Günümüzde, yapay zeka odaklı araçları kullanmayan başarılı bir işletme hayal etmek zordur. Özellikle sanal asistanlar, çeşitli günlük görevleri otomatikleştirebilen yeni nesil ürünlerdir ve meşgul yöneticiler için paha biçilmez özellikle sunar.
Yapay Zeka Asistanı Nedir?
Adından da anlaşılacağı üzere yapay zeka asistanı, işletmeniz için görevleri otomatik olarak tamamlayabilen herhangi bir yazılımdır. Bu programlar sizin ve ekibiniz için belgeleri planlamak ve düzenlemek, toplantıları ve telefon görüşmelerini otomatikleştirmek, içerik ve kod oluşturmak ve pazarlama kampanyalarınızı basitleştirmek gibi çok sayıda faaliyetin üstesinden gelebilir.
Bu araçlarla ilgili en iyi şey, çoğunun fiziksel etkileşim gerektirmemesidir. Örneğin, Siri veya Alexa kullanıyorsanız, hoparlörler aracılığıyla komutlar verebilir ve işletme belgelerine saniyeler içinde erişebilirsiniz.
Sanal asistanlar yapay zeka ve doğal dil işlemenin bir kombinasyonuna dayanır. Gereksinimlerinizi anlayabilir ve özel iş ihtiyaçlarınıza uyacak özelleştirilmiş çözümler sağlayabilirler.
İlgili İçerik: İşletmeniz için Kullanabileceğiniz En İyi Yapay Zeka Araçları
En İyi Yapay Zeka Asistanı Nasıl Seçilir?
- Fiyat: Seçtiğiniz yapay zeka asistanı harcama isteğinize ve yeteneğinize uygun olmalıdır. Seçenekler genellikle geniş bir fiyat aralığına yayılır.
- Entegrasyonlar: Birbiriyle konuşmayan bir araç paketini yönetmek çok zordur. Bu nedenle, entegrasyon sağlayan bir yapay zeka asistanına öncelik vermelisiniz.
- Kullanım kolaylığı: Bir işletme sahibi olarak yeni araçlar öğrenmek için çok fazla zaman ayırmak istemezsiniz. Bu nedenle yeni yapay zeka asistanınızı seçerken kullanım kolaylığına öncelik vermeniz gerekir.
İlgili İçerik: İşletmelerin Yapay Zeka Logo Tasarımı için Kullanabileceği En İyi Araçlar
İşletmeler için En İyi Yapay Zeka Asistanları
Aşağıdaki listede en iyi yapay zeka asistanları ile ilgili bir liste bulabilirsiniz:
1. Google Assistant
Google Assistant, 80 ülkede ve 30 dilde çalışan bir yazılım olarak uluslararası ekipler için mükemmel bir çözümdür. Ekibiniz ister kişisel bilgisayar, ister akıllı telefon, ister Google Home veya saat kullanıyor olsun, herhangi bir cihazdan ona erişebilirsiniz. Bu asistanın en iyi yanı, Google Meet veya Docs gibi uygulamalara erişebilmesidir.
Google Assistant, randevu almanıza, mağaza bulmanıza, ürün satın almanıza ve daha fazlasına olanak tanıyan geniş bir işlev yelpazesi sunar. Doğal dil işleme özelliği sayesinde ekip içindeki iletişimi kolaylaştırabilir ve hatta iş yazışmaları sırasında dilbilgisini düzeltebilir.
Bu yazılımı bir tür sohbet robotu olarak da kullanabilirsiniz. Ekip üyelerinizin çeşitli sorularını yanıtlayabilir ve Google’da gezinmek yerine önemli görevlere odaklanmalarına yardımcı olabilir. Aynı teknoloji, web sitenizi ve sosyal medya profillerinizi kullanan müşterileriniz için de geçerlidir.
İlgili İçerik: İşletmeler için En İyi Yapay Zeka Veri Görselleştirme Araçları
2. Amazon Alexa
Amazon yapay zeka asistanı, basit sesli etkileşim yoluyla çeşitli iş süreçlerini yönetmenize olanak tanır. Etkinlikleri organize etmek, günlük görevleri yönetmek, randevuları planlamak, iş görüşmeleri başlatmak ve diğer karmaşık görevleri yerine getirmek için kullanılabilir.
İletişim ve zamanlama özelliklerine ek olarak, sesli asistan ayrıca daha iş odaklı eylemler gerçekleştirmenize de olanak tanır. Örneğin, depoda kaç biriminiz olduğunu kontrol etmek, gerçek zamanlı satış verilerine erişmek ve faturalandırmayı kolaylaştırmak için Alexa’yı kullanabilirsiniz.
Cihaz Skype, Zoom, WebEx, Microsoft Office 365, Google G-Suite, Salesforce ve daha fazlası dahil olmak üzere önemli araçlarla entegre olur. Bu programları birleştirerek, kendiniz ve ekibiniz için işleri kolaylaştırırken Amazon Alexa’nın kullanışlılığını önemli ölçüde artırabilirsiniz.
3. Microsoft Cortana
Microsoft Cortana, işletmeler için kritik görevleri yerine getirebilen bir başka genel amaçlı sanal asistandır. Ana işlevi, kullanıcıları Microsoft 365’e bağlayarak ilgili dijital belgelere erişmelerini sağlamaktır. Yazılım Windows 10, Bing Search, Outlook, OneDrive, Forms ve Teams’i desteklemektedir.
Google Assistant ve Alexa’ya benzer şekilde Cortana da zamanlama, çeşitli belge türlerini düzenleme ve e-postaları yanıtlama konularında da yardımcı olur. Dijital asistan, özellikle kullanıcı deneyimini artırmak ve aynı zamanda insanların markanızı çevrimiçi bulmalarına yardımcı olmak için harikadır. Ayrıca müşterilere geri bildirim sağlamak ve diğer tekrarlayan görevlerin üstesinden kolaylıkla gelmek için de kullanabilirsiniz.
4. Apple Siri
Eğer bir Apple kullanıcısıysanız, bu akıllı ev cihazını sevebilirsiniz. Siri çeşitli mobil cihazlarda, Apple TV’de ve CarPlay’de mevcuttur ve çeşitli iş görevlerini yerine getirmek için yapay zekaya dayanır. Akıllı hoparlörler aracılığıyla komutlar vererek toplantılarınızı planlayabilir, dijital belgelerinizi düzenleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.
Temel özelliklerinin çoğu telefon ve e-posta iletişimiyle bağlantılıdır. Apple Siri, tek bir düğmeye basmadan ekip üyeleri, müşteriler ve tedarikçilerle iletişim kurmanızı sağlar. Yazılımla ilgili en sevilen şey, fiziksel giriş olmadan web aramaları yapabilmesidir. Bu, seyahat ederken kullanışlı olabilecek bir özelliktir.
5. Motion
Motion, içinde bulunduğunuz sektör veya iş ne olursa olsun tüm idari görevleriniz için mükemmel bir çözümdür. Yazılım, ekibin görevlerini organize etme, rolleri ve sorumlulukları belirleme ve şirketin her zaman son teslim tarihlerine uymasını sağlama konusunda mükemmeldir.
Bu eksiksiz planlama asistanıyla ilgili en sevilen şey, çalışma haftanızı optimize etmek için yapay zeka kullanmasıdır. Şirket için daha önemli olan görevlere ağırlık verirken, o kadar hayati olmayanları geri plana iter. Bu sayede Motion, müşteri deneyiminizi ve üretkenliğinizi on kata kadar artırabilir.
İşler ters gitse bile, Motion bu yeni duruma uyum sağlayabilir. Gelecekteki ihtiyaçlarınızı hesaba katarken planlarınızı yeniden düzenleyebilir. Bu sezgisel platform ayrıca her ekip arkadaşının iş yükünü de değerlendirebilir.
İlgili İçerik: İşletmeler için En İyi Yapay Zeka Sunum Araçları
6. Bixby
Bixby, Samsung’un yapay zekâ destekli dijital asistanı olarak, özellikle Galaxy cihazları kullanan işletmelere entegre ve verimli bir deneyim sunar. Akıllı telefonlar, tabletler ve ofis içi akıllı cihazlarla uyumlu çalışan Bixby, sesli komutlarla işlemleri eller serbest şekilde yönetmeyi mümkün kılar. Bu sayede çalışanlar, cihazlara dokunmadan hızlıca not alabilir, toplantı moduna geçebilir ya da belirli rutinleri otomatikleştirebilir. Çok adımlı otomasyon özelliğiyle, örneğin her sabah mesai başlangıcında toplantı bildirimlerini açmak, ekran parlaklığını ayarlamak ve iş uygulamalarını başlatmak gibi görevler tek bir Bixby rutini ile yapılabilir. Samsung ekosistemiyle tam uyum içinde çalışan Bixby, özellikle Galaxy tabanlı mobil altyapı kullanan işletmeler için pratiklik, zaman tasarrufu ve kullanım kolaylığı sağlar.
7. IBM Watsonx
IBM Watsonx, operasyonel verimliliği artırmak için tasarlanmış bir yapay zeka asistan çözümüdür. Temel olarak büyük işletmeler ve kurumlar için tasarlanmıştır.
Görevleri otomatikleştirerek ve karmaşık süreçleri basitleştirerek iş akışını kolaylaştırır, zamandan ve kaynaklardan tasarruf sağlar. Görevlerin zamanında ve yüksek kaliteli bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için etkili iletişimi kolaylaştırarak ekipler içinde gelişmiş iş birliğini teşvik eder.
İş uygulamaları için kullanılan Watsonx, yapay zeka destekli içgörüler, öneriler ve veri analizi sağlar. Bu araç büyük işletmeler için mükemmeldir ve yüksek bir fiyat etiketi ile birlikte gelir.
8. Jasper
Jasper, iş akışınızı kolaylaştırmak için tasarlanmış popüler bir metin yazma odaklı üretkenlik yapay zeka asistanıdır. Tıpkı ChatGPT gibi internetteki milyarlarca kaynaktan öğrenir ve sizinle doğal, konuşmaya dayalı bir sohbetle iletişim kurabilir. Ancak ChatGPT’den farklı olarak, markanızın süreçlerini ve ses tonunu da öğreteceğiniz için içeriği bağlam içinde anlayabilir ve üretebilir.
Jasper’dan bir blog yazısı yazmasını, bir teoriyi açıklamasını veya fikir üretmesini isteyebilirsiniz. Jasper, sizin eğittikleriniz de dahil olmak üzere milyarlarca veri noktasını kullanır ve birkaç dakika içinde doğru bir yanıt verir. Sonuçları başka bir yerde kullanmak için kopyalamanız veya tek bir düğmeye tıklayarak bir belgeye dönüştürmeniz yeterlidir.
9. Motion
Motion, üretkenliğinizi %137 oranında artırmak gibi cesur bir iddiada bulunmaktadır. Bunu, gününüzün planlamasını bir takvimde otomatikleştirerek ve tüm planlama uygulamalarınızı tek bir gösterge tablosunda birleştirerek yapar. Görevlerinizi önceliklendirir, böylece dikkatiniz dağılmaz ve o günkü sorumluluklarınız arasında gidip gelmezsiniz. Bu yapay zekalı iş asistanına her yerden erişebilirsiniz, bu da onu çok fazla hareket halindeyseniz iyi bir seçim haline getirir. Ayrıca, son tarih yaklaştığında hatırlatıcılar ve zamanınızı nasıl harcadığınızı gösteren haftalık bir rapor alırsınız.
10. ClickUp
ClickUp zaten yaygın olarak kullanılan bir proje yönetim aracıdır, ancak yapay zeka özellikleri ekibinizin üretkenliğini daha da artırmaya yardımcı olur. Sosyal medya gönderileri yazmak, bir hatayı düzeltmek veya bir e-posta dizisi geliştirmek gibi belirli görevleri otomatikleştirmeye yardımcı olmak için işletmenizdeki her rol için bir yapay zeka aracısı vardır. ClickUp AI, görevleri, yorumları, toplantıları ve notları özetlerken ekip üyelerine görev atamanıza da olanak tanır. Yeni içerik fikirleri ve metinleri saatler değil, birkaç dakika içinde dağıtmak için beyin fırtınası yapmanıza yardımcı olan bir yazma asistanıdır.
İlgili İçerik: İşletmeler için En İyi Yapay Zeka Metin Yazma Araçları
11. ReclaimAI
ReclaimAI, herkesin takvimini ve çalışma haftasını optimize ederek ekiplerin zamanını koruyan başka bir yapay zeka asistanıdır. Toplantılarda harcadığınız zamanı en aza indirir ve fazla mesaiden yemeden herkese uygun olduğunda bunları planlar. Ayrıca, derin çalışmaya odaklandığından, odaklanmak için zamanı engeller ve hatta bir teslim tarihine yetişmeye çalışmakla meşgul olduğunuzda bildirimleri kapatır. Slack, Asana ve Google Tasks gibi diğer birçok uygulama ile iyi entegre olur.
12. Copy ai
Copy ai, özellikle sosyal medya, satış ve pazarlama için içerik oluşturmaya çok zaman harcıyorsanız, üretkenliğinizi artıran bir metin ve iş akışı asistanıdır. Markanızın ürününü, hizmetlerini, prosedürlerini ve ses tonunu anlayarak alakalı içerikler oluşturması için onu eğitebilirsiniz. Bu, genel bir yapay zeka asistanı kullanmaya kıyasla içeriği manuel olarak düzeltmek ve yeniden ifade etmek için daha az zaman harcayacağınız anlamına gelir.
13. Parrot AI
Toplantı tutanaklarını tutmak, manuel olarak yaptığınızda büyük miktarda çaba ve zaman gerektirebilir. Parrot bunu sizden alarak daha önemli işlerinize zaman ayırmanızı sağlar. Parrot AI her toplantıyı kaydeder, yazıya döker ve özetler, böylece her zaman tam olarak ne söylendiğinin bir kaydına sahip olursunuz. Ayrıca, takip e-postaları hazırlamak, eylem öğelerini planlamak ve raporlar oluşturmak için görüşmeyi bir bilgi tabanı olarak kullanabilirsiniz.
14. Murf
Murf AI ses asistanı, seslendirme sürecini daha verimli hale getirerek size tam kontrol sağlar. Sadece seslendirme metninizi yazmanız ve Murf’ün kütüphanesinden gerçekçi bir yapay zeka sesi seçmeniz gerekir. Birkaç dakika içinde, podcast’inize, videonuza veya web sitenize eklemeye hazır bir seslendirmeye sahip olacaksınız. Stüdyo veya özel ekipmana gerek yoktur.
15. Taskade
Taskade, yüzlerce görevi otomatikleştirebilir. Metin yazmak, yapılacaklar listesi oluşturmak, notlarınızı yapılandırmak ve daha pek çok farklı görevi yerine getirmek için kendi yapay zeka kişisel asistan ekibinize sahip olmak gibidir. Dil modeli olarak ChatGPT’yi temel alır, böylece herhangi bir dilde kullanmanızı mümkün kılar. Üretkenliğinizi korumak için Taskade’e herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz ve binlerce uygulama ile entegre olabilirsiniz.