İşleri daha kolay hale getiren barkod teknolojisi, birçok alanda yaygın bir kullanıma sahiptir. Üreticilerin hem yurt içi satışlarını hem de ihracat süreçlerini kolaylaştıran barkod, birbirine paralel olan dikine çizgilerin numaralandırılması ile oluşur. Kullanılan numaralar sırasıyla; ülke kodu, üretici, ürün ve kontrol kodlarından meydana gelir. Barkodları yazdırmak için farklı teknolojilere sahip barkod yazıcılar kullanılır. 

 

Barkod Yazıcılar Nasıl Kullanılır? Kullanım Alanları Nelerdir?

Farklı mal ve hizmet üreten birçok iş yeri, yaygın bir şekilde barkod kullanımı gerçekleştirir. Demirbaşların sınıflandırılmasında, satışa sunulan mallarda ve lojistik firmalarında sıklıkla barkod kullanılır. Farklı ihtiyaçlara uygun olan yazıcı modellerinden bir tercih yaparak barkod kullanımı daha kolay hale getirilebilir. 

Barkod yazıcılar, etiket yazdırma amacıyla da kullanılır. Yaka kartı ve dosya etiketleri oluşturarak iş yerlerinizin içerisinde de düzeni sağlayabilirsiniz. Arşiv odalarında ve dolaplarında yer alan dosyaların kodlanmadan ya da isimlendirilmeden yerleştirilmesi halinde, aradığınız bir evrakı bulmak için oldukça fazla zaman kaybedebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra, resmi kurumlarca istenen evrakları sunamamanız halinde, idari yaptırımlarla da karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle etiket ya da barkodlarla arşivleme yapmak, işlerinizi ciddi anlamda kolaylaştırır.

Personellerin birbirleriyle olan iletişimlerini kolaylaştırmak için yaka kartı baskısı almanız da mümkündür. Depolarınızda satışa sunulmak ya da üretimde kullanılmak üzere bulundurulan malların sınıflandırılmasında ve kodlanmasında yazıcıları kullanabilirsiniz. Bu sayede, girdi-çıktı kontrolünü daha rahat şekilde yerine getirmeniz mümkün olur. 

Evrak trafiğini belirli bir düzen içerisinde yürütmek isteyen iş yerleri için posta süreçlerinde barkod yazıcılar kullanılabilir. Hangi evrakın; kime, ne zaman gönderildiği, konusu gibi bilgiler barkodlar ile kayıt altına alınabilir. 

Sadece yazılı baskılar değil, renkli logo ve grafik içeren baskılar da elde etmeniz mümkündür. Şirketinizin logosunun bulunduğu etiketler tasarlayarak, kurumsal bir görüntü ortaya çıkarabilirsiniz. 

barkod yazıcı nedir

Barkod Sistemi Kullanırken Barkod Yazıcının Önemi Nedir?

Barkod sistemi, bir kimlik oluşturma işlemi olarak değerlendirilebilir. Ürünün fiyatı, ölçüleri, içeriği, rengi gibi çok detaylı bilgilere çok fazla zahmete katlanmadan ulaşılmasını sağlar. Bu noktada, ürünlerin üretim sürecinden nihai tüketiciye ulaşana kadar olan aşamada yer alan her kesim için büyük kolaylık sağlanır. 

Barkod yazıcının bu süreçte katkısı ise oldukça fazladır. Meyve, sebze ve et gibi zaman kaybına karşı toleransı olmayan ürünlerin, satıcıya ya da tüketiciye ulaştırılmasında, barkodların hızlı şekilde basılması büyük kolaylık sağlar. Bu sayede, zaman kaybından dolayı yaşanabilecek maliyetler önlenir. 

Barkod sisteminin kullanımı sırasında, barkod yazıcıların performansı oldukça etkilidir. Yüksek performansa sahip bir barkod makinesi sayesinde işler daha hızlı şekilde yürütülebilir. Özellikle, çok sayıda barkod yazdırma işleminin yapıldığı iş yerlerinde, kesintisiz performans sergileyen yazıcılarının kullanılması son derece önemlidir.

Ürün satışı yapılan market ve mağaza gibi yerlerde, barkodların silik olması ya da barkod okuyucu tarafından okunmaması halinde, uzayan müşteri kuyrukları ortaya çıkabilir. Bu hem görevli personel için zaman kaybına hem de müşteri memnuniyetsizliğine yol açar. Tercihinizi kaliteli markalardan yana yaparak bu sorunu ortadan kaldırmanız mümkündür. 

Ürünlerin üretildiği şehirden farklı bir şehre ya da ülkeye gönderilmeleri sırasında yaşanabilecek gönderim hatalarının önlenmesinde barkodlar oldukça önemlidir. Barkodların hatasız şekilde ürünlere yerleştirilmesi sayesinde gönderim hatalarının önüne geçilir. Bu nedenle, hatasız bir şekilde baskı yapabilen barkod yazıcılarının tercih edilmesi gerekir. 

Kaliteli bir yazıcı ile basılan barkod etiketleri, bulundukları yüzeyden çıkmadan uzak mesafe transfer süreçlerinde bile sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Olumsuz hava koşullarından etkilenmediği için etiketlerde ya da barkodlarda; silikleşme, okunmama ya da sararma gibi sorunlar meydana gelmez. 

 

Barkod Yazıcı Fiyatları Nelerdir? Size En Uygun Barkod Yazıcıyı Bulun

Barkod yazıcı çeşitleri, sayfamızda farklı fiyatlardan satışa sunulur. Barkod yazıcı fiyatları; model, hız, ribon kapasitesi gibi özelliklere göre farklılaşır. Yapışkanlı barkod yazıcılar, kullanım pratikliği ve diğer özellikleri ile maliyetini kısa sürede çıkaran bir ürünlerdir. Uzun vadeli düşündüğünüzde, bir barkod yazıcı sahibi olmak şirketiniz için oldukça makul bir yatırımdır. İşinizle ilgili birçok alanda size avantaj sağlayacak bu ürüne, sayfamızdan oldukça uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Farklı departmanlarınız için çok sayıda yazıcı ihtiyacınız varsa toptan sipariş verebilirsiniz. Bu sayede; üretim, depolama ve transfer süreçlerinde ihtiyaç duyduğunuz her noktada barkod yazdırma olanağına sahip olursunuz. Çok sayıda yazıcı alma imkanınız yoksa, taşınabilir yazıcı modellerinden tercih ederek iş yerinizin farklı noktalarında kullanabilirsiniz.

Nakliye ve stok takibi gibi işlerle uğraşan iş yerlerinin, iş hacmine göre kullanması gereken yazıcı modeli değişebilir. Günlük iş hacmine göre yüzlerce ürünün nakliyesiyle ilgilenen yerlerde, daha yüksek hızda çalışan modeller tercih edilmelidir. İş hacmi düşük yerler için hız geri planda tutulabilir olsa da iş hacminin büyüme ihtimali de göz önüne alınarak, yüksek hızlı modellerin tercih edilmesi daha doğru olur. 

en iyi barkod yazıcı

Barkod Etiketi Nasıl Basılır?

Barkod yazıcılar, nokta vuruşlu ve mürekkep püskürtmeli yazıcılara göre farklı bir yazdırma teknolojisi kullanır. Bu teknoloji, barkod yazıcıların daha az maliyetle daha yüksek baskı performansı göstermesini sağlar. 

Barkod etiketi baskı işlemi için yazıcının içerisine etiket kartuşu yerleştirilir. Kartuşun yerleştirilmesinin ardından, kartuşta yer alan etiketlere otomatik olarak baskı gerçekleştirilir. Bunun yanı sıra, kalan etiket sayısını ve kullandığınız kaseti görmenizi sağlayan akıllı kartuş özelliğine sahip makineler, doğru zamanda kartuş değişimi yapmanız için sizi yönlendirir. 

Kullanılan yazıcının türüne göre baskı şekli farklılaşır. Barkod yazıcılar, direkt termal baskı ve termal transfer baskı yöntemiyle çalışır. Direkt termal baskı yönteminde, toner ve mürekkep olmadan doğrudan baskı kafasında yer alan kimyasal malzemeler ile ısı uygulanır. Termal transfer baskı yönteminde ise mürekkep kullanılır. Baskı kafası, ısıyı doğrudan etikete değil, kurdeleye uygular. Bu ısının etkisiyle de kurdele, mürekkebi etiket yüzeyinde eritir.  

Masaüstü yazıcılar, 2 inç ve 4 inç ölçülerinde etiketler ile kullanılır. Aynı anda hem direkt termal hem de termal transfer yapabilen modelleri vardır. Masaüstü modelleri bilgisayarlarınıza ve iş yeri ağınıza bağlamak için USB veya ethernet gibi farklı yöntemleri tercih edebilirsiniz. Uzaktan bağlantı özelliğine sahip olan modellerde ise akıllı telefonunuzdan bile barkod yazdırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

Barkod etiketi yazıcılardan kesilmiş olarak çıkar. Bu nedenle, sizi etiket bölme zahmetinden kurtarır. 

 

Hangi Barkod Yazıcıyı Seçmeliyim? 

Barkod yazdırma işleminin sıklığına göre farklı yazıcı modelleri tercih edilir. Çok sık barkod yazdırma işlemi yapanlar için masaüstü modeller uygundur. Hem direkt termal baskı hem de termal transfer özelliğine sahip olan modeller daha kullanışlıdır. Yoğun şekilde kullanımlar için ise endüstriyel yazıcılar daha uygundur. 

Sayfamızda size sunulan barkod etiket yazıcı modelleri, her ihtiyacınıza uygun seçeneklere sahiptir. Kompakt tasarımlı modeller, masaüstünüzde pratik bir şekilde kullanım olanağı sunar. Elde ettiğiniz baskıların renginde, zamanla solma meydana gelmez. En net görünümde ve okunması kolay şekilde baskılar elde edilir. 

Size sunduğumuz barkod baskı makinelerinin, üretim süreçlerinden baskı aşamalarına kadar hiçbir noktada çevreye zarar verilmemektedir. Çevre dostu olan bu ürünler, bulunduğunuz ortamın havasını korur. Sağladıkları enerji verimliliği ile de çevreyi koruyan modeller, elektrik tüketiminde tasarruf sağlamanıza yardımcı olur. 

Sayfamızda yer alan farklı markalara ait barkod yazıcılarda; hatalı baskı, kağıt sıkışması ve etiketlerin birbirine yapışması gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster