Home office çalışma düzeni, günümüzde çok sık karşılaşılan bir iş modelidir. Dijitalleşen dünya ve günümüzün teknolojik şartları sayesinde ofise gitme ihtiyacı duymadan evden çalışmak artık çok daha kolaydır.

Home office çalışma düzeni genellikle start-up firmaları ve e-ticaret siteleri tarafından tercih edilen bir modeldir. Fakat son dönemde bu çalışma biçimini denemeye başlayan köklü kuruluşların da sayısı da hızla artmıştır.

Home Office Çalışma Nedir?

Home office, kendi işini yapan ya da bir firmada çalışan kişilerin evlerinin bir bölümünü ofise çevirerek çalıştığı sistemin adıdır. Bu şekilde çalışan insanlar, kendi belirledikleri adreste işlerini yapabilir ve kendi ekipmanlarını kullanabilir. Home office çalışmak, kişinin iş akışını kendisinin belirlediği bir yöntem olduğu için birçok insanın ilgisini çekmektedir.

Home Office Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Home office çalışmak son yıllarda popülerliği artan bir iş modeli olarak karşımıza çıkar. Oldukça yeni bir çalışma düzeni olması nedeniyle birçok kişinin home office çalışmaya karşı kafasında önyargı bulunabilir. Ancak bu çalışma düzeni beraberinde oldukça fazla sayıda avantaj getirir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Kişi, rahat ettiği bir ortamda kendine özgü bir çalışma düzeni yaratabilir.
  • Yol ve yemek gibi maliyetler ortadan kalkar.
  • İş verimliliği, kişinin kendini rahat hissettiği bir ortamda çalışması nedeni ile bir hayli artar.
  • İletişim kurmak için kullanılan dijital mecralar, zamandan tasarruf ettirir.
  • Kişi, kendi sorumluluklarını üstlendiği stressiz bir ortamda çalışır.

Bilgisayar başında çalışmak fiziksel açıdan sağlığa zararlı olabilir. Ancak home office çalışıyorsanız, mola verdiğinizde hızlı ve kolay bir egzersiz yapmanız mümkün olur. Sağlıklı bir biçimde çalışabilmek için “Ofiste Ergonomi ve Sağlık” yazımızda söz ettiğimiz noktalara evde de dikkat etmeniz gerekir. 

Home Office Çalışmanın Dezavantajları

Evden çalışmanın pek çok avantajı olsa da, dezavantajları da vardır. Bunlar aşağıdakileri içerir:

1. Pahalı ekipman

Çalışanların bazı ekipmanları paylaşabildiği geleneksel iş yerlerinden farklı olarak, bunları her personeliniz için sağlamanız gerekir.

2. Daha düşük üretkenlik riski

Uzaktan çalışma ile insanlar ya aşırı performans gösterir ya da kayıtsız kalırlar. Evde çalışma modundan çıkmakta zorlanıyorsanız, çok stresli olabilir ve tükenmişlik yaşayabilirsiniz. Ayrıca evinizin rahatlığında çok rahatlayabilir ve verimli çalışma motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Her iki durumunda da üretkenlik üzerinde potansiyel olumsuz etkileri olabilir.

3. Çok sayıda dikkat dağıtıcı şey

Evde, aile ve iş arasındaki çizgi bulanıklaşır. Kişisel zaman ile çalışma saatleri arasında net sınırlar yoktur. Evcil hayvanlar, çocuklar, ev işleri, televizyon ve hatta mahalle aktiviteleri dikkatinizi kolayca dağıtabilir. 

4. Sosyal izolasyon

Yüz yüze etkileşim olmadan topluma yabancılaşmış hissetmeniz kolaydır. Aidiyet hissinizi kaybeder ve ekibin bir parçası değilmişsiniz gibi hissedebilirsiniz.

5. Bilgiye sınırlı erişim

Uzaktan çalışmanın ortaya çıkardığı en büyük zorluklardan biri bilgiye erişimin sağlanmasıdır. Evden çalışma ortamında, mevcut bir proje hakkında geri bildirim veya ayrıntı istemek için başka bir kişi ile anında birebir temasa geçemeyebilirsiniz.

Home Office Şahıs Şirketi Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Edinilmesi gereken başlıca belgeler, kira sözleşmesi ve muhasebeciye verilecek vekâletnamedir. Ek olarak talep edilen belgeler ise aşağıdakileri içerir:

  • Faaliyet adresi olarak gösterilen ev adresi
  • Noterden alınmış imza beyannamesi
  • Kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi

Home Office Şahıs Şirketi Kurma Maliyeti

blank

Home ofis şahıs şirketi kurma maliyeti, sanıldığı kadar yüksek değildir. Ofisin bulunduğu ev birinci dereceden aile fertlerine aitse, kira sözleşmesi yapmaya gerek kalmaz. 3 ayda bir 60-70 TL değerinde bir stopaj ödenir. Eğer ev başkasına aitse home office kira sözleşmesi yapılması gerekir. Stopaj miktarı buna bağlı olarak brüt kira üzerinden hesaplanır. Home ofis şirket kurma maliyeti arasında sayılabilecek diğer giderler ise aşağıdaki şekildedir:

  • Muhasebeci ücreti
  • Bağ-Kur prim ödemesi
  • 3 ayda bir stopaj
  • KDV
  • 3 ayda bir geçici vergi
  • Yıllık olarak gelir vergisi
  • Yıllık defter tasdik ücreti
  • İnternet ve elektrik ücreti

Home Office Açma Şartları Nelerdir?

Gereken belgeleri tamamlayan herkes iş modelinin izin verdiği doğrultuda bir home ofis açabilir ve para kazanabilir.  Buna ek olarak home office açacak kişinin kesinlikle Bağ-Kur kaydı olması gerekir. Ayrıca home office şahıs şirketlerinde elektrik, su ve doğalgaz ücretlerinin yarısı, home office gider gösterme yöntemi kullanılarak ödenebilir.

1. İşçi – İşveren Arasında Yazılı Uzaktan Çalışma Sözleşmesi Yapılması

Uzaktan çalışma yönetmeliğine göre bu sözleşmenin yazılı olarak yapılması gerekir. Bu sözleşme içerisinde işin tanımı, işin süresi, işin ücreti, sağlanan ekipmanların korunması, işin yapılma şekli ve kişisel verilerin korunması esas alınmaktadır.

İşçi ve işveren arasında yapılması şart olan uzaktan çalışma sözleşmesi, gerek işveren gerekse işçi haklarının korunması açısından atlanmaması gereken elzem bir süreçtir.

2. Çalışma Mekânının Düzenlenmesi

Uzaktan çalışma sistemine sahip bir şirkette işin tanımını ve uygunluğunu sağlayabilmek için çalışma mekânının düzenlenmesi yönetmeliğe uygun hâle getirilmesi gerekir.

3. Malzeme ve İş Araçlarının Temini ve Kullanımı

Uzaktan çalışanın mal ve hizmet üretimi için ihtiyaç duyduğu ekipmanların iş sözleşmesinde aksi belirtilmemişse işveren tarafından sağlanması gerekir. Ekipmanların onarım ve bakım şartları açık ve anlaşılır bir biçimde çalışana bildirilmelidir. 

4. Çalışma Süreleri – Fazla Mesai – İzin

Uzaktan çalışanın çalışma süresi, izinleri ve fazla mesai koşulları iş sözleşmesinde yer almalıdır. Yönetmeliğe göre tarafların anlaşması hâlinde bu maddelerde değişiklik yapılabilir. Uzaktan çalışan işçinin mesai süreleri işveren ve işçi arasında yapılan anlaşma ile belirlenir.

5. İşçi ve İşverenin Arasındaki İletişim ve Haberleşme Şekli

Yönetmeliğe göre uzaktan çalışma biçiminde işveren ile işçi arasındaki iletişimin yöntemi ve zaman aralığı karşılıklı olarak belirlenir. 

6. İşyerine ve Yapılan İşe Ait Verilerin Korunması

İşveren, uzaktan çalışan kişiyi işyerine ve işe dair verilerin korunması ve mal paylaşımının mevzuattaki yeri hakkında bilgilendirir.

7. İşverenin İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Yükümlülükleri

İşveren, yönetmeliğe göre uzaktan çalışanın yaptığı işin kapsamını dikkate alarak işçinin sağlığı ve bu noktada alınan güvenlik önlemleri hakkında çalışanı bilgilendirir. Ayrıca bu konu hakkında bir eğitim verir ve iş güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.

8. İşverenin İşçiyi Uzaktan Çalışmaya Geçirmesi

İşverenin talebi doğrultusunda işçinin uzaktan çalışma sistemine geçmesi, tek taraflı bir şekilde yapılamamaktadır. Böyle bir talep olduğu takdirde tarafların karşılıklı anlaşması beklenir. Ancak işyerinin tamamen uzaktan çalışmaya geçmesi durumunda işçinin geçiş talebi ya da onayı beklenmez.

9. İşçinin Kendisinin Uzaktan Çalışmaya Geçmek İstemesi

İşçi hâlihazırda işyerinde çalışırken kendi talebi ya da işverenin talebi doğrultusunda uzaktan çalışma sistemine geçebilir. Böyle bir durumda işçi, talebini yazılı olarak iletmek zorundadır. Talep, işveren tarafından usulünce değerlendirilir ve uygunluğa göre onaylanır. Sonucun otuz gün içinde işçiye bildirilmesi esastır.

10. SGK’ya Yapılacak Bildirim ve Sigortalılık İşlemleri

Uzaktan ya da evden çalışan işçinin SGK’ya bildirimi hususunda işyerinde çalışan işçi ile arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Bu nedenle işçi ile işveren arasında yapılan uzaktan çalışma sözleşmesinde belirtilen çalışma süreleri ve ücret esas alınarak brüt ücret üzerinden SGK’ya bildirim yapılır.

Verimli Şekilde Çalışabileceğiniz Bir Home Office Kurmak için İpuçları

blank

Ev ortamında verimli bir çalışma alanı oluşturmak ve evden çalışmak zorlayıcı olabilir. Hatta home office çalışma düzeni ruh sağlığınızı bile etkileyebilir, ancak doğru ofis düzenini kurduğunuzda tüm bu zorlukların üstesinden gelmeniz mümkündür.

Doğru konum, ekipman ve ambiyans ile performansınızı en iyi şekilde sergileyebileceğiniz üretken ve çekici bir home office oluşturabilirsiniz.

1. Ofis kurulumunuz için en iyi konumu bulun (doğal ışık tercih edin)

İlk adım, evinizin içinde kendinize özel bir uzaktan çalışma alanı oluşturmaktır. Mümkünse, çalışma ortamınızı yalnızca çalışmaya ayrılmış bir odada kurmanız gerekir. Bütün bir odayı kullanmanız mümkün değilse, çalışma ortamınız sessiz ve gözden uzak bir yer olmalıdır.

Aydınlatmaya gelince…

Ortam aydınlatmasının kalitesi her odada önemlidir, ancak çalışma ortamınız için daha önemlidir. Yapılan araştırmalar, aydınlatmanın üretkenliğiniz üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini göstermektedir. Bu yüzden çalışma alanınızı doğal ışığa maruz kalacağınız bir alana kurun. 

Çalışma ortamınızı yeterince aydınlatmak için yeterli dolaylı ışığa sahip olduğundan emin olun. Bu noktada baş üstü ışık idealdir, ancak ek aydınlatma için lambalar yerleştirmeniz gerekebilir. Fakat göz kamaşmasını önlemek için bir lambayı doğrudan bilgisayar monitörünün yanına yerleştirmeyin. 

2. Monitörünüzün ve masanızın yüksekliğinin önemini göz ardı etmeyin

Home office çalışırken çalışma masanızın uygun yükseklikte olması çok önemlidir. Eğer ofisinizden gün içinde yaşadığınız ağrı ve sızılardan dolayı ayrıldıysanız, çalışma masanızın yüksekliğinin sağlığınızı ve duruşunuzu etkilediğini deneyimlerinizden biliyorsunuzdur. 

Yanlış masa yüksekliği, bileklerin bükülmesine ve kolun abdüksiyonuna yol açar; bu da zamanla karpal tünel sendromu ve tendinit gibi kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarına neden olabilir. 

Standart masa yüksekliği 72 cm’dir, ancak bu yükseklik boyunuza bağlı olarak değişebilir. Masanızın kaç santimetre olması gerektiğini tam olarak belirleyemiyorsanız, çalışırken kollarınız, bilekleriniz ve elleriniz nötr bir pozisyonda kalmalı; kollarınız ve dirsekleriniz 90 derecelik bir açıyla bükülmüş şekilde yanınızda olmalıdır. Yani, ellerinizin klavye üzerinde dinlenebilmesi için masanız dirsek hizasında olmalıdır. 

Masanızın yüksekliği kadar önemli olan bir diğer konu da monitörünüzün yüksekliğidir. Bilgisayar monitörünü yanlış yerleştirilmişse bu durum rahatsızlığa, göz yorgunluğuna ve boyun, omuzlar ve sırtta ağrıya neden olabilir. 

Bu yüzden monitörünüzü yerleştirirken görüş açısını ve görüş mesafesini aklınızda bulundurun. Gözler doğal olarak düz ve hafif aşağı doğru bir açıda durur, bu nedenle monitörünüzü buna göre konumlandırın. Monitörünüzü kendinize çok yakın yerleştirmek gözlerinizi yorabilir, bu yüzden monitörünüzün çalışma alanınızda yeterince geride olduğundan emin olun. Monitörünüz genellikle sizden yaklaşık bir kol boyu uzakta durmalıdır.

Bu noktada birçok kişi kolaylık sağlamak için çift monitör kullanır. Dizüstü bilgisayar kullanıcıları bile harici bir monitör bağlayarak ikisi arasında gidip gelebilirler. Her iki monitörü de eşit sıklıkta kullanıyorsanız, her iki monitörü de önünüze hafif bir açıyla, iç kenarları birbirine değecek şekilde yerleştirin ve bir yarım daire oluşturun. 

Bir monitörü diğerinden daha sık kullanıyorsanız, bu monitör doğrudan önünüzde olsun. İkincil monitörü, yarım daire oluşturacak şekilde hafif bir açıyla doğrudan onun yanına yerleştirin. 

3. Rahat olduğunuzdan emin olun

Düşük kaliteli bir masa sandalyesi zaman içinde yaralanmalara neden olabilir. Bu yüzden hem rahat hem de sizi yaralanmalardan koruyacak şekilde tasarlanmış bir ofis koltuğu seçmeniz çok önemlidir. 

İdeal bir ergonomik sandalyede ayarlanabilir koltuk yüksekliği, kol yüksekliği, kol pozisyonu ve koltuk eğimi bulunur. Ayrıca tekerlekli olması ve beliniz için bel desteği içermesi de tercih sebebiniz olmalıdır.

Günün büyük bir bölümünde oturmayı planlıyorsanız, iyi bir masa sandalyesinin home office çalışma ortamınız için yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri olduğunu unutmayın.

4. Ergonomik bir kurulum düşünün

Tekrarlayan hareket yaralanmalarının tehlikeleri yalnızca masanızın yüksekliğinden değil, aynı zamanda fare ve klavye gibi ekipmanların kullanımından da kaynaklanır. Bu yüzden karpal tünel sendromu, tendinit ve benzeri diğer yaralanmaları önlemek için özel olarak tasarlanmış cihazları içeren ergonomik bir masa kurulumu düşünün. 

Ergonomik bir klavye standart bir klavyeden daha pahalı olabilir, ancak yazarak çok fazla zaman geçiriyorsanız, buna değecek bir yatırımdır. Ergonomik klavyeler iki yarıya veya sütuna bölünmüştür ve yazarken bilekler için destek sağlar. Bu klavyeler, omuzlarınız, kollarınız, bilekleriniz ve ellerinizle doğal bir pozisyonda yazmanızı sağlayarak kas gerginliğini, yorgunluğu ve tekrarlayan hareket yaralanmalarını azaltır.

Benzer şekilde, ergonomik bir fare de kolunuzu ve bileğinizi standart bir bilgisayar faresine göre daha doğal bir konumda tutmak için tasarlanmıştır. Daha dik bir bilek ve el pozisyonunu destekler ve ön kollar, bilekler ve eller üzerinde daha az zorlanmaya neden olur. 

Telefon görüşmelerinde çok fazla zaman harcıyorsanız, rahat ve gürültü önleyici bir kulaklığa da yatırım yapmanız gerekir. Çünkü masa telefonunuzu veya cep telefonunuzu omzunuzla kulağınız arasına sıkıştırmak, kas gerilmesi, sinir sıkışması ve benzeri yaralanmalara davetiye çıkarır. Gürültü engelleme özelliği, ev ve ortam gürültüsünün büyük bir kısmının aramanın diğer ucundaki kişiye ulaşmasını da engeller.

5. Gizliliğe öncelik verin

Ortamınız kaotik olduğunda işe odaklanmak neredeyse imkansız olabilir. Siz konsantre olmaya çalışırken çalışma alanınızda dolaşan bir aile üyesi veya oda arkadaşı bile dikkatinizi dağıtabilir. Bu yüzden evden çalışırken, yaşam alanınızı herhangi biriyle paylaşmanız gerekiyorsa, home office çalışma ortamınızı dikkat dağıtıcı unsurların en az olduğu bir alana kurmanız önemlidir.

Bu, televizyondan veya diğer gürültü kaynaklarından uzakta çalışmanız anlamına gelir. Bir ortak çalışma alanını eşiniz, aile üyeniz veya oda arkadaşınızla paylaşmanız gerekiyorsa, oda veya masa bölücüler kullanarak, zıt yönlere bakarak vb. mümkünse ayrımı korumaya çalışın. 

Evinizdeki diğer kişilerin her türlü hassas bilgiyi görmesini veya bunlara erişmesini engelleyin. Paylaşılan cihazları kullanmanız gerekiyorsa, cihazlarınızı veya en azından profesyonel belge ve dosyalarınızı parola ile koruyun.

Home office tanımı gereği evinizin bir parçası olsa da, iş-yaşam dengesini korumanız çok önemlidir. Bu yüzden home office çalışma ortamınızı yaşam alanınızdan mümkün olduğunca ayrı tutun.

6. Hassas belgeleri saklamak için güvenli bir yer belirleyin

Hassas belgelerin kişisel evraklarla karışmasına asla izin vermeyin. Bu durum hatalara, önemli iş belgelerinin yanlışlıkla imha edilmesine veya hassas bilgilerin yanlışlıkla ifşa edilmesine neden olabilir. 

Bunun yerine, makbuzlar, müşteri dosyaları, faturalar veya diğer önemli kayıtlar gibi iş belgeleri için belirlenmiş bir yer oluşturun. İster bir dosya dolabı ister bir dosya kullanın, bu belgeleri diğer evraklardan ayrı tutmak, home office çalışma alanında da bir iş yerinde olduğu kadar önemlidir.  

7. Yüksek hızlı internete yatırım yapın

Uzaktan çalışırken, yüksek hızlı internet bir lüks değil; mutlak bir gerekliliktir. Kesintili internet hizmetinin üretkenlik üzerinde yıkıcı etkileri olabilir (sanal toplantılara katılma, çağrıları yanıtlama, dosya yükleme ve indirme vb.).

Çoğu bölgede yüksek hızlı internet sunan en az bir internet servis sağlayıcısı (İSS) vardır. Bu yüzden en az 50 Mbps’lik bir hız arayın, mümkünse daha yüksek bir hızı tercih edin, özellikle de evinizde aynı anda birkaç kişi internet kullanıyorsa. 

8. Dikey alanı maksimize edin

Evinizde az yer olduğunda, yapmak isteyeceğiniz son şey bir odayı, hatta bir köşeyi ofis ekipmanları, dosyalar, depolama ve işle ilgili diğer çeşitli eşyalarla doldurmaktır. Bu yüzden çalışma alanınızı dışa doğru genişletmek yerine yukarı doğru genişletmeyi düşünün. 

Raflı bir masa seçerek ya da masanızın üstündeki veya yanındaki duvarlara raflar yerleştirerek seçtiğiniz çalışma alanındaki mevcut dikey alanı en üst düzeye çıkarın. Bu noktada bir pano, ofis malzemelerini, kullanılmayan kulaklıkları ve diğer ekipmanları ve hatta ofis dekorunu saklamak için kullanışlı bir yoldur. 

Uzun bir dosya dolabı veya kutular ya da diğer saklama kapları içeren dikey raflar, hassas çalışma belgeleri, ofis malzemeleri ve daha fazlası için ihtiyacınız olan alanı sağlayabilir. 

9. Tutarlı çalışma saatleriniz olsun

Evden çalışırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor olabilirsiniz.

Çünkü zihniniz tamamen işe odaklandığında, zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmaz. Ancak bu sağlıksız bir uygulamadır. İşkolik olmak sadece çalışma saatleri içinde iyidir, bu yüzden aşırıya kaçmamaya çalışmanız gerekir.

Evden çalışırken iyi bir iş-yaşam dengesi çok önemli bir faktördür. Özel hayatınız da en az profesyonel hayatınız kadar önemlidir. Bu yüzden iş günleriniz ve çalışma saatleriniz için her zaman bir rutin oluşturmalı ve bunu takip etmelisiniz.

Çok fazla işi tamamlamanız gereken günler olabilir. Böyle durumlarda, yöneticinizden ek süre talep edebilir ya da o gün için çalışma saatlerinizi uzatabilirsiniz. Ancak bunu her gün yapmak zararlı olabilir, çünkü fazla mesai yapmak sizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak strese sokabilir.

Teslim tarihlerine yetişmek için her gün mesai saatlerinizin ötesinde yorulmadan çalışmak ve kendinizi sosyal hayattan mahrum bırakmanız zararlıdır. 

Bu, en basit ama uygulaması en zor kuraldır. Bu yüzden aşağıdaki ipuçlarını uygulamanız gerekir:

  • Alarmınızı çalışma saati bitiminden bir saat öncesine kurun.
  • Çalışma alanınıza yerleşmeden önce tazelenin ve gerekenleri yapın.
  • Görevlerinizi tam bir adanmışlıkla yerine getirin.
  • Zamanlayıcı devreye girer girmez dizüstü bilgisayarınızı kapatın.
  • İş yerinizden uzaklaşın.

10. Doğru Beslenin ve Uyuyun

Evden çalışmanın avantajlarından biri de mutfağa ücretsiz erişimdir. Mola zamanı geldiğinde, atıştırmalık bir şeyler almak için hemen mutfağa yönelebilirsiniz. Ancak bu uygulama uzun vadede size hiçbir şekilde fayda sağlamaz.

Çalışan bir kişi olduğunuzda sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Bu nedenle, enerjinizi tüketecek besinler yerine daha iyi çalışmanıza yardımcı olacak yiyecekler tüketmeniz gerekir.

İşteyken daha sağlıklı seçimler yapma eğiliminde olursunuz. Çünkü kafeteryada yemek yemek veya beslenme çantası getirmek, daha iyi beslenmek için bilinçli bir karar vermeyi kolaylaştırır. Ancak evde kendinizi şımartmak daha kolaydır.

Sonuç olarak, kendinizi kontrol altında tutmalı ve iyi bir beslenme düzeni uygulamanız şarttır.

  • Öğle yemeğinde enerji veren yemekler yiyin – demir (yeşil yapraklı sebzeler), protein (balık, et, yumurta) ve kompleks karbonhidratlar (baklagiller ve tam tahıllar)
  • Beslenmenize meyve, fındık ve çilek ile birlikte biraz meyve suyu ekleyin.
  • En az 7-8 bardak su içmek için günlük hatırlatıcılar ayarlayın.

Evden çalışırken fark edilmeyen en önemli faaliyetlerden biri de uyku düzenidir. Evden çalıştığınızda uyku düzeniniz bozulabilir.

Ancak en iyi sonuçları elde etmeyi hedefliyorsanız, uygun bir uyku programını sürdürmeniz zorunludur. 

  • Belirli bir saatte yatağa gidin.
  • En az 6 saat uyumaya çalışın.
  • Alışkanlık haline gelene kadar her gün uygulayın.

Ayrıca, evden çalışırken, fazla uyumanın ve güne erken başlamamanın cazibesine kapılmayın.

Home Office Çalışmanın Yapılamayacağı İşler Hangileridir?

Home office olarak birçok iş yapılabilse de Resmi Gazete’de duyurulan yönetmeliğe göre tehlikeli kimyasal madde ve radyoaktif maddelerle çalışanlar ile bu maddelerin işlenmesi ve biyolojik atık olarak adlandırılan maddelere maruz kalan insanlar, home office çalışamazlar. Buna ek olarak kamu kurumlarında hizmet alımı yapanlar ile millî güvenlik açısından stratejik noktalarda bulunan çalışanların da home office çalışması mümkün değildir.

Home Office Çalışmak İçin Size Gereken 10 Ofis Malzemesi

Home office çalışmak için belirli ofis malzemeleri gerekir. İşinizi verimli şekilde yapabilmek için ihtiyaç duyacağınız 10 ofis malzemesini sizin için listeledik.

  • Geniş yüzeyli bir çalışma masası
  • Rahat bir sandalye
  • Yapılan işe uygun bir bilgisayar
  • Ortamı aydınlatabilen bir lamba
  • Bol raflı ve çekmeceli bir dolap
  • Not defteri
  • Her türlü yazı işi için kullanabileceğiniz kalemler
  • Yüksek bağlantı hızına sahip olan bir modem

Bu ürünlerin tamamına Avansas sayesinde uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Orijinal ve kaliteli ürünleri sizlerle ile buluşturan Avansas, geniş ürün yelpazesi sayesinde ihtiyacınız olan tüm ofis malzemelerine ulaşmanıza yardımcı olur.

En Çok Sorulan Sorular

1. Mükemmel bir home ofis ortamını nasıl oluşturabilirim?

Mükemmel bir home ofis ortamı oluşturmak için rahat bir sandalyeye yatırım yapın, ikinci bir monitör kullanın, ayakta duran bir masa düşünün, biraz yeşil bitki ve ortam ışığı ekleyin, beyin fırtınası için ekipman bulundurun ve dekorunuza kişisel dokunuşlar ekleyin. Ayrıca, evinizdeki en iyi konumu seçin, gizlilik sağlayın, konfor ve ergonomiye öncelik verin, doğru masayı alın, dikkat dağıtıcı şeyleri saklayın ve akıllı depolama çözümleri kullanın.

2. Bir home office kurulumu için bazı temel öğeler nelerdir?

Bir home office kurulumu için temel öğeler arasında ergonomik bir sandalye, uygun bir masa, güvenilir bir bilgisayar ve sabit internet bağlantısı yer alır.

3. Home ofis çalışma alanımı üretkenlik için nasıl optimize edebilirim?

Doğal ve yapay ışık kaynaklarını dengeleyerek, organizasyonel sistemler uygulayarak, rahat ve ilham verici bir alan yaratarak home ofisinizi üretkenlik için optimize edebilirsiniz.

4. Uzaktan çalışırken sağlıklı bir iş-yaşam dengesini nasıl koruyabilirim?

Uzaktan çalışırken sağlıklı bir iş-yaşam dengesini korumak için net sınırlar oluşturun, tutarlı bir çalışma programı belirleyin ve molalar ve kişisel bakım için zaman ayırın.

5. Home office alanını kişiselleştirmenin bazı yolları nelerdir?

İlham verici bir atmosfer yaratmak için sanat eserleri, alıntılar ve kişisel eşyaların yanı sıra bitkiler ve yeşillikler ekleyerek home office ortamınızı kişiselleştirebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster