çalışır. İstenilen kesim biçimi, sürgülü kutucuğun içinden ayarlanır. Buna göre delikli, dalgalı, tırtıklı ve düz olmak üzere çok sayıda biçimde kesim yapılabilir. Sürgülü mekanizmanın altında bulunan bıçak, kesme işlemini gerçekleştirir. Altında bulunan tablada kesim için gerekli ölçeklendirmeler ve boyutlandırmalar vardır.

Her iki makinenin de kendine göre avantajları vardır. Ürünlerin ortak özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • İş yerinde çalışan herkesin kullanabileceği yapıdadır.
  • Kaliteli markalara ait bu ürünler, uzun ömürlüdür.
  • Ürünlerin bıçakları körelmez yapıda ve sağlamdır.

Kağıt Kesme Makinesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kağıt kesme makinelerinin kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken ilk unsur, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına dikkat etmektir. Özellikle kollu mekanizmaya sahip sistemlerde elinizi bıçağın altına koymanız yaralanmalara yol açar. Bu nedenle gerekli özen ve dikkat gösterilmelidir. Özellikle çok sayıda kesim işleminin yapıldığı işlerde çalışanlar metal örgü eldiven ya da kalın bez eldiven kullanılabilir. Böylece yaralanma riski sıfıra indirilir.

Sayfamızda size sunulan ürünler, gerekli güvenlik donanımlarına sahiptir. En kaliteli markalara ait kağıt kesme makineleri ile kendinize zarar vermeden istediğiniz büyüklükte kesimler yapabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kağıdı mekanizmaya doğru şekilde yerleştirmektir. Kağıdın eğri olması halinde kesimler de eğri olur. Bu nedenle, makinede bulunan sabitleyicilerden destek alınarak, düzgün bir kesim elde edilebilir. Çok sayıda kağıt, aynı anda kesilecekse, her kağıdın aynı hizada olması sağlanır.

Kağıt Kesme Makinesi Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Birçok sektörde kullanılabilen bu makineler; baskı işleri yapan yerlerde, kırtasiyelerde, fotoğrafçılarda, yayınevlerinde ve daha birçok ortamda kullanılır. Ofislerde ve bürolarda kağıt kullanımından tasarruf sağlamak için müsvedde olan kağıtlar, küçültülerek kullanılabilir. Farklı büyüklüklerde not kağıtları elde edilerek, kağıt masraflarından tasarruf sağlanabilir.

Kesim sonrası uygun bir şekle getirilen baskıların dış etkenlerden korunması, renklerinin solmaması için laminasyon makinesi ile kaplama yapılabilir. Bu makineler; kimlik kartı, yaka kartı, isimlik gibi ürünlerinde kaplanmasında kullanılır. Bu makine ile kağıtlar küçük formlarda kesilip yaka kartı şekline getirilebilir.

Ciltleme makinesi ile kağıtlarınızı ciltleyerek kitap haline getirmek istiyorsanız, çok sayıda kağıdın eşit biçimde durması için kesim yapılması gerekir. Üst üste gelen kağıtlar, kesme makinesi ile eşit bir görünüme kavuşturulur.

Sunumlardan önce sunum dosyası içerisine yerleştirmeniz gereken kağıtlar varsa bunları uygun boyutlara getirmek için bu makineden yararlanabilirsiniz. Böylece sunum anında gereken tüm evraklar dosyanızın içerisinde yer alır.

Yayınevleri çeşitli dergi ve kitapları baskı sonrası uygun boyutlara getirmek için bu makineleri kullanır. Bu sayede her sayfa eşit büyüklükte ve şekilde olur.

Kağıt Kesme Makinesi ile Hangi Kağıt Boyutları Kesilebilir?

Bu ürün ile tüm kağıt tiplerinde kesim yapılabilir. Kağıdı daha küçük hale getirmek için kullanılan bu makineler, genellikle A4 ve daha küçük boyutlu belgeler içindir. Bazı makineler ise A3 boyutunda olan belgeleri küçültmek için kullanılır.

Kollu makinelerde kullanım esnasında kağıdın kesilecek kısmı, bıçağın altına gelecek şekilde mekanizmaya yerleştirilir. Bıçak tutma kolundan uygulayacağınız baskı sırasında hızlı davranmanız gerekir. Sürgülü makinelerde tek hamlede sürgüyü çekmeniz gereklidir. Bu şekilde kağıdın daha düzgün bir şekilde çıkması sağlanır.

Avansas’ta Satılan Kağıt Kesme Makinesi Modelleri Ergonomik midir?

Avansas olarak size sunduğumuz kağıt kesme makinesi modelleri, son derece ergonomik yapıdadır. Elinizle çok aşırı güç uygulamadan kolay şekilde kesme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Elinizin yapısıyla uyumlu olan kesme mekanizmaları ile hızlı bir şekilde, çok sayıda kağıdı istediğiniz boyutlarda kesebilirsiniz.

Ergonomik yapıda olan farklı modellerin kullanım kolaylığı sağlayan özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kollu modellerde kolay kavramayı sağlayan yapıda bir tutma sapı vardır.
  • Tablasının kaymaz yapısı sayesinde kağıtlar kolayca sabitlenir.
  • Bazı modellerde sabitleyici mandal yer alır.
  • Otomatik bileme özelliği olan modellerin kullanım ömrü daha uzundur.

Kağıt Kesme Makinesi Fiyatları Ne Kadardır?

Sayfamızda yer alan kağıt kesme makineleri, sizlere uygun fiyatlardan sunulur. Bu sayede, maliyetlerinizden tasarruf sağlama imkanınız vardır. Bu ürünlerin uygun fiyatlı olması, toptan alışveriş için büyük bir fırsattır.

İş yerinizin farklı birimlerine çok sayıda kağıt kesme makinesi alabilirsiniz. Bu sayede kağıt kesme işlemlerinin ihtiyaç duyulan her an yapılması kolaylaşır. Size sunduğumuz kağıt kesme makineleri ile iş yerlerinizde kullandığınız kağıtları küçültmek için kırtasiye aramanıza gerek kalmaz. Avansas güvencesiyle satın alacağınız ürünler, üstün kalite ve güvenceyle kapınıza kadar herhangi bir zarara uğramadan getirilir.