USB Bellekler

Toplam 24 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

USB Bellek Ne İşe Yarar?

Günümüz dünyasında veri depolama alanında büyük kolaylık sağlayan USB bellekler, özel bilgilerin muhafaza edilmesi için idealdir. Bu teknolojik ürünler, en çok kullanılan yedekleme tercihi olmakla beraber pek çok modeli de mevcuttur. Ufak tasarımları olmasına rağmen yüklü miktarda bilgi saklayabilen USB flash bellekler sayesinde verileriniz tamamen güvende olacaktır.

Bu cihazlar, kaynak gücü devre dışı kalsa bile depoladığı veriyi tutabilmekte ve cebinizde her yere taşınabilmektedir. Rahat bir kullanımı olan USB bellekleri istediğiniz zaman yenilemeniz mümkündür. Bu anlamda herhangi bir ömür süresi bulunmamaktadır.

Çok yüksek hafızalara kadar çıkabilmekte olan bu teknolojik cihazlar, 256 GB’a kadar saklama kapasitesine sahiptir. İçine sadece yazı dosyası değil, resim ya da video gibi her alandan dosya aktarımı yapılabilmektedir. Genel olarak tüm bilgisayarlarla uyumlu olan USB bellek, veri depolama denince akla gelen ilk seçenek olmaktadır.

USB Bellek Çeşitleri Nelerdir?

Hafıza kapasitesi oldukça geniş olan USB belleklerde, seçeceğiniz modelin ihtiyacınızı karşılaması önemlidir. Genel olarak USB kapasitesi için tercih edilen bellek türleri ise 8 GB, 16 GB, 32 GB ve 64 GB şeklinde olmaktadır.

8 GB USB Bellek

Bir USB harddisk tercih etmenizde etkili olan en önemli faktör, depolama kapasitesinin size ne kadar hitap ettiğidir. Eğer sadece küçük dosyaları transfer etmek ya da saklamak istiyorsanız, bu durumda 8 GB hafızalı USB bellekler sizin için yeterli olacaktır. Çok yüksek boyutlu dosyalar, çeşitli ses dosyaları, program yedekleri ya da yüksek çözünürlüklü video aktarımında bulunmayacaksanız 8 GB hafızalı modeller sizin için ideal bir seçimdir.

Benzer şekilde, bir diğer önemli unsur da USB belleğin bağlantı tipi olmaktadır. 2.0 denen modeller standart bir bağlantı hızına sahip olmaktadır. Ancak 3.0 bağlantısı ile çok daha yüksek transfer hızına erişmeniz mümkündür. Eğer istediğiniz dosyaların aktarımı biraz daha zaman alacaksa 8 GB USB bellekler için 3.0 uyumlu modelleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede bekleme süresi oldukça azalacaktır.

16 GB USB Bellek

En çok kullanılan USB bellekler arasında yer alan 16 GB hafızalı modeller, ihtiyaçlarınız için oldukça yeterli bir kapasiteye sahiptir. 8 GB’a göre daha geniş bir depolama alanı bulunan bu ürünler, daha fazla resim ya da video saklamak isteyenler için idealdir. 16 GB USB belleklerin metal kısmındaki konnektör bölmesini koruma amacıyla yerleştirilmiş bir kapak bulunmaktadır.

2.0 ve 3.0 hız seçenekleri olan bu ürünlerde kısa sürede veri aktarımı yapmak mümkündür. Micro flash bellek olarak da piyasada yer alan 16 GB USB bellekler, bilgisayarlardan bilgi transferi yapmak için en hızlı seçenekler arasındadır. Ek olarak oldukça kullanışlı bir yapısı bulunmakta ve müşteriler tarafından beğeni toplamaktadır.

32 GB USB Bellek

Pek çok çeşidi bulunan USB belleklerin, farklı bağlantı hızları ve hafıza kapasiteleri bulunmaktadır. Bu anlamda birçok kullanıcı tarafından tercih edilen modellerden biri de 32 GB USB belleklerdir. Yüksek kapasite özelliği sayesinde müşterilerin ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilen bu ürünler, oldukça ideal bir hafızaya sahiptir.

Genel olarak sade bir şekilde dizayn edilmektedir. Bağlantı hızı markaların çeşitli modellerine göre değişmekle beraber, en az 2.0 hız özelliğine sahiptir. Bütün bilgiler en doğru şekilde transfer edilmektedir. Çeşitli video, fotoğraf ve dosyaların aktarımı için oldukça kullanışlı olan bu USB bellekler, kullanıcılar tarafından olumlu geri dönüş alan ürünlerdir.

64 GB USB Bellek

Geçmiş dönemlerde popüler olan CD’lerin yerini artık USB bellekler almıştır. Bu anlamda çokça karşımıza çıkan bu teknoloji ürünleri, minik tasarımları sayesinde daha kolay bir kullanıma sahiptir. Piyasada en çok satılan modeller arasında yer alan 64 GB USB belleklerde farklı renk seçenekleri mevcuttur. Diğer USB’lere göre çok daha geniş bir hafıza kapasitesi bulunmakta ve istenilen bilgilerin hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlamaktadır.

Hafif bir ağırlığı olmasıyla popüler bir tercihi olan USB bellek 64 GB, hızlı bir transfer işlemi yapmaktadır. Bu sayede verilen komutları anında algılayarak istenen dosyaların aktarımını gerçekleştirmektedir. Ek olarak, yüksek hafıza kapasitesi sayesinde kullanıcıları yetersiz depolama alanı gibi problemlerden kurtarmaktadır.

En İyi USB Bellek Markaları Nelerdir?

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza kolaylık sağlayan USB bellekler, depolama ihtiyacını ideal bir şekilde karşılamaktadır. Pek çok markaya ait çeşidi bulunan bu ürünlerde özellikle Sandisk, Kingston ve Hikvision isimleri ön plana çıkmaktadır.

Sandisk USB Bellek

Veri depolama alanında deneyimli olan Sandisk, birbirinden farklı USB bellek modeline sahiptir. Bu anlamda ürünlerini fonksiyonel ve yenilikçi bir yapıda üretmektedir. Ayrıca tasarımları da oldukça dikkat çekmektedir. Type c usb bellek modelleri oldukça popülerdir.

Sandisk USB bellekler bağlantı hızları ve hafıza kapasitelerine göre ayrılmaktadır. En çok talep gören ürün ise Sandisk 16 GB USB bellek olmaktadır. Bazı modellerinin boyutları küçük iken bazıları ise daha büyük bir dizayndadır. Benzer şekilde giriş yerleri de farklılık gösterebilmektedir. Markaya ait ürünlerin bağlantı hızları ise 2.0 ve 3.0 olarak değişmektedir. Tam performans sağlayan Sandisk USB bellekler, bilgisayardaki aktarım hızı ile size zamandan tasarruf ettirecektir.

Kingston USB Bellek

USB bellek seçiminde oldukça popüler olan Kingston markasındaki hafıza seçenekleri, 8 GB’tan 1 TB’a kadar gitmektedir. Bu anlamda, her türlü ihtiyacı karşılayacak bir ürünü bulunan marka, transfer etmek istediğiniz her dosya için hızlı bir aktarım sağlamaktadır.

Kullanım alanı çok geniş olan Kingston USB bellek sayesinde 8 saatlik bir videoyu bile tek bir cihaza depolamanız mümkündür. 2.0 ve 3.0 gibi aktarım hızı seçenekleri bulunan bu ürünler, kişisel gizliliğinizi de korumaktadır. Arzu ederseniz USB’ye şifreleme sistemi getirebilir ve izinsiz kullanımların önüne geçebilirsiniz.

Hikvision USB Bellek

Hikvision USB belleklerin tercih edilmesindeki en önemli sebep, anahtarlık boyutunda olmasıdır. Bu sayede taşıma konusunda hiçbir sıkıntı çıkarmayarak anahtarlık kısmına takılabilmektedir. Hafif bir ağırlığa sahip olması sayesinde pratik bir kullanım sağlar. Ayrıca metal bir dokusu vardır ve bu anlamda dayanıklı bir yapıdadır. Dosyalama ihtiyacı için doğru bir alternatif olan Hikvision USB bellek ile 64 GB’a kadar veri depolaması yapabilirsiniz.

Avansas’ta Satılan USB Bellek Çeşitleri Veri Güvenliğinizi Tehdit Eder mi?

Avansas olarak tedarik ettiğimiz ürünler yüksek kalite ürünler olup veri güvenliğiniz açısından herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Bununla beraber USB kullanımında bazı noktalara dikkat etmek avantajınıza olacaktır.

USB ile işiniz bittikten sonra bilgisayarlarda bulunan “güvenli çıkart” seçeneğini kullanabilir ve veri güvenliğinizi garanti altına alabilirsiniz. Aynı şekilde yabancı bilgisayarlardan veri aktarımı yaparken dikkatli olmalı ve her riskli kullanım sonrası virüs kontrolünden geçirmelisiniz.

Avansas’ın Sattığı USB Bellek Markaları Kaliteli midir?

Avansas bünyesinde satışa sunulan USB bellek markaları, alanında deneyimli firmalardır. Bu anlamda yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan ürünler sayesinde web sitemiz, daima güvenli alışverişin adresi olmuştur. Bu anlamda herhangi bir yazılımsal veya donanımsal sorun yaşamanız söz konusu değildir.

USB Bellek Fiyatları Ne Kadardır?

USB bellek fiyatları sahip olduğu giriş seçenekleri, hafıza kapasitesi, tasarım özellikleri ve bağlantı tipine göre farklılık göstermektedir. Ürünü depolama kapasitesi ne kadar artarsa, fiyatlandırma politikası da o kadar yüksek olacaktır. Bu anlamda USB çoğaltıcılar daha pahalıdır.

Burada önemli olan nokta, ürünün ihtiyacınızı tam olarak karşılamasıdır. Bununla beraber metal gövdeli USB’ler şık tasarımlarından dolayı daha pahalı olabilmektedir. Avansas ile her bütçeye uygun, en ucuz USB bellek seçeneklerine ulaşmanız mümkündür.