İş Güvenliği Malzemeleri

Toplam 14 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

İş Güvenliği Malzemeleri Nelerden Oluşur?

Dünyada yaşayan her insan güvenli bir ortam içinde çalışıp üretmek ister. Ama çalışılan bazı alanlar güvenli değildir. Bu güveni çalışanın kendi ve çevresindekiler için sağlaması gerekir. İş güvenliği malzemeleri çalışanların güvenliğini sağlamak amacıyla üretilir. İş güvenliği malzemelerinin kullanımı yasalar ile zorunlu bir hal almıştır.

İş güvenliği malzemelerini çalışanlar mesai saatleri içinde takma zorunluluğu vardır. Yapılan işe ve ortama uygun iş güvenliği malzemelerini giyebilir ya da takabilirsiniz. Yaşanabilecek olası bir iş kazasının bu şekilde önüne geçmiş olursunuz.

İş yerinin sektör ve ortamına göre malzemeler değişir. İş güvenliği malzemeleri 2’ye ayrılır. Bunlar; kişisel koruyucu iş güvenliği malzemeleri ve inşaat sahaları ve çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılan malzemelerdir. Bu malzemeleri tek tek söylememiz gerekir ise:

Kişisel Koruyucu İş Güvenliği Malzemeleri:

  • Kesilmeye dirençli eldivenler / Nitril eldivenler
  • İş tulumları
  • Kulak tıkaçları
  • Çelik burunlu ayakkabılar
  • Koruyucu ve buğulanmayan gözlükler
  • Toz maskesi
  • Yağmurluk
  • Enseden ayarlanabilen baretler

İnşaat Sahaları ve Çeşitli Endüstriyel Alanlarda Kullanılan Malzemeler:

  • İzole edilmiş halılar
  • Çok amaçlı ve etkili koruyucu
  • Yangın söndürme malzemeleri
  • Pas sökücüler
  • İzole elektrik bantları
  • İkaz yeleği
  • Yer işaretleme ve ikaz bantları
  • Merdiven kaydırmaz bantlar
  • Profil merdivenler
  • PVC yağmurluklar
  • Çeşitli yangın söndürücüler
  • Reflektörlü ikaz yelekleri
  • Paraşüt tipi ve bel destekli emniyet kemerleri
  • Emniyet alan perdeleri

Yukarıda çeşitli örnekleri verilen iş güvenliği malzemelerinden kendi çalışma ortamınıza hangisi uyuyorsa seçebilirsiniz. Seçtiğiniz malzemenin sağlamlığından emin olmalısınız. Ayrıca sağlam bir malzeme kullanıyorsanız çeşitli bakımlar yaparak daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Avansas’ta birçok iş güvenliği malzemesi mevcuttur. Kendinize en uygun ürünleri seçerek siz de çalışma ortamınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz!

İş Güvenlik Malzemeleri Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Can güvenliği her şeyden önce gelir. Bu sebeple evlerimizden daha çok vakit geçirdiğimiz iş yerlerimizde güvenlik sorunlarına karşı hassas yaklaşılmalıdır. Güvenliğinizi sağlayacak birçok malzeme vardır. Göz, vücut, el ve ayak gibi çeşitli vücut organları için ayrı ayrı malzemeler kullanılır. Bu malzemeleri alırken dikkat etmemiz gereken birçok madde vardır. Bunlar:

  • Öncelikle ilk dikkat edilmesi gereken konu iş yerinin hangi sektörde olduğudur. Çünkü mobilya sektöründe çalışan birinin inşaat sektöründe çalışan biri için satılan bir malzeme alması doğru olmaz. Hem bulunduğu ortamda onu korumaz hem de gereksiz bir masraf yapılmış olur.
  • Güvenlik ile ilgili bir malzeme alırken belki de en önemli konu ürün kalitesidir. Çünkü bu malzemeler doğrudan çalışanların can güvenliğini sağlamaktadır. Bu yüzden kullanılan ürünlerin kaliteli bir yapıya sahip olması çok önemlidir. Eğer kaliteli olursa uzun yıllar güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Alışveriş yaparken gereksiz malzeme satın almamalısınız. Örneğin, çalıştığınız iş yeriniz gözünüzü etkileyecek bir ortam değilse ekstra dayanıklı gözlükler almanıza gerek yoktur. Bunun dışında sadece eliniz ile gerçekleştirebileceğiniz bir işte eldiven kullanılması gerekir. İş kolunuza hitap etmeyen malzemeler satın almanız gereksiz masraf yapılmasına neden olur.
  • Güvenlik malzemelerinin dayanıklı ve sağlam olmaları gerektiğinden, güvenilir ve kaliteli ürünler tercih edilmelidir. İş güvenliği malzemeleri satın alırken fiyatı da iyi araştırılmalıdır. Avansas’tan kaliteli ve sağlam bir iş güvenliği malzemesini daha uygun fiyatlı satın alabilirsiniz.
  • Ürünün ergonomik bir yapıya sahip olması gerekir. Bu şekilde siz çalışırken malzemeler işinize engel olmaz ve rahat bir kullanım sağlar.
  • Satın alacağınız bütün ürünlerin kalite belgelerine sahip olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu şekilde alacağınız ürünleri kontrol ederseniz kalite belgelerine sahip olmayan ürünlerden satın almamış olursunuz.
  • Güvenlik malzemelerini kullanmadan önce kesinlikle test edin. Çünkü bu şekilde olası bir kazanın önüne geçmiş olursunuz.
  • Ürünlerin malzemeleri çok önemlidir. Örneğin, eldiven seçerken fazla dayanıklı olsun diye en sert olanı seçilmemelidir. Eğer sert bir eldiven seçerseniz parmaklarınızı istediğiniz gibi hareket ettiremezsiniz. Dolayısıyla işteki performansınız otomatik olarak düşer. Bu yüzden ergonomik tasarımlı ürünler seçmelisiniz.
  • İş güvenliği ile ilgili malzeme alışverişi yaparken ürünlerin CE sertifikasının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. CE sertifikası Avrupa’ya uygunluk anlamına gelir. Bu sertifika yüksek sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını net bir şekilde ortaya koyar.
  • Bir ürünün kalitesiz işçilikle üretilmiş olması malzemenin ufak bir darbe aldığında kırılması ile belli olur. Bu tarz ürünlerle karşılaşmamak için iyi bir araştırma yapmak şarttır.

Avansas’ta Satılan İş Güvenliği Malzemeleri Mevzuatlara Uygun mudur?

Türkiye’de iş güvenliği alanındaki mevzuatlara göre iş verenlerin gerekli bütün malzemeleri bulundurma zorunluluğu vardır. Buna karşılık olarak çalışanlar ise verilen bütün malzemeleri eksiksiz kullanmak zorundadır. İş güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan malzemelerin sağlam ve dayanıklı olması gerekir. Ayrıca insan sağlığını korumak amaçlı kullanılan bazı malzemelerde zamanla aşınmalar olacağı için kalite daha önemli bir hal alır. Yıpranan ürünlerin düzenli bir şekilde değiştirilmesi şarttır.

İş güvenliği ile ilgili mevzuatlar Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Buna göre; kullanılan malzemelerin amacı insanı korumaktır. Malzemeler insanları korumak için üretildiği için asla zarar vermemelidir. Düzenli bir şekilde malzemelerin kontrolünün sağlanması gerekir. Herhangi bir problem olduğunda yenisi ile değiştirilmelidir. İşveren, iş sağlığı ve güvenlik gereklerinin uygulanmasında etkin rol almalıdır.

Avansas’ta satışı olan çeşitli iş güvenliği ürünü vardır. Ürünlerin açıklamalarını incelediğinizde mevzuatlara ne kadar uygun olduğunu göreceksiniz. Sağlam, kaliteli, ergonomik ve dayanıklı ürünler olduğu için sizi bütün olumsuz koşullara karşı korur. Örneğin, inşaat ortamında çalışırken normal bir ayakkabı yerine çelikle kaplanmış ayakkabılar giyilmelidir. Bu şekilde ayağınıza ağır bir cisim düştüğünde hissetmez ve işinize devam edebilirsiniz.

Avansas’ın Sunduğu İş Güvenlik Malzemeleri Dayanıklı Mıdır?

İş güvenlik malzemelerin kalite belgelerine sahip olma zorunluluğu vardır. Avansas’ta var olan bütün ürünler hem markalar tarafından hem de Avansas tarafından birçok kez kontrol edilir. Ürünler ancak gerekli kontroller sağlandıktan sonra size ulaşır. Bu konuda titizlikle çalışan Avansas TOBB güven damgasına sahiptir. Avansas 450.000 firma tarafından tercih edilen güvenilir bir alışveriş sitesidir.

Firmamız bütün ürünlerde olduğu gibi iş güvenliği malzemelerinde de hassas ve titizlik gösterir. Sitemizde satışı yapılan ve iş güvenliğinin sağlanması amacıyla kullanılan ürünler hem kullanışlı hem de dayanıklıdır. Çoğu ürün üst düzey kalite belgesine sahiptir. Ayrıca mevzuata yani yasalara uygunlukları vardır.

Zor şartlar altında çalışan insanların kendilerini bu koşullardan korumak için mutlaka çeşitli malzemeler kullanmaları gerekir. Örneğin, kafanıza gelebilecek herhangi bir darbe ya da cisim için baret takmalısınız. Ama taktığınız baret sağlam değilse darbe geldiği anda kırılabilir ve baretin malzemesi çalışanın sağlığına zarar verebilir. Bu yüzden sağlamlığından ve kalitesinden emin olduğunuz baretleri, avansas.com’dan sipariş edebilirsiniz. Bu şekilde can güvenliğinizi yüksek oranda korumuş olursunuz.

İş güvenliği malzemeleri kaliteli ve sağlam olduklarında fiyatının artma endişesi olur. Avansas’taki malzemelerin fiyatları rakiplere oranla oldukça uygundur. Sizler de uygun fiyatlı ve kaliteli malzemeleri sitemizden kolay bir şekilde sipariş verip, ürünlerinizi kapınızdan teslim almanın konforunu yaşayabilirsiniz.