Günümüzdeki en zor lekelerden birisi kahve lekesidir. Kahve içerken, kaza sonucu halıya dökülme ve kalıcı iz bırakma olasılığı yüksektir. Peki, içerdiği maddeler sebebiyle temizlemesi zor olan kahve lekesi halıdan nasıl çıkar ya da halıdan kahve lekesi nasıl geçer?

 

Halıdaki Kahve Lekesi

Halıya kahve döküldüğünde hemen, müdahale edilmesi önemlidir. Çünkü bekletildiği takdirde halıdaki kahve lekesi dokuların içine yerleşerek temizlenmesi zorlaşır. En bilindik yöntemle, temiz bir bez ya da kâğıt havluyla kahve lekesi fazlası bastırılmadan halıdan alınır. Bir bardak suyla alkali madde içermeyen deterjan karıştırılır. Yaklaşık olarak otuz saniye boyunca bırakıldıktan sonra, sıvı bez ya da kâğıt havluyla emilir. Sonrasında, halı üzerinde basınçla tapon hareketler ile, bezin kahve lekesi emmesi sağlanır.

 

Halıdan Kahve Lekesi Çıkar mı?

Kahve lekesi halıdan nasıl çıkar ya da basit yöntemlerle lekeyi tamamen yok etmek mümkün müdür? Halıya dökülen kahve, her zaman ilk başvurulan yollarla temizlenmeyebilir. Dökülen kahvenin yoğunluğuna göre lekeye farklı müdahalelerde bulunmak gerekebilir.

Halıya dökülen kahve lekesi, yukarıdaki yöntemlerle çıkmazsa su bardağına yaklaşık beşte iki oranında sirke konarak bardağın kalan kısmı suyla doldurulur. Hazırlanan sıvı, emdirilen temiz bir kâğıt havlu ya da bez parçası tampon olarak halıya uygulanır. Sonrasında, en az temiz ve ılık su ile halı durulanıp, kalan nem kuru bir bez ya da kâğıt havlu yardımıyla tampon olarak alınır.

Leke çıkarıcı deterjanlar, halıdan kahve lekesini yok etmek için daha etkili sonuç verebilir. Öncesinde halının üzeri biraz su ile ıslatılır. Bütün yüzeylerde uygulanabilen temizlik maddesi lekenin üzerine dökülür. Ardından biraz bekletilip yavaşça silinir.

 

Halıdan Kahve Lekesini Çıkarmak İçin Püf Noktalar

  • Limon ve su karışımı lekeyi halıdan çıkarmak için önemli püf noktalar arasındadır. Bir bardak suya, yarım limon sıkılır. Ardından, beyaz bir bez bu karışımla ıslatılarak, lekeli alan temizlenir
  • Karbonat ve bir avuç mısır nişastası serperek kahve lekesi temizlenebilir. Fazla bastırmadan karbonatla birlikte leke hafifçe ovulur. Son aşamada mayi sabunu ile lekeli bölge silinip, sirke ile durulanır.
  • Bez veya kâğıt havlunun beyaz olmasına dikkat edilmelidir. Eğer renkli bez ya da havlu kullanılırsa, lekeyi silerken halıda renk vererek daha çok iz bırakmasına neden olabilir.
  • Kullanılan deterjanın alkali madde içermemesi gerekir. Çünkü alkali maddeler temizlik sırasında halının daha çok yıpranmasını sağlayabilir.
  • Halıya kahve döküldüğünde, uygulanabilecek en pratik yöntemlerden biride sodadır. Lekeli bölge yaklaşık 5 dakika kadar sodanın içinde bekletilip, sonrasında da durulanır.

 

Avantajlı Leke Çıkarıcı Fiyatları için Doğru Adres: Avansas

Halı ve koltukta iz yapan durumlarda en çok başvurulan ürünler şüphesiz kir ve leke çıkarıcılar olarak bilinir. Avansas da bütçenize ve temizlik gerektiren ürünlerinize uygun kir ve leke çıkarıcı çeşitleri yer alır. İhtiyaca yönelik leke çıkarıcı seçeneklerini çeşitli markalarla kullanıcıların hizmetine sunar. Cif, Domestos, Cillit Bang ve Kosla leke çıkarıcı ürünlerine Avansas farkı ile sahip olabilirsiniz. Ayrıca Avansas bünyesinde, leke çıkarıcıların yanında farklı markalarda temizlik bezi de bulabilirsiniz.

Avansas kategorilerinde, halı ve koltuklarda yer alan lekeleriniz için size gerekli olacak pek çok ürünü elde edebilirsiniz. Sağladığı uygun fiyatlı seçenekler sayesinde, her türlü kir ve leke çıkarıcı ürünü online alışverişin ayrıcalıklarından yararlanarak kolayca sipariş edebilirsiniz. İhtiyacınız olan ürünler, uygun ödeme koşulları, ücretsiz ve hızlı kargo, kolay iade avantajlarıyla 1 iş günü içerisinde adresinize teslim edilir. Hemen satın almak için sepetinize ekleyebilir, Avansas’ ın ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster