LinkedIn, yarım milyardan fazla aktif kullanıcısıyla (200’den fazla ülkede) iş arayanlar ve yeni çalışanları işe almak isteyen şirketler için en popüler sosyal ağlardan biridir. Bu noktada eğer yeni çalışanları işe almak isteyen bir işletmeyseniz, ilk adımınız, LinkedIn’de nasıl iş ilan verileceğiniz öğrenmektir. 

İlgili İçerik: Linkedin Nedir, Nasıl Kullanılır? İşletmeler İçin Linkedin Şirket Hesabı Oluşturma Rehberi

Linkedin’de İş İlanı Nasıl Verilir?

LinkedIn’de iş ilanı vermek için atmanız gereken adımlar aşağıdaki şekildedir:

1. Bir Şirket Sayfası Oluşturun

LinkedIn şirket sayfası oluşturmak için önce tam adınızı içeren kişisel bir profiliniz olmalıdır. LinkedIn ana sayfasında bulunan Şimdi Katıl’a tıklayarak ve gerekli adımları izleyerek kolayca bir profil oluşturabilir ve bu adımı tamamladıktan sonra bir şirket sayfası oluşturabilirsiniz.

LinkedIn’de şirket sayfası oluşturmak: 

Kişisel LinkedIn ana sayfanızın sağ üst köşesindeki ”İş” simgesine tıklayın. Bu, listenin en altında Şirket Sayfası Oluştur‘u seçebileceğiniz bir açılır menü getirecektir. 

Şirket Sayfası Oluştur’a tıkladıktan sonra aşağıdaki adımları izleyin:

  • Şirket, Vitrin Sayfası (bireysel markalar, girişimler vb. için) ve Eğitim kurumu seçeneklerinden birini seçin.
  • İstediğiniz sayfa türünü (büyük olasılıkla bir Şirket Sayfası) seçtiğinizde, şirket bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Bu sayfada şirketinizin adını, URL’sini ve sektör ayrıntılarını detaylıca girin ve ardından işletme logonuzu yükleyin.
  • Tüm şirket bilgilerini girdikten sonra alttaki doğrulama kutusunu işaretleyin ve Sayfa Oluştur’a tıklayın.

2. Ücretsiz İş İlanı Verin

LinkedIn’de iş ilanı vermek ücretsizdir. Kişisel LinkedIn profilinizin panosundan, ”İş” simgesine ve ardından açılır menüden ”İş ilanı yayınla” simgesine tıklayın. Bu sizi iş bilgilerinizi doldurmanız için bir forma yönlendirecektir. Bu forma iş unvanınızı, şirket adını, işyeri türünü, işin bulunduğu konumu ve istihdam türünü girin. Tüm alanları doldurduktan sonra ”Ücretsiz olarak başlayın”a tıklayın.

İlginizi çekebileceğini düşündük

3. İş Ayrıntılarınızı Oluşturun

İş bilgilerinizi (ör. unvan, şirket ve konum) girdikten sonra bir sonraki ekranda, iş tanımı ve tüm beceri gereksinimleri dahil olmak üzere iş ayrıntılarınızı girmeniz istenecektir. Bu bölümü detaylı bir şekilde doldurduktan sonra ekranınızın alt kısmında bulunan Devam’a tıklayarak bir sonraki bölüme geçebilirsiniz. 

İş ilanı açıklaması: Metin kutusuna iş tanımınızı (gerekli) girin. Mümkün olduğunca spesifik olun ve iş görevlerini, becerilerini ve eğitim gereksinimlerini dahil edin.

Yetenek ekle: “Yetenek ekle” simgesine tıklayarak iş için gereken becerileri belirtin.

blank4. Başvuru Seçeneklerini Girin

İş ayrıntılarını girdikten sonra, sayfanın sağ alt köşesindeki Devam’a tıklayın, bu ekranda “Başvuru seçenekleri” sayfası açılacaktır. İlk olarak, başvuruları nasıl almak istediğinize karar verin: E-posta (önerilir) veya harici bir web sitesi (adayı LinkedIn dışında başvurmaya yönlendirir).

Başvuruları e-posta ile almayı seçmek, adayların özgeçmişlerini göndermeden önce onaylamalarını istediğiniz belirli niteleyicileri ayıklamanıza veya belirlemenize yardımcı olabilecek tarama soruları eklemenize olanak tanır. LinkedIn bu noktada önerilen iki soru sunacaktır. Bu sorular seçebilir veya X’i tıklayarak bunları kaldırabilir, kendi sorularınızı ekleyebilir veya LinkedIn’in olası sorular listesinden seçim yapabilirsiniz.

blank

Ayrıca herhangi bir eleme sorusunu sahip olunması gereken bir nitelik haline getirebilirsiniz. Bu seçeneği kullanırsanız, LinkedIn başvuranları otomatik olarak filtreler ve bu niteliklere uymayan herkese red e-posta’ları gönderir.

5. Yayınladığınız İş İlanını Tanıtın

İş ilanınızı tamamlandıktan sonra ücretsiz bir ilanla devam etme veya reklamla görünürlüğünüzü artırabileceğiniz bir iş ilanı için bir bütçe belirleme seçeneğine sahip olursunuz. İş ilanınızı tanıtmak, arama sonuçlarında en üst sıralarda yer almanızı, iş önerilerinde en üst sıralarda yer almanızı, nitelikli adaylara anında mobil uyarılar gönderilmesini ve daha büyük bir tahmini aylık başvuru havuzunu garanti eder.

Bütçeniz günlük veya belirli bir tarih aralığında olabilir (harcayacağınız maksimum tutar). Fakat bütçeniz günlük 7 dolardan fazla olmak zorundadır. LinkedIn ayrıca iş ilanınızdan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için benzer unvanlara ve konumlara sahip işlere dayalı olarak size önerilen bir günlük bütçe de sağlayacaktır.

İş ilanınızı tanıtmak istemiyorsanız, ücretsiz iş ilanınızı yayınlamak için Ücretsiz Seç’i tıklamanız yeterlidir. Ardından LinkedIn, işinizi tanıtmak için size üç günlük ücretsiz bir deneme sunar.

6. Ödemenizi Gerçekleştirin

İş ilanınızı tanıtmayı seçerseniz, ödeme yapmanız gerekir. İş ilanınızı tanıttığınızda, arama sonuçlarında öncelikli yerleşim, adaylara yönelik hedefli iş bildirimi gönderme ve premium iş ilanı kanallarında ön plana çıkarsınız. 

Bu noktada ödemenizi işleme koymak için kayıtlı kredi kartınızı kullanabilir veya yeni bir kart eklemek için Ödeme Yöntemi Ekle’yi tıklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman bütçenizi değiştirebilir ve iş ilanınızı kapatabilirsiniz.

7. İş İlanınızı İyileştirin

İş detaylarını ve başvuru seçeneklerini tamamladıktan ve işinizi tanıtıp tanıtmamaya karar verdikten sonra iş ilanınızı iyileştirebilirsiniz. Bu adım aşağıdakileri içerir:

  • İş ilanınızı kişisel profilinize ekleme
  • LinkedIn beceri değerlendirmeleri ekleme 
  • İş arayanları LinkedIn iş ilanlarınıza yönlendiren bir QR kodu
  • Ücret bilgisi ekleme (iş ilanınızın en üstünde görüntülenir; işinizin daha fazla arama sonucunda görünmesine yardımcı olur)
  • Reklamınızda görüntülenmek üzere şirketiniz tarafından sağlanan avantajları seçme

8. İş İlanlarınızı Yönetin

İş ilanınızı yayınladıktan sonra, iş ilanınızda ayarlamalar yapmak, ödeme yöntemini güncellemek ve başvuranları gözden geçirmek gibi bir dizi ihtiyaç için tekrar değişiklikler yapabilirsiniz.

Özetle diyebiliriz ki, LinkedIn’de iş ilanı vermek oldukça kolaydır ve platformu kullanmak, en nitelikli adayları bulmak isteyen birçok şirket için olumlu sonuçlar doğurabilir. İşinizi 15 dakikadan daha kısa bie sürede yayınlamak için LinkedIn’e giriş yapıp yukarıdaki adımları izleyebilirsiniz. 

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster