Yöneticiler, yönettiği ekibin her zaman en iyi olmasını istiyor. Bunun için o ekibin gerçek bir yönetici tarafından doğru yöntemlerle yönetilmesi gerekiyor. Asıl yöneticilik, sadece ekiptekilerin çalışmasını sağlamak değil, ekibin daha verimli çalışmasını sağlamaktır. Bir ekibin daha verimli çalışması için ise istatistikler, ekibin verimini yükselten altın yöntemin iş yerindeki geri bildirimler olduğunu söylüyor.

Çalışanlar yöneticilerden geribildirim bekliyor.

Bir iş yerinde çalışanlar ile yöneticiler arasındaki ilişki, yapılan işin verimini doğrudan etkiliyor. Bu ilişkide doğru ve faydalı iletişim kurmak son derece önemli. Yöneticilerin çalışanlarla kurduğu yanlış iletişimler ise işin verimini ve çalışanın motivasyonunu olumsuz etkiliyor. Bu aşamada çalışanların beklentilerine cevap verebilmek, iyi bir yönetici olmanın ilk kuralı. Fakat bazı durumlarda yöneticiler, çalışanlarla iletişime girmenin yanlış olduğunu düşünüyor. Yöneticilerin %69’u, çalışanlarla iletişim kurmanın kendilerine de rahatsızlık verdiğini belirtiyor. İstatistikler ise tam tersini söylüyor.

Çalışanlar, yöneticilerinin kendileri ile iletişime geçmesini ve olumlu ya da olumsuz geri bildirimlerde bulunmasını istiyor. Yapılan araştırmalar ise yöneticilerin bu konuda yanlış düşündüğünü gösteriyor. Yöneticilerin % 37’si, çalışanlara geri bildirim verilmesi halinde onların olumsuz tepki vereceğini düşünüyor. Bu nedenle ekibiyle yorumlarını paylaşmıyor. Ancak yapılan anket ve araştırmalarda çalışanların %72’sinin yöneticilerinden geri bildirim beklediği görülüyor.

Çalışanlara kariyerleri için en çok neyin yararlı olacağı sorulduğunda çoğunun yanıtı “yönetici geri bildirimleri” oluyor. Bu konuda yorum yapan uzmanlar ise bu istatistikleri destekliyor. Uzmanlar, her ekibin yöneticilerden gelecek geri bildirimlere ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Bu geri bildirimlerin ise çalışanlar için iş yerindeki en büyük motivasyon kaynağı olduğunun altını çiziyor.

Yöneticiler, ekiplerini yönetirken pek çok farklı açıdan bakıyor. Doğru açıyı bulmak ise bu noktada yine yöneticilere kalıyor. Ancak çalışanlar ile iletişim halinde olmamanın, hem ekibin hem de yöneticinin performansını düşürdüğü kesin.

Çalışanların performansı yöneticiler ile doğrudan ilişkilidir

Bazı yöneticiler sürekli olarak çalışanların düşük performansından şikayet ediyor. Yöneticilerin bu durumu önlemek ve çalışanlarına daha sağlıklı bir çalışma ortamı sunmak için çalışanlarına olumlu ya da olumsuz geri dönüşler yapması gerekiyor.

Araştırmaların da gösterdiği gibi yöneticinin tutumu, çalışanın performansı ile doğru orantılı. Yöneticilerin ekibiyle olan iletişimsizliği, çalışanların sadece iş hayatını değil psikolojisini ve sosyal hayatını da etkileyeceğinden yöneticilerin istatistiklere kulak vermesi gerekiyor. İstatistiklere göre çalışanların %50’sinin yöneticilerinden dolayı işlerinden ayrıldığı da göz önünde bulundurulduğunda yöneticilerin iş yerinde kurduğu iletişim ve verdiği geri bildirimlerin çalışanlar için son derece faydalı olduğu görülüyor.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster