Hızla artan yeşil çay kullanımı, dikkatleri üzerinde topluyor. Sıcak tüketilen içecek, sık sık gündeme geliyor ve dünyanın en sağlıklı içecekleri arasında sayılıyor. Yeşil çay faydaları ve kendine mahsus tadı ile müdavimleri tarafından tutkuyla içiliyor. Yeşil çay diyeti, farklı avantajları ile yaygınlaşmaya devam ediyor. Zengin içeriği sebebiyle, günün belirli zamanlarında içilmesi öneriliyor.

Yeşil Çay Ne Zaman İçilmeli?

Yeşil çay diyeti kapsamında, çayın düzenli tüketimi tavsiye ediyor. Ancak, çay tüketiminin günün belli saatlerinde olması ise üründen daha fazla faydalanmaya destek sağlıyor. İçindeki yüksek kafein miktarı sebebiyle egzersizlerden önce tercih ediliyor. Sabahları çok erken içilmesi önerilmeyen çayın, sabah en erken 10:00 – 11:00 arası tüketimi tavsiye ediliyor. Yemeklerden birkaç saat sonra ve öğün aralarında tüketimi ideal gösteriliyor. Özellikle, demir gibi gıda bileşenlerinin emilimini engellememesi için gıda alımından hemen sonra tüketilmiyor. Barındırdığı kafein maddesi sebebiyle yatmadan hemen önce içimi önerilmiyor. Kafein içermesi ve uykuyu kaçırması ihtimali ile uyumadan en geç iki saat önce içilmesi tercih ediliyor.

Yeşil Çay Günde Ne Kadar İçilmeli?

Zengin içeriği sebebiyle çayın tüketim zamanı ve miktarının takip edilmesi öneriliyor. Günümüz bilim insanları, günlük optimum yeşil çay kullanımı konusunda fikir birliği taşımıyor. Kimisi günde bir bardak içilebilir derken, diğerleri günde beş bardağa kadar tüketilebilir diyor. Bu miktar, kullanılan çayın türü ve demlenme süresine göre de değişebiliyor. Ayrıca bu miktar bünyeden bünyeye de farklılık arz ediyor. Belli rahatsızlıkları ve özel durumları olan bireylerin, bu tüketimi minimumda tutması öneriliyor. Öte yandan birçok bilim insanı faydaları sebebi ile sağlıklı bir yetişkinin bu çayı, günde beş defaya kadar tüketilmesinde bir mahsur görmüyor.

Yeşil Çay Faydaları

  • Yeşil çay ilk olarak vücut için “EGCG (Epigallocatechin Gallate)” gibi faydalı çok sayıda madde içeriyor.
  • İçeriğindeki “kafein” sebebiyle beyin aktivitelerini artırıyor.
  • Bakterileri öldürerek, ağız ve diş sağlığını koruyor.
  • Bünyesinde yüksek miktarda vitamin, mineral ve enfeksiyon giderici madde bulunduruyor.
  • Yeşil çay faydaları ile hafızayı kuvvetlendiriyor, refleksleri ve pozitif ruh halini artırıyor.
  • İmmün sistemi dolayısıyla bünyeyi güçlendirir.
  • İçerdiği antioksidanlar, vücudu birçok hastalığa karşı koruyor.
  • Bulundurduğu “L-theanine” maddesi anksiyeteyi azaltıyor, mutluluk veren dopamin maddesini artırıyor.
  • Vücuda alınan az miktarda kafein ile bünyede kuvvetli bir etki oluşuyor.
  • Yeşil çay diyeti, metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımını arttırıyor.
  • Fiziksel performansı yükseltiyor.
  • Uzun ve sağlıklı bir ömür için, düzenli tüketimi tavsiye ediliyor.
  • Beyin fonksiyonlarını artırarak bireyi, Parkinson, Alzheimer gibi rahatsızlıklara karşı koruyor.
  • Kardiyovasküler rahatsızlık risk faktörlerini azaltıyor.
  • Kilo kaybını artırıyor ve obeziteyle mücadelede yardımcı oluyor.
  • Bünyeyi, Tip-II Diyabete karşı koruyor.

Avantajlı Bitki Çayı Fiyatları İçin Doğru Adres: Avansas

Sağlıklı beslenmek isteyenlerin favori içecekleri arasında yer alan bitki çayı çeşitleri, Avansas farkı ile uygun fiyatlarla sunuluyor. Ofis çalışanlarının vazgeçilmez içeceklerinden olan çay çeşitlerini, Avansas üzerinden satın alabilirsiniz. Ürün çeşitliliği sağlayan Avansas, avantajlı çay fiyatları kadar avantajlı ödeme seçenekleri ve ücretsiz teslimat ile en ekonomik alışverişleri yapmanızı sağlıyor.

Kolay sipariş imkânı veren Avansas, alınan ürünlerin 1 iş gününde teslimi, kolay iadesi ve değişimi ile keyifli bir alışveriş ortamı sunuyor. Stoklu çalışmayı benimseyen firma, istenen ürünleri hemen temin ederek müşteriyi bekletmiyor. Yeşil çay da dâhil olmak üzere, bitkisel çay çeşitlerini Avansas üzerinde bulabilirsiniz. İş yerinizde tüketmek istediğiniz çayları seçerek; Avansas avantajları ile hemen sepete atıp, kolayca satın alabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster