Tüketicilerin dikkatini çekmek için yarışan bu kadar çok marka varken, markanızı etkili ve akılda kalıcı bir şekilde tanıtmanın yeni yollarını bulmak zordur. Fakat hala işe yarayan geleneksel taktikler vardır. Promosyon takvimleri de bunlardan biridir.

Takvim promosyon ürünler içinde markanıza dikkat çekmek ve işinizi geliştirmeye yardımcı olmak için hala en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Promosyon Takvim Nedir?

Genellikle bir markanın logosu, mesajı veya görselleriyle donatılan promosyon takvimleri, o yıla ait tarihleri takip etmek için kullanılan bir promosyon ürünüdür. Ayrıca stratejik olarak kullanıldıklarında, hedef kitleniz üzerinde kalıcı bir etki bırakabilecek güçlü pazarlama varlıklarıdır.

Birçok işletme, promosyon takvimini, yıl boyunca kendi reklamlarını yapmak için kullanır. Bir promosyon takvimi, üzerinde tarihler, resimler, fotoğraflar, alıntılar, mesajlar vb. diğer içeriklerin basılı olduğu, kağıttan yapılmış, kitapçığa benzer basılı bir takvim çeşididir. Sadece tarihler, özel günler ve güzel görüntülerden ziyade, bir promosyon takvimi aynı zamanda şirketiniz hakkında bilgiler verir ve ürün veya hizmet ayrıntılarına atıfta bulunabilir.

Takvimler birçok kişi arasında hala oldukça popüler olduğu için işletmelerin satışlarını artırmasına ve geniş bir kitleye pazarlama yapmasına olanak tanır.

Bunun modası geçmiş bir pazarlama yöntemi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak basılı bir takvimin en önemli özelliği ve en güçlü satış noktası, dijital olmamasından kaynaklanmaktadır. İnsanlar duvara asabilecekleri, masalarının üzerine koyabilecekleri, mıknatısla buzdolabına yapıştırabilecekleri, üzerine bir şeyler karalayabilecekleri ve üzerine bir şeyler yapıştırabilecekleri somut takvimleri severler.

Promosyon takvimleri genellikle duvar takvimleri ile ilişkilendirilse de, masa takvimleri, planlayıcı tarzı takvimler veya poster takvimleri gibi birçok şekil ve biçimde üretilebilir.

Duvar takvimlerini genellikle çekici ve göz alıcı fotoğraflarla yüksek kaliteli kağıda basılır ve genellikle masa takvimlerinden daha büyük olur. Hem duvar takvimlerinin hem de masa takvimlerinin işlevi aynı olsa da, duvar takvimleri daha çok tanıtım amacıyla kullanılır. 

İlgili İçerik: İlgili İçerik: Takvim Çeşitleri Nelerdir? 2024 Takvimleri

İşletmeler Neden Promosyon Takvimini Pazarlama Planlarının Bir Parçası Haline Getirmelidir?

Telefonlarımızdaki takvimler harika çalışsa da, insanların %70’inden fazlası hala basılı takvimleri kullanmayı sever. Bu noktada siz de bu geniş kitleden yararlanmak için hedef kitlenize markalı bir promosyon takvimi sunabilirsiniz. Bir promosyon takvimi, hedef kitleniz için sadece küçük bir hediye gibi görünebilir, fakat aynı zamanda takvime her baktıklarında markanızı da hatırlamalarına yardımcı olurlar. 

Peki işletmeler bunların dışında neden promosyon takvimlerini pazarlama planlarının bir parçası haline getirmelidir?

1. E-posta listesini büyütme

İşletmelerin kullanabileceği en etkili pazarlama taktiklerinden biri de e-posta pazarlamadır. E-posta pazarlama, mesajınızı duyurmanın hala en uygun maliyetli yollarından biridir. Bir pazarlamacı olarak, müşterilerinizle ilişki kurmak için bu fırsatı göz ardı edemezsiniz. E-posta pazarlama, satışları artırmak için Facebook ve diğer sosyal medya platformlarından üç kat daha etkilidir. 

Bunun promosyon takvimleri ile ne ilgisi var diyebilirsiniz, fakat küçük ve orta ölçekli bir işletme sahibiyseniz, gelirinizi artırmanın en iyi yolunun müşterilerinizden gelen e-postaları yakalamak olduğunu bilirsiniz, böylece onlara özel teklifler, ürün promosyonları, geri bildirim talepleri gönderebilirsiniz. Bunu yapmanın bir yolu olarak da promosyon takvimlerini insanların e-posta bülteninize kaydolması için bir teşvik olarak kullanabilirsiniz. Potansiyel müşterilere e-posta listenize kaydolmaları için pek de faydalı olmayan PDF raporu vaadi yerine somut ve faydalı bir ödül verdiğinizde, tekliften yararlanma olasılıkları daha yüksektir. Promosyon takvimleri, müşterilerinize uzun vadeli değer sağladıkları için harika bir teşvik unsurudur.

İlgili İçerik: Kurumsal E-posta Nedir? Ücretsiz Kurumsal E-posta Hesabı Nasıl Alınır?

2. Marka bilinirliği

Güçlü bir marka itibarı oluşturmak için markanızı sürekli olarak göz önünde tutmanız ve mümkün olduğunca sık şekilde hedef kitlenizin önünde olmanız gerekir. Bu, bez çantalar gibi markalı ürünler tasarlamanın yanı sıra markanızı tanıtmak için takvimler kullanmayı da içerebilir. 

Promosyon takviminize, şirket misyonunuzun ne olduğu, sunduğunuz ürünler veya sağladığınız hizmetler gibi bilgilerin yanı sıra her ay tanıtılacak markalı bir ürün hakkında bilgi de ekleyebilirsiniz. Bu bilgiler müşterilerinizin markayı hatırlamalarını kolaylaştırır. Takvimi kullanmaları ve belki de takvimden başka markalı ürünler sipariş etmeleri, zihinlerinde markanız ve pazarlama mesajlarınızla daha güçlü bir ilişki kurar. Bu, pazarlama psikolojisi açısından güçlü bir şeydir.

3. QR kodu entegrasyonu

QR kodlar, akıllı telefonlardaki özel bir uygulama tarafından taranır. Bu sayede kullanıcılar anında bir web sitesine, videoya, kupon koduna veya başka bir dijital kaynağa yönlendirilebilir. Promosyon takvimleri ile e-posta kayıt sayfanıza, web sitesi URL’nize veya sosyal medya sayfalarınıza bağlı bir QR koduna sahip olabilirsiniz. Bu, müşterilerinizin markanız hakkında daha fazla bilgi edinmesini ve sizinle çevrimiçi bağlantı kurmasını oldukça kolaylaştırır.

4. Ezber bozan fikirler

Hemen hemen her etkinlik veya tatil için bir takvim oluşturabileceğinizi biliyor muydunuz? Buna spor turnuvaları, doğum günleri, dini bayramlar, akademik yıl, konferans sezonu vb. birçok şey dahildir. Hatta personelinize veya çalışanlarınıza özel bir takvim bile oluşturabilirsiniz. Örneğin, bir spor danışmanıysanız, müşterileriniz için bir spor takvimi oluşturabilir ve takımın programını, önemli tarihleri ve takım kayıtlarını bu takvime ekleyebilirsiniz. Bu tür bir takvim, çok özel bir niş veya pazar sektörüne hitap eden herhangi bir işletme için ideal bir seçenek olacaktır.

5. Düşük maliyetler

Promosyon takvimleri tasarım, baskı ve dağıtım için tek seferlik bir maliyet anlamına gelir ve tüm yıl boyunca işinize yararlar. Her ay müşterilerinize pazarlama yapmak ve işletmenizin onları desteklemek için hala orada olduğunu hatırlatmak için yeni bir fırsat sunar.

Promosyon Takvim Çeşitleri

Promosyon takvimleri, her biri belirli ihtiyaç ve tercihleri karşılamak üzere tasarlanmış çeşitli formatlarda gelir. Bu formatlar arasındaki farkları anlamak, bireylerin ve işletmelerin amaçlarına en uygun olanı seçmelerine olanak tanır.

1. Promosyon masa takvimi

Promosyon masa takvimleri, marka bilinirliğini artırmak ve sürdürmek için harika bir yoldur. Bu takvimleri ticari fuarlarda, konferanslarda, etkinliklerde veya siparişlerle birlikte ücretsiz olarak dağıtmanız mümkündür. Promosyon masa takvimlerinin en önemli avantajı küçük, taşınabilir ve kullanışlı olmalarıdır. Bu sayede potansiyel veya mevcut müşterileriniz, bu takvimlerini sürekli ellerinde bulundurabilir.

Bu noktada, şirketinizin marka bilinirliğini en üst düzeye çıkarmak için güçlü bir markalı tasarım oluşturmanız gerekir. Logonuzu her sayfaya belirgin bir şekilde eklemeniz ve iletişim bilgilerinizin kolayca erişilebilir olduğundan emin olmanız şarttır.

Neden Promosyon Masa Takvimlerini Seçmelisiniz?

  • Kolay erişim – Günlük işlerinize devam ederken ihtiyacınız olan tüm bilgiler tam önünüzdedir.
  • Taşınabilirlik – Masa takvimleri genellikle daha küçüktür, bu da bir yerden başka bir yere taşınmalarını kolaylaştırır.

2. Promosyon duvar takvimi

Daha büyük ölçekli bir ücretsiz promosyon için promosyon duvar takvimlerini de kullanabilirsiniz. Masa takvimleri ile aynı derecede kullanışlı olan bu takvimler, markanızı daha büyük ölçekte sergilemenize olanak tanır.

Duvar takvimleri hem evler hem de ofisler için popüler bir seçimdir. Tarihleri ve etkinlikleri geniş bir şekilde göstererek önemli randevulara, toplantılara veya proje teslim tarihlerine göz atmayı kolaylaştırır. Şirketler, marka unsurlarını, ürünlerini veya hizmetlerini içeren göz alıcı düzenler tasarlayarak duvar takvimlerinden pazarlama aracı olarak faydalanabilir. Göze çarpan bir yerde bulunan iyi tasarlanmış bir duvar takvimi, bir markanın yıl boyunca müşteriler ve potansiyel müşteriler için görünür olmasını sağlayabilir.

Neden Promosyon Duvar Takvimlerini Seçmelisiniz?

  • Hızlı bakış – Bu takvim duvara asıldığında, yanından geçenler ona kolayca göz atabilir. Bu takvim türü özellikle herkesin önemli teslim tarihlerini takip etmesi gereken ofis alanlarında kullanım için idealdir.
  • Daha fazla alan – A4 takvim baskı seçeneğiyle, notları veya önemli randevuların ayrıntılarını not almak için bolca alan vardır. Ayrıca tasarımınızda yaratıcı olmak için daha fazla alan vardır.

3. Geniş formatlı promosyon masa takvimleri

Geniş formatlı promosyon masa takvimleri, ayrıntılı planlama için geniş alana ihtiyaç duyan profesyoneller için mükemmeldir. Her gün için daha büyük sayfalar ve alanlar içeren bu özel baskılı takvimler, kullanıcıların programlarını ve görevlerini net bir şekilde görselleştirmelerini sağlar. Şirketler, ilham verici alıntılar, sektöre özgü ipuçları veya ürün vitrinleri içeren özel geniş formatlı masa takvimleri tasarlayarak marka imajlarını daha da güçlendirebilir.

Etkili Promosyon Takvimleri Oluşturmak İçin İpuçları

blank

Aşağıdaki listede etkili promosyon takvimleri oluşturmak için kullanabileceğiniz etkili ipuçlarını bulabilirsiniz:

1. Takviminizi Tasarlarken Hedef Kitlenizi Aklınızda Tutun

Hedef kitleniz, sizin promosyon takviminizin yanı sıra diğer şirketlerden de çeşitli takvimler alabilir, fakat günün sonunda yalnızca en çok beğendiklerini kullanırlar. Takvim seçimini yaparken en çok sevdikleri şirketi tercih etmezler, bunun yerine en çok sevdikleri tasarımı kullanırlar. Bu nedenle, takvim tasarımınızı oluşturmadan önce hedef kitlenizin kim olduğunu aklınızda tutmanız gerekir.

