Demlik Poşet Çaylar

Toplam 26 sonuç

 

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Demlik Poşet Çay

Demlik poşet çay, içerisinde çay yapraklarının bulunduğu ve demlikte demlenmek üzere üretilmiş ürün grubuna verilen genel bir isimdir. Demlik poşet çay poşetlerinin içerisinde genellikle siyah çay bulunur fakat ıhlamur ve adaçayı gibi bitkisel çaylar da demlik poşet çayların içerisinde bulunabilmektedir. Demlik poşet çayların üretiminde kullanılan poşetler, filtre kağıdı veya bir çeşit ipek kumaştan üretilir.

 

Demlik Poşet Çay Nedir? Nasıl Üretilir?

Demlik poşet çay çeşitleri, özellikle ülkemizde yaygın olarak kullanılır. Diğer poşet çay çeşitlerinin aksine demliğe atılarak kullanılır ve büyük demlik poşet çay sayesinde bir bardaktan fazla çay çıkarılabilir. Demlik poşet çaylar, bardak yerine demliğe atılır ve bu nedenle kenarında köşesinde herhangi bir ip bulunmaz. Büyük demlik poşet çay çeşitleri, kare veya daire şeklindeki poşetler ile kullanıcılara sunulur. Poşet çayın tarihi M.S. 8. Yüzyıla kadar geri gider. M.S 8. Yüzyılda çay yaprakları bir kağıda sarılarak bardağın içerisine bırakılırdı. Demlik poşet çayın ilk formu, 1903 yılında kullanılmaya başlandı. Ürünün ilk ticari kullanımı ise 1908 yılında Thomas Sullivan tarafından New York’da başlatıldı. Demlik poşet çayların üretimi, bu iş için özel olarak tasarlanan makineler sayesinde yapılır. Demlik poşet çay üretimi için dizayn edilen ortalama bir makine, dakikada yaklaşık 120 çay poşetini rahatlıkla doldurabilir. Öte yandan İtalyan Tecnomeccanica markasına ait makineler ise dakikada yaklaşık 250 çay poşetini doldurabilir.

 

Demlik Poşet Çay Nasıl Demlenir? 

  • Demlik poşet çay çeşitleri, diğer poşetsiz çaylara göre daha kolay demlenebilmektedir.
  • Demlik poşet çayınızı demlemeye başlamadan önce kullandığınız su temiz ve serin olmalıdır. Daha iyi bir çay içmek için mutlaka şişelenmiş suları tercih etmelisiniz.
  • Temiz suyu bir su ısıtıcısına koyduktan sonra kaynama noktasına gelene kadar kaynatmalısınız. Su ısıtıcıların birçoğu, su kaynama noktasına geldiğinde sizi uyaracaktır.
  • 6 bardaklık bir çay için büyük demlik poşet çay paketini demliğin içine atmak fazlasıyla yeterli olacaktır.
  • Demlik poşet çayı demliğin içine attıktan sonra kaynattığınız suyu demliğin içerisine dökmelisiniz.
  • İdeal tadı almak için çayınızın yaklaşık 5-10 dakika boyunca suyun içerisinde kalması yeterlidir. Daha yoğun bir çay tadı arzuluyorsanız, demlik poşet çayı daha uzun süre demliğin içerisinde tutabilirsiniz.

 

Demlik Poşet Çay Markaları

  • Lipton, demlik poşet çay çeşitleri deyince ilk akla gelen markalar arasında yer alıyor. Dünyanın her yerinde faaliyet gösteren Lipton, kalitesi ile ülkemizde de sıkça tercih ediliyor. Ayrıca marka, 100'lü demlik poşet çay ambalajı sayesinde birçok ofiste ve diğer işyerlerinde sıklıkla kullanılıyor.
  • Ülkemizde yıllardan beri faaliyet gösteren Çaykur, uygun demlik poşet çay fiyatları ve kalitesi ile tüketicilerin tercihi oluyor. Klasik çay tadını arayan kişilerin vazgeçemediği Çaykur, günümüzde eski lezzetini koruyor.
  • Ülkemizde yer alan önemli çay markalarından biri olan Doğuş, demlik poşet çay fiyatları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kaliteyi ve uygun fiyatları ile tüketicilerin ilgi odağı olmayı başaran marka, sıkça tercih ediliyor. Öte yandan markanın 100’lü demlik poşet çay paketleri de sıkça kullanılıyor.
  • Bütçe dostu bir poşet çay paketi arıyorsanız, yukarıda sözü edilen tüm markalar, demlik poşet çay fiyatı bakımından uygun fırsatlar sunuyor.

 

Demlik Poşet Çayların Avantajları Nelerdir?

  • Tek bir demlik çay poşeti ile en az 6 bardaklık çay içilebiliyor. Bu nedenle kalabalık evlerde ve ofislerde sıkça tercih ediliyor. 
  • Paket çayları kullanırken ne kadar çay konulacağı sorun olabiliyor. Demlik poşet çaylar sayesinde bu sorun ortadan kalkıyor ve kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlanıyor.
  • Demlik poşet çayların içerisindeki kafein oranı daha yüksektir. Yüksek kafein içeriği, daha çabuk ve daha kolay uyarılmanıza yardımcı olur.
  • Demlik poşeti sayesinde çaylar, çok hızlı bir şekilde demlenebiliyor. Paket çayları demlemek en az 15 dakika sürerken demlik çayları demlemek yaklaşık 5 dakika civarında sürer.
  • Demlik poşet çayları temizlemek de son derece kolaydır. Demliği temizlerken demlik çay poşetini çıkartıp çöpe atmak, demliği temizlemek için yapmanız gereken tek harekettir.

 

Sizin İçin En Uygun Demlik Poşet Çay Hangisi?

  • Demlik poşet çayların birçok farklı çeşidi bulunuyor. Daha yoğun çay tadı tercih ediyorsanız, ekstra demli çeşitlerini tercih edebilirsiniz.
  • Demlik poşet çayların arasında bir diğer dikkat çeken çeşit de bergamotlu çaylardır. Daha egzotik bir çay deneyimi istiyorsanız, bu çayları deneyebilirsiniz.
  • Demlik poşet çayların içerisinde Karadeniz bölgesinden özel olarak toplanan çaylardan üretilen çeşitler de vardır. Bu çay çeşitleri sayesinde en lezzetli çayları içebilirsiniz.
  • Kalabalık yerlerde çalışan kişiler, farklı markaların sunduğu 100’lük, 500’lük ve 250’lik demlik poşet çay paketlerini de deneyebilirler.

 

Avantajlı Demlik Poşet Çay Fiyatları İçin Doğru Adres: Avansas 

Demlik poşet çay fiyatı, markadan markaya değişiklik gösterebiliyor fakat siz Avansas sayesinde en kaliteli demlik poşet çayları en uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Üstelik Avansas uygun paket çay ve poşet çay fiyatları sayesinde bütçe dostu fiyatlarla kaliteyi buluşturuyor. Çay ve diğer meşrubatların yanı sıra markanın ürün yelpazesinde birçok kırtasiye malzemesi de bulunuyor. Avansas, ücretsiz kargo ve hızlı teslimat gibi özellikler sayesinde de sıkça tercih ediliyor. Ayrıca kolay iade ve değişim gibi faktörler markanın daha güvenilir olduğu izlenimini veriyor. Siz de Avansas’ın size özel sunduğu fırsatlardan yararlanmak istiyorsanız, Avansas web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.