Ciltleme Makineleri

Toplam 5 sonuç

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Teşekkürler, ürün talebiniz alınmıştır.

Ciltleme Makinesi Nedir?

Ciltleme makinesi olarak isimlendirilen ürün, ofis ortamlarında ya da fotokopiciler ve kırtasiyelerde kullanılan, orta boyutlu cihazlardır. Bir adet defter ya da kitap oluşturmak için kullanılan bu makineler, günümüz teknolojisinde oldukça kolay ve pratik kullanışlıdır.

Makinenin haznesine yerleştirilen kağıtların sol kısmı genellikle spiralin geçmesi için delinir. Bu delinme olayını sağlayan makine, bir düğme ya da kol yardımıyla bunu gerçekleştirir.

Klasik bir spiral ciltleme cihazı, aynı anda 450 sayfaya kadar spiral deliği açabilir. Bu elbette ki makinenin büyüklüğü ve genişliğiyle de alakalıdır. Hızla gelişen teknoloji sayesinde yakın zamanda daha çok sayfalı ciltlemelerin de yapılması beklenmektedir.

Ciltleme Makinesi Ne İşe Yarar?

Ciltleme makinesi, kağıt topluluğunu bir arada tutmaya yarayan ürünlerdir. Spiralli defterleri oluşturmada sık sık kullanılan bu makinelerin çalışma akışı hızlı ve düzenlidir. 

A4 ciltleme makinesi olarak da isimlendirilen bu makineler, birkaç ayarlama ile A5 kağıtlar için de kullanılabilir. Fakat A4 ve A5 boyutlarından daha küçük ya da daha büyük boyutlardaki kağıtların kullanımı için farklı makineler gerekmektedir.

Ciltleme Makinesi Nasıl Kullanılır?

Ciltleme makinesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin akıllarındaki ilk soru ‘Ciltleme makinesi nasıl kullanılır?’ olmaktadır. Bunun cevabı ise şu şekildedir: Oldukça basittir. Spiral ciltleme cihanızının kullanım şu şekildedir:

  • Öncelikle ciltleme yapacağınız kağıtları düzgün şekilde bir araya getirmelisiniz. 
  • Kağıtların en ve boy oranlarının tam olmasına ve birleşim yapılacak olan tarafta herhangi bir yırtık olmamasına dikkat etmelisiniz. 
  • Ardından el ile birleştirdiğiniz bu kağıt tomarını makinenin ön kısmında bulunan yatay hazneye yerleştirmelisiniz. 
  • Bazı ciltleme makinelerinde bir tuş yardımıyla plastik spiral geçirilecek kısım kendiliğinden delinirken bazı makinelerde de bir kol bulunur ve delme işlemini gerçekleştirmek için bu kolu var gücünüzle aşağı indirmeniz gerekir. Bu tarz makineler, delgeçlere benzetilebilir.

Orta boydaki ebatı ile gerek iş yerlerinde gerekse evlerde kolaylıkla depolanıp kullanılabilecek olan bu makineler, kullanım açısından da oldukça pratiktir. 

Ciltleme Makinesi Modelleri Nelerdir?

Her üründe olduğu gibi ciltleme makineleri de kendi içlerinde ayrılmaktadırlar. Günümüzde kırtasiye ve fotokopicilerde en çok spiral makinesi kullanılsa da makinenin diğer çeşitleri şu şekildedir:

Termal Ciltleme Makinesi

Yatay ve düz olarak karşımıza çıkan termal ciltleme makinesinde bir adet tırtıklı bölme bulunur. Bu bölmeye kağıtlar dikey olarak yerleştirilir. Makine, kağıtları içerisine alıp ısı ile çalışan sistemiyle birlikte ciltleme işlemini uygular. 

Bu üründe, ciltleme işlemi biraz zaman alabilmektedir. Çünkü makinenin kendini ısıtması, ciltlemeyi yapması ve ardından soğutması beklenmektedir. Bu makinenin ciltleme sisteminin işlemesi, en üstteki kağıdın ön ve en alttaki kağıdın da arka kısmına cilt yapıştırılması şeklindedir. 

Isı ile uygulanan bu ciltleme işlemi, kaliteli ön yüzüyle karşımıza çıkmaktadır. 3 dakikalık ısıtma ve yarım saatlik soğutma süresi bulunan termal ciltleme makinesinin maksimum sayfa kapasitesi ise 480’dir. 

Spiral Ciltleme Makinesi

Spiral ciltleme makinesinin kullanımı hem daha pratik hem de daha hızlıdır. Bu sebeple pek çok ciltleme hizmeti spiralli makine ile yapılır. Spiralli ciltleme cihazında, termal ciltleme ürününün aksine dışa doğru çıkık olan dişler bulunur. Bu dişlerin makine içinde kalan kısımlarında kalın iğneler vardır. Bu makinelerin kullanım adımları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Makineyi kullanmak için öncelikle en az 5 en fazla 450 sayfalık kağıt bütününü makinenin ön alt tarafında bulunan hazneye dik olarak yerleştirmelisiniz. 
  • Kağıtların aynı hizada olmasına dikkat etmelisiniz. 
  • Ardından bir elinizle kağıtların ucundan sabit tutup diğer elinizle makinenin sağ kısmında bulunan kolu indirmelisiniz.
  • Kol indiğinde, dişlerin ucundaki iğneler kağıtları delip geçecektir. 
  • Sol tarafları bu şekilde delinen kağıtlar, artık spiral takılmaya hazır durumdadır. 
  • Kağıtların kalınlığına göre belirlediğiniz plastik halkayı kendiniz bu deliklerden geçirebilirsiniz. 

Mühlen sd 12 plastik spiral ciltleme makinesi, en çok kullanılan ürünlerden biridir. Fonksiyonel dosya makinesi olarak bilinen bu makinenin kullanım açısından kolay olması, makinenin tercih edilmesinin sebeplerinden biridir.

Hezelezon Ciltleme Makinesi

Hezelezon ciltleme makinesi, spiral ciltleme ürününden sonra en çok tercih edilen makinelerdendir. Bu makine iki katlıdır. Mühlen pd 15 elektrikli helezon spiral ciltleme makinesi, en çok kullanılan örneğidir. Hezelezon makinelerin kullanım adımları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Öncelikle kağıtların kalınlığına göre bir ciltleme halkasını (halk dilinde spiral) almalı ve bir ucunu keskin olacak şekilde kesmelisiniz. 
  • Ardından bu halka, daha önceden kenarına delik açılan sayfalara yerleştirmeye başlanmalıdır. 
  • İlk kısmı tutturulan halkalamanın ardından halkalı kısım, makinenin üst kısmına konumlandırılmalıdır.
  • Bir elle kağıtlar tutulurken diğeriyle de makinenin sağ kısmında kalan kol indirilmelidir.
  • Kol indirildikçe halka dönecek ve kağıdın delikli kısımlarına geçecektir. 
  • Bu işlem bittikten sonra fazla halkayı kesmeniz gerekmektedir.
  • Son olarak, halkanın iki keskin ucunu içe doğru kıvırmalısınız. 

Metal Tel Ciltleme Makinesi

Metal tel ciltleme makinesi, kırtasiye ve fotokopicilerde çok karşımıza çıkmayan, genelde kitap ve defter üretim fabrikalarında kullanılan makinelerdir. 

Bu makinelerin kullanımı esasında spiral ciltleme makinesine benzerdir. Yalnızca bu makinede plastik halka yerine metal teller kullanılmaktadır. Kullanımı oldukça kolay olan bu makine, tek seferde 120 sayfaya kadar metal tel ciltlemesi yapmaktadır. Bu ürünün kullanım adımları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Makinenin ön alt kısmında bulunan kağıt bölümüne kağıtların yerleştirin. 
  • Kağıtların düzgün ve orantılı şekilde yerleştiğinden emin olun. 
  • Ardından, makinenin sol kısmında bulunan düğme ile hangi boyutta ve kaç adet metal deliğinin açılacağını seçin. 
  • Son olarak, makinenin sağ kısmındaki kolu indirerek telli delme işlemini başlatın.

En İyi Ciltleme Makinesi Markaları Hangileridir?

Ciltleme yapan makineler, fazla çeşide sahip olmasa da markaları oldukça önemlidir. Dünya genelinde kullanılan sayılı markalar, Avansas bünyesinde satışa sunulmuştur. Orijinal makineleri bulabileceğiniz online Avansas mağazasında sergilenen en iyi ciltleme makineleri şu şekildedir:

Mühlen Ciltleme Makinesi

Mühlen ciltleme makinesi, uzun yıllardır dünya genelinde kullanılan bir makinedir. Ciltleme anlamında piyasaya pek çok yenilik katan bu markanın onlarca çeşidi bulunmaktadır. 

Marka, kendini devamlı olarak geliştirmekte ve farklı şekillerde müşterilerinin karşısına çıkmaktadır. Yeni modeller üretilirken müşterilerin istekleri ve tüketicinin tercihleri göz önünde bulundurulur. Günümüzde kullanılan bazı Mühlen makinelerin modelleri şu şekildedir:

  • Mühlen SD-22B
  • Mühlen SD-12
  • Mühlen TDP-20
  • Mühlen RD50X
  • Mühlen EB-20 
  • Mühlen PD-15
  • Mühlen TDP-20
  • Mühlen TD-130 (TD-12)

Sarff Ciltleme Makinesi

Ülkemizde sıklıkla tercih edilen Sarff ciltleme makinesi, genelde Mühlen’in yapabileceği ciltlemelere muadil olarak kullanılır. Pek çok modeli ve rengarenk cilt kapağı çeşidi bulunan bu makine, birçok kırtasiye ve fotokopi dükkanı tarafından tercih edilmektedir. Bu ciltleme cihazları üreticisinin modelleri arasında, spiral ciltleme ve hezelezon ciltleme makinesi de bulunur.

Spiral Ciltleme Makinesi Fiyatları Ne Kadardır?

Bazı bölgelerde kağıt kesme makinesi olarak da bilinen spiral ciltleme makinesi fiyatları, ürünlerin markalarına ve modellerine göre değişmektedir. 

Ülkemizde en çok kullanılan marka, Mühlen markasıdır. Bu markanın spiral ciltleme makineleri kalitesine göre oldukça uygun fiyatlıdır. Sarff ciltleme makinelerinin fiyatları ise Mühlen makinelerden daha uygun olması sebebiyle göze çarpar niteliktedir. İki makine de kullanım açısından pratiktir ve kaliteli işler çıkarmaktadır. Bu sebeple, ciltleme makinesi alırken fiyata değil yapacağı işin kalitesine bakılması gerekir.