Bulut depolama hizmetleri, tüm önemli belgelerinizi tek bir yerde kaydetmeniz, senkronize etmeniz ve paylaşmanız için size kolay ve uygun maliyetli bir çözüm sunar. Bu yüzden son birkaç yılda, çoğu küçük işletme sahibi veri depolama ve koruma için bulut depolama sistemlerini benimsemiştir.

Ancak, birçok küçük ve orta ölçekli işletme sahibi bulut depolamanın faydalarından henüz haberdar değildir. Bu nedenle bunların büyük bir kısmı hala bulut depolama teknolojileri kadar güvenilir olmayan geleneksel depolama araçlarını kullanmaktadır.

Bulut Depolama Nedir?

Bulut depolama, verileri bulut adı verilen birden fazla yedekli sistem kullanan mantıksal bir havuzda, neredeyse her yerden depolamanıza olanak tanır. Bu sayede verilerinize, herhangi bir cihazdan 7/24 erişebilirsiniz.

Bulut depolama çözümleri, genellikle depolama sunucusu altyapılarını yöneten, depolayan ve kullanıcılarına ölçek başına verilerini verimli bir şekilde sunabilmesini sağlayan bulut bilişim şirketi tarafından sağlanır.

Bulut depolama ayrıca verilerinizi güvende ve emniyette tutmak için kullanımı kolay ve uygun maliyetli bir yol sağlar.

İlgili İçerik: İşletmenizi Bir Adım İleriye Götürecek Bulut Tabanlı Online Muhasebe Programları

Bulut Depolamanın İşletmelere Sağladığı Avantajları

Bulut depolamanın işletmelere sağladığı bazı önemli avantajlar aşağıdakileri içerir:

  • Güvenlik ve gizlilik konularında endişelenmenize gerek kalmaz.
  • Esnek ve taşınabilir depolama çözümleri (harici sabit diskler kullanmanıza gerek kalmaz) sağlar.
  • Uzak dosya Syn ve güncelleme sunar. 
  • Ömür boyu depolama güvencesi verir.
  • Cihazlarınız kaybolsa da veriler kaybolmaz.
  • Dosyalar şifrelenmiş olarak tutulur.
  • Belge ve dosyaların platformlar arası erişilebilirliğini sağlar.
  • Ekip ile kolay paylaşım ve işbirliği yapabilmenize olanak tanır.
  • Verilere her zaman ve her yerden erişim sağlar.
  • Ölçeklenebilir depolama çözümleri sunar.

İşletmeler İçin En İyi 10 Ücretsiz Bulut Depolama Hizmeti

Aşağıdaki listede işletmeler için en iyi ücretsiz bulut depolama hizmetlerini bulabilirsiniz:

1. Box

Box, bilgiye her yerden erişmeyi ve herkesle işbirliği yapmayı kolaylaştırmayı misyon edinmiş en iyi bulut depolama sağlayıcılarından biridir.

Box, çözümlerini büyük oranda kurumsal dünyaya odaklar ve bugün Fortune 500’deki 97 bin girişimin %68’inden fazlası bu şirketin müşterisidir. İş yerinde işbirliğine yenilik getiren Box, dosya arama, her yerde ve her cihazda güvenli işbirliği ve sorunsuz sıfır güven güvenlik güncellemeleri sağlar. Ayrıca kullanıcıların Adobe, Salesforce, Google, Microsoft vb. 1500’den fazla ortak sistemle entegre olmalarına olanak tanır.

Box ile, belgeleri ve sözleşmeleri sadece saniyeler içinde imzalamak için kullanılabilecek akıllı bir e-imza çözümüne de erişebilirsiniz.

Box, kullanıcılarının platformu Gmail, Slack ve Salesforce gibi 1.500’den fazla iş ortağı uygulamasına entegre etmesini mümkün kılarak tekrarlayan iş akışlarını otomatikleştirmeye yardımcı olur.

Kayıt sırasında 10 GB ücretsiz çevrimiçi depolama alanı elde edersiniz. Box diğer hizmetlere göre biraz daha pahalıdır, ama özellikle küçük işletmelere yönelik geniş özellikleri için bu yatırıma katlanmaya değerdir.

2. Google Drive

blank

Kişisel kullanıcılar, geliştiriciler ve işletmeler için tasarlanmış en popüler birleşik nesne bulut depolama sağlayıcısıdır. Hatta piyasadaki en kullanıcı dostu ücretsiz bulut depolama hizmeti olarak görülür.

Her Gmail hesabı beraberinde 15 GB ücretsiz bulut depolama hizmeti ile gelir. Cihazlar arasında senkronize olan ve sezgisel bir arayüze sahip olan bulut depolama hizmeti, esnek ve kullanıcı dostu olmasını sağlayan çok amaçlı özelliklere sahiptir. Google Drive, özel bir kurulum ücreti gerektirmeden her Google hesabı için 15 GB ücretsiz depolama alanı sunar.

Belgeleriniz ve fotoğraflarınız için ayrılan 15 GB alandan daha fazlasına ihtiyacınız varsa, 100 GB depolama alanı için ayda yaklaşık 1,99 dolar karşılığında ek alan satın alabilirsiniz, Google bu listedeki diğer bazı sağlayıcılarla karşılaştırıldığında en makul fiyat noktasına sahiptir.

Bu bulut depolama aracına belgeler, videolar, fotoğraflar ve müzik gibi her şeyi depolayabilirsiniz. Tüm bu dosyalar cihazlar arasında senkronize edilebilir.

Google Drive’ın en popüler özelliği, dosyaları bir başkasına bir bağlantı göndererek saniyeler içinde ve güvenli bir şekilde paylaşabilmesidir.

Bağlantılar, dosyanın önizlemesini ve düzenleme ya da indirme seçeneklerini içeren bir bildirimle birlikte gönderilir.

Google Drive, deneyimli geliştiricilerden oluşan bir ekip tarafından yönetilen bir bulut depolama hizmetidir ve kullanıcıların platformdaki verilerini yönetirken en iyi deneyimi yaşamalarını sağlar.

3. Terabox

blank

Terabox, 100 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısıyla bugün piyasadaki en hızlı büyüyen bulut depolama sağlayıcılarından biridir. Hizmetini 2020 yılında başlatan sağlayıcı, kullanıcılarının uygulamada harika bir deneyim yaşamalarını sağlamak için hizmetine yükseltmeler eklemeye ve yeni özellikler dahil etmeye her geçen gün devam etmektedir.

Terabox’un en önemli benzersiz satış noktası, tüm kullanıcılar için 1 TB ücretsiz depolama alanı sağlaması, yüksek yükleme süresi, dosya yönetimi için sürükle ve bırak desteği ile kullanıcı dostu bir arayüz, 10 ila 30 günlük geri dönüşüm kutusu gibi bazı benzersiz özellikleridir. Ayrıca Teratransfer özelliği de önemli bir özelliktir. Bu özellik herkesin Terabox hesabına sahip olmadan 50GB’a kadar dosya paylaşmasına olanak tanır.

Bununla birlikte, bu sağlayıcıyla ilgili daha önce gizlilik endişeleri olmuştur, bu nedenle Flextech Inc. Terabox’un ana şirketi, PII – Personal Identifiable Information ve diğer ciddi gizlilik sorunlarını çözmek için kapsamlı bir güvenlik yönetimi çözümü olan ISO 27001: 2013 sertifikasını almıştır.

4. Mimedia

blank

Uçtan uca şifreleme teknolojisi ile gerçek gizlilik ve güvenlik sağlayan özel bir bulut depolama hizmeti olan Mimedia, içeriğinizi kolayca düzenlemenize, iyileştirmenize ve kişiselleştirmenize olanak tanır.

Mimedia, yönetilebilir bir arayüzle kullanımı ve yönetimi basit olacak şekilde tasarlamıştır, böylece kendi içerik kitaplığınızı oluşturabilir veya arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşabilirsiniz.

Mimedia, yeni kullanıcılarına 10 GB ücretsiz bulut depolama hizmeti sunar ve bu da onu mevcut en iyi ücretsiz bulut depolama hizmetlerinden biri haline getirir.

Mimedia, dosyalarınıza tüm cihazlardan erişmeyi ve düzenlemeyi mümkün kılmak için güvenilir bir dosya yönetim sistemine sahiptir. Mimedia uygulaması Android, iOS, Windows ve Mac PC işletim sistemlerinde kullanılabilir.

Mimedia’nın en benzersiz özelliklerinden biri, Facebook, Google, Dropbox ve Flickr gibi uygulamalardan fotoğraf içe aktarma imkanıdır. Bu da kullanıcıların medya koleksiyonlarını bulundukları her yerde yönetmelerini kolaylaştırır.

Mimedia’nın en büyük dezavantajlarından biri, belgeleriniz için bir senkronizasyon klasörüne sahip olamamanız ve yalnızca desteklenen medya dosyalarını senkronize edebilmenizdir. Mimeda, kolay veri senkronizasyonu için bir çözüm sunmaktan çok yedekleme için depolama sunma sağlama eğilimindedir.

5. Dropbox

blank

Dropbox, dosyalarınıza her yerden gizli ve güvenli bir şekilde erişmenizi sağlayan, kullanımı kolay bir belge barındırma hizmetidir.

Dropbox, 700 milyondan fazla ücretsiz gigabayt depolama alanı sunarak kişisel bulut veya şirket verilerinizi güvende tutma gibi hizmetler sağlar.

Dropbox, masaüstü ve mobil cihazlar da dahil olmak üzere uygulamalarında en modern arayüzlerden birine sahiptir.

Dropbox’ın bazı benzersiz özellikleri arasında dosya depolama ve düzenleme, içgörü tabanlı belge paylaşımı, belge iş akışlarınızı kolaylaştırma, 100 GB’a kadar büyük dosyaların hızlı aktarımı, şifre depolama, dosyaları farklı cihazlar arasında senkronize etme ve dosyaları otomatik olarak yedekleme yer alır.

Dropbox ayrıca işletmelerin verilerini platformunda güvenli bir şekilde saklamalarına yardımcı olacak araçlar da sunar. Bu araçlar arasında Microsoft Office’den çok Google Docs’a benzeyen Dropbox Paper gibi araçlar yer alır.

Dropbox, Zoom, Google Workspace, Adobe Creative Cloud, Trello, Canvas, Asana vb. araçlarla entegre edilebilir.

Dropbox 16 yıldır piyasadadır ve kullanılabilirlik ve premium özellikler açısından piyasadaki en iyi bulut depolama hizmetlerinden biri olmaya devam etmektedir.

6. Koofr

blank

Koofr hız, güvenlik ve işbirliği için tasarlanmış bir bulut depolama hizmetidir. Yeni kullanıcılar kayıt sırasında 10 GB’a kadar ücretsiz depolama alanı sağlar ve farklı fiyat noktalarında 10 TB’a kadar depolama alanı sunan ücretli planlar sunar.

GDPR korumasına sahiptir, bu nedenle Avrupa Birliği’ndeyseniz, gizlilik konusunda endişelenmeden verilerinizi Koofr’da saklayabilirsiniz.

Koofr harika bir hıza sahiptir ve kullanımı kolaydır, ancak profesyonel planın fiyatı bazı kullanıcılara çok pahalı gelebilir, bu da bazı kullanıcılar için bir dezavantaj olabilir.

Koofr şu anda sıfır bilgi şifrelemesi sunmaz, ancak Google’dan daha güvenilir bir gizlilik politikasına sahiptir. 

Ayrıca Koofr’u Microsoft 365, Dropbox ve OneDrive ile entegre edebilirsiniz. Masaüstü ve mobil uygulamalar bilgisayarınızdaki dosyaları yönetmek için indirilebilir, Google Drive, Dropbox, OneDrive ve Box hesabınızdaki dosyaları doğrudan bilgisayarınızdan açabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Farklı hesaplardaki klasörleri Koofr bulutuyla senkronize edebilir, böylece düzenleme veya görüntüleme amacıyla bunlar arasında geçiş yapmak zorunda kalmazsınız.

7. Ice Drive

blank

Icedrive masaüstü, web ve mobil uygulamalarıyla birlikte ücretsiz 10 Gb depolama alanı sunar. Piyasadaki en iyi rakiplerden biri Icedrive’dır. Kayıt sırasında çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli olan 10 Gb’lık ücretsiz bir plan sağlar. Ayrıca masaüstü, web ve mobil uygulamaları sayesinde dosyalarınıza istediğiniz zaman, istediğiniz yerden kolaylıkla erişebilirsiniz.

Icedrive ayrıca Twofish protokolü ile sağlam güvenlik ve gizlilik şifrelemesi, ömür boyu depolama planları ve dosyalarınızın sorunsuz yönetimi için zarif bir kullanıcı arayüzü sunar.

Bu depolama hizmeti sağlayıcısı aynı anda en hızlı bulut depolama ve Linux için en iyi bulut depolama olarak derecelendirilmiştir. Bir şirketin yedekleme çözümü için mükemmel bir seçim olmasını sağlayan birçok özellik ve araca sahiptir.

Icedrive, blok düzeyinde senkronizasyon, işbirliği araçları ve sizden başka herhangi bir kişinin dosyalarınıza erişmesini imkansız kılan sıfır bilgi özelliği nedeniyle bir şirketin yedekleme çözümü için mükemmel bir seçimdir.

8. Mega

blank

Mega, güvenilir bir güvenlik protokolüne sahip ücretsiz bir bulut depolama hizmetidir.

İlk kez kullananlara 20 GB’a kadar ücretsiz depolama alanı, uçtan uca şifreleme ve gizlilik koruması sunar. Buna ek olarak, Mega sıfır bilgi gizliliğine sahiptir, yani şifrelerinize ve ana anahtarlarınıza herhangi bir erişimleri yoktur.

2013 yılında dosyaları taşıyabileceğiniz ve dosya yükleyip indirebileceğiniz yenilikçi depolama uygulamasını başlatan Mega, mevcut en iyi ücretsiz bulut depolama hizmetlerinden biridir ve masaüstünden mobil cihazlara kadar her cihazda kullanılabilir.

Yerleşik dosya paylaşım sistemi, bağlantıları paylaşmanıza olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca dosyaları cihazlar arasında senkronize edebilir ve güncelleyebilir.

Mega, cihazlarınızdan dosya yönetimini sorunsuz hale getirmek için en basit ve kullanımı kolay arayüzlerden birine sahiptir.

Bu bulut depolama sağlayıcısını ile ilgili tek dezavantaj, özellikle büyük dosyalar veya yüksek çözünürlüklü dosyalar olmak üzere dosyaların indirilmek üzere hazırlanmasının uzun sürebilmesidir.

Ayrıca günlük bant genişliğinde bir sınırlama vardır, bu da günlük bant genişliğiniz tükendiğinde başka bir büyük dosyayı indirebilmek için ertesi günü beklemeniz gerekeceği anlamına gelir.

Mega’nın arkasındaki fikir, dosyaları arkadaşlarınızla, ailenizle ve iş arkadaşlarınızla paylaşmanın kolay ve hızlı bir yolunu sağlamaktır.

Şu anda platformlarında 250 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ait 110 milyardan fazla dosya saklanmaktadır. 

Son olarak, herhangi bir üçüncü taraf yazılıma ihtiyaç duymadan özgürce konuşmak, özel olarak iletişim kurmak ve kişilerinizle mesaj alışverişi yapmak için Mega güvenli sohbeti kullanabilirsiniz.

9. pCloud

blank

pCloud, 10 Gb ücretsiz güvenli sanal alan sunan İsviçre merkezli bir bulut depolama hizmet sağlayıcıdır.

Windows, Mac, Linux ve mobil işletim sistemi cihazlarınız aracılığıyla dosyalarınızı bulutta saklayabilir, senkronize edebilir ve bunlara erişebilirsiniz.

Mobil deneyim pCloud ile harikadır, otomatik yedeklemeyi açarak dosyalarınızı, videolarınızı ve seslerinizi anında yedekleyebilirsiniz.

pCloud ekibi, kullanıcı deneyiminin mümkün olduğunca sorunsuz olmasını sağlamak için çok çalışır. Tüm kullanıcılar için sınırsız yükleme ve indirme ile 10Gb ücretsiz depolama alanı sunar. Ayrıca cihazlarınızda en sevdiğiniz medyayı izlemek için yerleşik ses ve video oynatıcılara sahiptir.

pCloud en iyi ücretsiz bulut depolama sağlayıcılarından biridir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve kullanıcıların gerçek zamanlı olarak birden fazla cihazda dosya yüklemesini, indirmesini, paylaşmasını, yedeklemesini ve senkronize etmesini mümkün kılar.

pCloud ayrıca verilerinizi güvende ve emniyette tutmak için güçlendirilmiş bir güvenlik protokolüne sahiptir.

Şirket, dosya boyutu veya hız sınırı olmaması, multimedya akışı ve dosya paylaşımı için benzersiz e-posta gibi rekabette öne çıkmasını sağlayan bir dizi özellik sunar.

Sabit diski dolup taşan ve daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyanlar ya da mevcut en iyi ücretsiz bulut depolamayı arayanlar için harika bir seçenektir.

10. MediaFire

blank

MediaFire, kullanıcıların resim, video ve müzik dahil olmak üzere dosyalarını yüklemelerine olanak tanıyan bir başka popüler bulut hizmeti sağlayıcıdır.

50GB veya 100GB’a kadar genişletilebilen 10GB ücretsiz çevrimiçi depolama alanı elde etmenizi sağlar.

MediaFire’da “Guest Accounts (Misafir Hesapları)” ile oturum açmadan veya e-posta adresi oluşturmadan bir hesap oluşturabilirsiniz.

Büyük dosyaları paylaşmak, verilerinizi yedeklemek ve başkalarıyla paylaşmak ve işbirliği yapmak için mükemmel bir çözümdür. Sezgisel bir arayüze sahiptir, yüksek indirme hızları sunar ve dosyaları herkese açık veya özel olarak paylaşma seçeneğine sahiptir.

Her ay 150 milyondan fazla kişi dosyalarını depolamak ve arkadaşlarıyla, aileleriyle ve iş arkadaşlarıyla paylaşmak için MediaFire’a güvenir.

Mediafire, bu pazardaki diğer rakiplerinden farklı olmasını sağlayan çeşitli avantajlara sahiptir. Dosyaları 10’lu gruplar halinde yüklemenize olanak tanır ve bir gruptaki dosya sayısında sınır yoktur. 

Dosyalarınızı, izniniz olmadan kopyalanmaları veya başkalarıyla paylaşılmaları konusunda endişelenmeden tek seferlik bağlantı ile paylaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster