Günümüzde hayatın merkezinde yer alan en önemli ögelerden biri hiç şüphesiz internettir. Öyle ki artık mobil internet diye bir teknoloji kullanılmakta ve herkesin internetini cebinde taşıma fırsatı var. Ev ve iş yeri gibi sabit yerlerdeki internet ise modem tarafından cihazlara dağıtılır. Bu nedenle internet konusunda modemin hayati bir önemi vardır. Kalitesiz ve düşük performanslı bir modem, internet kalitesini de olumsuz etkiler. Dolayısıyla sizin de kaliteli modem önerisine ihtiyacınız olabilir.

Modem Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İnternet kullanımında modem tercihinin önemi, kullanım sürecinde deneyimlenen bir durumdur. Bu nedenle satın almadan önce konu hakkında bilgili kişilerden ve bloglardan bilgi almakta fayda vardır. Pek çok farklı kritere göre değerlendirebileceğiniz bu ürünü almadan önce ihtiyacınızı karşılayacağından emin olmalısınız. Genel çerçevede bakıldığında ise ihtiyacınız olan şey hem kaliteli hem de ucuz modem önerisidir. 

wifi

İnternet Hızı

Sabit internetler, hız kapasitelerine göre ADSL, ADSL2+, VDSL ve Fiber gibi gruplara ayrılırlar. Bu internet tiplerinden her biri, farklı özelliklerde modem gerektirir. Örneğin ADSL özellikli bir modem ile Fiber internete bağlanamayacağınız için satın almadan önce bu detaya dikkat etmelisiniz. Hem ADSL hem de VDSL özelliğe sahip ürünleri de değerlendirebilirsiniz. VDSL modem önerisi incelemeleri internet hızı konusunda faydalı olabilir.

Wi-Fi Hızı ve Standardı

Sabit internetler modeme kadar kablo ile gelse de sonrasında pek çok cihaz, interneti kablosuz kullanmayı mümkün kılar. Akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar, akıllı TV gibi pek çok cihaz kablosuz internete ihtiyaç duyar ve Wi-Fi standardı yetersiz kalırsa, bu cihazlardaki internet verimli bir şekilde çalışmaz. Bu gibi durumlarda kablosuz modem önerisine ihtiyacınız olması muhtemeldir.

Hızın yanında bir de kablosuz internet standardı vardır. Kablosuz standardının yeni bir teknolojiye sahip olması, daha hızlı ve kaliteli bir Wi-Fi deneyimi sunar. Bununla birlikte bant genişliğini de göz ardı etmemek lazım. Modemin, kablosuz internete ihtiyaç duyan cihazların desteklediği bir bant aralığına sahip olması önemlidir.

Bağlantı Noktaları ve Anten

Modem üzerindeki bağlantı noktaları, kablolu kullanımlar için gereklidir. Özellikle Ethernet portunun performansı, masaüstü bilgisayarlardaki interneti doğrudan etkiler. Ayrıca yazıcı gibi cihazları internete bağlayabilmek adına modemde USB portu olması da faydalıdır

Cihazın kullanılacağı ev ya da iş yeri çok büyükse, internetin ortamın her noktasına ulaşabilmesi adına anteni güçlü bir ürün tercih etmelisiniz. Antenlerin güçsüz olması halinde cihazdan uzaklaştıkça internet kalitesi düşer ve bu durumda ağ genişletici kullanmanız gerekebilir. 

Kalite ve Fiyat

Elektronik ürünlerde kalite, her zaman ön plana konmalıdır. Özellikle modem gibi çok hassas cihazlarda bozulma ve düşük performans gösterme durumları ile sıklıkla karşılaşmak mümkündür. Bu problemleri yaşamamak adına fiyatından önce kalitesine bakmanız daha doğru bir seçim yapmanıza yardımcı olur. Ardından kaliteli ürünler arasında bir fiyat araştırması yapabilir ya da Avansas’tan en uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz.

Ağ Güvenliği ve Hızlı İnternet Bağlantısı İçin Modem Seçimi Önemli midir?

Pek çok farklı kişisel cihaz, aynı ortak ağ üzerinden internete bağlanabilir. Bu durum da bazı güvenlik risklerini doğurabilir. Ağ güvenliğini sağlamak adına firewall güvenlik duvarı teknolojisi geliştirilmiştir. İnternette güvenli bir şekilde gezinebilmek ve kişisel cihazlarınızı ağ üzerinden gelecek tehditlere karşı koruyabilmek için, bu teknolojiyi destekleyen güncel yazılımlara sahip bir modem seçmeniz önemlidir.

Modem performansı, internet hızını da etkileyebilir. Eski teknolojilere sahip cihazlar, normal şartlarda hızlı olan interneti, diğer cihazlara daha yavaş bir şekilde gönderebilir. Dolayısıyla internet hızı için doğru ürün seçimi de önemlidir. Bu süreçte her zaman ileri teknolojiye ve yazılımlara sahip cihazları tercih edebilir ve eski cihazlarınızı yenileri ile değiştirebilirsiniz. 

Düşük İnternet Hızı Kullanılan Modem ile Bağlantılı mıdır?

Zaman zaman internetiniz yavaşlayabilir. Bazen bu çok sık tekrarlanabilir ve can sıkıcı duruma gelebilir. Çoğunlukla altyapı ve servis sağlayıcı ile ilgili olan internet hızının yavaşlama durumuyla sürekli karşılaşıyorsanız, modem de bu durumun sorumlusu olabilir.

Öncelikle cihazın kalitesi ve teknolojisi yetersizse, internetin yavaşlaması olağandır. Bunun yanında cihazın yakın çevresinde sinyalleri kesebilecek başka eşyalar ve elektronik ürünler varsa, cihaz sinyalleri kaliteli bir şekilde yayamaz ve internet daha yavaş çalışır. Ayrıca yazılım güncellemeleri zamanında yapılmazsa, yine internette cihaz kaynaklı yavaşlamalar görülebilir.

modem

Geforce Now Nedir? Geforce Now İçin Modem Önerisi

Günümüzde uluslararası bir spor branşına dönüşmüş olan bilgisayar oyunculuğu hem bilgisayar hem de internet konusunda üst düzey teknolojiler gerektirir. Bu doğrultuda yeni nesil oyunlar için yüksek grafik özelliklerine sahip donanımlar ve yazılımlar kullanılmalıdır. Bilgisayarlara grafik desteği sağlayan bir donanım olan ekran kartının hem yüksek maliyetli olması hem de her ekran kartının her oyunu desteklememesi bir problem iken, Nvidia GeForce Now ile bu problem çözüme kavuştu. Peki, GeForce Now nedir?

GeForce Now, yüksek teknolojilere sahip donanımlara ihtiyaç duymadan yüksek grafiklere sahip oyunları oynamayı mümkün kılan bir servis. Hem bilgisayar hem de Android cihazlar tarafından kullanılabilen bu servis, belirli bir ücret karşılığında yüzlerce oyunu oynamaya imkân tanımaktadır. Servisi kullanmak için sadece internet bağlantısı ve standart donanımlarda bir cihaza sahip olmak yeterlidir.

GeForce Now internet hızına göre farklı performans gösteren bir servistir. Düşük hızdaki internet bağlantılarında verimli bir şekilde çalışmaz. Dolayısıyla GeForce Now için modem değişikliğine gitmeniz gerekebilir. Bu noktada mümkün olan en hızlı internet servisini ve bu hızı destekleyen bir modem almanız önerilir.

İnternet Hızınızı Artıracak En İyi 10 Modem Önerisi 

Modemini yenilemek ya da yeni bir internet bağlantısı kurmak isteyenlerin modem önerisi konusunda etkin bir araştırma yapması önemli faydalar sağlar. Bu sayede doğru modeme ulaşılabilir. Araştırma sürecinde tüm detaylara dikkat edilmelidir. Ayrıca internet servis sağlayıcısının sunduğu hizmet ile de uyumlu bir ürün almak durumundasınız. Aksi halde internetiniz hızlı olsa bile cihazlarınıza yavaş bir şekilde ulaşabilir.

Bu noktada ADSL modem önerisi olarak en çok öne çıkan ürünler genellikle Zyxel markasına sahiptir. Ofis için modem önerisine ihtiyaç duyanlara ise çoğunlukla TP-Link markasının modelleri önerilir. 

Oyun için modem önerisi ekstra bir önem taşır çünkü en küçük problem, online oyunlardaki performansı düşürebilir. Oyun konusunda Asus markasının modemleri fark yaratmaktadır. Genel olarak bakıldığında en iyi 10 model şöyle sıralanabilir:

  1. Zyxel VMG1312-B10D
  2. Asus GT-AX11000 
  3. Tenda V300
  4. Keenetic Extra
  5. Zyxel VMG3625-T50B
  6. TP-Link Archer VR400
  7. Asus DSL-AC51 DualBand
  8. Airties Air 5343
  9. D-Link Dsl-2740U N300
  10. Tenda V1200

Modem önerisi olarak sunulan bu modeller cihazlara, bölgelere ve servis sağlayıcılara göre farklı performanslar gösterebilir. Modemlerin interneti olduğundan daha hızlı kullandırma gibi özellikleri yoktur. Ama doğru bir modem tercih edildiği takdirde mevcut hızın tamamı verimli bir şekilde kullanılabilir. Dolayısıyla modem önerisi konusunda detaylı araştırmalar yapılmalı ve tüm etkenler ve detaylar göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanıcı deneyimi bu noktada çok önemlidir. Satın alınacak modem için kullanıcıların yorumlarını dikkate alabilirsiniz. İnterneti verimli kullanmaya olanak tanıyan en kaliteli modemlere en uygun fiyatlarla ulaşabilmek için Avansas göz atabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster