Baş ağrısı en sık görülen medikal şikayetler arasındadır. Kimi zaman başta sürekli bir ağrı olurken kimi zaman da baş zonklaması şeklinde hissedilir. Stres ya da duygu durum değişikliklerinin bir işareti olarak görülebilen baş ağrıları migren veya yüksek tansiyon, anksiyete, depresyon gibi tıbbi rahatsızlıklardan da kaynaklanabilir. Kronik migren gibi rahatsızlıklar hayatınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu tip baş ağrılarında okula ya da işe gitmeniz zorlaşabilir.

Baş Ağrısı Çeşitleri Nelerdir?

baş ağrısı çeşitleri

Baş ağrısı başın herhangi bir bölümünde, çeşitli bölgelerinde ya da karşılıklı iki bölümde oluşabilir. Uluslararası Baş Ağrısı Derneği, baş ağrılarını temelde iki bölüme ayırır: Birincil ve ikincil ağrılar.

Birincil ağrılar kan damarları, kaslar ve boyun sinirlerini kapsayan ve burada oluşan sorunlardan kaynaklanan ağrılardır. Beyindeki kimyasal aktivite değişikliklerinden de kaynaklanabilirler. Sık görülen birincil baş ağrıları migren, küme tipi baş ağrısı ve tansiyon ağrılarıdır.

İkincil ağrıların ise kaynakları çeşitlidir. Alkol kaynaklı ağrılar, beyin tümörü ve pıhtılar, beyin içinde kanamalar, beyin donması ya da dondurma baş ağrıları, karbonmonoksit zehirlenmesi, sarsıntı, su eksikliği, glokom, diş sıkma ve ilaçların aşırı kullanımı ile oluşan baş ağrıları bu gruba girer.

Baş Ağrısını Ne Geçirir?

Baş ağrısı nasıl geçer sorusuna ağrı tiplerine göre değişen medikal uygulamalarla cevap verilir. Uzmanların medikal önerilerinin yanı sıra hem kendinizi rahatlatmak hem de baş ağrısını tetikleyen stres ve depresyon gibi psikolojik durumları minimize etmek isterseniz bitkisel çözümlere de başvurabilirsiniz. Ancak bitkisel çözümler de doktorunuzun bilgisi dahilinde olmalıdır.

Bazı sakinleştirici bitkiler baş ağrısı için bire birken bazı bitkiler migren tetikleyici olabilir. Bitkileri uygulama yöntemleri de bu aşamada önemlidir. Ağrıyan bölge ve şakaklara bitkisel kremler sürebilir ya da sakinleştirici bitki çayları tüketebilirsiniz. Ofiste çalışırken baş ağrısından yakınıyorsanız avansas.com’dan satın alacağınız bitki çayları ile bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

Strese İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Ofiste çalışırken yaşanılan stres vücudun kortizon hormonu seviyesini artırır. Bu hormona karşı vücudun doğal savunma sistemlerine yardımcı olmak için çeşitli bitki çayları içebilirsiniz. Stresten kaynaklı baş ağrısı sorunu, strese iyi gelen bitkiler ile çözülebilir. Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil öne çıkar. Migrene ne iyi gelir sorusunun yanıtı da aynıdır. Tüm bu bitkisel çayların yanı sıra migren ve benzeri baş ağrısına bitkisel çözüm olarak limonlu yeşil çay da önerilir.

Migreninizin tipine göre kendinize en iyi gelen çayı deneyerek bulabilirsiniz. Aynı zamanda soğuk algınlığı, anksiyete gibi problemleri de çözen bitki çaylarının bazıları yine stres kaynaklı uykusuzluk sorununu da ortadan kaldırır.

Baş Ağrısına Doğal Çözüm

Şiddetli baş ağrısını gidermek için ofiste uygulanacak yöntemlerin en başında gelen bitki çayları, pratik hazırlanışı dolayısı ile de kolaydır. Doğal yöntemlerle baş ağrısı nasıl geçer ilaçsız çözümler nelerdir diye düşünüyorsanız bitki çaylarına göz atmak yeterlidir. Bazı bitki çayları, birkaç tane bitkinin bir araya getirilmesiyle hazırlandığı için aynı anda birkaç rahatsızlığa iyi gelebilir. Stresinizi azaltırken baş ağrısını gideren bitki çaylarını deneyebilir ve size en uygun olanını kullanmaya devam edebilirsiniz.

Avansas.com’dan güvenli alışveriş yapmak için hesap oluşturmayı unutmayın. Stoklu çalışma sistemi ile 1 iş gününde teslimat ve bedava kargo avantajlarından faydalanmak için ihtiyacınız olan bitkisel çay çeşitlerini avansas.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster