İster serbest meslek sahibi olun ister büyük bir şirkette çalışıyor olun, ilham vermeyen bir tasarım nedeniyle kartvizitiniz çekmecenin derinliklerinde kaybolabilir. 

Bir sonraki göz ardı edilen kartvizitin sahibi siz olmak istemiyorsanız, bu yazıda, sahip olabileceğiniz en iyi kartviziti tasarlamanız için kullanabileceğiniz araçlardan iyi bir kartvizit nasıl olura kadar kartvizitlerle ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını vereceğiz. 

İlginizi çekebileceğini düşündük

Kartvizit Tasarımı Nasıl Yapılır? Profesyonel Bir Görünüm İçin İpuçları

İyi şekilde tasarlanmış bir kartvizit, iletişim bilgilerinizi taşımaktan fazlasını yapar. Profesyonel görünmenizi sağlar, müşterilere güven kazandırır ve işletmenizi diğerlerinden ayırır. Ancak tanıştığınız herkese kartvizit vermeye başlamadan önce durun ve kendinize şunu sorun: Bir kartviziti iyi yapan şey nedir?

Aşağıda profesyonel bir kartvizitin nasıl görünmesi gerektiğine dair ipuçlarını bulabilirsiniz:

1. Markanızın kişiliğini yansıtan bir şablon bulun

Kartvizitiniz sizin ve işletmeniz hakkında çok şey söyler, bu nedenle markanızı yansıtan bir tasarım seçin. Örneğin, modern stilde uzmanlaşmış ve temiz çizgileri seven bir iç mimarsınız, bunu temiz ve basit bir şablonla yansıtabilirsiniz. 

2. Doğru yazı tipini bulun

Web sitenizde veya diğer pazarlama materyallerinde kullandığınız bir yazı tipi varsa, bunu kartvizitinizde de kullanın. Tüm metniniz en az 8 punto olması gerektiğini ve daha önemli bilgilerin (adınız veya işletme adınız gibi) daha büyük boyutta, farklı bir yazı tipinde veya kalın olarak basılabileceğini unutmayın.

3. Bir boyut ve şekil seçin

Çoğu kartvizit, yaklaşık bir kredi kartı büyüklüğündedir, dikdörtgendir ve yatay olarak düzenlenir. İnsanlar genel olarak bu boyuta aşinadır. Bu nedenle klasik kullanımdan yana gitmek, sizin için güvenli bir seçim olacaktır, ancak kendinizi farklılaştırmak istiyorsanız, kare şeklinde, yuvarlatılmış köşeleri olan veya dikey bir kartvizit kullanmayı da düşünebilirsiniz.

İlgili İçerik: Kartvizit Ölçüleri ve Kartvizit Örnekleri

4. Bilgilerinizi düzenleyin

Kartvizitiniz müşterilere sizinle iletişim kurmak veya sizi çevrimiçi bulmak ile ilgili ihtiyaç duydukları her şeyi vermelidir. Bu yüzden kartvizitinize adınız ve iş unvanınızın yanı sıra işletme adınızı, telefon numaranızı, web sitenizi, e-posta adresinizi ve sosyal medya hesaplarınızı da ekleyebilirsiniz. Bu şekilde müşteriler, sizinle kendilerini en rahat hissettikleri şekilde kolayca iletişim kurabilirler.

5. Logonuzu ön plana çıkarın

Yeni kartvizitler oluşturmayı düşünmeden önce dikkate almanız gereken iki önemli tasarım bileşeni vardır: Logonuz ve marka renkleriniz. Bu öğeler görsel markanızın en önemli parçalarıdır. Bu yüzden kartvizitinizin bir tarafını yalnızca logonuza ayırmayı düşünün. Logo, işletmenizin görsel bir temsili olarak, potansiyel müşterilerin anında dikkatini çekecek belirgin bir yeri hak eder.

6. Biraz boşluk bırakın

Kartvizitinizin üzerinde çok fazla öğe varsa, hepsi okuyucunun dikkatini çekmek için rekabet eder ve sonuç olarak hiçbir şey göze çarpmaz. Bu yüzden kartvizitinizi çok fazla metinle kaplamayın.

Ayrıca, kartvizitinizi birine vermeden önce bir not eklemek isterseniz, bırakacağınız boşluktan bu alanda da yararlanabilirsiniz. 

8. Özel bir şey ekleyin

Kartvizitinizi öne çıkarmak için sıra dışı bir tasarım öğesi ekleyebilir veya baskıda bir farklılığa gidebilirsiniz. Örneğin, ekstra kalın kağıt kartvizite lüks bir dokunuş katarken, geri dönüştürülmüş kraft kağıt organik bir his verir.

9. Harekete geçirici mesajlar (CTA) ekleyin

CTA, bir kartvizit için gereksinim değildir, ancak potansiyel müşterileri bir sonraki adımı atmaya teşvik edebilir. İster özel bir teklif ister bir indirim kodu olsun farketmez, müşterilerinizi harekete geçirmek için işletmeniz etrafında bir teşvik yaratır.

Harekete geçirici mesajınızın bir parçası olarak bir QR kodu kullanmayı düşünebilirsiniz. Kodu kartvizitinizin arkasına yerleştirmenizi öneririz. Bu, taramanın kolay olmasını sağlar ve ön taraftaki logonuzun kaybolmasını engeller.

Kartvizitte Bulunması Gereken Temel Bilgiler

Kartvizitte Bulunması Gereken Temel Bilgiler

Bir networking etkinliğinde spontane biriyle tanıştığınızda ve ona kartvizitinizi vermek istediğinizde, kartınızda hangi bilgilerin olması gerekir? Bu sorunun cevabını aşağıda sizin için listeledik:

1. Adınız

İnsanların adınızı hatırlamalarına ve işletmenizle kişisel bir bağlantı kurmalarına yardımcı olmak için kartvizitinize mutlaka adınızı ekleyin.

2. Şirket İsmi

İnsanların hatırlama olasılığı yüksek olduğu için muhtemelen kartvizitinizdeki en önemli bilgidir. Bu yüzden işletmenizin ismi kartvizitinizdeki en büyük metin parçası olmalıdır.

3. İş Ünvanınız

Herkes isimler konusunda iyi değildir, bazı kişilerin sizi uzmanlık alanınızla hatırlaması daha olasıdır. Bu yüzden iş ünvanınızın da kartvizitinizde mutlaka olması gerekir.

4. İletişim Bilgileri

Birine kartvizit vermenizin tek nedeni, sizinle daha sonra iletişime geçmelerini sağlamaktır. Bu yüzden kartvizitinizde bulunan telefon numarası size en kolay ulaşılabilecek numara, verdiğiniz e-posta ise sürekli olarak kontrol ettiğiniz bir e-posta adresi olmalıdır.

5. Web Siteniz

Web adresinizi eklemek, hakkınızda daha fazla bilgi edinmek isteyen kişilerin sizi kontrol etmeleri için güzel bir davettir ve insanların bunu yapmalarını kolaylaştırır. İnsanlar adınız ile sizi Google’da aramaya çalışırlarsa, web sitenizi asla bulamayabilir. Bunu onlara sağlamanın en iyi yolu web sitesidir.

6. Sosyal medya profilleri

Sosyal medya artık sadece kişisel kullanım için değildir. Başarılı olmak isteyen işletmeler için de vazgeçilmez bir araçtır. Bu yüzden potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak isteyeceğiniz sosyal medya  profillerinizi de kartvizitlerinize eklemeniz gerekir.

7. Logo

Logonuz, şirketinizin ne yaptığının ve neyi temsil ettiğinizin görsel bir temsilidir. Kartvizitinizde bir logonun olması şirketinizin profesyonel ve güvenilir olduğunu hissettirir.

Kartvizit Tasarımı Yapabileceğiniz 10 Online Araç

Son 20 yılda tasarım süreci çarpıcı şekilde değişti. Artık şirketiniz için kurumsal kartvizit tasarımı yapması için profesyonel bir grafik tasarımcının yardımına ihtiyacınız yok.

Bugünlerde birçok kişi önceden hazırlanmış şablonları kullanarak kendi kurumsal kartvizitlerini çevrimiçi olarak oluşturabiliyor. Ancak, bu şablonları kullanabileceğiniz tüm araçlar aynı özelliklere sahip değil. Bu yüzden en iyi kartvizit tasarım araçlarını inceleyerek, sizin için en iyi seçeneğe karar verebilirsiniz.

1. Avansas

Avansas, bu listedeki en iyi kartvizit tasarım aracıdır. Çünkü size hem kendi tasarımınızı yükleyebileceğiniz hem de birçok kartvizit şablonundan oluşan bir seçenekler yelpazesi sunar. Tasarım bilginiz olmasa da, Avansas’ı müşterileriniz ya da kendiniz için kartvizit tasarımı yapmak için kullanabilirsiniz.

Avansas ile avukat kartviziti, mimar kartviziti, fotoğrafçı kartviziti vb. çeşitli meslek gruplarına yönelik kartvizitler oluşturabilirken, beğendiğiniz şablon üzerinden de kartvizitinizi özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca tasarımını kendinize göre özelleştirdiğiniz kartvizitlerin baskı seçeneklerini belirleyerek kurumsal kartvizit siparişi de verebilirsiniz. Avansas hızlı teslimat ağında bulunan tüm il ve ilçelere 1 iş gününde kurumsal kartvizit siparişlerinin teslimatını gerçekleştirdiği için özellikle diğer kartvizit tasarım araçlarından ayrışır.

Avansas ile Kartvizit Tasarımı ve Baskısı Nasıl Yapılır?

1. Avansas’ın kartvizit şablon seçeneklerine ulaşmak ya da kendi tasarımınızın baskısını yaptırmak için öncelikle kartvizit sayfasını ziyaret edin.

2. Eğer kendi tasarımınızı yüklemeyecekseniz, bu adımda farklı seçenekler arasından ihtiyaçlarınıza en uygun olan kartvizit tasarımını seçin. 

Kartvizit Tasarımı Nasıl Yapılır - 1

3. Tasarımınızı seçtikten sonra sağ tarafta bulunan “Baskı Seçeneklerini Belirle” yazan alana tıklayın.

Kartvizit Tasarımı Nasıl Yapılır - 2

4. Burada karşınıza çıkacak alanda adım adım; kağıt cinsi, gramaj, kağıt tipi, kartvizit köşe kesimi, selefon, baskı seçimi ve adetle ilgili  kartvizit baskı seçeneklerini belirleyebilirsiniz. Eğer kartvizitinizin nasıl görüneceği ile ilgili kaygılarınız varsa, sadece 1 TL’ye 1 adet sipariş verebilirsiniz.

Kartvizit Tasarımı Nasıl Yapılır - 3

5. Baskı seçeneklerinizi belirledikten sonra “Şablonu Düzenle” butonuna tıklayın. Bu alanda şablonu özelleştirebilmeniz için bazı bilgileri girmeniz istenecektir. Bu bilgiler; logo, ad-soyad, unvan, firma ismi, adres, telefon, GSM, fax, mail ve web sitesini içerir.

Kartvizit Tasarımı Nasıl Yapılır - 4

6. Kartvizitinizin üzerinde görünmesini istediğiniz tüm bilgileri girdikten sonra, girdiğiniz bilgilerde bir yanlışlık olup olmadığını kontrol etmek için hazırladığınız tasarımın önizlemesini yapabilirsiniz.

Kartvizit Tasarımı Nasıl Yapılır - 5

7. Önizlemeden sonra geri dönüp düzeltmeler yapabilir ya da kartvizit şablonunuzu sepete atarak ödeme işlemine geçebilirsiniz.

8. İşte bu kadar! Avansas’ta kartvizit tasarımınızı birkaç basit adımla gerçekleştirebilirsiniz. Daha farklı şablonlar kullanmak isterseniz, aşağıdaki listede bulunan tasarım araçlarında hazırladığınız kendi tasarımlarınızı da Avansas’a yükleyebilir, baskı için en uygun seçeneklerden aynı şekilde yararlanabilirsiniz.

2. Canva

Canva

Kartvizit tasarımı için çok çeşitli tasarım seçenekleri sunan Canva ile çeşitli arka planları, öğeleri, fotoğrafları ve hatta yazı tipi stillerini kullanarak sıfırdan online kartvizit oluşturmaya başlayabilirsiniz. Tasarımınıza kişisel dokunuşlar eklemek için kendi resimlerinizi bile yükleyebilirsiniz.

Canva ile kartvizitinizin arka yüzünü bile tasarlayabilir, tasarımınızı PNG, JPG ve PDF formatlarında indirebilir veya doğrudan yazdırabilirsiniz (ücret karşılığında). Hatta sunum amacıyla tasarımınızın bir MP4 veya GIF dosyasını bile alabilirsiniz.

3. Logaster

blank

Logaster, ücretsiz bir kartvizit tasarım yazılımıdır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli şablonlar sunar ve kartın tasarımını özelleştirmenize olanak tanır. İşiniz bittiğinde kartvizitinizi kaydedebilir ve baskıya hazır şekilde indirebilirsiniz. Yazılımın gelişmiş özelliklere sahip ücretli bir sürümü de vardır, ancak uygulamanın temel sürümü ücretsizdir.

4. Visme

Visme

Markanız için benzersiz kartvizitler istiyorsanız, Visme kartvizit tasarımlarında kullanabileceğiniz başka bir popüler araçtır. Visme şablon kitaplığından seçtiğiniz herhangi bir kartvizit şablonunu düzenlemek için size tam teşekküllü bir çevrimiçi grafik tasarım aracı sunar.

Ücretsiz üye olarak 19 adet kullanıma hazır kartvizit şablonuna ve bir adet boş şablona erişebilirsiniz. Sıfırdan kendi şablonunuzu tasarlamayı seçerseniz, boş şablon sizin için idealdir. Fakat tasarımınızı sadece JPG formatında indirebilirsiniz.

Çalışma yüzeyi, bir şablonu değiştirmeniz veya benzersiz tasarımlar oluşturmanız gerekebilecek çeşitli bileşenler sunar. Bazı dikkate değer tasarım öğeleri vektör grafikleri, haritalar, tablolar, tema renkleri ve yazı tipi çiftleridir. Tasarımı kişiselleştirmek için kendi markanızın logosunu da yükleyebilirsiniz.

5. Adobe Spark

Adobe Spark

Adobe Spark, en iyi bilinen online kartvizit tasarım aracı olmasa da,  kesinlikle ismin hakkını verir. Bu araç, nerede kullanacağınıza bağlı olarak kartvizitinizin boyutunu seçmenize olanak tanır. Ardından, iyi hazırlanmış şablonlar ve yüksek kaliteli görüntüler arasından seçim yapabilir veya kendi tasarımınızı yükleyebilirsiniz. 

Ek bir avantaj olarak, birçok kartvizit örneğini incelemenize olanak tanır. Ayrıca çok yönlülüğü nedeniyle sadece kartvizit tasarımından daha fazlası için de kullanılabilir.

6. Designhill

blank

Designhill, kartvizit tasarımınızın neredeyse her bölümünü kontrol etmenizi sağlayarak size büyük bir özgürlük veren kullanması kolay bir araçtır. İstediğiniz sayıda resim yüklemenize ve istediğiniz kadar metin eklemenize olanak tanır. Bu araç ayrıca tasarımınızda kullanabileceğiniz kendi resim, simge ve çerçeve koleksiyonuna sahiptir. Her öğe aynı zamanda yeniden boyutlandırılabilir, döndürülebilir ve şablonunuzun herhangi bir yerine yerleştirilebilir. Özetle, basit ya da karmaşık kartvizit modelleri tasarlamak isteyen herkes için harika bir araçtır.

7. Shopify Business Card Maker

Shopify Business Card Maker

Basit, kullanımı kolay ve zaman kazandıran bir kartvizit aracı mı arıyorsunuz? O zaman Shopify’s Free Business Card Maker’ı kullanabilirsiniz.

Shopify’ın adını en iyi kartvizit tasarımı araçları listesinde bulmayı beklemeseniz de, bu araç tüm tasarım sürecini basitleştirir ve kullanmak için özel bir öğrenme eğrisi gerektirmez. İlgili işletme bilgilerinizi (adınız, şirket adınız, iş unvanınız vb.) girerek ve logonuzu yükleyerek tasarımınızı tamamlayabilirsiniz. Tasarımı tamamlandığınızda, kartvizitiniz seçtiğiniz e-posta adresine gönderilir. Daha sonra kartvizitinizi e-posta adresinizden indirerek baskıya gönderebilirsiniz.

8. Biz Card Maker

Biz Card Maker

Biz Card Maker, herhangi bir kullanıcının ihtiyaçlarına göre kendi kartvizitlerini oluşturmasına ve özelleştirmesine olanak tanıyan basit bir kartvizit oluşturma aracıdır.

Başlangıç olarak, tasarımınızı tamamlamak için çok çeşitli arka planlar arasından seçim yapabilir, ardından, kendi logonuzu yükleme özelliği ile tasarımınıza istediğiniz kadar metin girebilirsiniz. Hatta öğelerinizden herhangi birini tercih ettiğiniz boyuta ayarlayabilir ve tasarımınızdaki herhangi bir öğeyi istediğiniz herhangi bir konuma taşıyabilirsiniz. 

Araç aynı zamanda tasarım öğelerinizin kolayca hizalanmasını sağlayan ızgara benzeri bir konumlandırma sistemi ile birlikte gelir. Son olarak Biz Card Maker, tasarımınızı PDF veya JPEG dosyası olarak indirmenize izin verir. Genel olarak, oldukça yüksek düzeyde kişiselleştirme sağlayan harika bir araçtır. 

9. Crello – Vista Create

Crello

Crello, kendi kartvizit tasarımınızı yaratmanın çok şık ve basit bir yolunu sunarken, aynı zamanda tüm sürecin kontrolünü size verir.

Daha kolay tasarım için çok çeşitli iyi hazırlanmış şablonlar arasından seçim yaparak başlayabilir, ayrıca birçok arka plan, yazı tipi, fotoğraf ve nesne arasından seçim yaparak sıfırdan başlamayı da seçebilirsiniz. Grafiklerin hiçbiri sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa, daha kişisel bir his vermek için her zaman kendi grafiklerinizi yükleyebilirsiniz. 

Crello’nun bir başka harika özelliği de herhangi bir değişikliği geri almakla kalmayıp aynı zamanda yeniden yapma yeteneğidir. Bu, kullanıcıların tasarım varyasyonlarını karşılaştırmasının harika bir yoludur.

Son olarak Crello ile tasarımınızı JPG, PNG, PDF vb. gibi çeşitli formatlarda indirebilirsiniz.

10. Postermywall

Postermywall

Postermywall, basit dijital kartvizitleri ücretsiz olarak sunan temel bir grafik tasarım portalıdır. Tasarımı, web tabanlı düzenleyicisinde metinler, logolar, resimler, renk paletleri ve çok daha fazlası gibi ayrıntılı düzeylerde değiştirebilirsiniz.

Postermywall sürükle ve bırak özelliği sunduğu için kartvizit tasarımlarınızı oluşturmak için profesyonel bir grafik tasarımcı olmanıza gerek yoktur. Ancak, tüm tasarım öğelerini tek bir yerde topladığı için birçok deneyimli tasarımcı da bu aracı kullanır.

Kartvizitler İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. Bir kartvizitte logo/görsel boyutu ne olmalıdır?

Logonuzun / görselinizin boyutu kartvizit tasarımınıza bağlı olacağından bu sorunun doğru bir cevabı yoktur. Örneğin, bazı insanlar kartvizitin yalnızca bir tarafında logonun, diğer tarafında ise işletme bilgilerinin olmasını tercih eder. Bazıları ise, her şeyi kartın bir tarafında karmaşık bir şekil olmasını isteyebilir.

İyi görünürlük ve etki için önerilen minimum boyutlar aşağıdaki şekildedir:

  • Tam bir logo için 300 piksel x 300 piksel
  • Bir simge (icon) için 300 piksel x 300 piksel 
  • Bir metin görseli için 80px x 80px 

2. İyi bir kartvizit nasıl olur?

  • Sade ve şık olmalı.
  • Maksimum üç renk kullanılmalı. 
  • Tüm bilgilerinizi içermeli.
  • Bir harekete geçirici mesaj veya slogana sahip olmalı.
  • Kaliteli kağıda basılmalı.
  • Açıkça okunabilir bir yazı tipi boyutu ve stile sahip olmalı.

3. Kartvizitler için en iyi renk nedir?

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Çoğu kişi kendi marka renklerini kullanır, bazıları ise gerçekten sevdikleri bir tasarım şablonu seçer. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken en önemli şey renklerin çakışmak yerine uyumlu olduğundan emin olmaktır. Üç renk tipik olarak maksimum miktardır. 

İlgili İçerik: Renklerin Anlamları ve Psikolojik Etkileri

4. Kartvizit yazı tipi hangi boyutta olmalıdır?

Bu sorunun doğru bir cevabı yoktur. Yazı tipi boyutunuz, tasarım şablonunuza ve eklediğiniz iletişim bilgilerinin miktarına bağlı olacaktır. Buradaki temel nokta, yazı tipinizin hem boyut hem de stil olarak açıkça okunabilir olmasını sağlamaktır.

5. Kartvizit çift taraflı mı olmalı?

Bazı insanlar tek taraflı baskıdan hoşlanır, çünkü tanışılan kişilerin kartınızın boş tarafını kullanarak sizinle ilgili notlar almasına izin verir. Ayrıca tek taraflı baskı daha ucuz ve daha hızlı olabilir.

Öte yandan, bazı insanlar daha yaratıcı olmak veya daha fazla ayrıntı eklemek için çift taraflı kartviziti tercih eder. 

Avansas’ta hangi opsiyonu seçerseniz seçin, teslimat, her iki seçenek için de hızlı olacaktır ve maliyet değişmeyecektir.

6. Bir kartvizitin arkasına ne koyulmalıdır?

Birçok kişi, kartvizitlerinin arkasını tamamen boş bırakır. Böylece kartvizitlerini verdikleri kişiler, onları hatırlamak için faydalı notlar alabilirler.

Alternatif olarak, bu arka alanı kullanmanın birkaç yolu vardır. 

  • Sadece logonuz.
  • Bir harekete geçirici mesaj veya marka sloganınız.
  • Birbiriyle ilişkili iki işletmeniz varsa, her biri için ayrı ayrı markalamayı farklı taraflara koyabilirsiniz.
  • Bir yanda temel iletişim bilgileri, diğer yanda sosyal medya detayları olabilir.

7. Kartvizit yapmak için en iyi web sitesi hangisidir?

Avansas ücretsiz kartvizit oluşturma aracı, kaliteli kartvizitler oluşturabilmeniz için birçok şablon seçeneği sunar. Avansas’ta tasarımınızı birkaç saniye içinde oluşturabilir ve ardından hemen baskı için sipariş verebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster