Harita

Toplam 2 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Haritalar, çok eski dönemlerden bu yana kullanılan coğrafi malzemelerden biri olarak öne çıkar. İnsanlığın ortaya çıktığı ilk dönemlerde harita örnekleri, mağara duvarlarına ve tabletlerin üzerine çizilen şekiller iken günümüzde dünyanın tüm bölgelerini ya da doğal kaynaklarını içeren dijital ve resimli haritalar bulunmaktadır. Okul hayatına yeni başlayan miniklerin de coğrafya ile ilgilenen veya bu alana merak duyan yetişkinlerin de kullanabileceği haritalar kendi içerisinde pek çok farklı çeşide ayrılır. Günümüzde haritalar, dünyanın hemen her ülkesinde eğitim sisteminin vazgeçilmez materyallerinden biridir.

Harita Çeşitleri Nelerdir?

Dünya haritaları, kullanım amaçlarına; konularına ve büyüklüklerine göre pek çok farklı kategoriye ayrılır. Dünya genelinde kullanılan harita çeşitleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. İdari ve Siyasi Haritalar: Bir ülkenin komşu ülkesi ile arasındaki sınırı gösteren harita çeşididir.
  2. Fiziki Haritalar: Dünya üzerindeki yeryüzü şekillerini fiziki olarak gösteren harita türü, fiziki haritalardır.
  3. Özel Haritalar: Jeomorfoloji, meteoroloji ya da başka bir konuya özel olarak hazırlanan harita türleri özel haritalar olarak adlandırılır.
  4. Beşeri ve Ekonomik Haritalar: Bir ülke, bölge ya da tüm dünya üzerindeki beşeri ve ekonomik kaynakları gösteren haritalardır.
  5. Büyük Ölçekli Haritalar: Ölçeği 1/20.000'e kadar olan haritalardır.
  6. Orta Ölçekli Haritalar: Ölçeği 1/200.000 ile 1/500.000 arasında olan haritaların geneline verilen addır.
  7. Küçük Ölçekli Haritalar: 500.000 den daha küçük ölçeğe sahip haritalardır.
  8. Nüfus Haritaları: Dünya üzerindeki nüfusun dağılımı hakkında bilgi veren harita çeşididir.
  9. İzoterm Haritalar: Dünya genelindeki sıcaklık dağışını gösteren haritalar izoterm haritalar olarak adlandırılır.
  10. Toprak Haritaları: Dünya üzerindeki bölgelerin verimliliği hakkında ayrıntılar içeren harita çeşitleridir.

Harita Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Haritalar, her yaştan bireyin mutlaka incelemesi gereken ve insanoğlunun hem yaşadığı ülke hem de dünya hakkında bilgi edinmesini sağlayan şahane araçlardır. Çocukların ilkokul sıralarında hayat bilgisi dersinde tanıştıkları harita çeşitleri, meraklıları tarafından ilgi odağı olmayı sürdürmektedir. Hemen herkesin evinde ya da ofisinde bulunan fiziki ve siyasi haritalar, Panda; Globe gibi sektörünün bilinen firmaları tarafından üretilmeye devam edilmektedir. Pek çok farklı çeşidi bulunan bu nedenle de oldukça geniş bir fiyat aralığında satışa sunulan haritaları satın almadan önce bazı önemli ayrıntılara dikkat edilmesi önemlidir.

Kullanım Amacı

Haritalar, günümüzde yalnızca okullarda değil, ofis ve evlerde de yer verilen ofis malzemelerinden biridir. Okullarda çocukların ve gençlerin dünyayı daha yakından tanımalarına yardımcı olan haritalar ofislerde ya da evlerde dekorasyon için de tercih edilen ürünlerdir. Çerçeveli haritalar genellikle eğitim kurumlarının duvarları için satın alınırken ışıklı küreler ise son dönemin en çok rağbet gören harita örneklerinden biri olmaya devam etmektedir. Özellikle de çocukların ilgisini çeken ışıklı küre haritalar, çocukların yaşadıkları dünyayı eğlenerek öğrenmelerine olanak tanır niteliktedir.

Ebatı

Harita seçiminde dikkate alınması gereken bir diğer önemli nokta da satın alacağınız haritanın sahip olacağı ebattır. Bu noktada haritayı konumlandıracağınız alanın ölçülerini baz alabilir; harita ölçeğine bu şekilde karar verebilirsiniz. Eğer daha geniş bir alanı gösteren harita ihtiyacınız var ise fakat alanınız bunun için kısıtlı ise yüksek oranda küçültülmüş büyük ölçekli haritaları değerlendirebilirsiniz.

Kalitesi 

Haritalar, çocuklardan yetişkinlere dek oldukça geniş bir kullanıcı grubuna hitap eden eğitim malzemeleri olarak öne çıkar. Bu doğrultuda uzun yıllar boyunca, belki sizden sonra çocuğunuzun dahi kullanabileceği bir harita satın almak için yüksek kaliteye sahip olduğundan emin olmanız önemlidir. Bu doğrultuda, işyerinin alışveriş yeri Avansas’tan satın alacağınız tüm harita türlerinin yüksek kalitesi ile fark yaratacağından emin olabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünü tek tıkla sepetinize ekleyebilir, size özel avantajlı fiyatlardan yararlanarak satın alabilirsiniz.