Sözlük

Toplam 6 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Sözcükler, yüzyıllardır insanların birbiri ile iletişim kurmalarını sağlar ve yıllar geçtikçe farklı anlamlara dönüşerek birikmeye devam eder. Bu nedenle sözcüklerle ilgilenmeyi seven, yeni bir dil öğrenen ya da bir eğitim kurumuna devam eden herkes sözlüğe ihtiyaç duyar. Sözlük; günlük hayatımızda adını sık sık duyduğumuz, bir dile ait tüm sözcük ve deyimleri ya da belli bir alanda kullanılan sözcük ve deyimleri abece sırasıyla vererek tanımlayan, açıklayan veya başka dildeki karşılığını gösteren yapıtlardır. Sözlük türlerinde kelimelerin anlamları, telaffuzları, etimolojileri veya cümle içerisindeki kullanımları ile ilgili bilgiler sunulur. Bu sayede bir kelimenin günümüze gelene kadar geçirdiği değişimi görebilir, yeni kelimeler öğrenebilirsiniz. Üstelik sözlük satın almak için şu anda herhangi bir kurumda eğitim almanıza gerek olmadığını da hatırlatalım.

Sözlük Çeşitleri Nelerdir?

Sözlükler bir alana özgü kelimelerin tanıtıldığı terimler sözlüğü, bir kültüre ait kalıplaşmış cümlelerin açıklandığı atasözleri ve deyimler sözlüğü gibi farklı içeriğe ve düzenlenişe yönelik olarak çeşitlendirilmişlerdir. Okullarda ise çocuklara Türkçeyi etkili ve güzel kullanma becerisi kazandırmayı hedefledikleri için daha çok Türkçe sözlük, atasözleri ve deyimler sözlüğü kullanılmaktadır. Siz de ihtiyacınız olan sözlüğü uygun fiyat seçenekleri ile Avansas’tan satın alabilirsiniz.

Türkçeyi Eğlenerek Öğrenmek İsteyenler için: Türkçe Sözlük

Türkçe sözlükler, okula yeni başlayıp okuma yazma öğrenen çocuklar için temel bir ihtiyaçtır. Harfleri tanıma, harflerin bir araya gelerek oluşturdukları kelimelere aşina olmak bu dönemdeki çocuklar için önemlidir. İlköğretime uygun, dayanıklı kapağa sahip ve içeriği kelime açısından zengin olan Türkçe sözlüklere Avansas güvencesiyle sahip olabilirsiniz.

Okuma yazmayı bilmeyen çocuklar veya yetişkinler için de resimli Türkçe sözlükler bulunmaktadır. Kelimelerin anlamlarının görselleştirilerek sunulması kelimelerin anlamlarını okumadan da kelimeleri anlama imkanı sunar. Ayrıca resimli sözlükler kelime dağarcığını geliştirmek isteyen herkesin eğlenerek öğrenmesine de fırsat vermektedir.

İlköğretim Kademesine Uygun Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü

Okullarda özellikle ilköğretim kademesinde sıklıkla ihtiyaç duyulan sözlük atasözleri ve deyimler sözlüğüdür. Çocuklar okuma yazmayı öğrendikçe yeni kelimeler öğrenmeye başlar ve çocukların kelime dağarcıkları gelişir. Fakat bir dili etkili kullanmak için sadece yeni kelimeler öğrenmek yetmez bir de o dilin kültürüne ait kalıplaşmış cümlelerin öğrenilmesi gerekir. Atasözleri ve deyimler sözlüğü de dilimize ait kalıpların daha iyi anlaşılması için atasözleri ve deyimlerin anlamlarının ve açıklamalarının bulunduğu sözlüktür. Avansas.com’dan çocukların kullanımına uygun ideal boyut ve kalitedeki atasözleri ve deyimler sözlüğüne ulaşabilirsiniz.

Anlıyorum ama Konuşamıyorum Diyenler için: Türkçe-İngilizce Sözlükler

Yeni dil öğrenmek istiyorsanız işe öğrenmek istediğiniz dildeki kelimelerin anadilinize çevrildiği sözlüğü almakla başlayabilirsiniz. Her dil kendi içinde farklı dil ve yapı bilgisine sahiptir. Kelime bilgisi olmadan bir dilin yapısını öğrenmek çok zordur. Öncelikle yaygın kullanılan kelimeler ardından deyimler, terimler gibi diğer kelimeler öğrenilerek kelime haznesi geliştirilmelidir. Cep ve el sözlüğü gibi farklı boyut seçenekleri bulunan İngilizce-Türkçe sözlüklere Avansas.com’dan kolayca satın alabilirsiniz.

Doğru Türkçe Kullanımı İçin İmla ve Yazım Kılavuzu

Erken yaşlarda eğitime başlamanın önemi tartışılmazdır. Çocukların öğrenme kapasitelerinin yüksek olduğu ve kalıcı öğrenmeler gerçekleştirdikleri bu dönemde yeni kelimeler öğrenmelerinin yanı sıra öğrendikleri kelimelerin yazılışları, söz kurallarına uygun olarak kullanılmaları gerekir. Türkçeyi doğru kullanmak için doğru öğrenmek gerekir. Hem yetişkinler hem de çocuklar için uygun olarak üretilen imla ve yazım kılavuzları ile kelimelerin dildeki ses, şekil gibi çeşitli kurallarına uygun olarak nasıl yazıldığını öğrenebilirsiniz. Her ihtiyacınıza uygun ürünleri geniş ürün çeşitliliği ile sunan Avansas, farklı boyutlarda, dayanıklı kapaklara ve zengin içeriğe sahip sözlük çeşitlerini de bütçenize uygun fiyatlarla sizlere sunmaktadır. Siz de ihtiyacınız olan sözlüğü sepetinize ekleyebilir, size özel uygun fiyat seçenekleri ile satın alabilirsiniz!