Yazıcıların farklı marka etiketleriyle aynı şeyi yaptığını düşünebilirsiniz, ancak ofisiniz için rastgele seçilen bir cihaz haftalar içinde bozulabilir. Bu yüzden doğru bir yazıcı seçmeniz gerekir. Fakat seçiminizi yapmadan önce farklı yazıcı türlerinin ne işe yaradığını öğrenmenizde fayda var. Bu yüzden aşağıda sizin için yazıcı türlerini detaylı olarak anlattık.

Bu Rehberde Bahsettiğimiz Ürünler [Önerilere Git]

Yazıcı Türleri Nelerdir?

Üç ana yazıcı türü aşağıdaki şekildedir:

  • Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar (Inkjet Yazıcılar)
  • Lazer Yazıcılar
  • Hepsi Bir Arada Yazıcılar (All-in-One Yazıcı)

Mürekkep püskürtmeli yazıcı nedir?

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, mürekkebi kağıda damlatarak dijital bir görüntü oluşturur. En yaygın kullanılan yazıcı türü olan mürekkep püskürtmeli yazıcılar; bilet ve fotoğraflardan okul ve iş belgelerine kadar her şeyi yazdırabilmeniz için idealdir.

Aradığınız şey yüksek kaliteli baskılarsa, mürekkep püskürtmeli yazıcılar mükemmel bir seçimdir. Parlak fotoğraflar da dahil olmak üzere birçok kağıda yazdırabilirler, bu da onları fotoğraf basmak için ideal hale getirir.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar genellikle lazer yazıcılardan daha düşük başlangıç ​​maliyetlerine sahiptir ve genellikle daha ucuz olan mürekkep püskürtmeli kartuşlarla uyumludur.

Lazer yazıcı nedir?

Lazer yazıcılar, bir statik elektrik modeli oluşturmak için bir lazer kullanır. Statik elektrik, sayfaya toner adı verilen bir tür toz mürekkebi çeker.

Lazer yazıcılar, sık kullanım için tasarlanmıştır ve önemli miktarda baskı gerektiren herhangi bir ofiste maliyetleri azaltabilir. Lazer yazıcılar, mükemmel keskin siyah metinler ürettikleri için belge yazdırmak için idealdir.

Toner kartuşları mürekkep püskürtmeli kartuşlardan daha pahalı olsa da, tonerler genellikle çok daha yüksek sayfa verimi sağlar ve çok daha az sıklıkta değiştirilmesi gerekir (ortalama 1400 sayfadan sonra). Bu nedenle teknoloji, yüksek hacimli sayfaları yazdırmak için uygun maliyetli bir yol arayan bir işletmenin baskı taleplerini karşılar.

Hepsi bir arada yazıcı nedir?

Hepsi bir arada yazıcı veya all-in-one yazıcı, tek bir aygıtta bir fotokopi makinesi, tarayıcı ve yazıcının birleşimidir. Hem lazer hem de inkjet teknolojilerinde mevcuttur. Kapladıkları alan açısından kompakt ve çok uygun maliyetlidir.

Yazıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir

Ofisiniz için bir yazıcı seçerken aşağıdaki faktörleri göz önüne almanız gerekir:

1. Kullanım Kolaylığı

Hiçbir ofiste hantal bir yazıcı istenmez. Ancak verimli ve yapılandırması kolay bir yazıcı gayet iyi iş görür. Bu yüzden kartuşları yeniden doldurmanın, ayarları değiştirmenin ve Wi-Fi ile bağlanmanızın oldukça kolay olacağı modelleri dikkatlice incelemeniz gerekir. Dokunmatik ekranla çalışan bir cihaz genellikle en güvenli seçenektir, çünkü bunlar eski tarz yazıcı arayüzlerinden daha nettir ve kullanımı daha kolaydır.

2. Baskı Kalitesi

Baskı kalitesi de yazıcı seçerken önemli bir husustur. Çünkü belgelerinizin dağınık, mürekkep lekeli veya okunamayacak kadar soluk olmasını istemezsiniz. Hedeflediğiniz tam kalite, elbette iş ihtiyaçlarınıza bağlıdır. Temel olarak belgelerle uğraşıyorsanız, son teknoloji sonuçlara ihtiyacınız yoktur. Fakat farklı iş ihtiyaçlarınız için bir yazıcı arıyorsanız, lazer yazıcılarla genellikle daha kaliteli metin sonuçları ve mürekkep püskürtmeli yazıcılarla daha kaliteli görüntüler alacağınızı bilmeniz önemlidir.

3. Yük Kapasitesi ve Hız

Ara sıra tek belge için bir yazıcıya ihtiyacınız varsa, bunlardan herhangi biri için çok fazla endişelenmenize gerek kalmaz. Öte yandan, yazıcınız işinizin günlük işleyişinin ayrılmaz bir parçası olacaksa, bu hususların dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Üreticiler genellikle önerilen ve maksimum aylık bir baskı limiti içerir. Önerilen yük, yazıcıların genel performansını korurken, maksimum değer, yazıcının fiziksel olarak ne kadar kağıt işleyebileceğini gösterir. Küçük işletmeniz için en iyi yazıcı/tarayıcı, her ikisi için de yüksek bir sayıya sahip olacaktır.

4. İşletme Maliyetleri

Bzı yazıcılar diğerlerinden çok daha pahalıdır ve özellikle cömertçe harcarsanız mürekkep veya toner  de size pahalıya mal olabilir. Ara sıra kullanım için yalnızca bir yazıcıya ihtiyacınız varsa, fiyat etiketi olası masraflardan daha öncelikli olmalıdır.

5. Yazıcı Fiyatı

Ucuz bir yazıcı bozulursa veya mürekkebi veya toneri hemen biterse, maliyetleri artırabilir. Ancak işiniz yüksek hacimli formlar, dosyalar veya başka herhangi bir şey yazdırmaya bağlıysa, doğru seçim muhtemelen daha pahalı olacaktır. İşletme amaçlarına yönelik en iyi yazıcılar, yüksek fiyat aralıklarına rağmen uzun vadede size zaman ve para tasarrufu sağlayacaktır. Bu nedenle fiyatı gelecekteki kullanım sıklığı ışığında değerlendirmeniz gerekir.

İlgili İçerik: Yazıcı Nasıl Verimli Kullanılır?

En İyi 10 Yazıcı Önerisi

Aşağıdaki listede en iyi 10 yazıcı önerisini bulabilirsiniz:

blank

1. Epson L3250 Wi-Fi / Tarayıcı Renkli Çok Fonksiyonlu Tanklı Yazıcı

Epson L3250 Wi-Fi / Tarayıcı Renkli Çok Fonksiyonlu Tanklı Yazıcı ile hem renkli hem de siyah beyaz baskı maliyetleri çok düşük olacağı için bu yazıcı size her baskıda tasarruf sağlar. Siyah için 8100, renkli için 6.500 sayfaya kadar kesintisiz baskı yapabilirsiniz. Hatta 4R boyutuna kadar sınırsız fotoğraf basabilirsiniz.

Belirlenmiş püskürtme uçları ve entegre mürekkep tankı, hatasız ve dökülmeden yeniden doldurma sağlar. Kablosuz bağlantı, akıllı cihazlardan baskı alınmasına olanak tanır. Epson’un ısısız teknolojisi, güç tüketimini minimumda tutmaya yardımcı olarak UPS’de bile baskı yapabilmesini sağlar. Epson Smart Panel uygulaması, yazıcı işlevlerini ve kurulumunu kolayca yönetmek için mobil cihazlara indirilebilir.

Avantajları Dezavantajları
%90’a kadar maliyet tasarrufu Sık baskı yapmıyorsanız, püskürtme uçlarında çok fazla kurumuş mürekkeple karşılaşabilirsiniz.
Yeni nesil mürekkep doldurma sistemi Sık baskı yapmıyorsanız, bakımı zor
İyi fotoğraf ve grafik kalitesi Hızlı baskı almak isteyenler için lazer yazıcılar daha uygundur.
Kartuşsuz baskı
Wi-Fi uyumlu

Epson L3250 Wi-Fi / Tarayıcı Renkli Çok Fonksiyonlu Tanklı Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

2. Canon Pixma E414 Inkjet Çok Fonksiyonlu Renkli Yazıcı

Yazıcı, tarayıcı ve fotokopi özellikleri bir arada olan Canon Pixma E414 Inkjet Çok Fonksiyonlu Renkli Yazıcı, kaliteden ödün vermeden belgeleri ve fotoğrafları hızla yazdırmanızı, taramanızı ve kopyalamanızı sağlayan ideal bir yazıcıdır.

FINE Cartridge teknolojisi, belirgin siyahlar, canlı renkler ve çarpıcı düzeyde ayrıntı anlamına gelir.

4800 x 600 dpi’ye kadar baskı çözünürlüğü mevcuttur ve 60 yaprak kağıt girişi mevcuttur.

Avantajları Dezavantajları
Otomatik açma\kapama ile enerji tasarrufu Wi-Fi desteği yok
Renkli belgeleri ve fotoğraflarınızı kolayca yazdırma LCD ekran yok
Yüksek kaliteli baskı Tarama hızı yaklaşık 19 saniye
Yüksek kapasiteli yazıcı kartuşları

Canon Pixma E414 Inkjet Çok Fonksiyonlu Renkli Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

3. Epson Eco Tank L3256 Tarayıcı / Fotokopi / Wifi Direct / Tanklı Mürekkep Yazıcı

İşletmelerin maliyet tasarrufunu ve baskı üretkenliğini artırmak için tasarlanan Epson Eco Tank L3256 Tarayıcı / Fotokopi / Wifi Direct / Tanklı Mürekkep Yazıcı, siyah-beyaz için 8100, renkli için 6.500 sayfaya kadar yüksek baskı verimi sağlar. Hatta 4R boyutuna kadar kenarlıksız fotoğraflar bile basabilirsiniz. Entegre mürekkep tankları ve belirlenmiş püskürtme uçları, dökülmesiz ve hatasız yeniden doldurma sağlar.

EcoTank L3256, akıllı cihazlardan doğrudan yazdırmaya olanak tanıyan kullanışlı kablosuz bağlantı sunar. Epson Smart Panel uygulamasını mobil cihazınıza indirebilir ve yazdırma işlevlerinizi ve yazıcı kurulumunuzu kolayca yönetebilirsiniz, bu da özellikle panel olmayan yazıcılar için kullanışlıdır.

Avantajları Dezavantajları
Baskı başına çok düşük maliyet Sık baskı yapmıyorsanız, bakımı zor
3 yıla kadar yetecek mürekkep pakete dahil Wi-Fi üzerinden yavaş baskı hızı
Epson Smart Panel uygulaması

Epson Eco Tank L3256 Tarayıcı / Fototopi / Wifi Direct / Tanklı Mürekkep Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

4. Epson EcoTank M1120 Wi-Fi Mono Tanklı Yazıcı

Yüksek verimliliği ve ekonomik maliyeti ile ön plana çıkan Epson EcoTank M1120 Wi-Fi Mono Tanklı Yazıcı, iş gereksinimlerini karşılamak için ayrıntılara özen göstererek, her biri 6.000 sayfalık ultra yüksek sayfa verimi sağlayan şişelerle daha düşük maliyetlerle daha fazla baskı yapmanızı sağlar.

Dökülme olmadan, hatasız mürekkep dolumu sağlayan entegre mürekkep tanklarıyla süreçleri basitleştirir ve pigment mürekkeple lekeye ve suya dayanıklı lazer kalitesinde metin çıktıları sunar.

Ayrıca, M1120 kablosuz bağlantı ile kolaylık sağlayarak her zaman ve her yerde baskı almanızı sağlar.

Avantajları Dezavantajları
%95 oranına kadar tasarruf Metin baskılarına ihtiyaç duyan küçük ofisler için uygun
Yüksek çıktı hızı Otomatik çift taraflı baskı yok
Yüksek verimli pigment mürekkep şişesi

Epson EcoTank M1120 Wi-Fi Mono Tanklı Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

5. Hp 4ZB82A Laser MFP 135A Fotokopi Tarayıcı Lazer Yazıcı

Uygun fiyata yüksek MFP performansı elde etmenizi sağlayan Hp 4ZB82A Laser MFP 135A Fotokopi Tarayıcı Lazer Yazıcı, her yere sığdırabileceğiniz kadar küçük ve kompakttır.

Ürün yazılımı güncelleştirmeleriyle belirli aralıklarla güncellenebilen dinamik güvenlik kullanan yazıcı, yalnızca orijinal HP çipi kullanan kartuşlarla kullanılmak üzere tasarlanmıştır. HP olmayan bir çip kullanan kartuşlar çalışmaz veya çalışmayı durdurabilir.

Keskin metinler, koyu siyahlar ve net grafikler üreterek olağanüstü kalite sunar, 20 ppm’ye kadar baskı hızları elde etmenize olanak tanır.

Avantajları Dezavantajları
Doğrudan kontrol panelinden hızlı ve kolay baskı Kablosuz kullanılamaz
2 satırlı LCD ekran Küçük ve orta ölçekli baskı işleri için uygun
İyi baskı kalitesi Tek renkli bir yazıcıdır, renkli baskılar üretemez
Kompakttır ve fazla yer kaplamaz Otomatik çift taraflı yazdırma yok
4800 x 4800 dpi’ye kadar gelişmiş tarama çözünürlüğü Faks özelliği yok

Hp 4ZB82A Laser MFP 135A Fotokopi Tarayıcı Lazer Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

6. Xerox B225V/DNI Wi-Fi + Tarayıcı + Fotokopi Mono Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı

Xerox B225V/DNI Wi-Fi + Tarayıcı + Fotokopi Mono Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı, çok fonksiyonlu bir cihazdır. Bu cihazı satın aldığınızda, yalnızca baskı özelliklerine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda tarayıcı, faks ve fotokopi makinesi olarak da çalışabilen hepsi bir arada bir cihaza sahip olursunuz.

Xerox B225V/DNI, ayrı bir tarayıcı, fotokopi makinesi veya faks makinesi için yatırım yapmak veya yer açmak zorunda kalmadan tüm temel ofis işlevlerini tek bir makinede elde etmenizi sağlar.

Hepsi bir arada baskı çözümü olarak çalışabilmesinin yanı sıra Xerox B225, küçük ofisler veya home office çalışanlar için kalıcı bir baskı çözümü olarak da kullanılabilecek şekilde üretilmiştir.

Önerilen aylık 30.000 sayfa baskı hacmine uygun şekilde baskı yaparsanız, makineninizi uzun süre kullanabilirsiniz. Önerilen hacmin üzerinde sürekli olarak aşırı kullanırsanız, daha fazla servis sorununa ve daha kısa bir ürün ömrüne neden olabilirsiniz.

Avantajları Dezavantajları
Wi-Fi uyumlu Tasarımı biraz büyük
Hepsi bir arada (yazıcı, tarayıcı, fotokopi, fax) Küçük işletmeler için daha uygun
Çift taraflı baskı: otomatik Sadece siyah beyaz baskı

Xerox B225V/DNI Wi-Fi + Tarayıcı + Fotokopi Mono Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

7. HP LaserJet M111w Printer

Sınıfındaki dünyanın en küçük lazeri olan HP LaserJet M111w Printer, verimli performansı ve yüksek baskı hızı ile ön plana çıkmaktadır.

Sınıfının en iyisi olan HP Smart yazdırma uygulamasını kullanarak telefonunuzdan yüksek kaliteli tarama ve baskı elde edebilir ve belgeleri %50 daha hızlı düzenleyebilirsiniz.

HP Smart uygulamasıyla telefonunuzdan yüksek kalitede tarama yapabilir ve bunları Dropbox, Google Drive veya bulutta kolayca paylaşabilirsiniz.

Avantajları Dezavantajları
HP sınıfındaki en küçük lazer yazıcı Sadece siyah beyaz baskı
LED ekran Fotokopi özelliği yok
Otomatik açılma/kapanma teknolojisi ile enerjiden tasarruf Çift taraflı yazdırma yok

HP LaserJet M111w Printer’ı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

8. Xerox 3025V/NI MONO Wifi Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı

Mükemmel bir baskı kalitesi sunan Xerox 3025V/NI MONO Wifi Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı, toplu yazdırma işlemlerini kolayca yapmanıza olanak tanır. Bu da onu yoğun kullanıcılar için çok yönlü bir seçenek haline getirir.

Kartuş maliyeti biraz daha pahalı gibi görünebilir, ancak kartuşlar sizi uzun süre götürür.

Avantajları Dezavantajları
Dahili Wi-Fi bağlantısı Bireysel kullanıcılar veya küçük çalışma ekipleri için uygun
Renkli, gri tonlamalı veya siyah beyaz baskı
%27’ye kadar daha yüksek sayfa verimi

Xerox 3025V/NI MONO Wifi Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

9. Epson Ecotank L6570 A4 Çok Fonksiyonlu Yazıcı

Ultra hızı, yüksek kapasitesi ve çok işlevlililiği ile ön plana çıkan Epson Ecotank L6570 A4 Çok Fonksiyonlu Yazıcı, minimum müdahaleyle sayfa başına oldukça düşük maliyet sunarak zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.

Yazdırma, tarama, fotokopi ve faks işlerinde kullanılmak üzere tasarlanan bu hepsi bir arada yazıcı, yeniden doldurmayı en aza indirir ve daha fazla mürekkebe ihtiyaç duymadan binlerce sayfa yazdırmanıza olanak tanır.

Epson Ecotank L6570’i kullanarak cep telefonunuzdan, tabletinizden  ya da dizüstü bilgisayarınızdan yazdırma işlemlerini yapmak oldukça kolaydır. Wi-Fi ve Wi-Fi Direct ile Epson iPrint uygulamasını kullanarak akıllı cihazlardan yazdırılacak belgeleri gönderebilirsiniz.

Avantajları Dezavantajları
Wi-Fi özellikli Sık baskı yapmıyorsanız, bakımı zor
Doldurulabilir mürekkep tanklı yazıcı ile azalan maliyetler
Mürekkep püskürtmeli

Epson Ecotank L6570 A4 Çok Fonksiyonlu Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

blank

10. Brother DCP-T720DW Renkli Tanklı Çok Fonksiyonlu Yazıcı

Yazdırma, kopyalama ve tarama işlevleriyle ön plana çıkan Brother DCP-T720DW Renkli Tanklı Çok Fonksiyonlu Yazıcı, ev ve küçük ofis kullanıcıları için çok yönlü ve yüksek performans sunan bir cihazdır.

15.000* sayfaya kadar baskı kapasitesi sunan Brother’ın hızlı ve kolay mürekkep tankı doldurma sistemi, sayfa başına düşük maliyetler sunarken yüksek baskı sonuçları elde etmenize de yardımcı olur.

Avantajları Dezavantajları
Kablosuz bağlantı Küçük ve orta ölçekli ofisler için uygun
Mobil baskı
Çift yönlü baskı

Brother DCP-T720DW Renkli Tanklı Çok Fonksiyonlu Yazıcı’yı 1 günde teslimat avantajıyla satın almak için tıklayın.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster