Elektronik ortamlarda özellikle bilgisayarda yer alan metin ya da grafikleri kâğıt üzerine işleyen aletlere yazıcı ya da printer adı verilir. Genel olarak yazıcılar bilgisayarlara kablo, USB ya da RJ45 ile bağlanabilir. Ofislerin en çok kullanılan aralarından biri olan printerların doğru kullanılması, cihazın verimini arttırarak ofis performansını olumlu etkiler. Ayrıca verimli kullanım tasarruf yapmanıza olanak tanır. Yazıcı kullanımı sırasında printer seçimi, basım ayarları gibi konulara dikkat edilerek cihazın açıdan verimli kullanım sağlanabilir. Kullanıcıları, “yazıcı nasıl kullanılır?” konusunda bilinçlendirmek, randıman sağlamanın bir diğer yoludur.

Yazıcıyı Verimli Kullanmak İçin Ne Yapılmalı?

Printer seçimi yaparken; ortalama olarak günde kaç çıktı aldığınızı göz önünde bulundurmalısınız. Günde yüzlerce sayfa çıktı alıyorsanız lazer printerlar ideal bir seçimdir. Renkli çıktı almak sizin için önemli ise bu alanda başarısını ispatlayan Inkjet printerları tercih edebilirsiniz. Birçok printer ekonomi ya da “draft” moduna sahiptir. Cihazı bu modda kullanmanız, daha az toner harcatır. Yüksek yazı kalitesi gerektirmeyen durumlarda bu seçeneği kullanmak tasarruf etmenizi sağlar. Uyumlu ve doğru kartuş kullanımı da yazıcı kullanımı sırasında tasarrufu destekler. Kartuşları ve tonerleri doğru printer mürekkebi ve toneri ile doldurarak yazıcınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Verimli kullanma hususları, ofiste “Yazıcı nasıl kullanılır” kılavuzu ile personele dağıtılabilir.

Printerınızın Ömrünü Uzatın

Printer ömrünü uzatmak için doğru kartuş, toner ve mürekkep kullanımı önemlidir. Bu konuda cihazın desteklediği orjinal kartuşlar seçilmelidir. Ofislerde yazıcı kullanımı için şifre sistemi ile bilinçli çıktı almayı sağlamanız da etkili bir metottur. Bunun için üretilen “pull-printing” sistemini kullanabilirsiniz. Bu mekanizma ile oturduğunuz yerden yazdırmak yerine printer başına gidip, el ile güvenlik kodunu girip çıktı almanız gerekir. Bu şekilde iş yerlerinde, gereksiz ve sahipsiz çıktılar alınıp cihazda unutulmaz.

Siyah beyaz alınabilecek çıktıları, renkli olarak yazdırmamaya dikkat ederek renkli kartuş kullanımını azaltabilirsiniz. Printer kullanımı için cihaz ayarlarından, kullanılmıyorken cihazın uyku moduna ya da atıl duruma geçmesi sağlanabilir. Bu hem ofiste elektrik tasarrufu yaptırır hem de cihazın dinlenmesini, boş yere çalışmamasını sağlar.

Yazıcı Kullanırken Püf Noktalar

  • Printer kullanımı sırasında sayfaya sığmayan birkaç satır yazı varsa, “sayfaya sığdır” seçeneği, tek sayfada çıktı almanızı sağlar.
  • İhtiyacınız olan sayfaların çıktısını almak için yazdıracağınız sayfaları spesifik olarak belirleyin ve sayfa numarası vererek bu sayfaları yazdırın.
  • Printer kullanırken, tabloların basımı sırasında dikkatli olun. Bu konuda usta değilseniz, tek sayfa Excel dokümanı için 30 sayfa bastırabilirsiniz. Yazdıracağınız hücreleri seçip sağ klik ile sadece seçili kısmın çıktısını alın ya da sayfanın ekran görüntüsünü alıp onu yazdırın.
  • Printer kullanımı sürecinde, dokümanı yazdırmadan önce “print preview” ile ön görüntüleme yapmanız sizi istemediğiniz çıktıları almaktan korur.
  • Dokümanı printera gönderirken, online printer kuyruğuna bakın. Yollanmış diğer dokümanlar kuyruğa alınır, çok sayıda doküman yazılmayı bekliyorsa biraz bekleyip yollamanız daha verimli olabilir.
  • Printer kullanırken sayfa marjinleri ve satır aralıkları ile oynayarak sayfa sayısını azaltabilirsiniz.
  • Yazıda kullandığınız font türü, mürekkep tüketim miktarında etkilidir.
  • Printer kullanımı sırasında, çift yönlü çıktı almak tasarruf sağlar.
  • Önemli yazıları gözden geçirmek için çıktı aldığınızda, yazıyı ekonomi ayarı ile yazdırabilirsiniz.

Avantajlı Yazıcı Fiyatları İçin Doğru Adres: Avansas    

Avansas, lazer ve inkjet printer seçenekleri ile iş yeriniz için ideal ürünleri zengin bir yelpazede sunuyor. Avansas müşterilerine ürün çeşitliliğinin yanı sıra birçok avantaj sunuyor. Kolay sipariş verme, avantajlı ödeme seçenekleri, kolay iade ve değişim, internet üzerinden alışverişi keyifli hale getiriyor. Stoklu çalışma ile ürünün hemen tedarikinin sağlanması ve sipariş edilen ürünün 1 iş gününde ücretsiz teslimatı Avansas’a ayrıcalık kazandırıyor. Avansas avantajlı yazıcı fiyatları ile her ofise ihtiyacı olan printerı alabilmesine imkân tanıyor. Ofisinize uygun cihazı hemen seçip, Avansas ayrıcalığı ile sipariş verebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster