Espresso Kahve

Toplam 9 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Espresso 1900’lü yıllarda İtalya’da tüketilmeye başlayan kısa sürede tüm dünyaya yayılan, hızlı demlenme özelliği ile ön plana çıkan ve sert tadı ile bilinen bir kahve türüdür. Kolay hazırlanışı ve yoğun kahve aroması ile kahve severlerin favori kahve çeşidi olan espressoyu hala denemediniz mi? İtalyanca’da “basınçla yapılan” anlamına gelen espresso, ince öğütülmüş kahve çekirdeklerine yüksek basınç uygulanarak kısa sürede yoğun bir tat elde edilerek üretilmektedir. Espresso, sert içimli ve yoğun kıvamlı bir kahve olduğu için fincan, shot gibi küçük porsiyonlarda tüketilmektedir. Sert tadı nedeni ile seveni kadar sevmeyeni de olan espressoya farklı aromatik lezzetler ilave edip kahvenizi yumuşak içimli hale getirerek de tüketebilirsiniz. Espressonun her damak tadına hitap eden pek çok çeşidi bulunmaktadır. Americano, Mocha, Macchiato, Cappuccino ve Latte gibi kahveler su, süt, çikolata gibi lezzetler ya da farklı aromatik tatlar ilave edilerek zenginleştirilmiş tatlara sahiptirler. Peki espresso kahve çeşitlerinden hangisi sizin favoriniz?

Neden Espressoyu Tercih Etmelisiniz?

Espresso yoğun bir kahve olduğu için miligram başına düşen kafein miktarı yüksektir. Yüksek kafein günün yorgunluğunu üzerinizden alır, odağınızı maksimum düzeye çıkartarak sorumluluklarınızı kolayca tamamlamanızı sağlar. Espresso kalori içermediği için diyet programlarında da gönül rahatlığı ile kullanılabilmekte ayrıca metabolik faaliyetleri ve yağ yıkımını da hızlandırmaktadır. Güne erken başlamanız gerekiyorsa bir fincan espresso uykunuzu alıp götürür ve size enerji verir böylece günün kalan zamanını daha dinç geçirmenize yardımcı olur!

Kaliteli Espresso Deneyimi Yaşamak İsteyenler İçin 3 Püf Nokta

İyi bir espresso kahvesi üç bileşenden oluşmaktadır. Bu bileşenler; çekirdeğin kavrulması, çekirdeğin taze olması ve kahveyi yapan kişinin ustalığı. Tüm kahvelerde olduğu gibi espressoda da kahve çekirdeğinin kavrulması kahvenin lezzetini etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Espressoyu diğer kahvelerden ayıran özellik kahve çekirdeklerinin koyu kavrulmasıdır.

Bir diğer bileşen ise espressonun taze kahve çekirdeğinden yapılmasıdır. Kahve çekirdeklerinin espresso yapımından hemen önce öğütülmesi yoğun kahve aromasına sahip olan espressonun dengeli bir tada sahip olmasını sağlar.

Espresso hem birçok kahve çeşidinin temelini oluşturması hem de yapılışı zor bir kahve olması sebebi ile yapımı büyük ustalık gerektirir. Doğru basıncı ayarlamak, süzülme işleminin süresini kontrol etmek kaliteli espresso için olmazsa olmazlardır. Bu nedenle espressonun, tüm bu sürece hakim olan ve bilgili bir kişi tarafından yapılması önem arz etmektedir.

Espresso Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Espresso alırken tercih etmeniz önemli görülen özelliklerden birisi kahve çekirdeklerinin özel olarak toplanarak harmanlanmasıdır. Lezzetini kahve çekirdeğinden alan espressonun yapımında taze çekirdek kullanılması önemlidir. Diğer önemli nokta ise espessonun sağlam ve sağlıklı bir ambalajlarda satışa sunulmasıdır. Espressonun dayanıklı ve sağlıklı ambalalara sahip olması kahvenin tüketim süresi boyunca taze olarak muhafaza edilmesini sağlar. Bu özelliklere sahip espresso kahveleri nereden bulacağını düşünenlere müjde! İşyerinin alışveriş yeri Avansas, profesyonelliği ile bilinen ve güvenirliği tescillenmiş markaların ürünlerini siz değerli tüketicilerine sunmaktadır. Tchibo, Nescafe, Mehmet Efendi, Jacobs gibi nitelikli markaların özenle hazırladıkları espresso kahveleri uygun fiyat ve kolay ödeme seçenekleri ile Avansas’tan satın alabilirsiniz. Farklı aroma çeşitleri ve formları ile ofis ve iş yerlerinizde pratik olarak kullanabileceğiniz espresso kahvelerinizi müşteri memnuniyetini ön planda tutan avansas.com’da bulabilirsiniz.