Dosya Ayracı

Toplam 22 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Dosya Ayracı Nedir? Ne İşe Yarar?

Çalışma ortamlarında kırtasiye malzemelerinden en çok kağıt kullanılır. Toplantılarda not almak, sunum ya da plan hazırlamak için sıklıkla kullanılır. Gün içinde birçok işimizi kağıtlar ile yaparız. Kağıtları düzene sokmak maalesef zaman alır. Çalışma masanızda hangi toplantıya ait olduğu belli olmayan kağıtlar var ise sizlerde dosya ayracı kullanarak bir düzen sağlayabilirsiniz.

Dosya ayraçları, kağıtları dosya içerisinde birbirinden kolay bir şekilde ayırmanıza yardımcı olur. Bu şekilde istediğiniz bilgiye kolay ve çabuk ulaşırsınız. Birbirinden farklı konuları dosya ayraçları sayesinde, kategorilere ayırabilirsiniz. Hangi konu hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa, o konuyu dosya ayracı ile açarak, işinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede zamandan tasarruf sağlarsınız. Örneğin, bir kurum için bir dosya ayırmanıza gerek kalmaz. Bir dosya içinde birden fazla dosya ayracı kullanabilirsiniz. Bundan dolayı bir dosya içinde birden fazla kurum ile ilgili belge arşivleyebilirsiniz. Hem zamandan hem yerden tasarrufu, dosya ayraçları ile sağlayabilirsiniz.

Dosya Ayracı Nasıl Kullanılır?

Düzeni sağlamak amaçlı kullanılan dosya ayracının kullanımı oldukça basittir. Dosya ayracı nasıl kullanılır sorusunun cevabını şu şekilde vermek mümkündür: Dosyanızın içine ister harfli ister rakamlı dosya ayraçlarını koyabilirsiniz. Eğer harfli bir dosya ayracı kullanıyorsanız, müşterilerinizin ismine göre yerleştirebilirsiniz. Bu sayede hızlı ve kolay bir şekilde müşterinize ait belgelere ulaşabilirsiniz. Rakamlı dosya ayracı çeşidini seçerseniz her müşterinize bir rakam vererek, basit bir şekilde bilgilerine erişebilirsiniz. Büyük kolaylık sağlayan dosya ayracı çeşitlerine Avansas’tan ulaşabilirsiniz.

Dosyalama ve Arşivlemede Dosya Ayracının Önemi Nedir?

İş yeri içinde yapılan bilgi ve belgelerin tamamına arşiv denilir. Bu arşivler hem geçmiş hem gelecek belgeleri içinde barındırır. Özellikle büyük kurumlarda geçmişe dönük bir çalışma ya da araştırma yapılmak istendiğinde, arşivler sıklıkla kullanılır. Gereksiz belgelerden arınmış ve düzenli arşivler, çalışanlar açısından büyük kolaylık sağlar. Arşivlerin ve dolayısıyla dosyaların düzenli olabilmesi için dosya ayracı kullanmak oldukça önemlidir. Dosyaların içi, irili ufaklı delgeç ile delinmiş kağıtlarla doludur. Hangi belge hangi tarihe ait bilinmemektedir. Bu tarz belgeleri düzene sokmak için dosya ayracı kullanmak şarttır. Dosya ayracı sayesinde bütün belgeler düzenli bir şekilde arşivlenebilir. Dosya ayracı kullanmanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yeni dosyalanmış belgelerin hangi kuruma ait olduğu bilinir. Ama üzerinden çokça zaman geçen belgeler hatırlanmaz. Dosya ayracı kullanıldığı zaman bu tarz problemler asla yaşanmaz. Ayracın üzerine kurumun adı, tarih ve konu yazılır. Bu şekilde üzerinden uzun yıllar geçse de kolay ulaşılır.
  • Önemli belgeleri saklamak hem ev için hem de iş yeri için çok önemlidir. Ama saklarken bir düzen olması şarttır. Düzen olmadığında aranan belgelerin bulunma olasılığı zorlaşır. Sizlerde var olan belgelerinizi daha kısa sürede bulmak istiyorsanız, Avansas’tan dosya ayracı sipariş verebilirsiniz. Askılı dosya içine yerleştirilen dosya ayraçları kolay kullanım için en ideal üründür.
  • Yerden tasarruf etmenize yardımcı olur. Her kurum için ayrı ayrı dosya yapmaktansa bir dosyanın içine dosya ayracı kullanılarak, birden fazla kategori yerleştirilir. Bu sayede hem yerden hem zamandan tasarruf sağlarsınız.
  • Uygun fiyatlı bir ürün olduğu için bütçenize zarar vermeden düzen sağlayabilirsiniz.

Dosya Ayracı Çeşitleri ve Modelleri Nelerdir?

Karışıklıktan kurtulmak ve bir düzen kurmak için tercih edilen dosya ayraçları, özellikle sunum dosyaları için vazgeçilmez ürünlerdendir. İstediğiniz büyüklükte ve sayfa sayısında olan sunum dosyası, iş yerlerinin vazgeçilmez kırtasiye ürünlerindendir. Bu dosyalar ile belli bir oranda düzen sağlanır. Ama dosya içinde düzeni tam anlamıyla sağlayan dosya ayracıdır. Birbirinden farklı ve kullanışlı dosya ayraç modelleri vardır. Eskiden sadece dosya ayracı karton varken, şimdilerde birçok çeşit bulmak mümkündür. Toplamda üç model dosya ayracı vardır. Bunlar; numaralı dosya ayracı, alfabetik dosya ayracı ve renkli dosya ayracıdır.

Numaralı Dosya Ayracı

Kullanım kolaylığı sağlayan dosya ayracı dosyaların düzene girmesine yardımcı olur. Numaralı seçeneği ile sadece müşteri ile ilgili belgeleri değil ofis için faturaları da düzene sokmak için kullanılır. Numaralı dosya ayracı kendi içinde de çeşitlere ayrılır. Örneğin, 1-31 rakamlı, 1-20 rakamlı, 1-12 rakamlı, 1-10 rakamlı ve 1-5 rakamlı çeşitleri vardır. Siz de kendi ihtiyacınızı belirleyip ona uyumlu bir dosya ayracı alabilirsiniz.

Alfabetik Dosya Ayracı

A’dan Z’ye sırayla bütün harflerin olduğu alfabetik dosya ayracı kullanmak dosya içinde büyük bir düzen sağlar. İstenilen belgenin ilk harfine göre yerleştirilir. Bu belgeye ihtiyaç duyulduğunda harfe bakarak kolay bir şekilde bulunur. Bilgileri ayırma ve kategori etme dosya ayracı ile çok basit. Uygun fiyatlı ve kullanışlı dosya ayraç çeşitlerini Avansas’tan sipariş verebilirsiniz.

Renkli Dosya Ayracı

Son zamanlarda sıklıkla kullanılan renkli dosya ayracı alfabetik ve rakamlı ayraçlara nazaran daha pratiktir. Çeşit çeşit renkler ile belgeleri birbirinden ayırır. Mavi, sarı, kırmızı, yeşil, lacivert gibi birçok renk seçeneğine sahiptir. Hangi renkler hangi belgelere ait ise o belgeyi alarak üzerinde çalışabilirsiniz. Rahat kullanımı ve uygun fiyatı ile kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir.

Dosya Ayracı Markaları Nelerdir?

Avansas güvencesi ile dosya ayracı satışı olan iki önemli ve kaliteli marka vardır. Bunlar; Serve ve Nokidir. Dosya ayraçlarının alfabetik, renkli ve rakamlı çeşitleri mevcuttur.

Serve Dosya Ayracı

Serve markası, yaklaşık 40 yıl önce Türkiye’de kurulmuştur. Yerli bir marka olduğu için kaliteli ve yenilikçi ürünler üretir. Hem Türkiye’de hem yurt dışında bilinen bir markadır. Ürünlerinin uygun fiyatlı ve sağlam oluşu, kullanıcılar tarafından tercih edilme sebepleri arasındadır. Serve dosya ayracı,sağlam PP malzemesi ile uzun yıllar hiç deforme olmadan kullanılır. Kaliteli kağıttan üretilen dosya ayracı çeşitleri sitemizde sizlere sunulur.

Noki Dosya Ayracı

Noki kırtasiye malzemeleri satışı yapan, 25 yıllık deneyimli bir markadır. Kalitesini hem Türkiye’de hem yurt dışında kanıtlamıştır. Noki dosya ayracı, polipropilen malzemeden üretilmiştir.

Bazı dosyalar uzun yıllar saklanır. Dosyaları ayırmaya ve düzene sokmaya çalışan dosya ayraçlarının da uzun yıllar ilk günkü gibi kalması şarttır. Eğer kalitesiz bir kağıttan üretilirse, üzerindeki yazılar silinebilir. Hatta kağıtta parçalanmalar olabilir. Bu tarz olaylara maruz kalmamak için kaliteli Noki dosya ayracı kullanabilirsiniz.

Dosya Ayracı Fiyatları Ne Kadardır?

Düzenli olan dosyalar, zamanla belgelerin çoğalması ile karmaşık bir hal alır. Bu karmaşıklığın çözümü bulunsa bile kısa bir süre sonra eski halini alır. Dosya içlerinde kalıcı bir düzen için mutlaka dosya ayracı kullanmak şarttır. Numaralı dosya ayracı, harfli dosya ayracı ya da renkli dosya ayracı kullanabilirsiniz. İhtiyacınıza yönelik bir ayracı seçerek, düzenli dosyalar elde edebilirsiniz.

Dosya ayraçları marka, model, renk ve kağıt kalitesine göre birçok kategoriye ayrılır. Dosya ayracı fiyatları bunlara göre otomatik olarak değişir. İhtiyacınıza yönelik dosya ayracını Avansas’tan seçebilirsiniz. Avansas’ta satışı olan bütün ürünler, kaliteli ve uygun fiyatlıdır. Benzer web sitelerinde olan fiyatlar ile karşılaştırıldığında açık ara uygun fiyatlı ürünler avansas.com’da yer alır. Alacağınız ürünü sepetinize ekledikten sonra, farklı ödeme seçeneklerinden faydalanarak, kolay bir şekilde sipariş verebilirsiniz. Siparişiniz hazırlandıktan sonra kapınıza kadar teslim edilir.