Palet Streç Film

Toplam 8 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Palet Streç Film

Palet Streç Film Çeşitleri Nelerdir?

Streç film, pratik ve kullanışlı bir ambalaj aracıdır. Palet streç film ise daha büyük çaplı kullanımlara olanak tanıması amacıyla üretilip satışa sunulmaktadır. Zaman zaman sargı ya da film gibi kısa isimlerle de adlandırılan streç, çeşitli maddelerin havayla olan temasını kesmek için son derece kullanışlıdır. Ürün, eşya ya da herhangi bir materyali dış etkenlerden korur. Materyallerin bir arada kalmasını sağlar ve devrilmesini, dağılmasını önler.

 

Şeffaf bir paketleme malzemesi olarak bilinen streç film, plastik temelli malzemeler kullanılarak imal edilir. Elastik özelliğe sahiptir ve bu özelliği sayesinde hemen her türlü eşya ve ürüne sarılabilir. Sarıldığı nesneleri sıkıca kavrayarak korur.

 

Bu ambalajlama malzemesinin pek çok çeşidi vardır. Her bir çeşidi kendine özgü nitelikler taşır ve kullanım alanları da buna göre değişkenlik gösterir. Farklı ihtiyaçların karşılanabilmesi adına farklı kullanım tiplerine sahip palet streç filmler üretilmektedir.

 

Streç çeşitleri genel olarak normal ve palet olarak ikiye ayrılmaktadır. Normal streçler, ev tipi olarak da kabul edilir ve evlerde, gıdaları korumak ve paketlemek için kullanılır. Minimal boyutlara sahiptir. Palet streç film ise daha büyük çaplı amaçlara hizmet ederken otomatik ve manuel olarak iki grupta incelenebilir.

 

Otomatik gruptaki palet streç filmler, fabrika ve depo gibi büyük ölçekli işletmelerde sıklıkla tercih edilir. Tam otomatik çalışan makinelere uyumlu olacak şekilde üretilirler ve bu makinelere yerleştirilmek suretiyle kullanılırlar. Film sarma ve paketleme işlemi, makineler tarafından yapılır ve hem zaman kazandırır hem de işleri kolaylaştırır. Ayrıca yarı otomatik makineler için de ayrıca bir palet streç film çeşidi üretilebilir.

 

Manuel yani el tipi palet streç film ise el yordamıyla kullanılır. Yine büyük ölçülerde olup geniş alanlarda kullanılır. Fakat makineler ile uyumluluğu yoktur. Personeller filmi elleriyle ya da bir aparat yardımıyla sararlar. Bu ürün çeşidinin elastikiyet konusundaki nitelikleri güçlü olmalıdır. Aynı zamanda sarım yapan personelin de filmi doğru bir şekilde sarması gerekir.

Palet Streç Film Nerelerde Kullanılabilir?

Palet streç filmler çoğunlukla cast film tekniği ile üretilir. En ideal yapı olarak 5 katmanlı olması tercih edilir. Üretim sürecinde kullanılan ham madde ise Türkçede “Lineer Düşük Yoğunluklu Polietilen” şeklinde karşılık bulan ve kısaca “LLDPE” olarak adlandırılan bir çeşit polimerdir.

 

Lineer ve diğer katlar arasında bir tür yapıştırıcı lamine edilir. Bu yöntem, filmin esnek bir yapıda olmasını sağlar. Yapısı gereği sarma işlemi sonucunda nesneleri sıkıca kavrar ve bant benzeri bir yapıştırıcı gerektirmeden paketleme işleminin tamamlanmasına olanak tanır.

 

Palet streç film son derece kullanışlı bir üründür. İşlevsel olması nedeniyle kullanım alanı da bir hayli geniştir. Çoğunlukla üretim, paketleme ve depolama tesislerinde kullanılmaktadır. Ürünü kullanışlı hâle getiren detay ise sektör fark etmeksizin, hemen her alanda faydalı olmasıdır.

 

Paketleme yapmanın en pratik hâlini sunan bu ürün çeşidine “palet” ibaresinin konulma sebebi, palet üzerinde depolanan ve sevk edilen ürünlerin hazırlanmasında kullanılmasıdır. Bir palet üzerine istiflenen ürünler, koli içerisinde ya da dışında olması fark etmeksizin palet streç film ile sarılarak sevkiyata hazırlanır.

 

Paletlerin streç film ile sarılmasının tek amacı sevkiyat hazırlığı değildir. Söz konusu ürünleri uygun koşullarda muhafaza etmenin de en pratik yöntemi film ile sarmaktır. Depo şartları ne olursa olsun, streç ile sarmak ürünü dış etkenlerden koruyacağı için raf ömrünün uzamasına da yardımcı olur.

Palet Streç Film Nasıl Kullanılmalıdır?

Palet streç filmlerin işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Otomatik makineler ile kullanıldığında sorunsuz bir şekilde paketleme yapılabilir. Fakat manuel kullanımlarda, bazı detaylara dikkat edilmelidir. Streçle sargı yapma işlemi göründüğü kadar basit değildir ve özenli bir çalışma gerektirir.

 

Öncelikle manuel kullanımda, personelin el, bilek ve parmak bölgesini koruması ya da bir streç sarma aparatı kullanması önerilir. Aparatsız kullanımda parmaklar ciddi bir şekilde zarar görebilir ve bu nedenle önerilen bir yöntem değildir. Streç sarma aparatı ise filmin takılacağı bir çubuk ile manuel tutulan bir sapa sahiptir. Bu aparat ile işlem kolayca halledilebilir.

 

Sarma sürecinde ise filmin mümkün olduğunca esnetilmesi gerekmektedir. Palet üzerinde istiflenmiş ürünler dört bir yandan sarılmalıdır. Sarım işlemi sırasında strecin esneme kabiliyetinden faydalanabilmek önemlidir. Çekerek sarmak, filmin paleti tamamen kavramasına yardımcı olur. İşlemin sonunda ise filmin boşta kalan ucunun güvenli bir noktada olduğundan emin olunmalıdır.

Palet Streç Film Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Palet streç filmlerin pek çok farklı özelliği olabilmektedir. Bu nedenle alışveriş sürecinde dikkatli davranmakta fayda vardır. Dikkat edilmesi gereken ilk nokta kalitedir. Çünkü filmin sağlamlığı, kalitesi ile alakalıdır. Kalitesiz bir ürün sağlam ve dayanıklı olmayacağı için görevini tam anlamıyla yerine getiremez, verimsiz olur. Herhangi bir problem yaşamamak için kaliteli, sağlam ve dayanıklı bir palet streç film tercih edilmelidir. Bu tip ürünlere Avansas üzerinden ulaşabilmek mümkündür.

 

En önemli detaylardan biri de kalınlıktır. Palet streç film 17 mikron, 23 mikron gibi çeşitli kalınlıklara sahip olabilir. Kullanım amacı ve sarılacak ürünlerin tipine göre uygun bir seçim yapmak, uzun vadede daha faydalı olur. Daha güçlü ve daha kalın bir ürün arayanların seçeceği palet streç film 23 mikron olmalıdır. Ürün performansına bağlı olarak 17 mikron da tercih edilebilir.

Palet Streç Film Fiyatları Ne Kadardır?

Ürün ne olursa olsun alışverişlerde fiyata dikkat etmekte de her zaman fayda vardır. Palet streç film fiyatlarının neye göre değiştiğini bilmek ise en verimli ürünü en uygun fiyatlarla satın almaya olanak tanır. Bu fiyatlar genellikle marka, kalite, kalınlık, uzunluk ve paket içeriğine göre değişkenlik gösterir.

 

Palet streç filmler rulo şeklinde satılır. Genişlik ve uzunluk ölçüleri ise kullanım ömrü ve işlevselliği hakkında fikir verir. Bu detaylardan yola çıkarak ürünün uygun fiyatlı mı yoksa pahalı mı olduğu anlaşılabilir. Avansas’tan palet streç film almak ise her zaman avantajlıdır. Her zaman uygun fiyatlar sunan Avansas, toptan streç film almak için de en doğru adrestir.

Avansas’tan Alışveriş Yapmak Güvenli midir?

Palet streç film gibi çeşitli sarf malzemelerinin en uygun fiyatlarla alınabileceği alışveriş sitesi Avansas’tır. Avansas, başta iş yerleri olmak üzere her kullanıcı grubuna hitap eder. Bireysel kullanıcılar da Avansas’ın benzersiz avantajlarından faydalanabilir. Avansas, sunduğu avantajlar ile kullanıcı memnuniyetini en üst düzeye çıkarmıştır.

 

Avansas’ın en çok öne çıkan özelliği, her zaman uygun fiyat sunuyor olmasıdır. Kampanya dönemlerinde daha da ekonomik olan Avansas, toptan alışverişe izin verdiği için de avantajlıdır. Üstelik toptan alışveriş sadece işletmeler ve kurumsal kullanıcılara değil, bireysel kullanıcılara da tanınmış bir olanaktır.

 

Avansas’ın bir başka önemli özelliği de hızlı teslimat yapmasıdır. Belirlenen hızlı teslimat bölgelerinde yer alan adreslere, sadece 1 iş gününde teslimat yapılır. Diğer bölgelere de mümkün olan en kısa sürede ürünler ulaşır. Avansas, pek çok bölgeye kendi araçları ile teslimat yaparken bölge dışı için kargo firmaları ile anlaşma yapmıştır.

 

Avansas’ın sıklıkla tercih edilmesini sağlayan en önemli detay, hiç şüphesiz güvenilir bir alışveriş ortamı sunmasıdır. Her detayı ile güvenilir olduğunu yansıtan Avansas, kullanıcıların mağdur olmasına hiçbir şekilde izin vermez ve olası tüm risklere karşı önlem alır. Avansas’tan alışveriş yapmanın güvenli olduğunu gösteren bazı detaylar şöyledir:

 

  • TOBB Güven Damgası
  • VeriSign altyapısı
  • 3D Secure desteği
  • Ürün - görsel uyumu
  • Uygun depolama koşulları
  • Titiz ve özenli teslimat
  • Satış sonrası destek
  • 30 gün geçerli koşulsuz iade ve değişim hakkı