Örneğin, hedef kitlenizin kurumsal işletmelerin CEO’ları olduğunu varsayalım. Bu durumda, ofislerine neon renkler ve eğlenceli tasarım öğeleri içeren bir takvim asmak istemezler. Bunun yerine, şık ve profesyonel bir tasarım ilgilerini çekecektir. Buna ek olarak, veteriner kliniklerine takvim göndermek istiyorsanız, evcil hayvanların fotoğraflarını içeren bir takvim gönderebilirsiniz.

2. Zamanlama Her Şeydir

Hedef kitlenize takvim gönderen diğer şirketlerin de hedef kitlenizin sevdiği bir tasarıma sahip olduğunu varsayalım. Bu durumda, zamanlama her şeydir. Bu noktada takvimlerinizi erkenden gönderdiğinizden veya dağıttığınızdan emin olun. Hedef kitlenizin fiziksel takviminize sahip olmasını planlamak için en makul zaman dilimi Kasım-Aralık ayları arasıdır. 

3. Logonuzu Ekleyin

Promosyon takvimleri markanız için harika bir reklam aracıdır, müşterilerinizin veya potansiyel müşterilerinizin her ay markanıza görmesi anlamına gerekir. Fakat logonuzun ve şirket adının takviminizin sadece kapağında yer alması yeterli değildir. Hedef kitlenizin her ay ve takvimlerini kontrol ettikleri her gün markanızı görmesini sağlamak için markalı öğelerinizi her sayfaya yerleştirdiğinizden emin olun.

4. Bir Eylem Çağrısı Ekleyin

Hedef kitlenize her ay yanıt verecekleri bir şey verin. Örneğin, bir perakende mağazası Aralık ayı boyunca %15 indirim sağlayan bir kupon koduyla birlikte kışın olmazsa olmazlarını öne çıkarabilir. Bir çim bakım şirketi, genellikle kurak geçen bir ayda, hedef kitlelerine çimleriyle ilgilenmeleri için onları aramalarını söyleyen bir eylem çağrısı paylaşabilir veya özel bir muayenehane, randevu almak için planlama portallarına bir bağlantıyla birlikte grip aşıları için bir hatırlatma ekleyebilir.

5. QR Kodlarını Kullanın

QR kodlarının basılı yayınlarda kullanılmasının pek çok faydası vardır: Yanıtları takip etme olanağı, kitlenizin markanızla etkileşime geçmesi için interaktif bir yol sunması ve dijital kanallara anında köprü oluşturmak. Bu noktada siz de, hedef kitlenizle etkileşim kurmak için takviminize her ay bir QR kodu ekleyebilirsiniz. Örneğin, perakende mağazaları, ürün sayfalarına bağlanan QR kodlarıyla sezon ürünlerini öne çıkarabilir ya da kâr amacı gütmeyen bir kuruluşsanız, mevsimsel yardım etkinliklerine kaydolmak için QR kodları ekleyebilirsiniz.

2024 Yılı İçin En İyi Promosyon Takvim Önerisi

Promosyon takvimleri online olarak tasarlanabilir ve sipariş edilebilir.

Peki işletmem için nasıl bir promosyon takvimi siparişi verebilirim diye soruyorsanız, Avansas üzerinden özelleştirilebilir promosyon takvimleri sipariş edebilirsiniz. 

Avansas promosyon takvimleri tasarlama sürecini kolay ve uygun maliyetli hale getirir. Bu promosyon hediyeleri, yılın 365 günü, haftanın 7 günü, günün 24 saati sizin için yaptığı uzun süreli ve tutarlı reklam göz önüne alındığında, kendi masraflarını çıkarır.

Seçtiğiniz takvimin ürün boyutunu ve tasarımını seçtikten sonra isterseniz şirket bilgilerinizi yazabilmeniz de mümkündür. Ayrıca kendi tasarımınızla da bir takvim oluşturma seçeneğiniz vardır.

Avansas’ın sunduğu masa takvimleri 350 gr mat kuşe kağıda basılır. Kağıt ağırlığı ve kalitesi sayesinde tasarım ve tarihler son derece canlı bir şekilde görünüz.

Promosyon Takvimi İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. Promosyon masa takvimi fiyatları nelerdir?

Promosyon masa takvimi fiyatları, takvimin malzeme kalitesi, baskı teknikleri, kişiselleştirme, boyut, sipariş miktarı ve ek özellikler gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Fakat en güncel fiyat tekliflerinden yararlanmak isterseniz, linke tıklayarak Avansas promosyon masa takvim fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

2. Yılbaşı promosyon takvimi nedir?

Yılbaşı promosyon takvimi,  her sayfada o yıla ait ayı ve günleri içeren genellikle işletmelerin yılbaşı döneminde müşterilerine veya çalışanlarına özel olarak dağıttıkları bir tür takvim çeşididir.

3. Masa takvimi promosyon olarak verilir mi?

Evet, masaüstü takvim promosyon olarak verilebilir. İşletmeler, genellikle müşteri sadakatini artırmak, marka bilinirliğini artırmak veya tanıtım yapmak amacıyla masa takvimlerini promosyon olarak dağıtabilirler.

4. 2024 yılı için promosyon takvim fiyatları nedir?

Avansas, bütçenizi sarsmayacak promosyon takvim baskı hizmetleri sunar. Aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli parlaklıklar, ciltler ve şablonlarla, kısa sürede kapınıza teslim edilen uygun fiyatlı bir promosyon takvimine sahip olabilirsiniz. 

5. Kendi tasarımımı kullanarak nasıl promosyon takvimi yapabilirim?

Avansas üzerinden promosyon takvimi sipariş verilirken size kendi tasarımınızı yükleyebilmeniz için bir opsiyon sunulur. Bu butona tıklayarak tasarımınızı yükleyebilir ve kendi özel takviminizi hızlı ve kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. 

6. Masaüstü promosyon takvimleri marka veya özel mesajlar içerecek şekilde nasıl özelleştirilebilir?

Masaüstü takvimler bir şirketin logosu, adı, iletişim bilgileri, sloganı veya diğer marka unsurlarıyla özelleştirilebilir. Tasarım ve düzen, bir markanın kimliğine uyacak şekilde uyarlanabilir.

7. Promosyon takvimlerini promosyon amaçlı kullanmanın avantajları nelerdir?

Promosyon takvimleri, yıl boyunca sürekli marka görünürlüğü sağlayan pratik ve uzun ömürlü promosyon ürünleridir. Alıcıların düzenli kalmalarına ve günlük faaliyetlerini planlamalarına yardımcı olurlar.

8. Takvimler 2024 yılında müşteriler veya potansiyel müşteriler için kurumsal hediye veya promosyon eşantiyonları olarak kullanılabilir mi?

Evet, takvimler, müşteriler, potansiyel müşteriler ve çalışanlar için mükemmel kurumsal hediyeler veya promosyon eşantiyonlarıdır. Bir markayı veya mesajı tanıtırken pratik bir kullanım sunarlar.

9. Promosyon takvimleri işime nasıl yardımcı olabilir?

Markanızı tanıtmak söz konusu olduğunda pek çok seçeneğiniz vardır. Kalemler, anahtarlıklar, el fenerleri, ajandalar vb. birçok promosyon ürünü markanızı tanıtmak için kullanabilirsiniz.

Peki promosyon olarak neden takvimleri seçmelisiniz? 

Bunun en önemli sebeplerinden biri görünürlüktür. Promosyon takvimleri markanızın tüm yıl boyunca görünür olmasını sağlar. Müşteriler takvimler sayesinde her ay için sunulan eğlenceli görsellerin tadını çıkarırken, siz de artan marka bilinirliğini ile amacınıza ulaşabilirsiniz.

Promosyon takvimleri uzun yıllardır ticari pazarlama kampanyalarının temel dayanaklarından biri olmuştur ve bunun iyi bir nedeni vardır; markanızın yılın 365 günü görülmesini sağlayan başka bir promosyon ürünü yoktur. Promotional Products Association International’ın bir raporuna göre, özel bir şirket takvimi alan kişilerin %75’i, reklamı yapılan şirketin adını hatırladığını ve %78’i şirketle tekrar iş yapmayı planladığını belirtmiştir.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster