11 Mart, Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu yüzden ihtiyacı olan kişilere Ramazan kolilerini ulaştırmak isteyenler, kolilerinin içeriklerini ve fiyatlarını merak etmeye çoktan başladı.

Siz de Ramazan kolilerinin içeriklerini, fiyatları ve diğer detayları merak ediyorsanız, bu yazımızda size Ramazan kolileri ile ilgili tüm detayları vereceğiz.

Ramazan Kolisi Nedir?

Ramazan ayına özel bir geleneğin simgesi olarak görülen Ramazan kolisi, Ramazan ayı boyunca geleneksel olarak tüketilen veya kullanılan gıda ve gıda dışı ürünlerden oluşur. Genellikle işletmeler veya yardım kuruluşları tarafından dağıtılan ramazan kolileri, özellikle temel ihtiyaçlara odaklansa da, çeşitlilik içeren ürünlerden oluşan toplu bir erzak paketi olarak sunulur ve insanlar arasında dayanışma isteğini arttırmayı amaçlar.

Aynı zamanda Ramazan için yapılacak alışverişi tek seferde yapmanız için tasarlanan Ramazan kolileri, özellikle Ramazan’da maliyetten tasarruf etmek isteyenler ve yardımlaşmayı desteklemek isteyenler için popüler bir seçenektir.

Bu noktada Avansas Ramazan kolileri, tüketicilerin bakliyattan kahvaltılığa kadar aklınıza gelebilecek her türlü gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Uygun fiyatlı kaliteli ürünlerden oluşan farklı ebatlardaki Ramazan kolilerimiz, hızlı teslimat seçeneği ile sadece tek bir tıkla direkt olarak istediğiniz adrese gönderilir. 

İlgili İçerik: Çalışanlar İçin Ramazan Ayında Beslenme Önerileri

Ramazan Kolisi İçeriği Nedir, Neler Olmalı?

Ramazan kolisinin içeriği, genellikle Ramazan ayında yaygın olarak tüketilen kuru bakliyat, salça, makarna, çay, kahvaltılık ürünler, meşrubat, hurma, konserve ve benzeri birçok gıda ürününü içerir. Ayrıca seccade veya Kur’an-ı Kerim gibi gıda dışı ürünleri de kapsayabilir. Genel olarak Ramazan kolisi, Ramazan ayı boyunca insanların ihtiyaç ve geleneklerine özgü öğeleri içerir.

Ramazan Kolisi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ramazan kolisi satın alırken paranızın karşılığını en iyi şekilde aldığınızdan emin olmanız için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır:

1. Ürünlerin kalitesi

Ramazan ayında tüketime uygun, kaliteli markaların gıdalarından oluşan ve taze gıdaları içeren bir paket seçimi yapın. 

Bu noktada Avansas, birbirinden farklı birçok markanın ürünlerini bir araya getirerek ihtiyaçlarınıza uygun olan Ramazan kolisini seçmenize yardımcı olur.  

2. Çeşitlilik

Hurma, pirinç, makarna, mercimek, çay, konserve, meşrubat vb. farklı gıda ürünlerinin kolajını sunan ve çeşitlilik içeren bir paket arayın.

3. Marka itibarı

Kaliteli ürünler sağlama konusunda iyi bir üne sahip olan Avansas gibi bir işletme bulun.

4. Teslimat

Ramazan kolinizin zamanında teslim edileceğinden emin olun. Bu noktada bir ailenin temel gıda masraflarının bir kısmını karşılayacak düzeyde paketler sunan Avansas’ın hızlı teslimat seçeneğinden yararlanabilirsiniz.

5. Fiyat

En uygun maliyetten yararlanmak için farklı Ramazan paketlerinin fiyatlarını karşılaştırın. Avansas Ramazan kolisi paket içeriklerini değerlendirerek bütçenize uygun ramazan paketi seçeneğini kolayca bulun. 

6. Güvenilirlik

Ambalajın gıda muhafazası için güvenli olduğundan emin olacağınız ve ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmediğinden emin olacağınız Avansas gibi güvenilir bir kuruluşla çalışın.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi karşılayan yüksek kaliteli bir Ramazan kolisi aldığınızdan emin olabilirsiniz.

İlgili İçerik: Şirketler Ramazan Ayını Nasıl Verimli Geçirir?

Ramazan Kolisi Çeşitleri

blank

Tüm Ramazan kolileri temel mutfak ihtiyaçlarına odaklansa da, genellikle içeriğindeki ürün sayısına göre farklı boyutlara sahiptir. 

Bu noktada Avansas üzerinden satın alabileceğiniz Ramazan kolileri genellikle standart, büyük ve mega seçenekleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Avansas üzerinden satın alabileceğiniz 2024 Ramazan Kolileri aşağıdaki gibidir:

1. Avansas Standart Ramazan Kolisi

Avansas Standart Ramazan Kolisi ayçiçek yağından şekere, makarnadan tuza kadar pek çok temel gıda ürünü bulunur. Avansas standart ramazan kolisi içerisinde 1 litre Orkide ayçiçek yağı, 1 kg Yayla pilavlık bulgur ve pilavlık pirinç, 1 kg Sinangil çok amaçlı un, 750 gr Irmak küp şeker, 500 gr Efor Harman siyah çay, 410 gr Tukaş salça, 750 gr Saray tuz, birer paket Oba burgu ve yüksük makarna ile 54 gr Kent hazır şehriyeli tavuk çorbası bulunur.

2. Avansas Büyük Ramazan Kolisi

Avansas Büyük Ramazan Kolisi daha fazla çeşit barındıran bir erzak paketidir. Sıvı yağ, şeker, tuz, kuru bakliyat gibi ürünlere ek olarak zeytin de içerir. Avansas büyük ramazan kolisi içerisinde 1 litre Orkide ayçiçek yağı, 1 kg Yayla pilavlık bulgur ve pilavlık pirinç, 1 kg Yayla kırmızı mercimek, 1 kg Sinangil çok amaçlı un, 1 kg Irmak toz şeker, 750 gr Irmak küp şeker, 830 gr Tukaş salça, 750 gr Saray tuz, 500 gr Oba arpa şehriye, 500 gr Oba burgu ve yüksük makarna, 500 gr Efor Harman siyah çay, 200 gr Cem siyah sele zeytin, 500 gr Oba irmik, 2 paket 54 gr Kent hazır şehriyeli tavuk çorbası, 104 gr Kent kakaolu puding bulunur.

3. Avansas Mega Ramazan Kolisi

Avansas Mega Ramazan Kolisi içerik bakımından en zengin erzak paketidir. Hem çeşit hem de gramaj bakımından daha çok ürün barındırır. Avansas mega ramazan kolisi daha fazla sayıda ürün içeren kapsamlı bir pakettir. İçerisinde 2 litre Orkide ayçiçek yağı, 1 kg Yayla pilavlık bulgur ve pilavlık pirinç, 1 kg Yayla kırmızı mercimek, 500 gr Oba arpa şehriye, 2 paket 500 gr Oba burgu yüksük makarna, 700 gr Yayla haşlanmış fasulye ile nohut, 2 kg Sinangil çok amaçlı un, 1 kg Irmak toz şeker, 750 gr Irmak küp şeker, 830 gr Tukaş salça, 750 gr Saray tuz, 1 kg Efor Harman siyah çay, 200 gr Cem siyah sele zeytin, 500 gr Oba irmik, 100 gr Efendy orta kavrulmuş Türk Kahvesi, 140 gr Seyidoğlu kakaolu fındık kreması, 280 gr Seyidoğlu çilek reçeli, 2 paket 54 gr Kent hazır şehriyeli tavuk çorbası ile 104 gr Kent kakaolu puding bulunur.

Ramazan Kolisi Kimlere Verilir?

Ramazan kolileri, işletmelerin Ramazan ayı boyunca yaygın olarak kullanılan veya tüketilen ürünleri uygun fiyatlı paketler halinde sunmasının harika bir yoludur. Paket genellikle ihtiyaç sahiplerine yöneliktir, ancak aynı zamanda uygun fiyata toplu mutfak alışverişi seçeneği olarak da görülür.

Ramazan kolileri özellikle yardım amacıyla sunulduğu ve insanlar arasında dayanışma isteğini artırmayı amaçladığı için ihtiyaç sahiplerine yöneliktir. Ramazan kolilerini toplu mutfak alışverişi için bireysel olarak satın alabileceğiniz gibi ihtiyaç sahiplerine de yardımda bulanabilir ve bu sayede yardıma muhtaç kişilere el uzatabilirsiniz.

Ramazan kolileri; Ramazan ayında yardımlaşma amacı ile bireyler, hayır kurumları, camiler veya diğer dini kurumlar gibi kuruluşlar tarafından dağıtılabilir.

Ramazan Kolisi Ne Zaman Verilir?

Yardımlaşma kültürünü çok daha kolay hale getiren Ramazan kolilerinin teslim zamanı, kişilere göre değişiklik gösterebilir. Bazıları Ramazan kolisini Ramazan’dan önceki haftalarda teslim ederken, bazıları da ayın başına yakın bir zamanda teslim edebilir. 

İnsanlar genellikle oruçlarını bozmak için gerekli ürünleri alarak aya hazırlanmaya başladıklarından, kolinin Ramazan’ın ilk günlerinde teslim edilmesi oldukça yaygındır. Bu yüzden Ramazan ayı gelmeden önce veya Ramazan’ın ilk günlerinde Ramazan kolinizi gerekli kişilere iletmeniz, çok daha doğru bir tercih olacaktır. 

Bu noktada Avansas ile Ramazan başlamadan haftalar önce kolinizi çok kolay bir şekilde sipariş edebilir ya da yardımlaşmak istediğiniz kişinin adresine tek bir tıkla direkt olarak hızlı teslimat gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili İçerik: Ayni Yardım Nedir?

En Çok Sorulan Sorular

1. Ramazan kolilerinin fiyatları nedir?

Ramazan kolisinin fiyatı içeriğine, kolide bulunan ürünlerin kalitesine ve miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir

2. Ramazan kolisi ne zaman hazırlanır?

Ramazan kolileri genellikle Ramazan ayının başlamasından birkaç hafta önce hazırlanır ve dağıtımına başlanır. 

Bu noktada Avansas.com’un sunduğu Ramazan kolisi seçenekleri,  

en uygun maliyetle ihtiyaç sahiplerinin ve uygun fiyata toplu alışveriş yapmak isteyen herkesin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak özenle hazırlanır.

3. Ramazan kolileri sadece gıda maddelerini mi içerir?

Hayır, Ramazan kolileri genellikle gıda maddeleri değil, aynı zamanda temizlik malzemeleri de içerebilir. Bu, alıcıların hem beslenme ihtiyaçlarını karşılamak hem de temizliklerini sağlamak için gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olur.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster