İşten ayrılma nedeniniz ne olursa olsun, işinizle duygularınızı karıştırmamalı ve her zaman pozitif duygularla iş yerinizden ayrılmalısınız. Eski ofis arkadaşlarınızdan bazıları için hoş duygular hissetmiyorsanız ya da yöneticilerinizle iletişim problemleri yaşıyor olsanız bile, veda ederken profesyonel davranmalısınız.

Doğru şekilde veda etmenize yardımcı olmak için, aşağıda birkaç veda maili şablonuyla birlikte bir veda e-postası yazmaya ilişkin en önemli ipuçlarını sizin için derledik.

Veda Maili Nedir?

Veda maili, işten ayrılma prosedürleri tamamlandıktan sonra iş arkadaşlarına, yöneticilere veya müşterilere gönderilen kısa ve gayri resmi bir e-postadır.

İş yeri veda mesajları genellikle iş arkadaşlarınızla çalışmanın harika olduğundan bahsetmeyi, yarım kalmış işleri toplamayı ve takımdan ayrıldıktan sonra ekip üyeleriyle iletişim halinde kalabilmek için iletişim bilgilerini paylaşmayı içerir.

Bir veda e-postası, istifa e-postasından oldukça farklıdır. Bir istifa e-postası genellikle işverene gönderilir ve işten çıkarılma talebi ile yazılır. Ayrıca istifa maili son iş gününde ya da 3-5 gün önceden yazılmaz.

Neden Bir Veda E-postası Göndermelisiniz?

Neden Bir Veda E-postası Göndermelisiniz?

Bir veda e-posta’sı göndermek zorunlu olmasa da, bu, işinizi iyi bir şekilde bıraktığınızdan emin olmanın harika bir yoludur.

Size sadece daha sonraki bir tarihte eski iş yerinize geri dönme potansiyeli sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gelecekte ortaya çıkacak yeni pozisyonlar için düşünülebileceğiniz anlamına da gelebilir.

Veda Maili Nasıl Yazılır?

Veda Maili Nasıl Yazılır?

Bir veda e-postası yazmak sanıldığı kadar zor değildir. Aşağıdaki ipuçları, bir veda maili oluşturmanıza yardımcı olabilir.

1. E-postanın Ne Hakkında Olduğunu Açıklayın

Tüm ofis çalışanları gibi iş arkadaşlarınız da, her gün çok fazla e-posta alır. Bu yüzden işten ayrılma maili’nizi yazarken konu satırını iyi kullanın ve veda mailinizin göz ardı edilmediğinden emin olun. Bunun için mesajınızı kısa tutun ve e-posta’nın ana gövdesinin ne hakkında olacağını başlığınızda açıkça belirtin.

2. Mesajlarınızı Kişiselleştirin

E-postalarınızın kişiselleştirmek için her bir gruba (ör. yöneticiler, iş arkadaşları, müşteriler, yakın arkadaşlar) biraz farklı e-posta’lar gönderin. Daha sonra bu grupları özellikle veda etmek istediğiniz kişiler varsa, bireysele de çevirebilirsiniz.

Ayrıca ayrıldığınızı tüm şirkete duyurmak zorundaymış gibi hissetmeyin. Bunun yerine, gerçekten birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınıza e-posta göndermeniz yeterlidir.

Örnek: “Umarım gelecekte daha büyük başarılar elde etmeye devam edersin. Herkesi, özellikle de seni her zaman hatırlayacağım [meslektaşınızın ismi].”

3. Olumlu Bir Tavır Takının

Bir sonraki adımda ne yapacağınız konusunda heyecanınızı aktarmak yerine, şirketle geçirdiğiniz zaman hakkında olumlu şeyler söyleyin. İnsanlara minnettar olduğunuz belirli şeylerden bahsedin ve gelecek için onlara iyi dilekler sunmayı unutmayın.

Özellikle yeni rolünüz aynı sektördeyse, bir gün bu kişilerden bazılarıyla tekrar çalışmaya başlayabileceğinizi her zaman aklınızın bir köşesinde tutun. Bu sayede destekleyici ve iyimser bir takım arkadaşı olarak hatırlanabilirsiniz.

Örnek: “[Proje ismi] projesi sırasında yaşadığımız zorlukları ve sizden öğrendiklerimi her zaman hatırlayacağım. Bu proje, kariyerimde önemli bir noktaya gelmem ve ilerlemem için oldukça faydalı oldu. Sizinle çalıştığım ve bu fırsatı yakaladığım için size gerçekten minnettarım.”

4. İletişim Bilgilerinizi Verin

Ayrıldığınızda artık şirket e-postanıza erişiminiz olmayacak, bu nedenle eski iş arkadaşlarınızla iletişimde kalmak istiyorsanız, onlara kişisel iletişim bilgilerinizi vermeniz gerekir.

İş arkadaşlarınıza kişisel e-posta adresinizi veya LinkedIn profilinizi vererek hem profesyonel ilişkiler hem de değerli dostlukların devam için kapıyı açık bırakın. Fakat bir daha haber almak istemeyeceğiniz ofis arkadaşlarınız varsa, onlara iletişim bilgilerinizi içermeyen kibar bir veda mail’i göndermeniz yeterlidir.

5. Kısa Tutun

İş arkadaşlarınıza veda mesajı yazarken, samimi ve bilgilendirici ama aynı zamanda kısa ve öz olun. Örneğin, gelecekle ilgili planlarınızın neler olduğuna dair kısa bir genel bakış vermek iyi olsa da, ayrılma nedenleriniz hakkında çok fazla ayrıntıya girmenize gerek yoktur.

6. Yazdıklarınızı Kontrol Edin

Sadece işten ayrılma mesajı yazarken değil, e-postalarınızı göndermeden önce de her zaman birkaç kez okumak iyi bir fikirdir. Sonuçta, şirkete veda mailinizin yazım hatalarıyla dolu olmasını istemezsiniz.

E-postalarınızın sorunsuz bir şekilde yazıldığından emin olmak için, tercihen etrafta kimse yokken bunları kendinize yüksek sesle okumayı deneyin. 

Veda Maili Örnekleri

Aşağıda verilen veda maili örnekleri, güzel bir veda maili yazmanıza ve işinizden iyi bir izlenim bırakarak ayrılmanıza yardımcı olacaktır.

İş Arkadaşlarına Veda Maili Nasıl Yazılır?

Merhaba [İsim],

Daha önceden de söylediğim gibi cuma, [eski çalışılan şirketin adı]’deki son günüm olacak. Önümüzdeki hafta [yeni çalışılacak şirketin adı]’ta yeni bir göreve başlayacağım. Seninle çalışmaktan her zaman keyif aldım ve [eski çalışılan şirketin adı]’de her zamanki gibi başarılarının devamını diliyorum.

Her zaman şakaların kadar dürüstlüğünü de takdir ettim ve hararetli tartışmalarımızdan çok şey öğrendim. Seni her zaman birlikte çalıştığım en esnek insanlardan biri olarak hatırlayacağım.

Artık beni ofiste görmesen bile iletişimde kalacağımıza eminim. Bana [e-posta adresi] adresinden her zaman ulaşabilirsin.

Fark yaratmaya devam et!

[Adınız]

Ekip Arkadaşlarına Veda Maili Nasıl Yazılır?

Merhaba değerli ekip arkadaşlarım,

Bildiğiniz gibi, bugün [eski çalışılan şirketin adı]’deki son çalışma günüm.

Kariyerimde bir sonraki aşama için çok heyecanlıyım, fakat size veda edeceğim için buruk bir sevinç yaşıyorum.

Bu ofisteki görev sürem boyunca aldığım sonsuz destek ve rehberlik için size minnettarım.

Burada geçirdiğim zaman bana umduğumdan daha fazlasını öğretti.

Grup projelerimizde çalışmayı ve yeni fikirler için beyin fırtınası yaparken paylaştığımız yemekleri asla unutmayacağım. Tüm bu hatıralar gerçekten hep zihnimin bir köşesinde olacak. 

Şimdi, yeni bir yola doğru ilerlemenin ve yeni olasılıkları keşfetmenin zamanı geldi.

Önümüzdeki ay ailemle birlikte [şehir ya da ülke adı]’e taşınacağım. Ancak, hepinizle iletişimde kalmayı umuyorum.

[E-posta] e-posta adresimden veya [telefon numarası] cep telefonumdan bana her zaman ulaşabilirsiniz. 

Birlikte geçirdiğimiz harika yıllar için tekrar teşekkür ederim.

Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle. Umarım yakında görüşürüz.

Saygılarımla,

[Adınız]

Yöneticilere Veda Maili Nasıl Yazılır?

Sevgili [İsim – Bey, Hanım],

Bildiğiniz gibi, yakında [yeni çalışılacak şirket adı]’da görevime devam edeceğim. Son günüm 8 Nisan Cuma olacak.

[Eski çalışılan şirket adı]’de geçirdiğim süre boyunca bana verdiğiniz destek için size kişisel olarak teşekkür etmek istedim. Şirkete ilk katıldığımda aldığım eğitimler ve becerilerimi geliştirmeme yardımcı olduğunuz için size özellikle minnettarım.

Gelecekte benimle iletişime geçmek isterseniz, bana [e-posta adresi] adresinden her zaman ulaşabilirsiniz.

Her şey gönlünüzce olsun,

[Adınız]

Müşterilere Veda Maili Nasıl Yazılır?

Merhaba [İsim – Bey, Hanım],

Umarım iyisinizdir.

[Şirket Adı]’daki mevcut pozisyonumdan ayrılacağımı ve son günümün [tarih] olacağını bildirmek için sizinle iletişime geçiyorum.

Sizinle çalışmak bir zevkti. Lütfen ayrılmadan önce tamamlamak istediğiniz yarım kalmış işler varsa bana bildirmekten çekinmeyin, elimden geldiğince yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Ben ayrıldıktan sonra beraber yürüttüğümüz projelerde beraber çalışacağınız kişi, [Ad – Soyad]’dır. [Ad – Soyad]’dın iletişim bilgilerini [numara/e-posta] aşağıda iletiyor olacağım. Kısa süre içinde sizinle iletişime geçecekler, ancak herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa, lütfen aramaktan çekinmeyin.

Her şey gönlünüzce olsun,

[Adınız]

Staj Sonrası Veda Maili Nasıl Yazılır?

Merhaba [İsim – Bey, Hanım],

Bugün [şirket adı]’daki son staj günüm ve veda etme zamanım geldi. Çalıştığım sektörün çok özel olduğunu düşünüyorum ve günlerdir bunun bir parçası olmaktan çok büyük keyif aldım. 

Burada bir çok şey öğrendim. 3 gün ofise (profesyonel yaşam) ve 3 gün üniversiteye (öğrenci yaşamı) geldim. Bu benim için harika bir deneyim oldu.

Çalışma hayatı ile ilgili çok şey kattığınız için teşekkür ederim.

Lütfen proje bazlı işlerinizde benimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

[Adınız]

Veda Mailine Yazılabilecek En İyi Cevaplar

Veda Mailine Yazılabilecek En İyi Cevaplar

Bir veda maili aldığınızda, aşağıdaki veda maili cevaplarından yararlanabilirsiniz.

  • “Yeni maceranızda başarılar dilerim! Gittiğiniz için üzgünüm, umarım tekrar görüşürüz.”
  • “[İsim – Bey, Hanım], sizinle çalışmak çok eğitici ve keyifliydi. Bu ofiste bazı harika değişiklikler yaptınız. Bu yüzden yeni işinizde de fark yaratacağınızı biliyorum. [Proje adı] projesi ile ilgili yardımınız için size her zaman minnettar olacağım. İletişimimizi mutlaka devam ettirelim!”
  • “Seni çok özleyeceğim. Her zaman çok iyi bir ekip arkadaşı oldun ve seninle çalışırken saatlerin nasıl geçtiğini hiç anlamadım. Yeni işinde de insanlara bu şekilde hissettireceğine eminim. Bol şans!”
  • “Gittiğin için çok üzgünüm, umarım tekrar aynı çatı altında buluşuruz. Yeni işinde de fark yaratman dileğiyle.”
  • “Yeni işinde umarım çok mutlu ve başarılı olursun. Bir gün yollarımızın tekrar kesişeceğinden eminim!”
  • “Sizinle tanıştığım ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Siz değerli bir meslektaştınız, hep de öyle kalacaksınız.”
  • “Bu ekibin bir parçası olarak geçtiğimiz birkaç yıl boyunca sizinle çalışmak harikaydı. Buradaki herkes adına, sizin için en iyisini diliyorum.”
  • “Uzun yıllar boyunca şirkete yaptığınız tüm katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Bu şirketin başarılı olmasında emeğiniz yadsınamayacak kadar büyük. Yeni işinizde başarılar diliyorum!”
  • “Özleneceksin!”
  • “Gittiğin için çok üzgünüz, ama senin adına çok sevinçliyiz. Seni çok özleyeceğiz!”
  • “Bana kattığın her şey için çok teşekkür ederim. Boş şans!”
  • “Umarım bu şirkette keyifli zamanlar geçirmişsinizdir. Bir gün tekrar görüşmek dileğiyle.”
  • “Bu ekibin bir parçası olarak geçirdiğiniz birkaç yıl boyunca sizinle çalışmak harikaydı. Bundan sonraki süreçte umarım her şey gönlünüzce olur.”
  • “[İsim – Bey, Hanım], ayrıldığınızı duyduğuma çok üzüldüm. Mutlaka iletişimde kalalım.”
  • “Yeni işinde senin için en iyisini diliyorum, harika olacaksın!”
  • “Mutlaka iletişimde kalalım ve sektör hakkındaki bilgilerimizi paylaşmaya devam edelim!”
  • “Yeni maceran kulağa harika geliyor. Hepimiz senin için çok heyecanlıyız!”
  • “Seni ekip olarak şimdiden özledik. Kendine iyi bak. Şans her zaman seninle olsun!”
  • “[İsim – Bey, Hanım], yeni görevinde başarılar dilerim. Harika bir gelecek seni bekliyor. Yeni yöneticilerini yeteneklerinle şaşırttığından emin ol!”
  • “Yeni şirketiniz [uzmanlık alanı] konusunda en iyi olduğunuzu biliyor mu? Muhtemelen seni kaçırmak istememelerinin en büyük nedenlerinden biri budur. Bol şans!”
  • “[İsim], yeni işinde fark yaratacağına eminim. İhtiyacın olduğundan değil, ama sana yeni işinde bol şanslar diliyorum.”
  • “[İsim], seninle çalışmak bir zevkti. Bana kattığın her şey için teşekkürler! Buradaki herkes seni özleyecek.”
  • “[İsim], ayrıldığını duyduğuma çok üzüldüm, ama bunun senin için harika bir fırsat olacağını biliyorum. İletişimde kalalım!”
  • “[İsim] çok özleneceksin. Burada 10 yıldır seninle çalıştığıma inanamıyorum! Tüm yardımların ve katkıların için teşekkür ederim.”
  • “Kariyerinde bir adım daha ileriye gittiğin çok sevindim, ama sensiz bir ekipte çalışacağım için üzgünüm. Yeni işinde umarım çok başarılı olursun. En iyi dileklerimle!”

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster