AAA / İnce Kalem Pil

Toplam 19 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

AAA / ince kalem pil, küçük boyutlu bir alkalin pil türüdür. AAA olarak geçen isim, pilin boyutunu yani hacmini ifade eder. Silindirik bir şekle sahip olan AAA piller, düşük güç ihtiyacı olan elektronik cihazlar için üretilir. Örneğin, televizyon uzaktan kumanda modelleri, dijital fotoğraf makineleri ve kameralar ile birlikte el fenerleri, pille çalışan bazı oyuncaklar, duvar saati ve diğer elektronik aletlerin enerji gereksinimi için sıklıkla kullanılır. Aynı zamanda çinko-karbon veya alkalin gibi farklı kimyasal bileşimlerle üretilen bu piller, içerdiği bileşim türüne bağlı olarak LR03 olarak da listelenir. Cihazın kullanım kılavuzuna bakarak LR03 pil ile çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir, ihtiyacınız olan pil çeşitlerine Avansas'tan uygun fiyat seçenekleriyle ulaşarak eviniz ve iş yeriniz için avantajlı alışverişler gerçekleştirebilirsiniz.

AAA / İnce Kalem Pil Ne İşe Yarar?

AAA / ince kalem piller, düşük güçle çalışan cihazların güç kaynağını sağlar. Ayrıca küçük boyutlara sahip olması nedeniyle taşınabilirlikleri ve kullanım kolaylıkları ile tercih edilir. AAA piller, birçok farklı cihazda kullanılabilir. Bunlardan biri uzaktan kumandalardır. Televizyon ve uydu alıcısı gibi elektronik sistemlerini kontrol etmeyi sağlayan uzaktan kumandalar, düşük güç tüketimi nedeniyle ince pillerle çalışır. Dijital kameralar da enerji verimliliği için ince kalem pil kullanır. İnce piller sayesinde kameraların yüksek performans göstermesi ve uzun süre kullanılabilmesi mümkün olur. Dijital saatler, duvar saatleri ve diğer saat modelleri de genellikle ince kalem piller kullanır. Bunların dışında çocukların oynaması için üretilen uzaktan kumandalı arabalar gibi birçok elektronik oyuncak da ince kalem pil ile çalışmaktadır. Bazı oyun konsolları, joystickler ve el fenerleri de bu pil türünü kullanabilir.

AAA / İnce Kalem Pil Seçimi Nasıl Yapılır?

İnce kalem pil seçerken pil tipine dikkat edebilirsiniz. En yaygın kullanılan türler arasında alkalin, lityum, gümüş oksit, çinko-karbon ve nikel-metal piller bulunur. Bu piller arasında seçim yapmak için cihazınızın hangi pil ile çalıştığını kullanım kılavuzundan kontrol edebilirsiniz. Ayrıca pilin voltaj değerini de göz önüne alabilirsiniz. İnce kalem piller, genellikle 1,5 V veya 3 V değerlerine sahiptir. Cihazınızın gereksinimlerine uygun bir voltaj değeri seçerek, 3V AAA pil gibi, cihazın performansından doğru enerji seviyesi ile tam olarak faydalanabilirsiniz. Pil kapasitesi, pilin ne kadar süreyle çalıştığını belirler ve mAh şeklinde ölçülür. Bu sebeple daha yüksek bir mAh değerine sahip pil, daha uzun süre çalışabilir. Bu nedenle pil kapasitesi, cihaz kullanım süresini etkileyeceği için satın alırken dikkate almanız gereken özellikler arasında yer alır.

AAA / İnce Kalem Pil ve Kalem Pil Arasındaki Farklar Nelerdir?

İnce kalem pil ve kalem pil, farklı boyutlarda ve kapasitelerde olan iki farklı pil türüdür. Kimyasal bileşimler, boyut ve kapasite gibi çeşitli konularda birbirlerinden ayrılırlar. Örneğin ince kalem piller, çinko ve karbon karışımı veya alkalin kimyasal gibi bileşiklerle yapılabilirken, ince piller genellikle çinko-karbonun yanı sıra çinko ve klorür bileşiklerini de içerebilir. Kapasite açısından ince kalem piller, kalem pillere göre daha az kapasiteye sahiptir. Bu nedenle, ince kalem piller genellikle daha az enerjiyle çalışan küçük boyutlu cihazlar için kullanılır. Kalem piller ise orta düzeyde güç tüketen cihazlar için daha yaygın bir tercihtir.

AAA / İnce Kalem Pil Fiyatları Ne Kadardır?

İnce kalem piller, paket içeriğinde bulunan ürün adedine göre farklı fiyatlara sahip olabilir. Aynı zamanda pil fiyatları, markaya göre de değişebilir. Dolayısıyla evinizin ve iş yerinizin ihtiyacı olan pil türlerine göz atarak yüksek adetli ve uygun fiyatlı AAA / ince kalem pil çeşitlerine Avansas’tan ulaşarak güvenli ve bütçe dostu bir alışverişi hemen deneyimleyebilirsiniz.