Antetli Kağıt Nedir?

Antet kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup, başlık anlamına gelmektedir. Antetli kağıt şirketlerin özel olarak hazırlattığı şirket logosunun ve çeşitli bilgilerin bulunduğu kağıtlardır. Genellikle antetli kağıtların sol ya da sağ üst kısmında logo ve firma ismi bulunur. Buna ek olarak iletişim bilgileri ve diğer bilgiler de kağıdın alt kısmında bulunur. 

Yazışmalar için kullanılan bu kağıtlar şirketler için oldukça büyük bir prestij kaynağıdır. Antetli kağıt ile yazışma yapan firma, kağıdın ulaştığı kişinin ya da şirketin saygısını kazanmış olur. Prestij kaynağı olarak görülen antetli kağıtlar üst kısımda bulunan logo sayesinde markanın akla kazınması da daha kolay olmaktadır. 

Genelde insanlar markaların isimlerinden çok logolarını hatırlamaktadır. Markalar genellikle logo tasarımına oldukça önem vermektedir. Logoya verilen önem akılda kalması ve marka bilinirliğinin artması yönündedir. Bu sebeple logolu antetli kağıt bu yönde firmaya artı değer kazandırmaktadır. Uzun zamandır kullanılan antetli kağıtlar basit bir yapıdan oluşmaktadır fakat büyük bir etkiye sahiptir. 

Bu etkiyle birlikte firma hem daha iyi yerlere gelmekte hem de tanıtımını artmaktadır. Ne kadar basit bir ürün olsa da antetli kağıt kullanılırken ya da satın alınırken birçok hususa dikkat edilmelidir. Antetli kağıt alırken firmalar daha güvenli üreticilerle çalışmalıdır.

Antetli Kağıt Hazırlama Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Antetli Kağıt Kuralları Nelerdir?

Antetli kağıtlar basit bir ürün olarak gözükse de tasarım süreçlerini göz önünde bulunduran firmalar diğer firmalara göre daha çok tercih edilmektedir. Göze daha hoş gelen tasarımlar ve özel olarak hazırlanmış tasarımlar insanların fikirlerinde ufak da olsa bir değişiklik yaratabilir. Antetli kağıdın büyük etkilerini gören firmalar bu yönde çalışmalar yapmaktadır. 

Bu çalışmalar sonucunda antetli kağıt hazırlama konusunda birçok dikkat edilmesi gereken kurallar oluşmuştur. 

  • Antetli kağıtları hazırlarken en çok dikkat edilmesi gereken konu kağıdın tasarımıdır. Tasarımda bulan bulunan hatalar firmanın prestijini kötü yönde etkileyebilir. Antetli kağıt tasarımı sade ve minimalist bir yapıda olmalıdır. Kağıt üzerinde gereksiz göz yorucu detaylar bulunmamalıdır. Bu şekilde hazırlanan tasarımlar daha etkili olmaktadır. 
  • Bir diğer dikkat edilmesi gereken kural ise yazı fontları ve renkleridir. Kurumsal kimliğe ve marka kimliğine zarar vermemesi için kullanılan renkler şirketin renk paletine uymalıdır. Üretilen ürüne yönelik psikolojik olarak yapılmış araştırmalar doğrultusundaki logo ve renklerin seçilmesinde fayda vardır. Örneğin, sarı renk insanın bilinçaltında yemeklerle özdeşmiş bir renk olduğu için büyük yemek zinciri firmaları bu rengi kullanmaktadır. 

Turuncu rengi mutluluk canlılık ve güven veren bir renk olmasının yanında daha koyu tonları olumsuz şekilde öfke ve kızgınlık gibi duyguları canlandırabilir. Bu şekilde hedeflenen ürüne göre renk seçimi ve renk tonu oldukça önemlidir. 

  • Tasarım konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer kural ise logo boyutunun doğru ayarlanmasıdır. Logo boyutunun gereğinden büyük olması ve kağıt üzerinde resim bulunması sade tasarım anlayışından uzaklaşacağı için uzak durulması gereken durumlardır. 
  • Firmalar için oldukça önemli olan iletişim bilgilerinin okunaklı şekilde yazılması ve bir çerçeve içerisine alınması tasarımın daha göze hitap eder cinste olmasını sağlamaktadır. Antetli kağıdın kenarlarının tasarımı da oldukça önemlidir. Kenar boşlukları tasarıma göre uygun şekilde oluşturulmalı ve göz zevkini bozan asimetrik kenar boşlukları kesinlikle bulunmamalıdır. 
  • Antetli kağıt hazırlanırken en çok dikkat çeken konu ise özgünlüktür. Özgün tasarıma sahip olan kağıtlar daha çok dikkat çekmekte ve daha kaliteli görünmektedir. Diğer firmalardan farklı yapıda tasarlanmış kağıtlar, antetli kağıt kuralları çerçevesinde hazırlanması durumunda firmanın prestijine prestij katmaktadır. 
  • Son olarak antetli kağıdın basım kalitesi kağıdı hazırlarken dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Firmaların antetli kağıdı normal yazıcıdan çıkararak kullanması büyük bir hatadır. Oldukça sık yaşanan bu durum firmanın kurumsal kimliğini zedeler ve şirket imajını kötü yönde etkiler. Yazıcıdan alınan çıktı kalitesiz ve renginin solukluğu ile dikkat çeker. 
  • Baskı kalitesizliği tasarıma harcanan sermaye ve zaman kaybına yol açar. Firma ne kadar iyi bir tasarıma sahip olursa olsun baskı kalitesinin düşük olması durumunda bütün uğraş boşa gidebilir. Antetli kağıt basımı dikkat edilmesi gereken bir konu olduğu için müşterilerine güven veren firmalar ile çalışılmalıdır. 

antetli kağıt kuralları

Antetli Kağıt Tasarımı Nasıl Yapılır? Online Antetli Kağıt Hazırlama Seçenekleri Nelerdir?

Antetli kağıtlar resmi yazışmalar için kullanıldığı için tasarımı yapılırken birçok kurala dikkat edilmesi gerekmektedir. Standart boş kağıtla gönderilecek mesajlar antetli kağıtlar sayesinde daha şık ve daha dikkat çekicidir. Bu yüzden tasarımı yapılırken dikkatli davranılmalıdır. 

Tasarımın kötü olması durumunda gönderilen kağıt değerli bir mesaj içerse de istenilen değeri göremeyebilir. Tasarımda logoları odak noktası olarak değerlendirebiliriz. Kağıdın tasarımı dışında logonun tasarımı da çok önemlidir. Logolar bu sebepten dolayı kağıdın üst kısmında gereğinden fazla büyük ya da küçük olmamak şartıyla tasarlanmalıdır. 

Kağıdın alt tarafına okunur şekilde iletişim bilgileri yazılmalıdır. Tasarımda dikkat edilmesi gereken diğer konular ise; basım kalitesi, tasarımda kullanılan renkler, sadelik ve özgünlük gibi konulardır. Kaliteli bir şekilde basılması gereken antetli kağıtlar, profesyonel çalışan firmalar tarafından basılmalıdır. 

Avansas üst kalite ürünleri her daim müşterilere sunmaktadır. Ayrıca en uygun fiyatlı antetli kağıt ve diğer ofis malzemeleri Avansas’ta bulunmaktadır. Avansas sağladığı hizmetler ile dikkat çekmektedir ve bu hizmetlerden birisi de online antetli kağıt hazırlama hizmetidir. 

Sağladığı hazır şablon antetli kağıt tasarımları dışında, online olarak firmanın kendi tasarladığı tasarımın da kağıt üzerine basımını yapmaktadır. Kaliteli baskı ve 1. sınıf hamur kullanılarak hazırlanan ürünler Avansas’ın sağladığı hizmetler sayesinde basılmaktadır. 

Bunun dışında hazır şablonlar da avansas.com’da mevcuttur. Detaylı tasarıma sahip olmayan firmalar bu hizmetten de yararlanabilmektedir. İster hazır şablon ister özel tasarım antetli kağıt bastırmak isteyen firmalar kolay ve hızlı şekilde kağıtları bastırıp hızlıca teslim alabilmektedir.

Antetli Kağıt Ölçüleri Nelerdir?

Antetli kağıtlar resmi yazışmalar için kullanılan kağıtlardır. Resmi yazışmalarda A4 kağıdı kullanılmaktadır. Bu sebepten dolayı antetli kağıtlar Kuzey Amerika hariç A4 boyutunda basılmaktadır. Antetli kağıt ölçüleri ise 297 mm x 210 mm’dir. Kuzey Amerika’da uzunluk birimi olarak inç kullanıldığı için 8.5 inç x 11 inç ölçülerinde kullanılmaktadır.

Antetli Kağıt Örnekleri

Birçok farklı çeşitte ve tasarımda antetli kağıt bulmak mümkündür. Antetli kağıt örneğinde tasarım yapılırken ilham kaynağı olabilir ve daha güzel tasarımlar ortaya çıkabilir. Farklı modeldeki ürünlerden birisi özel tasarıma sahip kağıtlardır. 

Özel tasarıma sahip antetli kağıtlar firmanın tasarımına göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanında klasik ve çizgili olmak üzere iki ana model bulunmaktadır. Hazır şablonlara sahip olan birçok farklı renkte modeller de bulunmaktadır.

antetli kağıt örneği

 

antetli kağıt örnekleri

 

kırmızı antetli kağıt örneği

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster