Çalışan kişilerin günün önemli bir kısmını geçirdikleri ofislerde, her an bulunmaktan keyif alacakları bir ortam oluşturmaları kolay değildir. Zaten sınırlı bir alana sahip olan ofislerde, farklı bir ortam oluşturmak için mobilyaları değiştirmek oldukça maliyetli olabilir. Bu nedenle, hoş ofis aksesuarları çalışma ortamında ayrı bir hava yaratmak için en ideal seçenektir.

Siz de sevdiklerinizin gün boyu ofislerinde sıkılmadan, keyifle çalışmalarını istiyorsanız; yapacağınız sürprizlerle buna katkıda bulunabilirsiniz. Masaların üzerini renklendirecek ofis hediyeleri ile eğlenceli bir çalışma ortamı ortaya çıkmasını sağlamanız mümkündür.

 

Ofis Hediyesi Nedir? Hangi Zamanlarda Alınabilir?

Sevdiklerinize, iş arkadaşlarınıza ve yakınlarınıza; yeni bir işe başladıklarında ya da terfi gibi durumlarda şık ofis hediyeleri alarak, hoş bir sürpriz yapabilirsiniz. Bu, karşınızdaki kişinin başarılarının takdir edildiğini ve değer gördüğünü anlamasına yardımcı olur.  Bunun yanı sıra doğum günü, evlilik yıldönümü gibi günlerde de ofis hediyelerini tercih edebilirsiniz. 

Tabii ki, sevdiklerinizi mutlu etmek için özel günleri beklemek zorunda değilsiniz. Bu nedenle; istediğiniz her an şık bir hediye alarak özel sürprizler yapabilirsiniz.

ofis hediyesi

En Şık Ofis Hediyeleri Nelerdir? Nasıl Seçmeliyim?

Hediye seçimi yapmak oldukça zor bir iştir. Bunun nedeni, aldığınız hediyenin beğenilmemesi ya da beğenilse bile kullanışsız olma ihtimalinden dolayı duyulan endişedir. Hediye seçimini ofis hediyelerinden yana yapmak ise işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Ofis hediyeleri, her zaman diğer hediyelere göre daha kullanışlıdır. Bu hediyelerin; bir köşeye atılma, kullanılmama ihtimali oldukça azdır. 

En şık ofis hediyelerini zevkinize ve tercihinize göre belirlemeniz mümkündür. Bazı insanlar, dekoratif masaüstü ürünlerini kullanmaktan çok fazla keyif alırlar. Bazı insanlar ise masalarının daha sade olmasını ve üzerinde fazla eşya bulunmamasını tercih ederler. Hediye seçiminizi yaparken, bu detayları da göz önünde bulundurmalısınız. Sevdiklerinize sürpriz yaparken, onların tercihini dikkate alarak bir seçim yapmanız halinde daha fazla mutlu olduklarına şahit olabilirsiniz.

Hediye alacağınız kişiyi çok iyi tanımıyor ya da tanısanız bile nelerden hoşlandığını çok iyi bilmiyorsanız hem aksesuar görünümünde olan hem de masaüstünde düzenleyici görevi gören kalemlik, organizer tarzı ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede, hediye verdiğiniz kişinin işlerini daha kolay yürütmesine yardımcı olursunuz. 

Hediye alacağınız kişinin zevkleri konusunda çok fazla fikriniz yoksa, kendisini yakından tanıyan kişilerden bu konuda fikir almanız mümkündür. Bu sayede, en doğru hediyeye daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz. Bu konuda size en iyi yol gösterici olacak kişiler; hediye alacağınız kişinin yakın çalışma arkadaşlarıdır. Bu kişilerden ofiste kullanılan renkler, masanın genişliği gibi bilgileri alarak, en kullanışlı olacak ofis hediyelerine karar verebilirsiniz. 

Satın alacağınız ofis hediyelerinin kalitesi de önemli bir konudur. Kimse, aldığı hediyenin hemen bozulmasını ya da kırılmasını istemez. Bu nedenle, her zaman kaliteli malzemelerden üretilen ofis hediyelerini tercih etmeniz gerekir. Tercih edebileceğiniz birçok ofis hediyesi vardır. Kupa, telefon tutucu, ajanda, kalemlik gibi kullanıma yönelik hediyelerin yanı sıra çerçeve, saat, biblo, yerküre ve masaüstü çeşitli figürler tercih edilebilir. 

En şık ofis hediyeleri erkek ve kadınlar için farklılaşabilir. Erkekler, genellikle daha resmi aksesuarlar tercih ederken; kadınlar ise daha eğlenceli aksesuarlara yönelir. Bu nedenle, hediye seçiminde cinsiyet unsurunu da göz önünde bulundurmanız gerekir. Rengarenk bir mouse pad ya da ışıltılı kalemler ve kalemlikler, kadınların daha çok hoşuna gider. Ahşap tarzı daha sade tasarıma sahip ofis hediyeleri ise erkekler için daha uygundur. 

 

Orijinal Ofis Hediye Fikirleri

Sıradan hediyelerden sıkıldıysanız ve karşınızdaki kişiye daha orijinal bir hediye vermek istiyorsanız, mesleklere göre bir tercihte bulunabilirsiniz. Hediye vereceğiniz kişi bir doktorsa; doktor adam-kadın bibloları, doktorlarla ilgili karikatürlerin yer aldığı çerçeveler düşünebilirsiniz. Avukatlar için adaletin sembolü olan Themis heykeli orijinal bir hediye olabilir. Farklı meslek gruplarını çağrıştıran ya da anlatan hediyeler, her zaman daha etkileyici bir seçimdir.

Mesleki simgeleri, ofis hediyelerinin tümünde kullanmanız mümkündür. Mesleki resimler ve sözler içeren kupalar, kalemlikler ya da özel ajandalar… Yıllarca bu mesleklere ulaşmak için çaba gösteren tanıdıklarınız için bu hediyeler, daha anlam yüklü olacaktır. 

Sevdiklerinize alacağınız ofis hediyelerinin her zaman çok değerli olması gerekmez. Orijinal tasarımlara sahip anahtarlıklar, kartvizitlikler bile karşınızdaki kişiyi mutlu etmek için yeterli olur. 

Ahşap malzemeden tasarlanan organizer, abajur, telefon tutucu gibi ürünler hem sağlıklı yapıda olmaları hem de doğal bir şıklık yansıtmaları bakımından orijinal ofis hediyeleri arasında düşünülebilir. İlginç ofis hediyelerinden hoşlananlar için ahşap çerçeve, saat, biblo, kalemlik gibi özgün tasarımları tercih edebilirsiniz. 

orijinal ofis hediyesi fikirleri

Kişiye Özel Ofis Hediyeleri Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Alacağınız ofis hediyelerini tamamen kişiye özel hale getirmeniz mümkündür. Hediyeleri kişiselleştirmenin en iyi yolu, üzerine isim yazdırmaktan geçer. Hediye aldığınız kişinin ismini; hediyelerin üzerine yazarak, tamamen ona özel bir ürün elde etmeniz mümkündür. Sizin için özel olan tarihleri de hediyelerin üzerine yazdırabilirsiniz. Beraber olduğunuz fotoğraflarınıza özel bir çerçeve seçimi yaparak da güzel anılarınızı daha kalıcı hale getirebilirsiniz. 

Alacağınız kişiye özel ofis hediyelerini belirlerken, dikkat etmeniz gerekenlerin başında kişinin bulunduğu pozisyonla örtüşen yapıda ürünler tercih etmek gelir. Çok ciddi olunması gereken bir iş ile meşgul olan birine, espirili biblolar ya da rengarenk aksesuarlar çok uygun olmayabilir. Bu nedenle, kişinin bulunduğu konum her zaman göz önünde bulundurulmalıdır.

Masaların üzerinde kullanılacak ofis hediyelerinin kaymaz yapıda ve masada çok fazla yer kaplamayacak şekilde olması gerekir. Masası çok büyük olmayan ofis çalışanları için daha küçük boyutlarda ürünler tercih edilmelidir. 

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen espirili yazılar ve resimler içeren kupa, kalemlik gibi ürünlerin; diğer çalışma arkadaşlarını ve işverenleri rahatsız edecek şekilde sözler, fotoğraflar içermemesi gerekir. Bu durum hem iş ilişkilerinde hem de arkadaşlık ilişkilerinde problemlere yol açabilir. 

 

Ofis Masa Hediyesi Seçimi Nasıl Yapılır?

Sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel ofis hediyelerinin yanı sıra kendinizi şımartmak için de hediye seçimi yapabilirsiniz. Masanıza farklı bir dokunuş yapmak ve zevkinize göre bir düzenleme yapmak için ofis masa hediyelerini tercih edebilirsiniz. 

Kendiniz için tercihte bulunurken masanızın genişliğini, bütçenizi, sevdiğiniz renkleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Masanızın üzerinde yer alacak ürünlerin mobilyalarınızla uyumlu renklerde olması, dekoratif anlamda şık bir görüntü ortaya çıkarır. Bu sayede, her zaman çalışmaktan zevk alacağınız bir ortama hem de baktıkça mutlu olacağınız ofis hediyelerine sahip olabilirsiniz.  

Espirili biblolar ya da denge topları masanızın üzerinde hoş bir görüntü ortaya çıkarır. Zamanı her an kontrol altında tutmak isteyenler için masaüstü zarif saat tasarımları tercih edilebilir. Notluk, ataşlık gibi küçük ama düzen sağlayıcı ürünlerin de her masada yer alması gerekir. 

İşinize yeni başladıysanız ya da yeni işe başlamış ve masasında henüz hiçbir aksesuar olmayan birine hediye almak istiyorsanız; masaüstü setleri tercih edebilirsiniz. Kalemlik, notluk, telefon tutucu gibi birçok fonksiyonu aynı anda yerine getiren masa organizer’ların isimlikli olan modelleri de vardır. 

Ofis hediyelerinin insan sağlığına zararlı yapıda olmamasına dikkat edilmelidir. Zararlı boyalar ve kimyasallar ile üretilen ürünler, temas halinde çeşitli hastalıklara yol açar. Bu nedenle, her zaman en kaliteli yapıda olan ürünleri tercih etmelisiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster