Yeni ve küçük bir işletme kuracağınız zaman organizasyon ve işletme planı kadar ofisinizdeki çalışanların kullanacağı ve işlerin sorunsuz şekilde ilerlemesine yardımcı olacak ofis malzemeleri konusuna da önem vermek gerekiyor. Hem başarılı bir çalışma ortamı yaratmak hem de çalışanların çok daha üretken olmasına yardımcı olmak için edinmeniz gereken ofis malzemelerini hazırladığımız listede detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

İşe İlk Olarak Doğru Mobilyaları Seçerek Başlayın

Doğru ofis mobilyalarının seçimi hayatı kolaylaştırmakla birlikte verimliliğe de katkıda bulunuyor. Bu yüzden ofis mobilyaları konusunda ideal ürünleri seçtiğinizden emin olmalısınız.

1. Ofis Masaları

Elbette bir ofisin en temel parçası masa. Kişi sayısına göre ve herkesin konforlu bir şekilde çalışacağı ofis masaları satın almalısınız. Bu seçimi yaparken çalışanların rahatını ve deneyimlerini de göz önünde bulundurmalısınız.

 

 

2. Ofis Sandalyeleri ve Koltukları

Ofis sandalyeleri ve koltukları ofiste çalışanların en çok şikayet ettikleri konular arasında yer alıyor. Çünkü rahatsız bir sandalye zaman içinde çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getirerek hem çalışanın performansını hem de fiziksel yapısını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle sandalyede kaliteye önem vermekten kaçınmamalısınız. Aksi takdirde zaman içerisinde çalışanların şikayetlerinden dolayı sandalyeleri değiştirmek durumunda kalabilir ve daha çok harcama yapabilirsiniz.

3. Depolama Alanları İçin Ofis Dolapları

Ofislerin daima düzenli ve kullanışlı görünmesi için doğru depolama alanlarına yani ofis dolaplarına ve keson gibi malzemelere ihtiyaç duyuluyor. Ofisin uzun yıllar değişmeyecek ihtiyaç kalemlerinden olan dolapları seçerken de kullanışlılığı ve tasarımı göz önünde bulundurabilirsiniz. Ayrıca bu dolapları çalışanlarınızın kişisel eşyaları için de kullanacaklarını unutmamalısınız. Dolayısıyla yalnızca dosyaların, kağıtların ve evrakların saklanması için değil, çalışanların özel eşyalarını yerleştirmesi için de yeterli alanın bulunduğundan emin olmalısınız. Bu noktada ofis tipi askılıklar da önemli bir ihtiyaç kalemi olabiliyor.

4. Toplantı Malzemeleri

Toplantılar bir ofisin en verimli ve en önemli aktiviteleri arasında bulunuyor. Toplantılarınızın çok daha verimli bir şekilde gerçekleşebilmesi için buna uygun ofis malzemeleri edinmeniz de önemli rol oynuyor. Örneğin yazı tahtaları, mantar panolar, projeksiyon cihazı ve projeksiyon aksesuarları önemli ofis eşyaları arasında yerini alıyor.

 

5. Atık Yönetimi

Ofislerde en çok kullanılan ve tüketilen sarf malzemeleri arasında kağıtlar da önemli bir yer tutuyor. Kısa sürede ofisinizin mini bir kağıt çöplüğüne dönüşmemesi için atık yönetimi konusuna da özen göstermelisiniz. Bulunduğunuz bölgede geri dönüşüm sistemi başarılı bir şekilde çalışıyorsa, kağıt gibi parçaların atılabilmesi için her çalışanın kolayca ulaşabileceği noktalara kağıt çöpleri koyabilirsiniz. Tabii bu noktada geri dönüştürülebilen atıklarla geri dönüştürülemeyen atıkların ayrı çöplere atılabilmesi için farklı kovalara ihtiyaç olduğunu unutmamalısınız. Bazı ofis ortamlarında kağıt öğütücüler de oldukça kullanışlı oluyor.

 

Ofis Malzemeleri Alırken Kırtasiye Malzemelerini Gözardı Etmeyin

Kırtasiye ihtiyaçlarını satın alırken kapsamlı düşünmeli ve mümkünse stoklu alışveriş yapmalısınız. Stoklu kırtasiye ürünlerinin saklanması için ofis dolabı edinmeli ve ofis içinde doğru noktalara yerleştirmelisiniz.

Ofisinizde stoklu olarak çeşitli zarflar, fotokopi kağıtları, defterler, ajandalar, takvimler ve ticari defter gibi kağıt ürünleri bulundurmanızda yarar var. Bu malzemelerin kapsamını ihtiyaçlarınıza ve çalıştığınız sektöre göre genişletebilir ya da daraltabilirsiniz. Bunların yanı sıra keçeli kalemler, kurşun kalemler ya da tükenmez kalemler pek çok çalışanın sıkça kullandığı ve yardımcı ekipmanlar olarak geçen malzemeler arasında yer alıyor.

Sektöre ve görev tanımına bağlı olarak bazı çalışanlar tarafından fazlaca ihtiyaç duyulan masaüstü gereçleri arasında yer alan delgeçler, kartvizitlikler, maket bıçağı, şeffaf poşet dosya, cetveller, evrak rafları da kırtasiye alışverişiniz sırasında yer verebileceğiniz ofis malzemelerinden bazılarıdır.

Hem Ofis Hayatını Kolaylaştıracak Hem de Güvenliği Sağlayacak İhtiyaçlarınızı Unutmayın

Ekibinizin büyüklüğü fark etmeksizin konforlu ve sorunsuz bir ofis hayatı için ofisin temel ihtiyaçlarına da önem vermelisiniz. Dekorasyon ürünleri ve yardımcı ekipmanların yanı sıra ofisinizde bulundurmanız gereken ihtiyaç ve güvenlik odaklı bazı malzemeler de bulunuyor. Öncelikle ofisinize yeterli miktarda ilk yardım kiti almanızda yarar var. Aynı zamanda yangın güvenliği için yangın söndürücü ve yangın battaniyesine de ihtiyacınız olabilir.

Ofisinizde yemek pişsin ya da pişmesin bazı temel mutfak malzemeleri edinmek gerekebilir. Bunun için kahve makineleri, çay bardakları, kahve bardakları, tabaklar, tepsiler, saklama kapları ve ihtiyaca göre mikrodalga da ofisinizde yer alabilir. Mutfak malzemelerini çalışanların beklentisine ve onlara sağladığınız diğer imkanlara göre de şekillendirebilirsiniz.

Ayrıca ofisinize düzenli olarak içecekler, yiyecek ve atıştırmalıklar almayı ihmal etmemelisiniz. Ofisinizden eksik etmemeniz gereken kalemler arasında ise kahve, çay, şeker ve su yer alıyor. Tuvalet malzemeleri olarak tuvalet kağıtları, kağıt havlular, el sabunları ve hatta oda spreylerini de ofisinizde bulundurmalısınız. Tüm eksikleri tamamladığınızda hem sizin hem de çalışanlarınız için başarılı, verimli ve konforlu bir ofis ortamı yaratmış olacaksınız.

Yazar Hakkında

Avansas

Avansas, her ölçekteki işletmenin tüm işyeri ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin ilk ve en büyük alışveriş platformudur. Avansas Blog'da ise iş hayatına dair ilginizi çekebilecek öğretici ve eğlenceli yazıları sizler için hazırlıyoruz.

Tüm yazıları göster