Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar

Toplam 12 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı Nedir?

Geçmişte yazıcılar sadece belli başlı büyük iş yerlerinde olurken şimdilerde yazıcının olmadığı ev ya da iş yeri neredeyse yoktur. Sıklıkla çıktı alma ihtiyacı bu kullanım yaygınlığının sebebidir.

Belgeler, çizelgeler, toplantı notları, görsel şablonlar ya da fotoğrafların çıktılarını almak için bir yazıcıya ihtiyaç duyarız. Yazıcılar kendi içinde 3’e ayrılır. Bunlar; mürekkep püskürtmeli yazıcılar (Inkjet), lazer yazıcılar ve nokta vuruşlu yazıcılardır. Nokta vuruşlu yazıcılar en eski teknoloji ile üretilmiş olandır. Renk ve kalite yönünden mürekkep püskürtmeli ile lazer yazıcıya oranla daha zayıftır. Lazer yazıcısının ise maliyeti yüksektir ve toner ile baskı alınmasına yardımcı olurlar. Son olarak ise mürekkep püskürtmeli yazıcılar vardır. Bu yazıcılar ile genellikle fotoğraf ya da renkli çıktı alınır.

Mürekkep püskürtmeli yazıcının özellikleri şu şekildedir:

  • Bu yazıcılar mürekkep ile çalıştıkları için mürekkebin kalitesine göre baskı kalitesi değişecektir.
  • Diğer yazıcılara göre baskı yapma kapasitesi her zaman daha fazladır.
  • Yazıcıdan aldığınız baskılarda lekeler, dalgalanmalar ya da dağılmalar olmaz. Kaliteli ve kusursuz baskılar alırsınız.
  • Fiyatı en uygun yazıcı çeşitlerinden biridir.
  • Çıktı almasına yardımcı olan ürün tonerdir. Biten kartuşu dakikalar içinde yenisi ile pratik bir şekilde değiştirebilirsiniz.
  • Kapladığı alan diğer yazıcılara oranla daha azdır.
  • Yazıcının ısınmasını beklemeden anında kaliteli baskılar alabilirsiniz. Yazılı belgeler dışında fotoğraf ya da renkli çıktı almak için gayet uygun bir makinedir. Fotoğraf ya da renkli çıktı aldığınızda renkler birebir aynıdır. Canlı ve net bir baskı alırsınız.
  • İş yeri ve evde kullanıma gayet uygundur.
  • Mürekkep püskürtmeli yazıcınızın verimini artırmak için yazıcı ile tonerinizin markasının aynı olması önemli bir konudur. Aynı olduğunda yazıcınızın ömrü artar ve daha kaliteli baskılar almanız kolaylaşır.
  • Baskı yaparken ses çıkarma olasılığı diğer yazıcılara oranla daha azdır. Hatta en sessiz çalışan yazıcıdır.
  • Kopyalama, tarama, fakslama ve yazdırma işlemlerini seri bir şekilde gerçekleştirir.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcıların Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Mürekkep püskürtmeli yazıcılardan baskı alırken küçük küçük noktalardan mürekkep damlacıkları kağıt üzerine aktarılır. Cihaz saniyede yaklaşık 250 karakter hızında püskürtme yapar. Püskürtme yapıldıktan sonra noktalar çok küçük olduğu için kağıdın üzerinde anında kurur. Bu şekilde kusursuz bir baskı alırsınız. Mürekkep püskürtmeli yazıcıların avantajları ve dezavantajları vardır:

  • Daha az yer kaplarlar. Evinizde ya da iş yerinizde küçük bir alanda kaliteli baskılar alabilirsiniz.
  • Baskı alabilmesini sağlayan malzeme çeşitli tonerlerdir. Yazıcınızda toner bittiğinde baskılarınıza kaldığınız yerden devam edebilmek için toneri kısa bir süre içinde takıp baskılarınıza devam edebilirsiniz.
  • Yazıcının maliyeti oldukça düşüktür. Ayrıca diğer yazıcılara oranla sesi fazla çıkmaz.
  • Hızlıdır. Saniyeler içinde baskınızı alabilirsiniz.
  • Fotoğraf baskıları net ve canlı renklere sahiptir. Bundan dolayı fotoğrafçılar tarafından sıklıkla kullanılır.
  • Birden fazla işlevi vardır. Bunlar; faks çekme, baskı alma, tarama yapma ve fotokopi çekmektir. Boyutunun küçük olmasına rağmen çoğu yazıcıdan üstün özelliklere sahiptir.

Yukarıda, mürekkep püskürtmeli yazıcı kullandığınızda hangi avantajlara sahip olacağınızdan bahsettik. Şimdi bütün cihazların sahip olduğu dezavantajlar gibi mürekkep püskürtmeli yazıcının da dezavantajlarından maddeler halinde belirtelim:

  • Yazıcının maliyetinin düşük olmasına rağmen maalesef toner fiyatları yüksektir. Düzenli bir şekilde çıktı alan bir iş yeri için maliyet oldukça yüksek olur. Doldurma ya da orijinal olmayan tonerler kullanıldığı zaman baskı kalitesi düşebilir. Ayrıca yazıcınızın ömrü de kısalabilir.
  • Yazıcı mürekkep ile baskı aldığı için uzun süre kullanılmadığı zaman mürekkepte donma ya da kurumalar meydana gelebilir. Bu tarz bir olayın başınıza gelmesini önlemek için arada sırada kullanarak mürekkebin aktif kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tonerin içindeki mürekkep ile baskı alınan yazıcılarda bazen mürekkepte akıtma ihtimali olabilir. Bu durumda hem yazıcınızın içi hem de kağıt üzerinde mürekkep lekeleri meydana gelebilir. Kağıt üzerinde kalan mürekkep lekelerinden kurtulmak için özel üretilmiş parlak fotoğraf kağıtları kullanılır. Ama buradaki dezavantaj; bu fotoğraf kağıtlarının oldukça yüksek maliyetli olmasıdır.

Yazıcının avantajları ve dezavantajlarından olabildiğince ayrıntılı bahsettik. Avansas’tan bir mürekkep püskürtmeli yazıcı alırken yukarıdaki maddeleri tek tek inceleyip kendinize en uygun yazıcı markasını seçebilirsiniz.

Mürekkep püskürtmeli yazıcı ve diğer yazıcı modellerine, ayrıca toner ve kartuşlara Avansas’tan kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kırtasiyeden gıdaya diğer ofis ihtiyaçlarınız binlerce farklı seçenekle sizlere sunulmaktadır.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bütün fotoğrafçılarda ve reklam ajanslarında yaygın olarak mürekkep püskürtmeli yazıcı modelleri kullanılır. Bunun sebebi söz konusu cihazın seri ve renkli baskı almasıdır. Sizler de seri baskılar almak için bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun yazıcıyı Avansas’tan seçebilirsiniz. Avansas’tan yazıcı alırken dikkat edilmesi gereken maddeler vardır. Bunlar:

  • Yazıcı alırken önce ihtiyacınızı belirlemeniz gerekmektedir. Örneğin, evde arada sırada kullanacağınız bir yazıcı için profesyonel baskılar alan bir yazıcı gereksiz olabilir. Hem maddi olarak hem de işlevsellik açısından doğru bir tercih olmayabilir. Bunun dışında daha az maliyetli standart bir mürekkep püskürtmeli yazıcı tercih edebilirsiniz.
  • İş yerinizde bir gün içinde yüzlerce baskı alıyorsanız yazıcı seçiminiz en hızlı olanını tercih etmek olmalıdır.
  • Genellikle hangi kağıt boyutunda çıktı aldığınızı tespit etmelisiniz. Bu şekilde gereğinden fazla boyut baskı alabilen bir yazıcı almanıza gerek kalmaz. Örneğin, sadece A4 kağıt baskısı alıyorsanız A3 boyutundaki baskıyı desteklemesine gerek yoktur. Boyutlar çoğaldıkça ürün fiyatı da ona göre değişir.
  • Alacağınız yazıcı ile bilgisayarınızın bağlantısının %100 uyumlu olması şarttır. Eğer uyumlu bir başlığa sahip değilse ürünün kullanamayabilirsiniz. Bu sebeple konunun iyi araştırılması şarttır.
  • İnç başına düşen mürekkep nokta sayısı çok önemlidir. Bu dpi (dots per inch) değeri ile kolay bir şekilde ölçüm sağlanır. Dpi değeri en yüksek yazıyı tercih etmelisiniz. Sebebi ise dpi değeri yükseldikçe baskıdaki çözünürlüğün otomatik olarak artmasıdır.
  • Yazıcılar hem kablolu hem de kablosuz olabilir. Eğer sizler kablolu tercih etmek istemiyorsanız kablosuz yazıcı satın alabilirsiniz. Bu şekilde kablo dağınıklığından kurtulmuş olursunuz.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcı İle Lazer Yazıcı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Mükemmel baskılar almak için kaliteli yazıcılar kullanmak önemlidir. Yazıcılarda en çok tercih edilen iki tür yazıcı vardır. Bunlar; mürekkep püskürtmeli yazıcı ve lazer yazıcıdır. İkisinin de farklı kullanıcıları vardır. Çünkü iki türün birbirinden farklı özellikleri vardır.

İki yazıcı arasındaki farkları inceleyelim.

Öncelikle lazer yazıcılar baskıyı kağıdın üzerine matematiksel değerlerle geometrik şekiller halinde verir. Ama mürekkep püskürtmeli yazıcılar baskıyı küçük noktalar halinde verir. Bir diğer farklılık ise mürekkep püskürtmeli yazıcılarda baskı alınırken kağıdın mürekkebi emme ihtimalidir. Bundan kaynaklı olarak baskı kalitesi düşebilir. Ama lazer yazıcılarda böyle bir sorunla karşılaşmazsınız. Lazer yazıcılar ciddi anlamda pahalıdır. Fakat mürekkepli yazıcıların maliyeti diğer yazıcılara oranla çok daha ekonomiktir.

En çok hangi baskı çeşidini aldığınızı belirlemelisiniz. Yani siyah-beyaz baskı mı yoksa renkli baskı mı alıyorsunuz bunu belirlemek gerekmektedir. Çünkü sadece siyah-beyaz baskı alıyorsanız sizin için en uygun ürün lazer yazıcıdır. Ama genellikle renkli baskı alıyorsanız mürekkep püskürtmeli yazıcıyı tercih etmelisiniz. Sizler de ekonomik ve kaliteli mürekkep püskürtmeli yazıcılardan sipariş vermek istiyorsanız, Avansas’tan güvenli bir şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.