Çalıştığınız sektör fark etmeksizin kartvizitler kendinizi ve işinizi tanıtabileceğiniz en önemli materyallerdir. Kartvizit kullanarak firmanızın ya da isminizin akılda kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. İş hayatında profesyonel duruşun simgesi olan kartvizitler insanlar üzerinde olumlu bir etki bırakmanıza yardımcı olur. Kendi reklamınızı yapmanın en pratik yolu olan kartvizitler neredeyse her iş insanı tarafından tercih edilmektedir.

Eğer freelance çalışan biriyseniz de işinizin tanıtımını yapabilmenizi kolaylaştırması bakımından mutlaka kartvizit bastırmayı düşünmelisiniz. Kartvizit aynı zamanda müşterilerinizin size tekrar dönüş yapabilmesi bakımından kolaylık sağlar. Müşterilerinizin sizi başka kişilere de tavsiye edebilmesini kolaylaştırır. Kartvizitlerde kart sahibi bilgileri, kartvizit ölçüleri, kart sahibinin ünvanı, font ve kartvizit düzeni kadar tasarım da oldukça önemlidir.

İlginizi çekebileceğini düşündük

Kartvizit Ölçüleri Nelerdir?

Kartvizit kullanmaya karar verdikten sonra bir diğer adım ise kartvizitin ölçülerine ve tasarımına karar vermektir. Dikkat çekici ve hafızada yer eden bir kartvizit tasarımı seçmek sizi daima rakiplerinizden önde tutar. Müşterilerin ilgisini çeken kartvizitlerden birini tercih ederek siz de daha çok geri dönüş alabilirsiniz. Kartvizit seçiminizde ilk karar vereceğiniz detay kartvizit ölçüleri olur. Farklı boyutlardaki kartvizitler son zamanlarda daha çok kullanılmaya başlanmış olsa da hukuk veya finans gibi bir alanda çalışmaktaysanız klasik ölçülerdeki kartvizitler sizin için uygun olacaktır. Kartvizit ölçüleri arasında klasik kartvizitlerin yanı sıra ince kartvizitler, kare kartvizitler, katlamalı kartvizitler gibi seçenekler bulunur.

İlgili İçerik: Kartvizit Nasıl Yapılır? Kartvizit Tasarımı Yapabileceğiniz 10 Online Araç

Klasik Kartvizitler

Klasik ölçülerdeki kartvizitlerin boyutları için belirlenen standart 55 mm x 85 mm’dir. Kartvizit ölçüleri arasında en sık kullanılan kartvizitler bu boyutlarda basılmaktadır. Genelde yatay şekilde kullanılan bu kartvizitleri isterseniz dikey olarak da kullanarak farklı bir stil yaratabilirsiniz. Standart boyutlardaki kartvizitleri hareketli ve modern tasarımlarla özgünleştirebilirsiniz. Bunun için daha minimal bir tasarım tercih ederek, klasik desenlerden ve çizgilerden kaçınmalısınız.

İnce Kartvizitler

İnce kartvizit ölçüleri ise 35 mm x 85 mm veya 25 mm x 85 mm boyutlarındadır. İnce kartvizitler minimal ve modern bir görünüm istiyorsanız düşünmeniz gereken kartvizit modelleri arasında olmalıdır. Eğer ince kartvizitinizde renkli bir tasarım olmasına karar verdiyseniz kartvizitin tek bir tarafında renk kullanmanız yerinde olacaktır. İki tarafında da renkler ve desenler olan kartvizitler karmaşık görünebilir. Daha akılda kalıcı bir kartvizit için sade ama çarpıcı tasarımları kullanmanızda fayda var. Sade ve şık bir kartvizit ile minimal tarzınıza vurgu yapabilirsiniz. Bir tarafı siyah bir tarafı beyaz olarak tasarlanan kartvizitler ince kartvizit ölçüleri ile birleştiğinde oldukça modern bir görünüm yansıtmaktadır.

 

Kare Kartvizitler

Kare kartvizitler en popüler kartvizit boyutları arasında yer alır. Ölçüleri 50 mm x 50 mm ya da 65mm x 65 mm şeklinde basılır. Kare kartvizitler klasik kartvizitlere göre daha küçük olduğu için taşımak oldukça kolaydır bu sebeple iş hayatında sıklıkla kullanılır. En sevilen kare kartvizit tasarımlarında kenarları parlak renklerle süslenmiş orta kısmı daha sade olan kartvizitler bulunur. Kare kartvizitlerin sunduğu alan küçük olduğundan, çok fazla karışık desen ve renk kartvizitte yazan bilgilerinizi gölgede bırakabilir. Yazı fontları ve renklerle enerji katılan kare kartvizitlerde siyah ya da beyaz üstüne küçük desenleri ve parlak yazı fontlarını tercih ederek siz de sıra dışı ve zarif bir kartvizit tasarımı elde edebilirsiniz. Eğer kartvizitinizde resim kullanmaya karar verdiyseniz bunu yalnızca tek bir yüzeyde kullanmanız bilgilerinizin hemen göze çarpması açısından önemli bir detay olur.

Katlamalı Kartvizitler

Katlamalı kartvizitlerin ölçüleri 84 mm x 104 mm’dir. Bu kartvizitler diğerlerine göre biraz daha az tercih edilen kartvizitler olmasına rağmen en çok bilgiye yer verebilen ürünlerdir. Diğer kartvizitlere göre daha geniş bir kullanım alanı sunarlar. Katlamalı kartvizitlerde işinizle ilgili daha detaylı bilgilere yer verebilirsiniz. Bir yüzeyinde dilediğiniz görseli kullanabilir, diğer yüzeyinde ise iletişim bilgilerinize ve diğer detaylara yer verebilirsiniz. Katlamalı kartvizitinizde isterseniz müşterilerinizin not alabilmesi için bir bölüm ayırabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster