Ev Çalışma Masası Nasıl Olmalıdır?

Ev tipi çalışma masası için farklı zevklere hitap eden pek çok çeşit bulunmaktadır. Bu anlamda doğru bi seçim yapmak oldukça önemlidir. Bu çalışma masaları için yapılacak tercihlerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar yer alır. Öncelikle göz önünde bulundurmanız gereken kriter, satın alacağınız masanın sizin beklentinizi karşılıyor olmasıdır. Burada da devreye ihtiyaç alanını girmektedir. 

Bir ev çalışma masasında neye ihtiyacınız var? Hangi probleminizi çözmek istiyorsunuz? Bu masayı ne amaçla kullanacaksınız? Tüm bu soruları düşündükten sonra kafanızda kullanım şekline yönelik bir şema oluşturabilirsiniz. Tabii bunun için de ev çalışma masasının hangi materyalden yapıldığı da önemli bir detay olacaktır. 

Bu anlamda boy, uzunluk ve taban yüksekliği açısından bir karşılaştırma yapmalısınız. Çünkü ortaya çıkacak sonuçlara göre ev çalışma masasının kullanılacağı alan ile uyumlu olması gerekir. Ofis, iş yeri veya ev… Nerede kullanacak olursanız olun, bir ev ofis çalışma masası için mutlaka doğru ölçümleri elde etmeniz şarttır. 

Üstelik sadece anlık değil, ileride ortaya çıkabilecek ek ihtiyaçlarla da ilgili olarak bir masa boyutu belirlemeniz gerekecek. Bu sebeple kullanım alanınızı iyi analiz etmeli ve yerleşim yerini doğru hesaplamalısınız. 

Her ortam için seçilecek ev çalışma masası farklı fonksiyonlar taşıyabilmektedir. Genelde daha küçük çaplı olan bu eşyalar, hızlı bir iş temposu olanlar için büyük formda da tercih edilebilir. Özellikle evden çalışma sistemine sahipseniz daha büyük bir ev çalışma masası satın alabilirsiniz. Eğer daha gündelik işleriniz için meşgul olacağınız bir masa arıyorsanız sade ve şık modeller daha tercih edilesi olacaktır. 

Bu tür masaların üzerine genelde kitap, bilgisayar veya çalışma anında lazım olabilecek çeşitli gereçler konulmaktadır. Hatta raflı olan modeller, bazen hayat kurtarıcı olabilir. Çalışma odanızda kullanmak amacıyla satın aldığınız ev çalışma masasındaki en önemli özellik işlevsel olmasıdır. İster salona ister evinizin farklı odalarına koyabileceğiniz bu eşyalar, sadece amacına uygun bir kullanım sunmaz. Aynı zamanda oldukça dekoratif bir yapıları vardır.

ev çalışma masası modelleri

Ev Çalışma Masası Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ev için çalışma masası seçerken öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta, alacağınız masanın boy ve kilonuz ile uyumlu olmasıdır. Bu anlamda kendinize hem fiziken hem de amaçsal olarak uygun bir model seçmeniz gerekir. 

Evin içinde kullanacağınız bu çalışma masalarında, ışık doğru bir şekilde yansıtılmalıdır. Bu sayede daha verimli bir çalışma süreci geçireceksiniz. Eğer, aşırı parlak bir ışık varsa üzerinde çalıştığınız belgeleri görmekte zorlanabilirsiniz. Benzer şekilde az ışık olması durumunda da önünüzdeki kitapları rahat bir şekilde okuyamazsınız. 

Bu durum giderek ilerleyebilir ve sizde göz ağrısına sebep olabilir. Hatta daha da şiddetlenmesi durumunda baş ağrısına bile dönüşebilir. Sonrasında çalışma süreciniz de sabote edilir ve büyük bir motivasyon kaybı yaşarsınız. 

Satın alacağınız ev çalışma masası, boyunuzla uyumlu olmalıdır. Bu anlamda ne çok yüksek ne de çok alçak, bu iki seçeneği de asla tercih etmemelisiniz. Boy konusunda hatalı bir seçimde bulunursanız duruş bozukluğu yaşayabilir, kas ve eklem bölgelerinde ağrılar hissedebilirsiniz. 

Bir ev çalışma masası seçiminde masanın boyutu ile çalışma sandalyesinin uyumlu olması çok önemli olacaktır. Bu sayede konforlu bir çalışma alanı oluşturursunuz. 

Eğer ev çalışma masası kullanımınız tamamen bilgisayar ağırlıklı olacaksa ekrana çok yakın durmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu bağlamda boynunuzun dik durmasını sağlayacak ve sizi doğru açıda tutacak bir ev çalışma masasına ihtiyaç duyarsınız. Çünkü bu eşyaların göğüs hizasında bulunması önemlidir. Bu sebeple, bazen ayakları ayarlanabilir modeller bile tercih edilmektedir. 

Ergonomik duruşun önemli olduğu ev için çalışma masası modellerinde, dizleriniz ile masa arasında mutlaka bir miktar boşluk bulunmalıdır. Bu sayede daha konforlu bir oturuş pozisyonu elde edersiniz. Özellikle uzun boylu insanların dikkat etmesi gerektiği bu noktada, genelde 90 cm’lik çalışma masaları oldukça popülerdir. Benzer şekilde ev çalışma masasının uzun ayakları olması da ister genç ister çocuk olsun, herkesin çalışma verimini olumsuz etkilemektedir. Öğrencilerin evde ders çalışmak için kullanabileceği bu çalışma masalarını daha eğlenceli hale getirebilmek adına pek çok desenli tasarım bulunur.

 

Ev Çalışma Masası Modelleri Nelerdir?

İhtiyaca göre pek çok ev çalışma masası bulunmaktadır. Bu modeller evin genişliğine, sizin kullanacağınız alana ve işlevine göre farklılık göstermektedir. Benzer şekilde detaylı bir kullanım amacı belirlediyseniz bu bile farklı modeller seçmenizde oldukça etkili bir faktördür. Sadece işlevsel olarak düşünülmeyen ev çalışma masası, aynı zamanda kişisel zevke hitap etmeli ve estetik bir örüntü de sunmalıdır. 

ev çalışma masası

Ev İçin Kitaplık Çalışma Masası

Ev çalışma masası modelleri arasında en fonksiyonel tür olan kitaplık masalar, sınav dönemindeki öğrenciler için oldukça idealdir. Bu anlamda istediğiniz gibi kitap okuyabilir ve çalışmak için kendinize kişisel bir alan oluşturabilirsiniz. 

Ek olarak akademik çalışmaları olan insanların tercihlerinde, ev için kitaplık çalışma masası bir numaralı modeldir. Rafları sayesinde istenen belgelere ve dokümanlara masa başından kalkmadan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer yerleştirecek kitabınız çoksa siz de sık bölmeli ve çok raflı ev çalışma masası modellerine göz atabilirsiniz. Ayrıca sadece bölmelere değil, koyacağınız kitaplar ile rafların uyumlu olmasına da dikkat etmelisiniz. 

Üzerinde büyük bir ağırlık taşıyan bu ev çalışma masasının duvara monte edilmesi de önemli bir güvenlik önlemidir. Bu anlamda geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Avansas, müşterilerin beğenisini kazanmaktadır. 

 

Ev İçin Klasik Çalışma Masası

Ev çalışma masası seçenekleri arasında klasik dediğimiz modeller her zaman için standart bir kullanım imkanı sağlar. Bu eşyalar, günlük işlerinizi hallederken veya çeşitli çalışmalarınızı gerçekleştirirken sizin için ihtiyacınız olan kişisel alanı sağlar. 

Ev için klasik çalışma masası modelinde, isterseniz bilgisayarınızı da masaya konumlandırabilir ve önemli notlarınıza masa üzerinde çalışabilirsiniz. Aynı zamanda modern dekorasyon alanında da göze hitap eden bu ev çalışma masası modelleri, klasik zevkten kopamayan kullanıcılar için ideal bir tercih olacaktır. Üstelik çeşit çeşit renkleri de bulunmaktadır. Avansas ile bu zengin ürün seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

 

Küçük Evler İçin Çalışma Masası

Genişlik olarak daha minimal bir evde mi yaşıyorsunuz? Eviniz fazla eşya almaya müsait değil mi? Eğer evde çalışması gereken biriyseniz mutlaka bir ev çalışma masasına ihtiyaç duyarsınız. Ancak küçük evler için çalışma masası ve sandalyesi kategorisinde, en uygun modeller her zaman için L formdaki ev çalışma masaları olmaktadır. 

Bu modeller sayesinde kısıtlı olan alanınızı, daha işlevsel bir şekilde kullanabilir ve verimli bir çalışma süreci geçirebilirsiniz. İsminden de belli olduğu üzere L şekilde olan bu ev çalışma masası, köşe kısımlar için kullanıma oldukça uygundur. Bu sayede gereksiz yer kaplamaz ve evinize de estetik bir görünüm katar. 

 

Çalışma Masanızı Dekore Etmek İçin Hangi Dekoratif  Masaüstü Ürünlerinden Faydalanabilirsiniz?

Ev çalışma masaları sayesinde ortamdaki karmaşıklık düzene girmiş olur. Hem ofis çalışanlarına hem de öğrencilere büyük kolaylık sağlayan bu eşyalar için çeşitli dekoratif masaüstü ürünleri bulunmaktadır. Bunlar; biblolar, büstler, kitaplar, saatler, saksılar, çerçeveler, küçük not kağıtları ve kalemlik gibi gereçler olabilmektedir. 

Bu anlamda hem çalışma ortamınız için gerekli eşyaları bir araya getirerek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir hem de dekoratif bir görünüm sergileyebilirsiniz. Ev çalışma masası modelleri için en şık tasarımları sizlerle buluşturan Avansas ile siz de çalışırken harika bir şekilde motive olacaksınız!

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster